CFD’s zijn complexe instrumenten en lopen een hoog risico om snel geld te verliezen als gevolg van hefboomwerking. 66% van de beleggers in kleine beleggingen verliest geld bij het handelen in CFD’s bij deze aanbieder. U moet overwegen of u begrijpt hoe CFD’s werken en of u het zich kunt veroorloven het hoge risico te nemen uw geld te verliezen. Voor cryptocurrencies geldt: zeer volatiel investeringsproduct. Uw kapitaal loopt risico. 72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met plus500. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

3 Voor- en 4 Nadelen van Beleggen in Wiet + Koers / Advies

Toen je de titel van dit artikel las, heb je waarschijnlijk een paar keer in je ogen gewreven. Als je aan beleggen denkt, denk je waarschijnlijk niet meteen aan het beleggen in wiet.  Toch kan wiet een heel interessante belegging zijn. Er zijn zelfs meerdere aandelen die je kunt kopen waarmee je in wiet kunt beleggen.

Maar als we het over beleggen in wiet hebben, dan moet wel duidelijk zijn dat het gaat over beleggen in medicinale wiet. Wat medicinale wiet is zal ik hieronder kort toelichten. Daarna zal ik toelichten wat de voor- en nadelen van beleggen in wiet zijn. Tot slot zal ik uitleggen waar je het beste kunt gaan beleggen in wiet.

Wat is medicinale wiet?

Wiet kennen de meeste mensen uit de coffeeshops. Maar ook bij de apotheek kun je tegenwoordig op recept medicinale cannabis krijgen. Er is in principe weinig verschil tussen de wiet die je voor de lol consumeert en medicinale cannabis. Echter is niet iedere wietsoort ook daadwerkelijk geschikt voor medicinaal gebruik.

Patiënten met pijnklachten kunnen veel baat hebben bij de consumptie van medicinale cannabis. Daar zit ook het grote verschil met het recreatieve gebruik. Waar de één het alleen maar doet om te genieten en te ontspannen, doet de ander het om even pijnverlichting te voelen of zelfs even pijnvrij te zijn.

Het lastige aan cannabis als medicijn is dat het zich heel moeilijk laat doseren.

Dit heeft ermee te maken dat ieder lichaam anders reageert op cannabis. Nog belangrijker: het is nog nooit wetenschappelijk aangetoond dat cannabis daadwerkelijk de medicinale effecten heeft die velen eraan toeschrijven.

Maar ondanks het feit dat het dus officieel nog niet wetenschappelijk bewezen is, zijn er enorm veel mensen die erbij zweren. Zij zien het als een soort supergeneesmiddel dat de oplossing voor vrijwel alles biedt. Na een lange strijd is medicinale wiet nu ook in bijvoorbeeld Noord-Amerika beschikbaar gekomen op de markt. Dit heeft gezorgd voor een enorme stijging in de vraag ernaar.

Die enorme stijging in de vraag is dan weer zeer goed nieuws voor mensen die willen beleggen in het product. Maar daarmee wordt meteen het volgende heikele punt aangekaart: het is helemaal niet zo makkelijk om in het product zelf te investeren. Daarom zal ik in de volgende paragraaf uitleggen hoe je kunt investeren in medicinale cannabis.

Hoe kun je investeren in medicinale cannabis?

De makkelijkste manier van geld verdienen met wiet zou natuurlijk zijn als je de wiet tegen een schappelijke prijs kunt inkopen om deze daarna voor een hogere prijs te verkopen. Maar dat is nu juist het probleem met wiet: dat is niet mogelijk. Daarom kun je, als je wilt investeren in wiet, het beste investeren in bedrijven die actief zijn op deze markt.

Nu kun je natuurlijk op zoek gaan naar bedrijven die actief zijn in de branche. Je kunt jezelf ook een hoop moeite sparen en kijken welke fondsen er zoal beschikbaar zijn waar deze producten deel van uit maken.

Er is zelfs een heuse index die zich enkel en alleen richt op wiet. De Horinzons Medical Marijuana Life Sciences ETF bestaat al sinds april 2017. In Canada kun je investeren in deze index, welke gekoppeld is aan de North American Medical Marijuana Index.

Op zoek naar een eenvoudig werkende en betrouwbare broker?

Ik handel zelf al enkele jaren met Plus500. Je kan via IDEAL Storten. Dit bedrijf biedt zeer lage tradekosten aan jouw handelingen worden snel verwerkt.

Kijk snel op de actiepagina en begin met handelen via Plus500.

Een paar verzochte waarschuwingen: Plus500 is een CFD service, je kapitaal loopt risico bij handelen (handel verstandig) en Plus500 is geschikt voor ervaren traders en niet voor beginners.

Let op: 72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Wat is de North American Medical Marijuana Index?

Deze North American Medical Marijuna Index biedt inzicht in de ontwikkeling van de waarde die 32 Canadese en Amerikaanse wietproducenten hebben. Deze zijn gekoppeld aan de eerdergenoemde index. Hoewel de index in 2015 nog een lichte daling liet zien, is in de twee jaar daarna de index enorm gestegen door een steeds groter wordende vraag.

In het vierde kwartaal van 2017 was er zelfs sprake van een groei van, houd je vast, maar liefst 200 procent! Er kan dus met recht gezegd worden dat deze index enorm in de lift zit.

Beleggen in medicinale wiet zou dus een ontzettend mooi rendement kunnen opleveren.

Ben jij er ook van overtuigd bent dat de koersen hun ‘high’ nog niet bereikt hebben? Zie jij door interesse of affiniteit met het product kansen ziet weggelegd voor een mooie investering? Dan zou ik je absoluut aanraden om op de wiettrein te springen. Dan kun je je vrienden vertellen wat voor toffe investering je gedaan hebt, terwijl je thuis verteld dat je biologische boeren sponsort.

Toch zijn er een aantal zaken waar je rekening mee zult moeten houden als het gaat om het beleggen in wiet. Deze zullen in de volgende paragraaf besproken worden. Als je meer wilt leren over handelen en beleggen in het algemeen, dan kan ik je dit artikel aanraden.

3 voordelen van beleggen in wiet

Voordeel #1: Wiet is een groeimarkt

Het eerste voordeel van beleggen in wiet is dat het product nog absoluut niet zijn maximale potentie heeft bereikt. Op dit moment is medicinale wiet pas in 20 staten van de Verenigde Staten gelegaliseerd.

Als de andere 30 staten daar nog eens bij zouden komen, zou de markt voor het product nog veel groter zijn.

Daarnaast zijn er in de staten waar het al wel gelegaliseerd is, nog maar relatief weinig gebruikers. Dit heeft vooral te maken met het feit dat het pas onlangs is gelegaliseerd. Zodra meer en meer mensen zich openstellen voor het product, zullen de omzetten van de producenten ervan door het dak gaan.

Voordeel #2: Wiet kan in andere etenswaren worden verwerkt

Als het over de productie van wiet gaat, gaat het niet alleen over de productie van wiet die direct te consumeren is. Er zijn namelijk verschillende internationale fabrikanten van fris- en energydranken die interesse hebben in de werkzame stoffen van wiet. Zij zijn nu aan het experimenteren met deze ingrediënten.

Als wiet zo mainstream wordt dat het in populaire drankjes verwerkt gaat worden, dan zal de vraag niet meer te remmen zijn. Dit zal een enorme boost aan de vraag en daarmee aan de index geven.

Voordeel #3: Het afvalproduct van wiet is ook veel geld waard

De medicinale wiet groeit aan een plant. De gedroogde bloemen daarvan noemen we wiet. Maar de rest van de plant kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Het gaat hier om hennep. Hennep kan gebruikt worden voor bijvoorbeeld:

 • De productie van hennepolie. Deze olie wordt gebruikt door mensen die problemen hebben met hun cholesterol en hier iets aan willen doen.
 • Het vergaren van hennepzaad (hetgeen in Duitsland af en toe als superfood verkocht wordt).
 • De productie van hennepmeel. Dit is meel die bijvoorbeeld gebruikt wordt door mensen die niet tegen gluten kunnen.
 • Productie van papier, touw en bouwmaterialen
 • Productie van materialen waarmee kleding gemaakt kan worden. Hoewel deze nog niet op grote schaal in Europa gedragen worden, is kleding gemaakt van hennep wereldwijd in opkomst. Het is namelijk een ontzettend duurzaam materiaal dat erg geschikt is voor het maken van kleding.

Het moge duidelijk zijn: er valt ook ontzettend veel geld te verdienen met de verkoop van het ‘bijproduct’ van de wietteelt.

4 nadelen van beleggen in wiet

Natuurlijk zijn er ook een aantal nadelen of onzekerheden als het gaat om het investeren in wiet. Voordat je gaat beleggen in wiet, is het verstandig deze nadelen even af te wegen alvorens je een besluit neemt. Hieronder bespreek ik 4 verschillende nadelen van beleggen in wiet.

Nadeel #1: Onzekere toekomst van het product

Wiet heeft een onzekere toekomst. Nu zal er altijd wel wiet geproduceerd en geconsumeerd blijven worden. Het is echter allerminst zeker of dit ook in de toekomst op grotere schaal en legaal zal kunnen. Het was een enorm grote stap voor 20 staten in de Verenigde Staten om medicinale wiet te legaliseren.

Maar nu het zover is, is er geen garantie dat het legaal blijft.

Wiet wordt namelijk ten onrechte vaak op één lijn gezet met harddrugs als cocaïne en heroïne. Dit zorgt voor een slecht imago van wiet bij een deel van de Amerikaanse bevolking. Nu er een verschuiving heeft plaatsgevonden in het Hooggerechtshof, blijft de toekomst onzeker.

Nadeel #2: Het is wetenschappelijk niet bewezen

Maar de mogelijke tegenslagen voor medicinale wiet kunnen ook uit een andere hoek komen. Tot op heden is het namelijk nog niet wetenschappelijk bewezen dat wiet ook daadwerkelijk een medicinaal effect heeft. Hier wordt momenteel natuurlijk wel veel onderzoek naar gedaan. Maar hieraan kleeft ook een risico: dit onderzoek zou namelijk ook wel eens het tegenovergestelde kunnen aantonen.

Onderzoek zou namelijk kunnen aantonen dat wiet geen goede invloed, maar juist een verkeerde invloed op de gezondheid heeft. Dan zou het er wel eens toe kunnen leiden dat het in veel landen weer verboden wordt, waardoor de afzetmarkt dan weer zou slinken. Deze onzekerheid speelt een mogelijke investering in een wietindex wel parten.

Nadeel #3: Groot stigma

Tot slot heerst er nog steeds een groot stigma rondom wiet. Dit komt voor een deel omdat mensen niet precies weten waar ze het over hebben. Het enige wat veel mensen denken te weten, is dat wiet een verwerpelijk product is waar je je vingers niet aan moet branden. Als investeerder hoef je dus echt niet van iedereen een positieve respons te verwachten.

Dat er een groot stigma of ethisch dilemma aan een belegging vastzit is niet nieuw. Ook bij andere producten is dit dikwijls het geval.

Nadeel #4: Winst is nooit gegarandeerd

Het is belangrijk dat je je beseft, voordat je gaat investeren, dat winst nooit gegarandeerd is. Hoe goed de voortekenen ook lijken, 100% zekerheid dat je winst zult behalen is er nooit. Wel kun je een duidelijk onderscheid maken tussen risicovolle investeringen en minder risicovolle investeringen. Daarbij moet tot slot worden opgemerkt dat er meestal een simpel principe geldt.

Hoe meer risico je bereid bent te nemen, des te meer zul je beloond worden als het goed uitpakt.

Waar kan ik beleggen in wiet?

Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen, kan het beleggen in wiet zeer lucratief zijn. Maar om het mogelijk lucratief te laten zijn, moet je wel beginnen met beleggen. In mijn ervaring is handelen via een online platform de makkelijkste manier van beleggen in aandelen. Er zijn een aantal mooie voordelen verbonden aan het handelen via een online platform, namelijk:

 • Je hebt geen voorkennis nodig en kunt meteen aan de slag met beleggen.
 • Je kunt 24 uur per dag, 7 dagen per week bij je aandelen.
 • Doordat je online bij je aandelen kunt, kun je deze snel kopen of verkopen indien dit nodig of gewenst is.

Maar er zijn zoveel online platformen dat je de kans hebt dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Het is belangrijk dat je een goede keuze maakt bij de keuze voor het online platform, je wilt namelijk dat je spaargeld, waar je zo ontzettend hard voor gewerkt hebt, in goede handen is. Je wilt namelijk koste wat kost voorkomen dat iemand er zomaar met je centen van doorgaat.

Handelen in wiet CFD’s bij Plus500

Het platform dat ik hiervoor van harte kan aanbevelen draagt de naam Plus500. Deze online broker werkt met CFD’s (contracts for difference). Plus500 is al jarenlang een zeer betrouwbaar platform dat goed beveiligd wordt tegen gevaren van buitenaf (zoals hackers en cyberaanvallen).

Het grootste voordeel van het platform Plus500 is dat de winsten die geboekt worden ook snel worden uitbetaald aan de klanten. Daarnaast is er een grote community van actieve gebruikers die erg tevreden zijn over het platform. Bovendien wordt het platform ook nog streng in de gaten gehouden door een Engelse toezichthouder in Londen.

Deze toezichthouder, de Financial Conduct Authority (#509909), ziet erop toe dat het online platform Plus500 zich netjes aan de regels houdt. Iets waar ik als belegger erg blij mee ben, omdat het me vertrouwen geeft. Het laatste grote voordeel aan dit platform is dat het de optie aanbiedt om met iDeal betalingen te doen. Dit zorgt voor snelle en makkelijke betalingen.

Let op: 80.6% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Mijn laatste maar belangrijkste tip: handel via een betrouwbare broker

Ik handel zelf al enkele jaren met Plus500. Dit bedrijf is simpel in gebruik, en hanteert lage kosten.

Ik ben niet de enige die dit bedrijf goed en betrouwbaar vindt, want er zijn al miljoenen die dit systeem gebruiken.

In deze markt zie je op dagelijkse en wekelijkse basis grote verschillen in de koers, vandaag zou de koers nog flink kunnen stijgen.

Daarom ben ik erg blij dat Plus500 op korte termijn je acties doorvoert. Na het geven van de opdracht kan je er vertrouwen in hebben dat het snel wordt uitgevoerd.

Bij Plus500 kun je tevens via iDEAL storten.

Kijk op deze actiepagina en begin met handelen via Plus500.

Tot slot wil ik jou wel bewust maken van de volgende vereiste meldingen:

 • Plus500 is een CFD service
 • Jouw kapitaal loopt risico bij handelen (handel verstandig)
 • Plus500 is geschikt voor ervaren traders en niet voor beginners

Frank Sanders

Hoi, ik ben Frank Sanders, ik ben deskundige op het gebied van geldzaken. Ik heb duizenden mensen geholpen om financieel onafhankelijk te worden. Op deze website laat ik zien hoe iedereen vanuit huis een inkomen kan verdienen en financieel sterker kan worden.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *