CFD’s zijn complexe instrumenten en lopen een hoog risico om snel geld te verliezen als gevolg van hefboomwerking. 66% van de beleggers in kleine beleggingen verliest geld bij het handelen in CFD’s bij deze aanbieder. U moet overwegen of u begrijpt hoe CFD’s werken en of u het zich kunt veroorloven het hoge risico te nemen uw geld te verliezen. Voor cryptocurrencies geldt: zeer volatiel investeringsproduct. Uw kapitaal loopt risico. 72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met plus500. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Beleggen voor Dummies: Zo Kun Jij Geld Verdienen Met Beleggen

Beleggen wordt steeds populairder onder de gewone mens, alleen weet niet iedereen altijd wat beleggen precies inhoudt. Het is goed om je daarom te gaan verdiepen in wat beleggen precies is. Beleggen is niet zomaar iets, je investeert je geld in een bedrijf en dit kun je ook weer kwijtraken.

Om deze reden zal in dit artikel worden uitgelegd wat beleggen precies is, waarom je zou gaan beleggen, waarin je allemaal kunt beleggen en hoe je geld kunt gaan verdienen met beleggen!

Wat is beleggen?

Als je wilt gaan beleggen, dan is het slim om uit te vinden wat beleggen precies is. Beleggen zou je simpel kunnen omschrijven als je geld of kapitaal investeren in een onderneming. Hierbij verwacht je dat je er in de toekomst geld mee kunt gaan verdienen in de vorm van winst. Je koopt dus eigenlijk een product om er winst mee te behalen.

Als je wat geld over hebt of een spaarrekening die aardig oploopt, maar waarmee je niet erg veel verdient dan is beleggen eventueel een optie voor jou. Je kunt het geld natuurlijk ook in een kluis stoppen of onder je matras, maar hier verdien je geen geld mee. Op langere termijn zal je geld daarom minder waard worden.

Omdat je verwacht winst te krijgen, zal je geld met beleggen alleen maar meer waard worden. Over het algemeen is het zo dat hoe hoger het rendement (winst) is, hoe hoger het risico ook is wat je loopt. In dit geval kan je dus heel veel geld verdienen, omdat je zoveel risico neemt, maar je kunt ook heel erg verlies leiden. Hier moet je dus zelf een keuze in gaan maken.

Omdat de meeste van ons al een gewone baan hebben, is een extra baan niet een mogelijkheid. Daarom kiezen veel mensen ervoor om (hopelijk) een extra zakcentje te verdienen met het beleggen. Het is dus slimmer werken en niet harder.

Je zou kunnen beleggen in aandelen, obligaties, ETF’s, onroerend goed of beleggingsfondsen.

Hetgeen waarin je hebt geïnvesteerd, hoop je hierna weer te verkopen met winst. Het verkopen kun je doen binnen bijvoorbeeld een jaar, maar ook al binnen een aantal minuten. De kunst is om je belegging te verkopen wanneer het meer waard is, en dus meer kost, dan wanneer je het gekocht hebt. Wanneer je dit doet, heb je winst!

Waarom beleggen?

Winst ontvangen klinkt natuurlijk super, maar waarom gaan veel mensen nou eigenlijk beleggen? Je moet ten eerste weten dat beleggen niet risicoloos is. Hoewel je er forse bedragen mee kunt binnenhalen, kan je ook verlies hebben.

Toch kiezen veel mensen ervoor om te gaan beleggen. Zij kiezen hiervoor, omdat je veel meer rente krijgt dan op een spaarrekening.

In de grafiek is de rode lijn het beleggen en de groene lijn het spaarrendement. Zoals je ziet loopt de rode lijn veel sneller omhoog dan de groene lijn. Tegenwoordig hebben we al bijna geen rente meer op onze spaarrekening, dus wordt ons geld niet meer waard. Beleggen is daarom voor veel mensen een goede optie.

Met het beleggen kun je dus uiteindelijk veel meer geld verdienen. Het ligt er natuurlijk wel aan hoeveel risico je durft te nemen. Hoe meer risico, hoe meer kans op winst. Wel is het voordeel van sparen natuurlijk dat je je inleg nooit kwijt kunt raken, behalve als je het zelf uitgeeft. Bij beleggen is er een kans dat je verlies hebt en dus een gedeelte van je geld kwijtraakt.

Op zoek naar een eenvoudig werkende en betrouwbare broker?

Ik handel zelf al enkele jaren met Plus500. Je kan via IDEAL Storten. Dit bedrijf biedt zeer lage tradekosten aan jouw handelingen worden snel verwerkt.

Kijk snel op de actiepagina en begin met handelen via Plus500.

Een paar verzochte waarschuwingen: Plus500 is een CFD service, je kapitaal loopt risico bij handelen (handel verstandig) en Plus500 is geschikt voor ervaren traders en niet voor beginners.

Let op: 72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Waar kan ik in beleggen?

Nu je weet wat beleggen inhoudt, wil je natuurlijk ook weten waarin je allemaal kunt beleggen. Er zijn best veel opties, hieronder zullen we je een aantal voorbeelden geven. Hierna kun je zelf bepalen wat het beste bij je past.

Beleggen in aandelen

Een optie waar iedereen vast wel eens een keer van heeft gehoord, is beleggen in aandelen. Een aandeel is eigenlijk een bewijs van deelname in het kapitaal van een onderneming. Wanneer bedrijven geld nodig hebben om het bedrijf eventueel uit te breiden om dingen te verbeteren in het bedrijf kunnen ze aandelen verkopen.

Wanneer jij een van die aandelen koopt, word je in feite voor een gedeelte eigenaar van het bedrijf.

Omdat je eigenaar bent van het bedrijf, word je ook betrokken in de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering. Als jij vindt dat het niet helemaal goed gaat met het bedrijf kun je hier op deze vergadering iets van zeggen en ook je eigen ideeën overbrengen.

De bedrijven zullen hier zeker naar willen luisteren, want ze willen graag de aandeelhouders tevredenstellen. De bedrijven krijgen tenslotte een gedeelte van het geld van de aandeelhouders. Wat natuurlijk het belangrijkst is, is dat je een gedeelte van de winst ontvangt van het bedrijf en dit is natuurlijk waarvoor je het doet.

Hoe kan ik beleggen in aandelen?

Beleggen kan op verschillende manieren. Je kunt ervoor kiezen om rechtstreeks het bedrijf te benaderen en zo te beleggen. Een andere optie, en ook een meer veiligere, is beleggen in een beleggingsfonds. Een beleggingsfonds belegt voor jou in verschillende aandelen en zo is je geld dus meer gespreid.

Wanneer je alles belegt in één bedrijf loop je een groter risico dan wanneer je je geld spreidt over verschillende aandelen. Als één bedrijf het dan niet zo goed doet, heb je je andere aandelen nog. Als beginnende belegger zou het advies dan ook zijn om dit te doen.

Het beleggen in aandelen brengt uiteraard ook wat risico met zich mee en het wordt ook wel ‘risicokapitaal’ genoemd. Je krijgt een gedeelte van de winst, maar helaas ook van verlies als dit er is. Het beleggen in aandelen is dus vooral voor mensen die wat risico durven te nemen.

Beleggen in grondstoffen

Een goede optie voor beleggingen voor de beginnende belegger is: beleggen in grondstoffen. Het is namelijk zo dat grondstoffen schaars zijn en er dus altijd vraag naar blijft. Ook is het zo dat een bedrijf makkelijk failliet kan gaan, maar grondstoffen gaan nooit failliet. De prijs van een grondstof kan natuurlijk wel dalen, dus er is nog steeds een risico. Dit risico is echter veel kleiner dan bij het beleggen in aandelen.

Het is bovendien zo, dat bij grondstoffen de prijzen dus wel kunnen dalen, maar dat er altijd een stop is. De prijs kan niet lager worden dan een bepaald bedrag.

Omdat een grondstof altijd op langere termijn duurder zal worden, is de daling van de prijs ook niet zo’n groot probleem.

Ook is het dus zo dat grondstoffen schaars zijn. Veel mensen raken door het woord ‘schaars’ in paniek, omdat dit betekent dat het opraakt. Maar in dit geval is dit juist positief. Omdat er nog zo weinig grondstoffen zijn, willen mensen het graag hebben en blijft de prijs dus hoog en zal er altijd vraag naar zijn. Dat grondstoffen schaars zijn is dus positief.

Wanneer je wilt gaan beleggen in grondstoffen kun je dit op verschillende manieren doen. Je kunt de grondstof fysiek kopen, maar dit is niet altijd even handig. Heel veel fysiek goud hebben is een risico; je moet dit goed gaan verzekeren en een veilige plek hebben om het op te bergen. Als het gestolen wordt ben je namelijk in één klap al je geld kwijt.

Daarom is het beter om grondstoffen niet fysiek te kopen. Je krijgt dan gewoon een bewijs dat je hebt geïnvesteerd in goud en hebt het niet thuis of ergens anders liggen. Je kunt er ook voor kiezen om in een beleggingsfonds te investeren, waarin er aandelen zitten van bedrijven die grondstoffen verkopen. Dan spreid je je geld ook nog eens.

Beleggen in trackers

Nog een optie is: beleggen in trackers. Trackers zijn niet heel bekend, maar kunnen uiteindelijk veel geld opleveren. Een tracker spreidt namelijk het risico van een aandeel door het te combineren met een beleggingsfonds. Trackers zijn op de beurs genoteerd als aandelen, maar niet van één bedrijf, instelling of onderneming.

Het is een groep ondernemingen die allemaal zijn opgenomen in een index.

Een voordeel van het beleggen in trackers is dus dat de tracker op een index valt en dat er daardoor een heel goede spreiding is. Als je verschillende trackers koopt, dan heb je alleen maar meer spreiding en dit verlaagt het risico sterk. Er is ook een mogelijkheid om te beleggen in één bepaalde sector in plaats van in verschillende ondernemingen. In dit geval heet een tracker een ETF.

Ook al is het risico heel erg laag bij trackers, moet nog steeds nadenken over in welke tracker je wilt gaan beleggen. Blindelings gaan beleggen in trackers is dus niet slim. Kijk naar hoe de markt ligt, hoe de kansen zijn voor de tracker waarin jij wilt gaan beleggen. Doen de ondernemingen in de tracker het goed en is de kans groot dat deze het goed gaan doen de aankomende tijd?

Dit kun je natuurlijk nooit allemaal zeker weten, maar als je dit helemaal niet uitzoekt is de kans op verlies groter. Voor mensen die lage risico’s willen is het beleggen in trackers een goede optie.

Beleggen in vastgoed

Beleggen in vastgoed kan op verschillende manieren. De meest bekende is dat je een bepaald pand koopt en dit hierna gaat verhuren. Dit klinkt goed en ook gemakkelijk, maar hier moet je wel even twee keer over nadenken. Met alleen het pand gekocht te hebben ben je er namelijk nog niet.

Naast de kosten van het pand zijn er nog allerlei verzekeringen die je moet hebben voor het pand zelf. Als je deze niet neemt, loop je namelijk een groot risico. Je wilt niet dat het pand afbrandt en je daarom al je geld kwijt bent. De verzekeringen die je moet nemen, zijn natuurlijk ook afhankelijk van welk pand je koopt. Als een pand oud is, heb je waarschijnlijk meer risico dan bij een gloednieuw pand. Hier moet je dus allemaal rekening mee houden.

Je kunt ook met je eigen huis in vastgoed beleggen. De meeste mensen zien het niet zo, maar je huis kun je ook als een belegging in vastgoed zien. Wel is het natuurlijk zo dat wanneer je zelf in het huis woont, je geen huur etc. kan vragen.

De winst zal dus vooral moeten komen vanuit de verkoop van het huis.

Dit is wel een beetje lastig, omdat je je huis niet per se verkoopt wanneer de markt gunstig is voor de verkoop. Meestal verkoop je je huis wanneer je zelf toe bent aan een nieuw huis, niet wanneer je er heel veel geld mee kan gaan verdienen

Geld verdienen door beleggen in vastgoed

In vastgoed beleggen kan ook door middel van een vakantiehuis aan te schaffen. Op deze manier sla je twee vliegen in één klap. Je kunt er zelf gedeeltes van het jaar in zitten en het de rest van het jaar verhuren aan andere mensen. Een vakantiehuis in een leuk vakantiepark waar er allemaal faciliteiten aanwezig zijn, kan je echt heel erg veel geld opleveren.

Het is ook mogelijk om kantoorpanden en bedrijfshallen te verhuren. Hierbij koop je een kantoorpand of bedrijfshal en verhuur je dit aan bedrijven die het willen huren. Dit kan veel geld opleveren, omdat bedrijfspanden vaak erg groot zijn en dus ook een hoge huur hebben. Dit is wel meer voor de ervaren belegger.

Beleggen in obligaties

Als je belegt in obligaties leen je geld uit aan de overheid, een onderneming of een bedrijf. Hiervoor ontvang je in ruil rente in de vorm van een couponbetaling. Obligaties zijn dus schuldbewijzen, uitgegeven door de overheid of een bedrijf of onderneming.

Juist omdat je in de overheid kunt beleggen loop je hierbij een klein risico. Er is namelijk een heel kleine kans dat de overheid failliet zal gaan.

De couponrente die je ontvangt bij obligaties is tevens veel hoger dan bij de spaarrekening, wat een groot voordeel is.

Het beleggen in obligaties kent maar weinig risico’s. Dit is zo omdat de staat erg overheersend is bij de handel van obligaties. Wanneer je investeert in staatsobligaties verklein je het risico.

Het advies om het risico zoveel mogelijk te verlagen is het beleggen in obligaties van de overheid. Zoals eerder al gezegd is de kans dat de Nederlandse overheid failliet gaat enorm klein. Wanneer je belegt in de overheidsobligaties, dan is het wel zo dat de rente minder hoog ligt, omdat je niet echt een risico neemt.

Wat voor belegger ben ik?

Nu je weet waarin je kunt gaan beleggen en op wat voor manier je hier geld mee kunt gaan verdienen, is het goed om te weten wat voor belegger je bent. Durf jij veel risico te nemen of juist niet? Wil je heel snel geld verdienen in een korte tijd of is dit niet een vereiste voor jou? Hieronder lees je wat voor belegger je bent.

Ik ben een conservatieve belegger

Wanneer je een conservatieve belegger bent, heb je geen zin om veel risico te nemen. Je wil liever niet dat je geld minder waard wordt en wilt met name winst zien, maar deze winst hoeft niet heel veel te zijn. Iets meer winst of rente dan bij de spaarrekening is voor jou genoeg.

Je hebt weinig ervaring met het beleggen, dus wilt eerst even de kat uit de boom kijken. Je wil eerst wat ervaring opdoen met het beleggen en kijken wat het is, voordat je veel geld gaat inleggen en veel risico durft te nemen.

In dit geval valt beleggen in obligaties erg goed bij jou. Je loopt hierbij erg weinig risico, zoals je al hebt gelezen, en winst is eigenlijk wel gegarandeerd. Het is natuurlijk niet zo dat je geen risico loopt. Er is altijd een kleine kans dat je geld wat minder waard wordt. Obligaties en trackers of ETF’s zijn de beste optie voor jou.

Ik ben een gebalanceerde belegger

Als je een gebalanceerde belegger bent wil je niet te veel risico nemen, maar een beetje risico durf jij wel te nemen. Je durft wel een iets gewaagdere belegging te doen, dus jij hoeft niet per se in obligaties te beleggen.

Je hebt al wat ervaring met beleggen en durft nu een stapje verder te gaan.

Het beleggen is tot nu toe met weinig risico goed verlopen, maar je bent nu bereid wat meer risico te nemen en wil meer geld te gaan verdienen.

Voor jou zijn beleggingen in bijvoorbeeld ETF’s of beleggingsfondsen een goede optie. Bij deze beleggingen loop je net ietsje meer risico, maar niet overdreven veel. Je hebt hierbij meer kans, door het grotere risico, op een grotere winst en dit is precies wat jij wil!

Ik ben een agressieve belegger

Ben je een agressieve belegger, dan ga je keihard voor de winst. Je wilt een zo hoog mogelijke winst behalen en bent daarom ook niet bang om een beetje risico te nemen. Bij beleggen hoef je niet zeker te zijn van een bedrijf, je durft een gokje te wagen.

Je wilt beleggen in aandelen van opkomende landen en markten. Je durft te investeren in losse aandelen en spreidt je geld dus niet in verschillende aandelen. Beleggingsfondsen en obligaties zijn niks voor jou, omdat je hier niet genoeg winst behaald. Je vindt het niet erg om je geld een keer eventueel te kunnen verliezen, als je hier een andere keer forse winst door krijgt. Je bent tot slot al een wat meer ervaren belegger, hebt er dus al wat meer verstand van en weet waarin in je moet beleggen om veel geld te kunnen verdienen.

Conclusie en advies

Na dit artikel gelezen te hebben weet je wat beleggen is, waar je in kunt beleggen, maar ook hoe je er geld mee kunt verdienen.

Het mag duidelijk zijn dat hoe meer risico jij durft te nemen, hoe meer geld je er mee kunt verdienen. Maar ook bij de beleggingsvormen waarbij je wat minder risico neemt, kun je ook behoorlijk wat geld verdienen. Het is in ieder geval meer geld dan bij een spaarrekening.

Om echt geld te kunnen verdienen met het beleggen, moet je eerst uitvinden wat voor belegger je bent.

Als je een meer ervaren belegger bent, weet je waarschijnlijk al waar je het beste in kunt beleggen en kun je ook wat meer risico nemen. Je kunt dan ook wat meer geld verdienen.

Ben je nog niet ervaren met beleggen, dan is het beter om echt onderzoek te doen naar verschillende bedrijven en hoe ze er nu voor staan. Ga dus onderzoek doen naar bedrijven en kijk naar jaarverslagen en hoe zij het in het verleden hebben gedaan.

Met grondstoffen en obligaties is de kans groot dat je winst haalt en dus geld verdient. Beleggingsfondsen lopen weinig risico, omdat je hierbij goed je geld spreidt over verschillende ondernemingen of aandelen. Hierbij is de kans ook groot dat je geld gaat verdienen.

Probeer dus vooral te kijken naar wat voor jou de beste optie is en waarmee jij waarschijnlijk het meeste geld kan gaan verdienen. Hopelijk heb je wat gehad aan deze tips en weet je nu wat meer over het beleggen en hoe je er geld mee kunt verdienen.

Mijn laatste maar belangrijkste tip: handel via een betrouwbare broker

Ik handel zelf al enkele jaren met Plus500. Dit bedrijf is simpel in gebruik, en hanteert lage kosten.

Ik ben niet de enige die dit bedrijf goed en betrouwbaar vindt, want er zijn al miljoenen die dit systeem gebruiken.

In deze markt zie je op dagelijkse en wekelijkse basis grote verschillen in de koers, vandaag zou de koers nog flink kunnen stijgen.

Daarom ben ik erg blij dat Plus500 op korte termijn je acties doorvoert. Na het geven van de opdracht kan je er vertrouwen in hebben dat het snel wordt uitgevoerd.

Bij Plus500 kun je tevens via iDEAL storten.

Kijk op deze actiepagina en begin met handelen via Plus500.

Tot slot wil ik jou wel bewust maken van de volgende vereiste meldingen:

  • Plus500 is een CFD service
  • Jouw kapitaal loopt risico bij handelen (handel verstandig)
  • Plus500 is geschikt voor ervaren traders en niet voor beginners

Frank Sanders

Hoi, ik ben Frank Sanders, ik ben deskundige op het gebied van geldzaken. Ik heb duizenden mensen geholpen om financieel onafhankelijk te worden. Op deze website laat ik zien hoe iedereen vanuit huis een inkomen kan verdienen en financieel sterker kan worden.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *