CFD’s zijn complexe instrumenten en lopen een hoog risico om snel geld te verliezen als gevolg van hefboomwerking. 66% van de beleggers in kleine beleggingen verliest geld bij het handelen in CFD’s bij deze aanbieder. U moet overwegen of u begrijpt hoe CFD’s werken en of u het zich kunt veroorloven het hoge risico te nemen uw geld te verliezen. Voor cryptocurrencies geldt: zeer volatiel investeringsproduct. Uw kapitaal loopt risico. 72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met plus500. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Beleggen Met Weinig Geld? 6 Tips Voor Beleggen Met Lage Inleg

Tegenwoordig is het voor iedereen mogelijk om te beleggen. Voorheen waren er met name professionals die zich bezighielden met beleggen, maar nu kan iedereen een gokje wagen. Voor velen is het echter spannend om een hoog bedrag in te leggen zonder genoeg verstand te hebben van wat beleggen nou precies inhoudt.

Vaak denkt men dat beleggen met kleine bedragen niet mogelijk is. Dit is zo omdat je vooral hoort over beleggen in aandelen, fondsen, vastgoed en obligaties. Deze beleggingen klinken angstaanjagend en te groot voor een beginnend belegger. Maar wat veel mensen niet weten is dat je ook prima met een klein bedrag kunt beginnen!

Beleggen is niet meer iets wat alleen de professionals doen, dus ook voor de normale mens moet het toegankelijk zijn. Voor iedereen is het mogelijk om met een klein bedrag te beginnen en daarna steeds meer in te leggen naarmate je zelfverzekerder bent.

Wanneer je begint met een klein bedrag is het vaak minder eng en is het verlies ook een stuk kleiner wanneer het niet helemaal gaat zoals verwacht! In dit artikel wordt een aantal tips gegeven voor het beleggen met een lage inleg! Het mag duidelijk zijn dat je niet heel rijk zult worden wanneer je een heel klein bedrag belegt. Het is wel een goede start en de juiste manier om te kijken of beleggen iets voor jou is.

Wat is beleggen precies?

Voordat de tips worden gegeven, is het goed om te weten wat beleggen precies inhoudt. Beleggen is simpelweg een product kopen met het idee daar in de toekomst winst uit te halen. Je hoopt dus dat de waarde van hetgeen waarin je hebt geïnvesteerd in de toekomst gaat stijgen. Je wil een financieel voordeel behalen in de toekomst.

Beleggen kan onder meer de vorm aannemen van bijvoorbeeld obligaties, vastgoed of aandelen. Wanneer je belegt investeer je je geld in iets waarvan je denkt dat de waarde ervan in de toekomst of op langere termijn zal toenemen. Als je probeert in een heel korte tijd winst te behalen, dan wordt dit vaak gokken of speculatie genoemd.

Wanneer je gaat beleggen, is het slim om niet maar in één ding te beleggen.

Je kunt ervoor kiezen om te beleggen via een beleggingsfonds. Deze verdeelt het geld dat je inzet dan over verschillende categorieën. Wanneer je je geld spreidt heb je in de eerste plaats meer kans op winst en valt de schade mee wanneer je bij één belegging verlies hebt.

Verschillende vormen van beleggen

Een van de bekendste vormen van beleggen is beleggen in of het kopen van aandelen. In dit geval word je voor een gedeelte eigenaar van het bedrijf waarvan je het aandeel hebt gekocht. Wanneer het bedrijf goed draait, is er een grote kans dat de koers stijgt en dat je een gedeelte van de winst zult ontvangen. Natuurlijk is er ook een mogelijkheid dat de koers daalt wanneer het niet goed gaat met het bedrijf.

Je kunt daarnaast ook beleggen in obligaties. In dit geval leen je je geld uit aan een land of een bedrijf. Wanneer het goed gaat met land of bedrijf zal je elk jaar een rente ontvangen. Verder kun je beleggen in vastgoed, dit is het beleggen in bijvoorbeeld winkels, woonhuizen of een kantoor.

Tot slot kun je beleggen in een beleggingsfonds, wat hierboven al even is benoemd. Voor beginnende beleggers is dit de makkelijkste optie. Een beleggingsfonds wordt namelijk door experts beheerd. De inleg van verschillende beleggers worden hierin samengevoegd. Ook met een heel klein bedrag kun je spreiden!

Op zoek naar een eenvoudig werkende en betrouwbare broker?

Ik handel zelf al enkele jaren met Plus500. Je kan via IDEAL Storten. Dit bedrijf biedt zeer lage tradekosten aan jouw handelingen worden snel verwerkt.

Kijk snel op de actiepagina en begin met handelen via Plus500.

Een paar verzochte waarschuwingen: Plus500 is een CFD service, je kapitaal loopt risico bij handelen (handel verstandig) en Plus500 is geschikt voor ervaren traders en niet voor beginners.

Let op: 72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

6 Tips Voor Beleggen Met Lage Inleg

Nu je weet wat beleggen is, wil je natuurlijk weten hoe je met een lage inleg kunt gaan beleggen. Hieronder zullen een aantal tips worden gegeven voor hoe je met een laag bedrag kunt gaan beleggen en geld kunt verdienen!

Tip 1: Beleggingsfonds

Zoals eerder al genoemd, is een beleggingsfonds een perfectie optie voor mensen die maar een klein bedrag willen inleggen. Het beleggingsfonds wordt door experts beheerd en jouw geld wordt gespreid. Het voordeel van een beleggingsfonds is dus dat je ook met een heel klein bedrag kunt beginnen.

Daarnaast is een groot voordeel dat degene die het fonds beheerd de nieuwsstroom zal volgen en in zal spelen op de kansen die hij of zij ziet voor de beleggingen. Je hoeft daarom zelf het nieuws over de beurs niet te volgen; iemand anders doet dit allemaal voor je! Hierdoor ben je ook helemaal niet veel tijd kwijt aan het beleggen.

In een andere situatie is het van belang om zelf veel onderzoek te doen en op de hoogte te blijven van het laatste nieuws van jouw belegging. In het geval van een beleggingsfonds is dit echter niet nodig.

Het kost je dus minder tijd dan wanneer je zelf individuele beleggingen hebt in aandelen, obligaties of vastgoed.

Waar je wel rekening mee moet houden, is dat een beleggingsfonds kosten rekent voor het beleggen van jouw geld. Dit is natuurlijk niet heel gek, want iemand is keihard aan het werk zodat jij slapend rijk kunt worden. Het enige wat jij hoeft te doen is uitzoeken hoe je wilt beleggen en hoeveel risico’s je daarbij wilt nemen.

Bij een beleggingsfonds hou je voor de rest zelf alle controle over je beleggingen. Je bepaalt zelf wanneer je geld bijstort, opneemt en of je fondsen wilt ver- of aankopen. Een beleggingsfonds is dus de perfecte manier om te kijken hoe het beleggen precies werkt en zonder zorgen te kunnen beginnen met beleggen.

Tip 2: Beleggen met CFD’s

Een andere optie voor beleggen met een lage is met Contract For Differences (CFD). Bij een CFD is er namelijk geen aankoop nodig en wordt alleen het verschil over de aandelen waarin belegd is verrekend. Anders gezegd wordt het verschil tussen de eind- en beginwaarde verrekend van de aandelen waarin je hebt belegd.

CFD’s zijn hefboomproducten. Dat betekent dat je met een lagere inleg meespeelt voor meer geld. Dat maakt CFD’s geschikt om met weinig inleg te beleggen. Let wel op: de hefboom geldt voor zowel winst als verlies.

Wanneer jouw gekozen CFD dus minder waard is wanneer je hem verkoopt, lijd je veel meer verlies dan dat je hebt ingelegd!

Voordelen van CFD’s zijn dat de handel veel sneller is dan bij normale aandelen (omdat er dus geen aankopen nodig zijn). Daarnaast kan de kleine inleg die je belegt snel krachtig worden. Daarnaast kun je dus met een kleine inleg al voor veel geld beleggen via CFD’s. Doe wel altijd g goed onderzoek wanneer je wilt gaan beleggen met CFD’s.

Tip 3: Beleggen met je wisselgeld

Een andere optie is om te beleggen met je wisselgeld. Peaks is een bedrijf dat dit bijvoorbeeld voor je doet. Je verbindt simpelweg je rekening met de app en telkens wanneer je wisselgeld hebt zal dit in je portemonnee worden gestopt. Dit is dus beleggen alleen met het geld dat op je rekening staat.

Natuurlijk denk je nu dat je helemaal geen wisselgeld hebt op je bankrekening en dit is uiteraard ook zo. Hieronder zal kort uitgelegd worden hoe dit dan werkt.

Je hebt boodschappen gedaan en het eindbedrag dat je moet afrekenen is 80,25 euro. Normaal zou je, wanneer je cash geld hebt en genoeg kleingeld, eventueel betalen met 80,50 als je het niet precies hebt. In dat geval zou het wisselgeld dus 0,25 cent zijn. Bij een app als Peaks wordt het wisselgeld altijd afgerond tot een rond getal. Dat zou in dit geval 81 euro zijn.

Het wisselgeld dat in je belegportemonnee komt, is dan 0,75 cent.

Elke keer wanneer je ergens afrekent en wisselgeld hebt, ook al is het maar 1 cent, komt dit in je belegportemonnee. Ook bij een app zoals Peaks wordt het geld gespreid en is je kans op verlies dus minder groot. Je kunt daarnaast zelf kiezen hoeveel risico je wilt nemen.

Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit een mild, pittig of heet portfolio. In je portfolio kun je ook precies zien waar het geld in wordt belegd. Je kunt ieder moment de belegging opzeggen en je ontvangt dan het geld wat er op dat moment in je portemonnee zit.

Ook beleggen met je wisselgeld, wat vaak een heel lage inzet is, kan dus een goede optie zijn. Het is heel makkelijk en je hoeft er zelf vrijwel niets voor te doen!

Tip 4: Zoek hulp

Het is handig om wat hulp te zoeken wanneer je met een lage inleg wilt gaan beleggen. Hoogstwaarschijnlijk ben je een beginnend belegger en weet je nog niet precies waar je mee bezig bent. Er zijn genoeg adviseurs die je hierbij kunnen helpen. Dit kost dan misschien wel wat geld, maar uiteindelijk zal je op een betere manier gaan beleggen en dus waarschijnlijk ook daar meer geld mee kunnen verdienen.

Je moet er wel rekening mee houden dat het advies niet altijd van kwaliteit is. Zoek dus op internet naar recensies van bepaalde adviseurs om zeker te weten dat je bij een goede terecht komt. Een adviseur moet altijd een AFM-vergunning hebben en een DSI-registratie (van het Dutch Securities Institute). Wanneer een adviseur deze twee dingen niet heeft, is de kans groot dat het advies ook niet van kwaliteit zal zijn.

Tip 5: Stel duidelijke doelen

Tot slot is het van belang dat je duidelijke doelen voor jezelf stelt. Het is best lastig om te beleggen met een klein bedrag. Je moet jezelf dus goed voorbereiden en goed onderzoek doen naar hetgeen waarin je wilt gaan beleggen.

Het is belangrijk dat je een doel voor jezelf stelt op de lange termijn. Op de korte termijn zal het bedrag hoogstwaarschijnlijk niet snel oplopen. Wanneer je je doel duidelijk hebt (bijvoorbeeld dat je wilt beleggen zodat je wat extra’s hebt wanneer je met pensioen gaat) zal je ook gerichter kunnen beleggen.

Tip 6: Plus500

Wanneer je toch liever zelf wilt gaan beleggen en niet per se hulp nodig hebt of geen beginner bent, zou het advies zijn om te beleggen bij Plus500. Je kunt hier tevens beleggen met CFD’s, een manier van beleggen die eerder al was genoemd.

Op de site van Plus500 kun je direct beginnen met handelen. Je kunt de koers/beurs volgen en je kunt met één klik op de knop een aandeel kopen of verkopen. Er zijn veel opties waarin je je geld kunt beleggen waarvoor je niet per se een hoge inleg hoeft te hebben.

Daarnaast kun je gemakkelijk betalen met iDeal en is de website overzichtelijk en makkelijk om te doorzoeken. Het is een goede site om te beginnen met beleggen, maar ook professionals zijn hier te vinden!

Let wel op: 72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Mijn laatste maar belangrijkste tip: handel via een betrouwbare broker

Ik handel zelf al enkele jaren met Plus500. Dit bedrijf is simpel in gebruik, en hanteert lage kosten.

Ik ben niet de enige die dit bedrijf goed en betrouwbaar vindt, want er zijn al miljoenen die dit systeem gebruiken.

In deze markt zie je op dagelijkse en wekelijkse basis grote verschillen in de koers, vandaag zou de koers nog flink kunnen stijgen.

Daarom ben ik erg blij dat Plus500 op korte termijn je acties doorvoert. Na het geven van de opdracht kan je er vertrouwen in hebben dat het snel wordt uitgevoerd.

Bij Plus500 kun je tevens via iDEAL storten.

Kijk op deze actiepagina en begin met handelen via Plus500.

Tot slot wil ik jou wel bewust maken van de volgende vereiste meldingen:

  • Plus500 is een CFD service
  • Jouw kapitaal loopt risico bij handelen (handel verstandig)
  • Plus500 is geschikt voor ervaren traders en niet voor beginners

Frank Sanders

Hoi, ik ben Frank Sanders, ik ben deskundige op het gebied van geldzaken. Ik heb duizenden mensen geholpen om financieel onafhankelijk te worden. Op deze website laat ik zien hoe iedereen vanuit huis een inkomen kan verdienen en financieel sterker kan worden.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *