CFD’s zijn complexe instrumenten en lopen een hoog risico om snel geld te verliezen als gevolg van hefboomwerking. 66% van de beleggers in kleine beleggingen verliest geld bij het handelen in CFD’s bij deze aanbieder. U moet overwegen of u begrijpt hoe CFD’s werken en of u het zich kunt veroorloven het hoge risico te nemen uw geld te verliezen. Voor cryptocurrencies geldt: zeer volatiel investeringsproduct. Uw kapitaal loopt risico. 72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met plus500. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Wat Is Bitcoin ABC en Waar Kan Ik Het Kopen/Verkopen? 3 Tips

Cryptocurrency; het is een woord dat bijna niemand een paar jaar geleden nog kende, maar dat inmiddels enorm tot de verbeelding spreekt. Er zijn tegenwoordig steeds meer mensen die geld verdienen met het handelen in cryptovaluta. Maar hoe doe je dit nu precies? Je wilt wel beleggen in cryptocurrencies, maar je weet er eigenlijk niet genoeg van.

Ik zal je hierbij helpen door hier een beginnetje mee te maken, door in te zoomen op één specifieke cryptocurrency: Bitcoin ABC. Wat is dit precies voor cryptocurrency? Hoe verschilt het van Bitcoin? Waar kan je Bitcoin ABC kopen en verkopen, en waar moet je daarbij op letten? In dit artikel geef ik je het antwoord op al die vragen!

Wat is Bitcoin ABC precies?

Voordat je aan de slag kan met Bitcoin ABC, is het natuurlijk wel belangrijk om te weten wat het nou precies voor product is Bitcoin ABC is een zogeheten cryptocurrency, ook wel cryptovaluta of digitale munteenheid genoemd. De meest bekende cryptocurrency is Bitcoin, aangezien dit de eerste was. Er zijn inmiddels vele andere digitale munteenheden, waarvan Bitcoin ABC er één is.

Zoals je al wel uit het woord zelf kan opmaken, is een cryptocurrency een betaalmiddel, net zoals bijvoorbeeld de euro (of de dollar, of de yen…). Een bedrag in Bitcoin ABC vertegenwoordigt een zekere waarde in geld, en dit bedrag kan worden ingeruild tegen goederen en diensten. Je kan er dus kort gezegd dingen mee betalen, net als met “normaal” geld.

Uiteraard zijn er ook belangrijke verschillen tussen digitale en traditionele munteenheden. Het belangrijkste, wat je waarschijnlijk al wel wist, is dat digitale munteenheden alleen digitaal bestaan. Fysieke munten en biljetten bestaan er dus niet van. Nou doen Nederlanders toch vaak hun meeste inkopen al online, dus dit zullen de meeste mensen niet echt een probleem vinden.

In een wereld waarin de meeste handel via internet plaatsvindt, is digitaal geld de toekomst.

Voor het doen van betalingen en voor het ontvangen en bewaren van Bitcoin ABC-bedragen, heb je een zogeheten wallet nodig. De makkelijkste manier om hier aan te komen is via een online platform. Wij raden hier een platform genaamd Plus500 voor aan, aangezien dit een makkelijk, betrouwbaar en veilig platform is. Hierover zal ik later nog wat meer zeggen.

Een munteenheid zonder bank

Een ander verschil is dat cryptovaluta, in tegenstelling tot regulier geld, meestal geen centraal gezag hebben. Waar normale valuta worden gereguleerd door een overheid, is dit bij cryptovaluta niet het geval. Sinds de economische crisis van 2008 is het vertrouwen in banken en overheden alleen maar afgenomen, dus sommige mensen zouden liever zien dat zij buiten hun betalingsverkeer worden gehouden. Dit is één van de redenen dat cryptocurrencies zo toenemen in populariteit.

Je kan al op een aardig aantal plaatsen met Bitcoin betalen, maar Bitcoin ABC wordt nog niet op heel veel plekken als geldig betaalmiddel erkend. Het is daarom nog niet zo interessant als betaalmiddel, maar wel al als ruilmiddel om geld mee te verdienen. Verderop in dit artikel gaan uitleggen hoe dat precies werkt.

Op zoek naar een eenvoudig werkende en betrouwbare broker?

Ik handel zelf al enkele jaren met Plus500. Je kan via IDEAL Storten. Dit bedrijf biedt zeer lage tradekosten aan jouw handelingen worden snel verwerkt.

Kijk snel op de actiepagina en begin met handelen via Plus500.

Een paar verzochte waarschuwingen: Plus500 is een CFD service, je kapitaal loopt risico bij handelen (handel verstandig) en Plus500 is geschikt voor ervaren traders en niet voor beginners.

Let op: 72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Hoe verschilt Bitcoin ABC van Bitcoin?

Zoals ik eerder al aangaf, is er één digitaal betaalmiddel dat waarschijnlijk zelfs je oma wel kent: Bitcoin. Het leek me daarom goed om nog even expliciet het volgende punt te maken. Bitcoin ABC is niet hetzelfde als Bitcoin. Maar waarom lijken de namen van deze cryptocurrencies dan precies zo op elkaar? Dat zal ik je nu gaan uitleggen.

Bitcoin ABC staat los van Bitcoin, maar de associatie met Bitcoin zal ongetwijfeld alleen maar in haar voordeel werken.

De namen van Bitcoin en Bitcoin ABC lijken zo op elkaar, omdat ze dezelfde oorsprong hebben. Om dit te snappen, moet je wel eerst weten hoe Bitcoin precies werkt. Zoals ik eerder al aangaf, heeft Bitcoin geen centraal gezag. Toch moet de hoeveelheid Bitcoin geregeld worden, en dit gebeurt via een proces dat blockchain mining heet.

Kort gezegd houdt dit in dat er door de makers van Bitcoin een groot aantal wiskundige formules de wereld in is gestuurd. Als je één van die formules oplost, dan krijg je als beloning een hoeveelheid Bitcoin. Zo kan de hoeveelheid Bitcoin meegroeien met de vraag zonder dat daar een centrale bank voor nodig is. Je kunt in dit artikel meer lezen over Bitcoin mining.

Wat de uitkomst van zo’n formule is, hangt natuurlijk af van de rekenregels die je toepast. Dat is waar Bitcoin ABC om de hoek komt kijken. Het gebruikt dezelfde formules als Bitcoin in haar blockchain, maar het lost deze formules op met andere regels. Hierdoor zijn er ook andere uitkomsten goed.

Bitcoin ABC is dus een afsplitsing van Bitcoin, maar het is wel degelijk een heel andere cryptocurrency. Het staat op zichzelf en kan los van Bitcoin verkocht en gekocht worden. Als jij wil gaan handelen in Bitcoin ABC, dan hoef je je dus niet ook nog met Bitcoin bezig te houden.

Hoe kan ik geld verdienen met het kopen en verkopen van Bitcoin ABC?

Je snapt nu hopelijk wat Bitcoin ABC precies is, en hoe dit digitale betaalmiddel ongeveer werkt. Wat je nog niet weet, is hoe je deze munteenheid kan gebruiken om geld te verdienen. Op het nieuws hoor je weleens dat mensen miljonair weten te worden, enkel alleen door te handelen in cryptovaluta. Hoe werkt dat nou precies?

De reden dat je zoveel geld kan verdienen aan Bitcoin ABC en andere cryptovaluta, is de sterk volatiele koers van deze betaalmiddelen. Dit betekent dat de koers van Bitcoin ABC heel erg sterk wisselt. Binnen enkele minuten kan Bitcoin ABC honderden euro’s meer of minder waard zijn.

Handelen in Bitcoin ABC doe je door een bepaald bedrag aan Bitcoin ABC te kopen, en vervolgens te wachten tot jij vindt de koers naar jouw idee genoeg is gestegen. Op dit moment kan je je Bitcoin ABC weer verkopen voor een hogere prijs dan wat jij ervoor betaald had. Je maakt dus winst, enkel en alleen doordat je Bitcoin ABC koopt en voor meer geld weer verkoopt.

Uiteraard blijft er een zeker element van kans (en dus risico) zitten aan het handelen in cryptovaluta. Je kunt nooit zeker weten of je ook echt winst gaat maken. De koers van cryptovaluta is, zoals ik eerder zei, echter erg volatiel. Dus als de koersen ineens naar beneden duiken, dan is de kans groot dat ze even later weer zullen stijgen.

Bitcoin ABC is een veel veiligere investering dan een heleboel aandelen.

Waar moet ik op letten bij het kopen en verkopen van Bitcoin ABC? 3 tips

Je snapt nu hoe je geld kan gaan verdienen door te handelen in Bitcoin ABC. Waarschijnlijk wil je hier nu zo snel mogelijk aan beginnen. Het is hierbij echter wel slim om de volgende tips hierbij mee te nemen. Zo kun je de meest voorkomende valkuilen voorkomen, en je kans op succes enorm vergroten. De volgende 3 tips zijn van groot belang om in het achterhoofd te houden:

  • Kies een veilig en betrouwbaar platform
  • Handel niet in paniek
  • Pas op voor internetcriminelen

Tip 1: Kies een veilig en betrouwbaar platform

Ik heb eerder al uitgelegd dat je een zogeheten wallet nodig hebt om in Bitcoin ABC te kunnen handelen. Een online platform is de makkelijkste manier om aan zo’n wallet te komen. Maar als je je geld in de handen van een platform gaat leggen, dan is het wel zo handig om eerst zeker weten dat het om een veilig, betrouwbaar platform gaat.

Wij raden hiervoor het platform Plus500 aan, en ik zal uitleggen waarom. Ten eerste is dit een erg betrouwbaar platform, en ten tweede is het erg goed beveiligd. Jij bent dus echt de enige die bij je geld kan. Gebruikers van het platform laten er erg positieve reacties over achter op internet; ze krijgen hun geld altijd erg snel uitbetaald op hun verzoek.

Plus500 is ingeschreven bij een Engelse toezichthoudende autoriteit (FCA #509909), die ervoor zorgt dat Plus500 zich netjes aan de regels houdt. Ten derde is Plus500 niet alleen veilig en betrouwbaar, maar ook nog eens erg makkelijk in gebruik. Je kan bijvoorbeeld al je aankopen via iDeal doen. Nog een reden dart ik Plus500 warm aanbeveel!

Let wel op: 72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Tip 2: Handel niet in paniek

Als de koers van Bitcoin ABC ineens een beetje lager wordt, dan kan het zijn dat je in paniek raakt en eigenlijk alles weer wil verkopen. Wanneer je dat niet doet, dan is er de kans dat je verlies gaat maken. Ik begrijp deze reactie wel, maar ik kan je alleen maar aanraden om bij de handel in cryptocurrency niet in paniek te reageren.

Als je weleens spijt hebt gehad van een impulsaankoop, weet dan dat een impulsverkoop veel erger kan zijn.

De koers van cryptocurrencies daalt meestal maar korte tijd; op de lange termijn zal deze uiteindelijk weer gaat stijgen. Dus als je in paniek al je Bitcoin ABC gaat dumpen, krijg je daar waarschijnlijk ontzettend veel spijt van wanneer de koers weer gaat stijgen. Je moet natuurlijk je eigen risicoafwegingen maken, maar meestal is het geen goed idee om bij een lichte daling meteen te verkopen.

Tip 3: Pas op voor internetcriminelen

Het volgende scenario komt helaas maar al te vaak voor. Mensen zijn bezig met handelen in een cryptocurrency als Bitcoin ABC, het gaat ze verrassend goed af, en ze maken een mooi bedragje winst. Ze checken hun e-mail, en zien een berichtje dat van hun beleggingsplatform lijkt te zijn. Hierin staat dat er “problemen met je account” zijn, en er wordt daarom gevraagd om je inloggegevens.

Als je je inloggegevens via de mail aan iemand doorgeeft, dan is er waarschijnlijk iemand met je geld vandoor. Criminelen vragen vaak om je inloggegevens, zich hierbij voordoend als een beleggingsplatform of een bank, zodat ze je geld kunnen stelen. Dit fenomeen heet phishing, en het is één van de vaakst voorkomende vormen van internetcriminaliteit.

Geen enkel legitiem bedrijf zou je vragen om je inloggegevens te sturen via de mail, dus dit moet je ook echt nooit doen.

Log ook nooit zomaar in via een link die in een dergelijke e-mail staat. Die links sturen je soms door naar een website die erg lijkt op de officiële website van je beleggingsplatform. Deze website is eigenlijk nep en alleen bestaat om jouw gegevens te stelen. Kijk dus goed naar het internetadres van de website waarop je je bevindt, en bepaal of je écht de juiste website te pakken hebt.

Als er “https” voor de link staat, dan zit je wel goed. Staat er “http”, zonder de s, dan zit je waarschijnlijk verkeerd.

Mijn laatste maar belangrijkste tip: handel via een betrouwbare broker

Ik handel zelf al enkele jaren met Plus500. Dit bedrijf is simpel in gebruik, en hanteert lage kosten.

Ik ben niet de enige die dit bedrijf goed en betrouwbaar vindt, want er zijn al miljoenen die dit systeem gebruiken.

In deze markt zie je op dagelijkse en wekelijkse basis grote verschillen in de koers, vandaag zou de koers nog flink kunnen stijgen.

Daarom ben ik erg blij dat Plus500 op korte termijn je acties doorvoert. Na het geven van de opdracht kan je er vertrouwen in hebben dat het snel wordt uitgevoerd.

Bij Plus500 kun je tevens via iDEAL storten.

Kijk op deze actiepagina en begin met handelen via Plus500.

Tot slot wil ik jou wel bewust maken van de volgende vereiste meldingen:

  • Plus500 is een CFD service
  • Jouw kapitaal loopt risico bij handelen (handel verstandig)
  • Plus500 is geschikt voor ervaren traders en niet voor beginners

Frank Sanders

Hoi, ik ben Frank Sanders, ik ben deskundige op het gebied van geldzaken. Ik heb duizenden mensen geholpen om financieel onafhankelijk te worden. Op deze website laat ik zien hoe iedereen vanuit huis een inkomen kan verdienen en financieel sterker kan worden.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *