CFD’s zijn complexe instrumenten en lopen een hoog risico om snel geld te verliezen als gevolg van hefboomwerking. 66% van de beleggers in kleine beleggingen verliest geld bij het handelen in CFD’s bij deze aanbieder. U moet overwegen of u begrijpt hoe CFD’s werken en of u het zich kunt veroorloven het hoge risico te nemen uw geld te verliezen. Voor cryptocurrencies geldt: zeer volatiel investeringsproduct. Uw kapitaal loopt risico. 72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met plus500. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

4 Voor- en 2 Nadelen van Altice Aandelen Kopen + Koers

Beleggen: waarschijnlijk klinkt het voor jou als een ver-van-je-bed-show. Je kent het vooral van de Wolf of Wall Street – en daardoor weet je ook hoe erg het mis kan gaan. Beleggen in aandelen, nee dat is niets voor jou. Maar is dat wel echt zo? Is beleggen zo hoogdrempelig, of kun je ook met weinig ervaring handelen in aandelen?

In dit artikel focus ik op de aandelen van Altice. Dit is een telecombedrijf dat begon in Nederland, maar ondertussen internationaal te werk gaat. Ik leg je uit wat Altice is, hoe het met de aandelen van Altice staat, en de voor- en nadelen van Altice aandelen. Daarnaast geef ik je een gebruiksvriendelijk platform om te beginnen met beleggen in Altice aandelen!

Beleggen: kan ik dat ook?

We kennen allemaal wel de verhalen van succesvolle beleggers die door de juiste investeringen gigantische sommen geld binnen weten te halen, enkel en alleen door op het juiste moment te kopen en te verkopen. Het is dan ook niet gek dat beleggen nogal tot de verbeelding spreekt.

We kennen echter ook de minder succesvolle verhalen, waardoor veel mensen wat huiverig zijn om er ook echt mee te beginnen.

Daar komt nog bij dat handelen in aandelen erg onoverzichtelijk en ingewikkeld kan lijken. Veel van de informatie over beleggen is op zo’n manier gepresenteerd dat het veel ingewikkelder lijkt dan het is. Dit is vaak expres, zodat je de hulp van een bepaald bedrijf inschakelt omdat jij denkt dat het te ingewikkeld is. Veel mensen denken hierdoor dat ze niet kunnen beleggen.

Dit is jammer, want door te investeren in aandelen kun je best een hele hoop geld verdienen, ook als je geen financieel expert bent. Je moet hiervoor echter wel weten wat je doet. Om je hiermee te helpen, zal ik in dit artikel inzoomen op één aandeel: Altice.

Wat is Altice precies voor een bedrijf, en is het een goed idee om in de aandelen van dit bedrijf te handelen? En hoe kan ik beginnen met investeren in Altice aandelen? Het antwoord op deze en meer vragen lees je in dit artikel. Ik zal de volgende punten hierin behandelen:

 • Wat voor soort bedrijf is Altice precies?
 • Wat is de koers (geweest) van dit aandeel?
 • Wat zijn de voordelen van handelen in Altice-aandelen?
 • Wat zijn de nadelen/risico’s van handelen in Altice-aandelen?
 • Conclusie: is het slim om in Altice te investeren?
 • Wat is de beste manier om te beleggen in Altice? Mijn advies

Wat voor soort bedrijf is Altice precies?

Als je je geld in een bedrijf gaat investeren, dan is het erg belangrijk om te weten met wat voor bedrijf je te maken hebt. De koers van een aandeel wordt vooral bepaald door de prestaties van het bedrijf dat achter het aandeel zit, dus hier moet je wel iets over weten om de koers te kunnen voorspellen. Mijn advies is dan ook altijd: verdiep je eerst goed in het aandeel dat je koopt.

Als je via Marktplaats iets koopt, dan wil je toch ook eerst weten of het betrouwbaar is?

Altice is een in Amsterdam gevestigd bedrijf, dat actief is op het gebied van telefonie, internet en televisie. Dit bedrijf is in 2002 opgericht, en is via een aantal overnames uitgegroeid tot een groot telecombedrijf dat in veel landen in Europa en in de Verenigde Staten actief is. Wereldwijd heeft het bedrijf meer dan 40 miljoen klanten.

Je kan dus wel zien dat het hier gaat om een vrij groot bedrijf. Altice heeft maar liefst 49.732 medewerkers in dienst: dit zijn genoeg mensen om een middelgrote Nederlandse stad mee te vullen. In 2016 bedroeg de omzet van het bedrijf maar liefst 21,8 miljard euro, ofwel bijna twee keer zoveel geld als de hele staat Nederland elk jaar uitgeeft aan ontwikkelingssamenwerking.

We hebben dus te maken met een echte telecomreus.

Aandelen van Altice

Dit bedrijf is pas in 2014 naar de beurs gegaan: het betreft dus een vrij jong aandeel. Het kapitaal dat het bedrijf hiermee verdiend heeft is grotendeels ingezet om overnames van andere bedrijven te doen, en als je de omzet van het bedrijf mag geloven, dan heeft dit zeker haar vruchten afgeworpen: de omzet neemt ieder jaar toe.

Goed, nu weet je dus in heel algemene zin iets over het bedrijf Altice, en heb je een beetje een idee van haar grootte en haar dagelijkse werkzaamheden. Dat is leuk, maar als je wil weten of het een goed idee is om in Altice te investeren, dan heb je hier natuurlijk lang niet genoeg aan. Daarom staat er in dit artikel nog veel meer over de voor- en nadelen van Altice aandelen.

Wat is de koers (geweest) van Altice aandelen?

Een advies dat ik altijd aan beginnende beleggers geef: als je wil gaan investeren in een bedrijf, kijk dan altijd eerst wat de koers van dit bedrijf (oftewel de waarde per aandeel) door te tijd heen is geweest. Hoewel dit natuurlijk niet alles zegt, kan het je toch een idee geven van de prestaties van een bedrijf, en het vermogen van de koers om zich te herstellen na een tegenvaller.

Bovendien is dit gewoon gratis, vrij beschikbare informatie, dus je zou wel gek zijn als je dit niet benut.

Zoals je in de onderstaande grafiek kan zien, zit de koers van Altice op dit moment op haar laagste punt ooit. Dit kan je misschien een beetje ontmoedigen, maar dat zou onterecht zijn. Een lage koers op dit moment betekent eigenlijk niets.

Als je echt winst wil maken met handelen in aandelen, zul je juist aandelen voor een zo laag mogelijke prijs moeten kopen, om ze later weer duur te verkopen. Wat dat betreft is dit een goed moment om in Altice aandelen te investeren: de koers staat namelijk laag.

Als je alleen dure aandelen koopt, dan doe je precies wat een goed belegger niet hoort te doen.

Dat je je aandelen in Altice later weer duur kan verkopen, is wat mij betreft erg waarschijnlijk, maar daar zullen we het zo over hebben. Voor nu is het voor jou eigenlijk voldoende om te weten dat, hoewel de grafiek misschien iets anders suggereert, het op dit moment waarschijnlijk best een goed idee is om Altice-aandelen te kopen.

Deze grafiek is dus een uitgelezen voorbeeld van hoe een koers niet altijd alles zegt over een aandeel. Kijk daarom nooit alleen naar de koers, maar doe meer uitgebreid onderzoek: wat je eigenlijk wilt weten, is hoe waarschijnlijk het is dat de koers in de toekomst weer zal gaan stijgen. In het geval van Altice heb ik dit onderzoek al voor jou verricht, en kun je dit verder in dit artikel lezen.

Wat zijn de voordelen van handelen in Altice aandelen?

Je kent nu een hoop algemene informatie over Altice als bedrijf, en je weet wat de ontwikkeling van de koers van Altice aandelen is geweest door de jaren heen. Wat je echter nog niet weet, is of het nu een goed idee is om in dit aandeel te beleggen of niet. Een eenduidig antwoord kan ik je daar jammer genoeg ook niet echt op geven: dit is een afweging die je uiteindelijk zelf zal moeten maken.

Wat ik wel voor je kan doen, is jou de informatie geven die je nodig hebt om die afweging goed te kunnen maken. Door jou te laten zien wat de specifieke voor- en nadelen van dit aandeel zijn, kun jij zelf kijken of je de voordelen tegen de nadelen vindt opwegen. Ik zal beginnen met het bespreken van de voordelen, en dat zullen de volgende vier voordelen zijn:

 • De omzet van Altice neemt ieder jaar toe
 • Altice is een erg groot bedrijf
 • De markt voor internet is groot en groeiend
 • Experts zijn vrij positief over Altice

Voordeel 1: De omzet van Altice neemt elk jaar toe

Zoals ik eerder in dit artikel al heb aangegeven, wordt de koers van een aandeel vooral bepaald door de prestaties en het functioneren van het bedrijf dat achter dit aandeel zit. Het gaat hierbij vooral om veranderingen in winst en omzet.

Gaat een bedrijf minder verdienen, dan zal de koers ook gaan dalen, en als de winst weer stijgt, dan zal de koers juist omhooggaan.

In de onderstaande tabel kun je de omzet en de winst van Altice zien sinds 2010. Zoals je kan zien, neemt de omzet elk jaar toe, ofwel: er wordt elk jaar meer geld binnengehaald dan het jaar ervoor.

De winst schommelt op dit moment nogal, maar dat komt vooral doordat Altice enkele schulden heeft moeten maken om overnames te bekostigen. Doordat deze schulden moeten worden afbetaald, wordt er soms geen winst gemaakt, terwijl er wel een hoge omzet is.

De koers wordt bepaald door het vertrouwen van beleggers, en je vertrouwt iets toch sneller als het goed werkt?

Zodra deze schulden echter zijn afbetaald, zal er waarschijnlijk ook een sterke toename van de winst plaatsvinden. Dit zal dan ook zorgen voor een forse stijging van de koers. Dat maakt dit eigenlijk het ideale moment om aandelen in Altice te kopen: op dit moment zijn ze spotgoedkoop, en later kun je ze waarschijnlijk met erg veel winst verkopen.

Hoewel de koers van Altice dus misschien een ietwat deprimerend beeld van het aandeel schept, vertellen de prestaties van het bedrijf een heel ander verhaal. Op de lange termijn is dat verhaal vele malen belangrijker voor beleggers. Het lijkt er dus op dat Altice niet alleen een winstgevend aandeel gaat zijn, maar dat dit ook nog eens het ideale moment is om in te stappen.

Jaar Omzet Winst
2010 167 48,4
2011 784 162,0
2012 1092 -189,8
2013 1287 49,6
2014 3935 -552,4
2015 14.484 -243,4
2016 20.756 -1861,6

Voordeel 2: Altice is een erg groot bedrijf

Een tweede voordeel van beleggen in Altice aandelen, is dat Altice een erg groot bedrijf is. Uiteraard wil ik hiermee zeker niet zeggen dat het voor grote bedrijven onmogelijk is om te falen. Tijdens de financiële crisis hebben we wel gezien dat zelfs de allergrootste bedrijven om kunnen vallen.

Je kunt nou eenmaal nooit helemaal zeker zijn als het om beleggen gaat.

Dit wil echter niet zeggen dat er helemaal geen goede redenen zijn om meer vertrouwen te hebben in grote bedrijven. We zijn hier in het verleden misschien een klein beetje in doorgeschoten, maar het is nog steeds best logisch om grote bedrijven meer te vertrouwen dan kleine bedrijven. Er zijn namelijk echt wel enkele redenen waarom het veiliger is om te beleggen in grote bedrijven dan in kleine bedrijven.

Waarom is beleggen in een groot bedrijf veiliger?

Eén van die redenen is iets wat in de economie ook wel schaalvoordelen wordt genoemd. Wanneer je een groot bedrijf bent, en dus een groot aantal klanten bedient, heb je een veel betere positie in onderhandelingen.

Dit zorgt ervoor dat je bijvoorbeeld grondstoffen voor betere prijzen kan kopen. Je kunt bovendien je werk beter verdelen onder een groter aantal werknemers, waardoor je efficiënter produceert. Dit zorgt ervoor dat een groot bedrijf makkelijker winst blijft draaien dan een klein bedrijf.

Een tweede reden dat grote bedrijven het vaak beter doen op de beurs, is doordat mensen meer vertrouwen hebben in deze bedrijven. De koers van een aandeel wordt eigenlijk vrijwel alleen maar bepaald door het vertrouwen dat mensen in dit aandeel hebben. Hoe meer mensen vertrouwen in een bedrijf hebben, hoe beter de koers het dus zal doen.

Het klinkt gek, maar hoe meer mensen geloven dat een aandeel het goed zal doen, hoe beter dat aandeel het zal doen.

Hoewel de grootte van een bedrijf dus zeker geen garantie is voor succes of koersstijgingen, is het voor grotere bedrijven dus wel vaak makkelijker om winst te maken. Daarnaast hebben mensen meer vertrouwen in grotere bedrijven. De koers van een groot bedrijf stijgt dus sterker als het goed gaat, en daalt minder snel als het minder gaat. Het is dus relatief veilig om in een groot bedrijf als Altice te beleggen.

Voordeel 3: De markt voor internet is groot en groeiend

Ik heb eerder in dit artikel al eens gezegd dat de hoogte van een koers vooral bepaald wordt door de prestaties van het bedrijf dat achter dit aandeel zit. Dit betekent dat hoe beter het bedrijf het doet, hoe meer de koers zal stijgen. Het is hierbij dan ook belangrijk dat een bedrijf een grote afzetmarkt heeft voor haar producten, en dit is bij Altice het geval.

Een van de belangrijkste diensten die Altice namelijk aanbiedt, is het faciliteren van internet. En laat de markt voor internet nou net een erg grote en groeiende markt zijn. Het is tegenwoordig niet meer weg te denken dat je op ieder moment van de dag beschikking hebt tot internet op verschillende apparaten. Altice heeft hier dus een erg grote afzetmarkt voor haar diensten.

Hoewel het in het westen zo is dat iedereen beschikking heeft tot internet, is dat nog lang niet overal ter wereld zo. Dit biedt groeimogelijkheden voor een bedrijf als Altice. Terwijl armere landen steeds minder arm worden, wordt ook in die landen de markt voor internet steeds groter. Dit zorgt ervoor dat er in de toekomst nog meer vraag zal zijn naar de diensten die Altice aanbiedt.

Als de wereldwijde toegang tot het internet toeneemt, zal de waarde van Altice hetzelfde doen.

Groei is misschien wel de belangrijkste factor voor het stijgen van een aandeel, en wat dat betreft lijkt het er dus op dat dit bij Altice wel goed zit. Niet alleen is er een flinke markt voor haar diensten, maar deze markt wordt ieder jaar groter (wat je ook terugziet in de omzet van Altice). Als je dus nu je geld investeert in Altice, is er een grote kans dat je hier in de toekomst vrij veel winst mee kan maken.

Voordeel 4: Experts zijn vrij positief over Altice

Als je wil kijken of een aandeel een goede of een slechte belegging is, dan kan het geen kwaad om eens te onderzoeken wat financiële experts over dit specifieke aandeel te zeggen hebben. Zij hebben immers veel meer onderzoek kunnen doen naar dit aandeel. Daardoor zien zij vaak dingen die de meeste beleggers over het hoofd zien.

Op internet is erg veel advies te vinden over zo ongeveer elk aandeel wat je maar kan bedenken, dus soms kan het moeilijk zijn om het goede advies van het slechte advies te onderscheiden. Ik zou je aanraden om vooral te luisteren naar de adviezen van banken en financiële adviesbureaus.

Je weet dan zeker dat de adviezen echt van professionals komen, en niet van bijvoorbeeld mensen die graag van hun eigen waardeloze aandelen af willen.

Ik heb dit onderzoek wat Altice betreft al voor je verricht, en ik kan je vertellen dat financiële experts vrij positief over Altice zijn. Van de banken en adviesbureaus die ik heb kunnen vinden is er een erg groot deel dat je aanraadt om Altice te kopen. Een ander groot deel raadt je aan om deze aandelen in elk geval te houden.

Dit houdt in dat deze experts denken dat dit aandeel waarschijnlijk in waarde zal gaan stijgen.

Ik wil zeker niet doen alsof experts het altijd bij het juiste eind hebben. Maar als er zo’n duidelijke overeenstemming is tussen zoveel verschillende banken en adviesbureaus, dan mag je er best van uitgaan dat een aandeel waarschijnlijk zal gaan groeien. Je hoeft mij dus niet op mijn blauwe ogen te geloven als ik zeg dat Altice een goede investering is: de meeste experts zijn het met me eens.

Wat zijn de nadelen/risico’s van handelen in Altice-aandelen?

Eerder in dit artikel heb ik een hele hoop aandacht besteed aan de positieve kanten van Altice-aandelen. Ik heb het vooral gehad over de voordelen die Altice aandelen hebben ten opzichte van andere aandelen. Hoewel ik persoonlijk echt wel denk dat Altice een goed aandeel is, is er natuurlijk geen enkel aandeel perfect.

Daarom zal ik ook enkele nadelen noemen van het aandeel Altice, zodat jij het volledige plaatje hebt, en zelf kan bepalen of je het een goede investering vindt. Persoonlijk vind ik eigenlijk van wel, maar jij bent degene die uiteindelijk zelf die keuze moet maken. Ik zal de volgende nadelen/risico’s van Altice even kort gaan bespreken:

 • Winst is niet gegarandeerd
 • De markt voor televisie is krimpende

Nadeel 1: Winst is niet gegarandeerd

Ik kan niet genoeg benadrukken dat het bij beleggen nooit gegarandeerd is dat je winst maakt. Natuurlijk zijn er aandelen die veelbelovender zijn dan andere – en wat mij betreft is Altice zeker een van die aandelen. Je kunt echter nooit 100% zeker zijn dat je belegging winst gaat opleveren.

Hier moet je niet al te bang van worden: ik wil absoluut niet zeggen dat het per se een slecht idee is om met je geld te gaan beleggen. Wat ik wel wil zeggen, is dat je niet al je geld in aandelen moet stoppen, omdat er dus altijd een kans is dat het mis gaat. Je kan beter altijd zorgen dat je ook wat spaargeld opzijzet. Zo heb je een vangnet bij tegenvallende beleggingen.

Een goed onderbouwde gok blijft toch een gok.

Wat je ook kan doen om het risico op verlies te verkleinen, is iets wat diversificatie genoemd wordt. Dit houdt in dat je niet alleen in één of een paar aandelen belegt, maar in meerdere aandelen. Als het dan zo is dat een aandeel onverwacht ineens in waarde afneemt, dan zal die klap minder hard aankomen, omdat je aandelenpakket als geheel het veel beter doet.

Nadeel 2: De markt voor televisie is krimpende

Zoals ik eerder al meerdere keren heb benadrukt, zijn de prestaties van een bedrijf erg belangrijk voor de hoogte van de koers. Als je wil weten wat de koers in de toekomst zal zijn, dan kan het dus helpen om de toekomstige prestaties van een bedrijf te proberen te voorspellen. Altice zit hier wat internet betreft wel goed, maar wat televisie betreft is dit een ander verhaal.

Eén van de diensten die Altice aanbiedt is digitale televisie. Je bent waarschijnlijk niet al te verbaasd om te horen dat de markt voor traditionele televisie-aanbieders steeds kleiner wordt. Streamingdiensten en internet hebben tv in de ogen van velen een beetje overbodig gemaakt, en zeker onder jongeren zijn er maar weinig die nog regelmatig de tv aanzetten.

Waarom zou je het NOS-Journaal nog aanzetten als je ook even de NOS-app kan lezen?

Dit klinkt wellicht als een doemscenario voor Altice, maar zo heftig is het nu ook weer niet. Het zal nog best even duren voordat digitale televisie geheel verdwenen is. Altice heeft dus lang genoeg de tijd om haar werkzaamheden te verschuiven naar bijvoorbeeld meer internet en telefonie.

Bovendien is het, zoals ik eerder al zei, zo dat de markt voor internet juist alleen maar toeneemt, dus dit zal dit negatieve effect waarschijnlijk voor een groot deel weg kunnen nemen.

Conclusie: is het slim om in Altice te investeren?

Als je dit hele artikel hebt gelezen, dan zul je een heleboel informatie over Altice voor je kiezen hebben gekregen. Een deel van deze informatie was positief, een deel negatief. Misschien ben je nu wel een beetje in de war geraakt: is het nou wel of geen goed idee om in aandelen van Altice te beleggen? Mijn mening heb ik al wel een beetje laten doorschemeren: ja.

Wat mij betreft zijn aandelen in Altice een goede belegging. De nadelen van dit aandelen wegen in mijn optiek niet op tegen de voordelen. Het is mijn verwachting dat dit aandeel sterk zou kunnen groeien in de toekomst. Wees dus wel een beetje voorzichtig, zet niet al je geld op één aandeel, en diversifieer je beleggingen. Als je dit doet, beveel ik je van harte aan om in Altice te investeren.

Wat is de beste manier om te beleggen in Altice? Mijn advies

Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen, zijn aandelen in Altice een vrij goede en waarschijnlijk winstgevende investering. Maar hoe begin je nou uiteindelijk met handelen in deze aandelen? De makkelijkste manier om te beleggen in aandelen is via een online beleggingsplatform. Hiervoor is geen enkele voorkennis vereist, en je kan op ieder moment bij je aandelen, zodat je deze snel kan verkopen of kopen als dat nodig is.

Maar welk online platform moet je daarvoor dan gebruiken? Als je je spaargeld aan een online platform gaat toevertrouwen, dan kun je er maar beter voor zorgen dat je met een veilig en betrouwbaar platform te maken hebt. Het zou namelijk wel heel zuur zijn als je dikke winst maakt op je aandelen, en dat vervolgens blijkt dat iemand er met je winst vandoor is.

Als er iemand voor de deur staat die zegt dat hij van de bank is, geef je hem toch ook niet zomaar je spaargeld mee?

Het programma dat wij hiervoor aanbevelen is een programma genaamd Plus500. Dit is een zeer betrouwbaar programma, dat daarnaast ook erg goed beveiligd is, waardoor je bijna zeker weet dat er naast jou niemand is die bij jouw geld kan. Ook tegen hackers en cyberaanvallen is het platform goed beveiligd, dus je geld is bij Plus500 echt in erg veilige handen.

Op het internet hebben gebruikers van Plus500 erg positieve reacties op het platform, en geven ze aan dat ze hun winsten altijd erg snel uitbetaald krijgen. Plus500 is bovendien ingeschreven bij een toezichthoudende autoriteit in Engeland, de zogeheten Financial Conduct Authority in Londen (#509909). Dit biedt wat extra garantie dat Plus500 zich netjes aan de regels houdt.

Je kan dus zeggen dat Plus500 een erg betrouwbaar en veilig platform is. Daarbovenop is het ook nog eens erg makkelijk te gebruiken, en kun je al je aankopen gewoon makkelijk via iDeal doen. Ik kan dit platform dus van harte aanbevelen voor het kopen en verkopen van Altice-aandelen, of welke aandelen en effecten je verder maar wil kopen.

Let op: Plus500 werkt met CFD’s. Denk eraan dat CFD’s een hefboomproduct zijn en kunnen leiden tot het verlies van uw volledige kapitaal. Het handelen met CFD’s is mogelijk niet geschikt voor u. Wees er zeker van dat u de bijbehorende risico’s volledig begrijpt. Uw vermogen loopt risico.

Klik hier om te handelen in Altice aandelen via Plus500 CFD’s.

Mijn laatste maar belangrijkste tip: handel via een betrouwbare broker

Ik handel zelf al enkele jaren met Plus500. Dit bedrijf is simpel in gebruik, en hanteert lage kosten.

Ik ben niet de enige die dit bedrijf goed en betrouwbaar vindt, want er zijn al miljoenen die dit systeem gebruiken.

In deze markt zie je op dagelijkse en wekelijkse basis grote verschillen in de koers, vandaag zou de koers nog flink kunnen stijgen.

Daarom ben ik erg blij dat Plus500 op korte termijn je acties doorvoert. Na het geven van de opdracht kan je er vertrouwen in hebben dat het snel wordt uitgevoerd.

Bij Plus500 kun je tevens via iDEAL storten.

Kijk op deze actiepagina en begin met handelen via Plus500.

Tot slot wil ik jou wel bewust maken van de volgende vereiste meldingen:

 • Plus500 is een CFD service
 • Jouw kapitaal loopt risico bij handelen (handel verstandig)
 • Plus500 is geschikt voor ervaren traders en niet voor beginners

Frank Sanders

Hoi, ik ben Frank Sanders, ik ben deskundige op het gebied van geldzaken. Ik heb duizenden mensen geholpen om financieel onafhankelijk te worden. Op deze website laat ik zien hoe iedereen vanuit huis een inkomen kan verdienen en financieel sterker kan worden.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *