CFD’s zijn complexe instrumenten en lopen een hoog risico om snel geld te verliezen als gevolg van hefboomwerking. 66% van de beleggers in kleine beleggingen verliest geld bij het handelen in CFD’s bij deze aanbieder. U moet overwegen of u begrijpt hoe CFD’s werken en of u het zich kunt veroorloven het hoge risico te nemen uw geld te verliezen. Voor cryptocurrencies geldt: zeer volatiel investeringsproduct. Uw kapitaal loopt risico. 72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met plus500. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

3 Voor- en 2 Nadelen van Abbott Aandelen Kopen + Koers

Beleggen in aandelen: het is iets waar veel mensen wel eens over na hebben gedacht, maar veel mensen durven het uiteindelijk niet door te zetten. Handelen in effecten kan erg winstgevend zijn, maar het kan ook erg ondoorzichtig en verwarrend zijn. Dat is de reden dat veel mensen er uiteindelijk maar vanaf zien, en dat is erg jammer.

Met dit artikel zal ik proberen om wat van die verwarring weg te nemen, door in te zoomen op één specifiek aandeel: Abbott Laboratories. Wat voor bedrijf is dit precies, en is het een goed idee om aandelen in dit bedrijf aan te schaffen? Ik zal proberen je een zo gedetailleerd mogelijk beeld van Abbott en haar aandelen te geven.

Wat voor bedrijf is Abbott precies?

Voordat je überhaupt overweegt om in een bedrijf te beleggen, wil je natuurlijk wel weten wat voor vlees je in de kuip hebt. Aandelen gaan niet zomaar uit zichzelf omhoog en omlaag; dit heeft alles te maken met de prestaties van het bedrijf achter deze aandelen. Als je niet eens weet wat een bedrijf doet, kun je dat natuurlijk nooit erg accuraat voorspellen.

Een belegger die niets weet over bedrijven is als een weerman die niets weet over regen.

Abbott Laboratories is een groot zorgbedrijf uit Illinois, in de Verenigde Staten. Het bedrijf verkoopt allerlei soorten geneesmiddelen, medische apparatuur en voedingsproducten. In het verleden had het bedrijf ook een afdeling die zich specialiseerde in de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen. Die afdeling is inmiddels afgesplitst tot een nieuw bedrijf: Abbvie.

Abbott is een erg groot bedrijf, met ongeveer 99,000 werknemers, dat over de hele wereld opereert. Bovendien is het bedrijf al erg oud: het is in 1888 opgericht door de arts Wallace Calvin Abbott, en is sindsdien gestaag gegroeid. Ik zou je niet als advies willen meegeven dat je elk bedrijf dat een beetje oud is maar moet kopen, maar het is zeker een goed teken als een bedrijf al lang bestaat.

Je weet nu een beetje wat er van dag tot dag gebeurt bij Abbott, maar met deze droge feiten ben je er natuurlijk nog niet. Als je wilt weten of je moet investeren in Abbott aandelen, zal je veel specifiekere informatie nodig hebben. Aan die informatie zal ik je in de rest van dit artikel proberen te helpen, zodat jij kan bepalen of handelen in Abbott voor jou de juiste keus is.

Wat is de koers (geweest) van dit aandeel?

Onmisbaar advies: als je wilt bepalen of je in een bepaald bedrijf moet investeren, moet je altijd eerst kijken naar de grafiek van de koers van dit bedrijf door de jaren heen. Voor de leken onder ons: de koers is niets anders dan de prijs of de waarde van een aandeel. Door aandelen te kopen en weer te verkopen als de koers hoger ligt, kun je geld verdienen met handelen in aandelen.

Als je naar de grafiek van de koers van Abbott kijkt, dan zie je over het algemeen een stijgende lijn. Zoals bij elk aandeel zie je pieken en dalen, maar sinds 2011 is de koers van dit aandeel meer dan verdubbeld. Hoewel je natuurlijk nooit met zekerheid kan zeggen waar een aandeel heen zal gaan, kun je er op de lange termijn dus waarschijnlijk wel op vertrouwen dat je op aandelen Abbott winst gaat behalen.

Als je de lijn uit 2017 doortrekt, dan zou Abbott in 2019 al ongeveer een derde meer waard zijn.

Je ziet in de grafiek natuurlijk ook wel een dal tussen halverwege 2015 en halverwege 2017. Dit lijkt misschien slecht, maar zoals ik al zei, kun je er wel vanuit gaan dat de lijn op de lange termijn wel zal blijven stijgen. Nu zijn mensen nog een beetje huiverig, waardoor de koers nog wat lager ligt, dus dit is het ideale moment om te kopen, voor de prijs weer omhooggaat.

Hoewel de koers dus niet alles zegt over een aandeel, en ik je nog niet het advies kan geven dat je Abbott zeker moet kopen, is dit in elk geval een goed begin. Een aandeel dat al langere tijd min of meer consequent meer waard wordt, heeft ook meer kans om dit in de toekomst te blijven doen.

Wat zijn de voordelen van handelen in Abbott-aandelen?

Je bent nu al een flink stuk in dit artikel, maar we hebben nog niet de meest fundamentele vraag behandeld: waarom zou ik aandelen in Abbott kopen? Abbott-aandelen hebben, net als alle andere aandelen, hun voordelen en hun nadelen. Laten we beginnen met de voordelen, die Abbott aandelen aantrekkelijker maken dan andere. Ik zal de volgende aandelen gaan behandelen in dit artikel:

  • Voordeel 1: Abbott diversifieert haar werkzaamheden
  • Voordeel 2: Abbott is een erg groot bedrijf
  • Voordeel 3: De zorgmarkt is erg stabiel

Voordeel 1: Abbott diversifieert haar werkzaamheden

Om erachter te komen hoe groot het risico is wanneer je ergens in belegt, kan het erg helpen om te kijken naar de werkzaamheden van het bedrijf waarin je wilt investeren. Je hebt natuurlijk niet de tijd om het bedrijf van binnen en buiten te leren kennen, maar bepaalde dingen kun je wel makkelijk checken. Eén van die dingen is diversificatie van werkzaamheden.

Dit klinkt misschien ingewikkeld, maar het betekent alleen maar het volgende: focust een bedrijf zich op één bepaald product of één specifieke dienst, of heeft het meerdere werkzaamheden? Een bedrijf dat meer verschillende takken heeft, die verschillende producten maken of diensten aanbieden, is over het algemeen een veiligere investering.

Jij investeert ook niet al je spaargeld in één aandeel, dus waarom zou een bedrijf dat wel met één product doen?

Dit is makkelijk te verklaren. Als een bedrijf maar één product maakt, en er vervolgens ineens veel minder vraag is naar dat bepaalde product, dan zal het bedrijf het ineens véél slechter gaan doen. Dit leidt ertoe dat de koers snel daalt, en het bedrijf misschien zelfs failliet gaat.

Wanneer een bedrijf echter deze risico’s spreidt, door verschillende producten te maken, reageert de koers van het bedrijf veel minder sterk op veranderingen in de markt.

Abbott Laboratories doorstaat deze test met vlag en wimpel. Dit bedrijf maakt heel veel verschillende soorten medicijnen, en daarnaast maken ze ook nog eens voedingsproducten en medische apparatuur. Ze zullen dus niet sterk reageren op schommelingen in de markt, en dit maakt Abbott-aandelen een relatief veilige investering.

Voordeel 2: Abbott is een erg groot bedrijf

Een tweede voordeel van handelen in Abbott-aandelen, is dat Abbott een erg groot bedrijf is. Hiermee wil ik natuurlijk niet zeggen dat grote bedrijven niet kunnen falen; dat hebben we tijdens de bankencrisis wel gezien. Er zijn echter wel enkele redenen waarom het een stuk veiliger is om te beleggen in een groot bedrijf dan in een klein bedrijf.

Je kan een kleine stad vullen met de 99,000 werknemers van Abbott.

Eén van die redenen is iets wat schaalvoordelen genoemd wordt. Als je een groot bedrijf bent, dat een groot deel van een markt bedient, heb je een betere positie in onderhandelingen. Hierdoor kun je bijvoorbeeld je grondstoffen voor betere prijzen krijgen, of betere prijzen van afnemers bedingen. Ook kun je werk beter verdelen met zo’n groot aantal werknemers, waardoor je efficiënter produceert. Dit alles zorgt ervoor dat een groot bedrijf makkelijker winst blijft draaien.

Een tweede reden dat grote bedrijven het vaak beter doen op de beurs, is doordat mensen meer vertrouwen hebben in deze bedrijven. De koers van een aandeel wordt eigenlijk alleen maar bepaald door wat mensen ervoor willen betalen. Dit wordt dan weer mede (of eigenlijk vooral) bepaald door hoeveel vertrouwen mensen hebben in het bedrijf.

Hoewel de grootte van een bedrijf dus geen garantie is voor succes of koersstijgingen, is het voor grotere bedrijven vaak wel makkelijker om winst te maken. Hierdoor hebben mensen meer vertrouwen in grote bedrijven.

Dit zorgt er samen voor dat de koers van een groot bedrijf sterker stijgt als het goed gaat, en minder snel daalt als het minder gaat. Het is dus relatief veilig om in een groot bedrijf als Abbott te beleggen.

Voordeel 3: De zorgmarkt is erg stabiel

Zoals je inmiddels wel door zal hebben, wordt de koers van een aandeel vooral bepaald door de prestaties van de onderneming die achter het aandeel zit. Als een bedrijf het goed doet, dan zal de koers ook stijgen. Om dit te kunnen voorspellen is het goed om iets te weten over de specifieke markt waarin dit bedrijf actief is. In het geval van Abbott is dit de markt voor zorg.

Aangezien mensen altijd wel ziek zullen blijven worden, zal er altijd behoefte zijn aan medicijnen en medische apparatuur. Abbott heeft dus een grote, stabiele afzetmarkt voor haar producten, waardoor ze altijd wel winst zullen kunnen maken. Dit heeft een erg stabiliserende werking op de koers van Abbott, die meestal geen grote schommelingen vertoont, en gestaag groeit.

Als mensen moeten kiezen tussen een nieuwe auto of medicatie voor hun ziekte, dan is de keus snel gemaakt.

De meeste markten zijn erg gevoelig voor grillen en veranderingen in de voorkeuren van consumenten, maar bij de zorgmarkt is dat natuurlijk niet zo. Mensen kiezen er niet ineens voor om niet geholpen te worden aan wat ze mankeert. Dus hoewel verdiensten wel iets kunnen tegenvallen, zal het effect nooit heel heftig zijn. Dit is dus nog een reden waarom aandelen in Abbott een betere en veiligere investering zijn dan veel andere aandelen.

Wat zijn de nadelen/risico’s van handelen in Abbott-aandelen?

Zoals ik net uiteen heb gezet, zijn er enkele belangrijke voordelen die Abbott-aandelen hebben ten opzichte van andere aandelen, waardoor ze een betere en veiligere investering zijn dan veel andere aandelen.

Het is echter niet zo dat Abbott een soort perfect bedrijf is. Alle aandelen hebben hun nadelen en risico’s, en Abbott aandelen zijn daar geen uitzondering op. Daarom zal ik ook nog even de volgende nadelen belichten:

  • Winst is niet gegarandeerd
  • Je moet de ontwikkelingen in het bedrijf bijhouden

Nadeel 1: Winst is niet gegarandeerd

Dit punt spreekt natuurlijk een beetje voor zich, maar als het om beleggen gaat, is winst nooit gegarandeerd. Er zijn producten die een stuk veiliger zijn dan andere, zoals Abbott-aandelen, maar 100% zeker kun je nooit zijn in zo’n situatie. Dit klinkt misschien heel logisch, maar ik wou toch even gezegd hebben dat beleggen altijd een risico is.

Ook als je de meest veilige producten kiest, is er een kans dat je je geld verliest.

Hoewel het dus een goed idee kan lijken om al je geld in aandelen te stoppen, is dat nooit een goed plan: op die manier maak je het risico te groot. Hou altijd wat geld opzij voor als de beleggingen tegenvallen, en als je in aandelen belegt, kies dan niet voor één bedrijf. Je kan beter iets minder van meer verschillende aandelen kopen. Dit wordt diversificatie genoemd.

Nadeel 2: Je moet de ontwikkelingen in het bedrijf bijhouden

Als je met succes wilt beleggen, dan is het belangrijk om te weten hoe het met een bedrijf gesteld is. Zoals ik al heb uitgelegd, zijn de prestaties van een bedrijf direct gelinkt aan de koers van dat bedrijf. Als jij dus wil weten wanneer de koers zal gaan stijgen of dalen, zodat jij weet wanneer je moet kopen en verkopen, dan moet je het bedrijf goed in de gaten houden.

Je moet dus enige tijd in Abbott aandelen steken om te kunnen ‘voorspellen’ of de koers zal stijgen of dalen. Je moet er maar net zin in hebben om financiële jaarverslagen, begrotingen en bijsluiters van financiële producten te lezen. Er zijn zeker moeilijkere manieren om geld te verdienen dan beleggen, maar je zal er wel enige tijd in moeten steken.

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om te beleggen zonder al die kennis, en in zo’n geval is Abbott nog wel een aandeel dat daar veilig genoeg voor is. Weet alleen wel dat je dan een groter risico neemt dan eigenlijk nodig is. Er is niets mis met een beetje luiheid, en als je een beetje voorzichtig bent zul je echt niet hard verlies lijden door dit aandeel.

Conclusie: is het slim om in Abbott te investeren?

Zoals je zelf wel kan zien, is Abbott een vrij goed aandeel om in te beleggen. Het heeft ten aanzien van andere aandelen veel voordelen, en hoewel er zeker wel enkele nadelen zijn, wegen de voordelen daar meer dan tegenop. Als je dan toch in aandelen gaat beleggen, dan is Abbott een veilige, betrouwbare keuze.

Het moge dus duidelijk zijn dat investeren in Abbott naar mijn oordeel een erg goede keuze is. Je hoeft niet te verwachten dat de koers van Abbott morgen ineens door het dak schiet, maar je kan wel een stabiele groei verwachten, en het risico dat de koers zakt is erg laag.

Wat is de beste manier om te beleggen in Abbott aandelen? Mijn advies

Je bent er nu dus achter gekomen dat Abbott-aandelen een vrij goed en veilig product zijn om mee te beleggen, maar daarmee weet je nog niet hoe je dat precies moet doet. De makkelijkste manier om te beleggen in aandelen is via een online platform. Hiervoor is bijna geen voorkennis vereist, en je kan op elk moment bij je aandelen om ze te verkopen of om meer te kopen.

Maar welk online platform moet je daarvoor dan gebruiken? Als je je geld aan een online platform gaat toevertrouwen, dan wil je waarschijnlijk wel eerst zeker weten dat je met een betrouwbaar en veilig platform te maken hebt. Het zal je maar gebeuren dat je je zuurverdiende spaargeld in aandelen investeert, en dat iemand anders er vervolgens met je geld vandoor gaat.

Het platform dat wij hiervoor aanbevelen heet Plus500. Dit is een erg betrouwbaar programma, dat bovendien erg goed beveiligd is, waardoor je bijna zeker weet dat er naast jou niemand is die bij jouw geld kan. Ook tegen hackers en cyberaanvallen is het platform goed beveiligd, dus ook daar hoef je je geen zorgen over te maken.

Op internet hebben klanten erg positieve reacties op het platform, en geven ze aan dat ze hun geld altijd erg snel uitbetaald krijgen als zij daarom vragen. Plus500 is bovendien ingeschreven bij een toezichthoudende autoriteit in Engeland, de zogeheten Financial Conduct Authority in Londen (#509909). Dit biedt nog wat extra garantie dat Plus500 zich netjes aan de regels houdt.

Let op: Plus500 werkt met CFD’s. Hier zijn risico’s aan verbonden. Uw vermogen loopt risico.

Je kan dus zeggen dat Plus500 een erg betrouwbaar en veilig platform is. Daarbovenop is het ook nog eens erg makkelijk te gebruiken, en kun je al je aankopen gewoon makkelijk via iDeal doen. Ik kan dit platform dus van harte aanbevelen voor het kopen en verkopen van Abbott-aandelen.

Mijn laatste maar belangrijkste tip: handel via een betrouwbare broker

Ik handel zelf al enkele jaren met Plus500. Dit bedrijf is simpel in gebruik, en hanteert lage kosten.

Ik ben niet de enige die dit bedrijf goed en betrouwbaar vindt, want er zijn al miljoenen die dit systeem gebruiken.

In deze markt zie je op dagelijkse en wekelijkse basis grote verschillen in de koers, vandaag zou de koers nog flink kunnen stijgen.

Daarom ben ik erg blij dat Plus500 op korte termijn je acties doorvoert. Na het geven van de opdracht kan je er vertrouwen in hebben dat het snel wordt uitgevoerd.

Bij Plus500 kun je tevens via iDEAL storten.

Kijk op deze actiepagina en begin met handelen via Plus500.

Tot slot wil ik jou wel bewust maken van de volgende vereiste meldingen:

  • Plus500 is een CFD service
  • Jouw kapitaal loopt risico bij handelen (handel verstandig)
  • Plus500 is geschikt voor ervaren traders en niet voor beginners

Frank Sanders

Hoi, ik ben Frank Sanders, ik ben deskundige op het gebied van geldzaken. Ik heb duizenden mensen geholpen om financieel onafhankelijk te worden. Op deze website laat ik zien hoe iedereen vanuit huis een inkomen kan verdienen en financieel sterker kan worden.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *