CFD’s zijn complexe instrumenten en lopen een hoog risico om snel geld te verliezen als gevolg van hefboomwerking. 66% van de beleggers in kleine beleggingen verliest geld bij het handelen in CFD’s bij deze aanbieder. U moet overwegen of u begrijpt hoe CFD’s werken en of u het zich kunt veroorloven het hoge risico te nemen uw geld te verliezen. Voor cryptocurrencies geldt: zeer volatiel investeringsproduct. Uw kapitaal loopt risico. 72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met plus500. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Wat Is Bitcoin Cash en Waar Kan Ik het Kopen of Verkopen?

Iedereen kent Bitcoin ondertussen wel. Deze digitale valuta (cryptocurrency) heeft momenteel een gigantisch hoge koers, en aan die stijging lijkt voorlopig nog geen eind te komen. Dit komt omdat steeds meer mensen interesse in Bitcoin krijgen. Maar wist je al dat er nog een soort Bitcoin bestaat? Deze wordt Bitcoin Cash genoemd.

Bitcoin Cash is een erg nieuwe cryptocurrency, waardoor de koers nog lang niet zo hoog staat als die van Bitcoin. Dat geeft mogelijkheden om geld te verdienen met Bitcoin Cash. In deze blog leg ik je uit wat Bitcoin Cash precies is, en waar je het kan kopen en verkopen om geld te verdienen.

Wat is Bitcoin Cash?

Als je niet zo goed weet hoe Bitcoin werkt, lees dan even dit artikel over Bitcoin en dit artikel over cryptocurrency.

bitcoin-cash2Bitcoin Cash is eigenlijk een afsplitsing van Bitcoin. Dit komt doordat de transacties van Bitcoin erg hard aan het groeien waren. Hierdoor kon het netwerk deze transacties niet meer zo snel verwerken, waardoor zowel de transactietijd als -kosten omhooggingen.

Dit komt doordat elk blok in de blockchain van Bitcoin een formaat van 1 MB heeft, wat niet zo groot is. Het verifiëren van één transactie duurde zo’n tien minuten.

Dit hield in dat er zo’n 2000 transacties per 10 minuten gedaan konden worden.

Er werden echter veel meer transacties gedaan, waardoor het netwerk trager begon te worden. Binnen de Bitcoin community werd gezocht naar oplossingen om de snelheid weer omhoog te brengen. Daarvoor werden nieuwe protocollen voor het netwerk opgesteld, waarmee de capaciteit vergroot kon worden. Dit protocol wordt SegWit genoemd.

Een deel van de community was het echter niet eens met deze veranderingen. Zij besloten daarom om af te splitsen van de Bitcoin blockchain. Hierdoor ontstond Bitcoin Cash. Een blok in dit netwerk heeft een formaat van wel 8 MB, waardoor het direct een oplossing bood voor de problemen waar Bitcoin tegenaan liep.

bitcoin-cash3

De afsplitsing van Bitcoin Cash kort weergegeven.

Wat zijn voor- en nadelen van Bitcoin Cash?

Bitcoin Cash is pas ontstaan op 1 augustus 2017. Het is daardoor een hele nieuwe cryptocurrency. Wel kregen alle mensen die voor deze tijd Bitcoins bezaten, na de afsplitsing evenveel Bitcoin als Bitcoin Cash. Daarna zijn het echt twee verschillende valuta geworden; als je dus Bitcoin koopt, heb je geen Bitcoin Cash en andersom.

Nu vraag je je misschien af: wat zijn nu de voor- en nadelen van deze nieuwe munt? Heeft het wel zin om erin te investeren, of kun je beter bij het grote Bitcoin blijven? Ik leg nu de belangrijkste voordelen en nadelen van Bitcoin Cash uit.

Op zoek naar een eenvoudig werkende en betrouwbare broker?

Ik handel zelf al enkele jaren met Plus500. Je kan via IDEAL Storten. Dit bedrijf biedt zeer lage tradekosten aan jouw handelingen worden snel verwerkt.

Kijk snel op de actiepagina en begin met handelen via Plus500.

Een paar verzochte waarschuwingen: Plus500 is een CFD service, je kapitaal loopt risico bij handelen (handel verstandig) en Plus500 is geschikt voor ervaren traders en niet voor beginners.

Let op: 72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Voordelen van Bitcoin Cash

Een heel groot voordeel van Bitcoin Cash is dat iedereen die voor 1 augustus Bitcoin bezat, automatisch Bitcoin Cash kreeg.

Bitcoin Cash hoefde dus niet vanaf nul te beginnen, maar had direct een aantal investeerders.

bitcoin-cash1Dit zorgde ervoor dat meer mensen vanaf het begin al betrokken waren bij Bitcoin Cash. Het netwerk heeft hierdoor meer mogelijkheden om te groeien. Deze groei gaat echter nog wat langzaam, waar ik zo verder op in zal gaan, maar Bitcoin Cash heeft zeker potentie. Het is namelijk nu al de tweede grootste cryptocurrency – na Bitcoin.

Ten tweede is het formaat van de blocks in het netwerk van Bitcoin Cash veel groter dan bij Bitcoin – wel acht keer zo groot! Hierdoor zal Bitcoin Cash voorlopig niet het probleem krijgen dat het verwerken van transacties erg lang duurt, zoals Bitcoin wel had. Dit blockformaat zorgt daarnaast voor lagere transactiekosten en snellere bevestiging.

Veel mensen en bedrijven zijn al van Bitcoin afgestapt, omdat het netwerk de transacties simpelweg niet meer aankon. Wanneer Bitcoin Cash wat meer publiciteit krijgt (wat zeer waarschijnlijk is, gezien de groeiende interesse in cryptocurrency), kan het een hele grote cryptocurrency worden.

Nadelen van Bitcoin Cash

Het belangrijkste nadeel van Bitcoin Cash is vooral dat het nog een nieuwe cryptocurrency is. Hoewel iedereen die Bitcoin bezat dus automatisch Bitcoin Cash kreeg, zijn nog maar weinig mensen echt overgestapt op Bitcoin Cash.

Mensen zijn nog steeds meer gefocust op Bitcoin, waardoor de toekomst van Bitcoin Cash onzeker is.

Hierdoor schommelt de koers van Bitcoin Cash ook erg. Op dit moment hangt hij rond de €1500, wat nog steeds hoog is. De koers van Bitcoin Cash is ook zeker aan het stijgen, als je kijkt naar de groei ten opzichte van november. Toen was de cryptovaluta nog maar een paar honderd euro waard.

bitcoin-cash4

Voorlopig is dit ook het enige nadeel van Bitcoin Cash. De gigantisch toegenomen interesse in cryptocurrency zorgt voor veel onzekerheid – niemand kan voorspellen wat er gaat gebeuren. Als je dus Bitcoin Cash wilt kopen, doe dat dan met mate. Dan weet je zeker dat je niet te veel risico neemt.

Waar kan ik Bitcoin Cash kopen en verkopen?

Wanneer je geïnteresseerd bent in het kopen en/of verkopen van Bitcoin Cash, dan heb je verschillende opties. Ik bespreek hieronder de volgende mogelijkheden:

  • Bitcoin Cash kopen bij een exchange
  • Investeren in Bitcoin Cash via een handelsplatform

Optie 1: Bitcoin Cash kopen bij een exchange

Dit is in theorie de ‘meest eenvoudige’ optie. Je wisselt gewoon je euro’s in voor Bitcoin Cash. Klinkt allemaal leuk en aardig, maar waar moet je die Bitcoin Cash bewaren? Je kunt ze niet zomaar op een rekening of iets dergelijks hebben.

Bitcoin Cash bewaar je in een speciale, elektronische portemonnee: een wallet.

bitcoin-cash5Er zijn verschillende soorten wallets. Als eerste is er een online wallet. Deze bevindt zich op de site van een aanbieder, zoals Litebit of Kraken. Dit is echter niet heel veilig voor grote bedragen, want als jouw account of de site gehackt wordt, ben je al je Bitcoin Cash kwijt.

Je kunt ook een wallet op je eigen pc bewaren. Deze speciale software staat los van een externe dienst (zoals Liteibt of Kraken). Je pc kan echter nog steeds gehackt worden, of een virus krijgen, dus wees voorzichtig. Het meest veilige is een hardware wallet. Dit is een soort usb-stick, waar jouw Bitcoin Cash opstaat. Deze kan niet gehackt worden, maar je kunt hem wel kwijtraken!

Als je een wallet hebt, kun je Bitcoin Cash kopen bij een exchange. Tegenwoordig zijn er steeds meer exchanges die de verkoop van Bitcoin Cash ondersteunen, ondanks dat het een jonge valuta is. Sommige exchanges ondersteunen ook iDeal, waardoor Bitcoin Cash kopen heel makkelijk is.

Op andere exchanges moet je eerst gewone Bitcoin kopen, voordat je die kunt overzitten in Bitcoin Cash. Dit is meestal iets duurder, in verband met transactiekosten. Bij iDeal zijn er geen transactiekosten, waardoor dit de beste manier is om Bitcoin Cash te kopen.

Hoe zit het dan met het verkopen van Bitcoin Cash? Heel simpel: dit kan meestal ook gewoon bij een exchange. Je strategie is hier dus: Bitcoin Cash kopen, wachten tot de koers gestegen is, en dan weer verkopen. Toch is dit niet de ideale manier om geld te verdienen met Bitcoin Cash. Dat is namelijk het investeren in Bitcoin Cash via een handelsplatform.

Optie 2: Investeren in Bitcoin Cash via een handelsplatform

bitcoin-cash6Zelf Bitcoin Cash kopen en verkopen lijkt misschien makkelijk geld verdienen, maar dat is het niet. Ten eerste is je winstmarge maar heel klein. Je moet heel lang wachten voordat je een beetje geld kunt verdienen – en dan ga ik er nog vanuit dat de koers van Bitcoin Cash blijft stijgen.

Daarnaast moet je veel moeite doen om de ontwikkeling van Bitcoin Cash te blijven volgen. Je beschikt niet over één centrale plek waar alle informatie te vinden is. Wanneer je weinig kennis hebt van cryptocurrency en/of Bitcoin Cash, kan dat veel tijd en energie kosten.

Een betere manier om te investeren in Bitcoin Cash is dan ook via een handelsplatform, zoals Plus500. Je bezit dan zelf geen Bitcoin Cash, je investeert er alleen in. De meeste handelsplatforms op internet werken met cfd’s – contracts for difference.

Dit houdt in dat je veel meer kunt verdienen dan je daadwerkelijk inlegt.

Het werkt als volgt: als jij voor een bepaald bedrag investeert in Bitcoin Cash, is dat slechts een deel van wat er namens jou geïnvesteerd wordt. De rest komt vanuit het handelsplatform. Wanneer de koers van Bitcoin Cash blijft stijgen, en jij op een gegeven moment je aandelen verkoopt, kun je daardoor veel meer winst maken. De winst wordt namelijk verrekend over het totale bedrag, terwijl jij slechts een deel hebt ingelegd.

Natuurlijk heeft dit ook een nadeel; als de koers van Bitcoin Cash omlaaggaat, betekent dat dat je verlies maakt. Vanwege het hefboomeffect zou je dan ook meer verliezen dan je hebt ingelegd. Dit is een belangrijk risico dat gepaard gaat met investeren in Bitcoin Cash via een handelsplatform.

Houd er daarnaast rekening mee dat de koersen van cryptovaluta, dus ook van Bitcoin Cash, erg onstabiel zijn. In een paar uur kunnen ze ontzettend fluctueren. Mik dus op de lange termijn, want anders is het niet mogelijk om betrouwbaar geld te verdienen met Bitcoin Cash.

Mijn laatste maar belangrijkste tip: handel via een betrouwbare broker

Ik handel zelf al enkele jaren met Plus500. Dit bedrijf is simpel in gebruik, en hanteert lage kosten.

Ik ben niet de enige die dit bedrijf goed en betrouwbaar vindt, want er zijn al miljoenen die dit systeem gebruiken.

In deze markt zie je op dagelijkse en wekelijkse basis grote verschillen in de koers, vandaag zou de koers nog flink kunnen stijgen.

Daarom ben ik erg blij dat Plus500 op korte termijn je acties doorvoert. Na het geven van de opdracht kan je er vertrouwen in hebben dat het snel wordt uitgevoerd.

Bij Plus500 kun je tevens via iDEAL storten.

Kijk op deze actiepagina en begin met handelen via Plus500.

Tot slot wil ik jou wel bewust maken van de volgende vereiste meldingen:

  • Plus500 is een CFD service
  • Jouw kapitaal loopt risico bij handelen (handel verstandig)
  • Plus500 is geschikt voor ervaren traders en niet voor beginners

Frank Sanders

Hoi, ik ben Frank Sanders, ik ben deskundige op het gebied van geldzaken. Ik heb duizenden mensen geholpen om financieel onafhankelijk te worden. Op deze website laat ik zien hoe iedereen vanuit huis een inkomen kan verdienen en financieel sterker kan worden.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *