CFD’s zijn complexe instrumenten en lopen een hoog risico om snel geld te verliezen als gevolg van hefboomwerking. 66% van de beleggers in kleine beleggingen verliest geld bij het handelen in CFD’s bij deze aanbieder. U moet overwegen of u begrijpt hoe CFD’s werken en of u het zich kunt veroorloven het hoge risico te nemen uw geld te verliezen. Voor cryptocurrencies geldt: zeer volatiel investeringsproduct. Uw kapitaal loopt risico. 72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met plus500. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Wat Is Bitcoin Gold en Waar Kan Ik het Kopen of Verkopen?

De afgelopen tijd kon je bijna je tv niet aanzetten zonder gebombardeerd te worden met allerlei nieuws over de stijgende koersen van Bitcoin en andere zogeheten cryptocurrencies. Het grote publiek begint pas net door te krijgen wat Bitcoin precies is en hoe het enigszins werkt, maar er blijft ook nog een heleboel onduidelijk.

Een van de dingen die voor veel mensen erg verwarrend zijn, is Bitcoin Gold. Wat is dit precies, wat is het verschil met gewone Bitcoin, wat kan ik ermee, en waar kan ik Bitcoin Gold kopen en verkopen? In dit artikel zal ik proberen om dit alles wat op te helderen.

Ik zal proberen jouw begrip van het concept Bitcoin Gold zoveel mogelijk te vergroten, en ik zal dit doen aan de hand van de volgende vragen:

 • Wat is Bitcoin Gold?
 • Wat heeft Bitcoin Gold met Bitcoin te maken?
 • Hoe kan ik geld verdienen met Bitcoin Gold?
 • Waar moet ik op letten bij het kopen en verkopen van Bitcoin Gold? (3 tips)

Wat is Bitcoin Gold?

In de basis is Bitcoin Gold, net als Bitcoin, een digitale munteenheid, ook wel cryptocurrency of cryptovaluta genoemd. Bitcoin was de eerste van deze cryptocurrencies, en daarom ook de meest bekende, maar over de jaren zijn er een flink aantal andere bijgekomen.

Bitcoin Gold is er daar een van. Zoals de naam doet vermoeden, heeft Bitcoin Gold wel iets te maken met die oorspronkelijke Bitcoin, maar hierover zal ik later meer uitleggen.

bitcoin-gold1In principe werkt een digitale munteenheid hetzelfde als een “gewone” munteenheid, zoals de euro of de dollar. Zowel de Euro als de Bitcoin Gold zijn betaalmiddelen, die een bepaalde financiële waarde vertegenwoordigen, en die je kan inruilen tegen goederen en diensten. Er zijn echter ook een aantal belangrijke verschillen tussen “normaal” geld en cryptovaluta.

Zoals je waarschijnlijk al wel doorhad, bestaan cryptovaluta als Bitcoin Gold alleen digitaal. Er zijn dus geen Bitcoin Gold-munten of -biljetten die je in je hand kan houden: je kan er alleen via internet mee betalen.

Om dit te kunnen heb je een zogeheten Bitcoin Gold wallet nodig. Dit is een soort bankrekening, die je nodig hebt om Bitcoin Gold over te kunnen maken en te kunnen ontvangen. Dit klinkt misschien moeilijk, maar met het juist platform is dit zo geregeld (hierover later meer).

Een tweede belangrijk verschil is dat er geen centraal gezag over Bitcoin Gold is. Reguliere valuta hebben een centrale bank of een overheid die de hoeveelheid geld kan aanpassen en op andere manieren de waarde van de munteenheid kunnen beïnvloeden. Bitcoin Gold heeft dit niet.

Iets wat Bitcoin Gold voor veel mensen aantrekkelijk maakt, is dat het totaal onafhankelijk is van banken en overheden.

De waarde van deze munteenheid wordt geheel bepaald door de markt, en de hoeveelheid wordt door gebruikers aangepast via een proces dat mining heet (hierover later meer).

Wat heeft Bitcoin Gold met Bitcoin te maken?

bitcoin-gold2Bitcoin Gold is dus een digitale munteenheid die los staat van Bitcoin, maar het heeft wel het woord “Bitcoin” in haar naam. Het is dan ook niet zo dat Bitcoin Gold helemaal niets met Bitcoin te maken heeft. Hoewel de twee cryptocurrencies tegenwoordig zelfstandig zijn, is Bitcoin Gold ontstaan als zogeheten fork (afsplitsing) van Bitcoin.

Om dit te begrijpen, moet je enigszins weten hoe nieuwe Bitcoins ontstaan. Bitcoins worden “gemaakt” door een proces dat mining heet. Hierbij moeten zeer ingewikkelde wiskundige formules worden opgelost door computers, en als dit gelukt is, dan krijgt de eigenaar van die computer een aantal Bitcoins als beloning. Als je meer wil weten over Bitcoin mining, lees dan ons artikel hierover.

De makers van Bitcoin Gold hebben in principe gewoon het systeem van Bitcoin overgenomen, inclusief diezelfde wiskundige formules. Ze hebben echter de regels voor het oplossen van die formules iets aangepast, waardoor ze een andere uitkomst hebben. Zo hebben ze uit het systeem van Bitcoin hun eigen, nieuwe systeem gecreëerd.

Dit klinkt allemaal misschien erg ingewikkeld. In de praktijk komt het erop neer dat Bitcoin Gold en Bitcoin uit hetzelfde systeem ontstaan zijn, maar dat ze inmiddels helemaal los van elkaar bestaan. Meer dan dat hoef je eigenlijk niet te weten om met Bitcoin Gold (of Bitcoin) aan de slag te gaan.

Op zoek naar een eenvoudig werkende en betrouwbare broker?

Ik handel zelf al enkele jaren met Plus500. Je kan via IDEAL Storten. Dit bedrijf biedt zeer lage tradekosten aan jouw handelingen worden snel verwerkt.

Kijk snel op de actiepagina en begin met handelen via Plus500.

Een paar verzochte waarschuwingen: Plus500 is een CFD service, je kapitaal loopt risico bij handelen (handel verstandig) en Plus500 is geschikt voor ervaren traders en niet voor beginners.

Let op: 72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Hoe kan ik geld verdienen met Bitcoin Gold?

bitcoin-gold3Je snapt nu waarschijnlijk hoe Bitcoin Gold werkt als betaalmiddel, maar misschien snap je nog niet helemaal hoe je zoiets nou precies kan gebruiken om geld te verdienen. Je verdient toch ook geen geld door euro’s voor dollars in te wisselen en vervolgens weer terug te wisselen? Dit zal je inderdaad niet veel opleveren, maar bij Bitcoin Gold en andere cryptocurrencies werkt dit net even anders.

Omdat Bitcoin Gold nog een relatief nieuw fenomeen is, begint het nu pas door te dringen bij het grote publiek. Hoe meer mensen weten wat Bitcoin Gold is, hoe meer interesse erin is, en hoe hoger de prijs van Bitcoin Gold zal worden. Aan deze snelle stijging van de koers (prijs, waarde) van Bitcoin Gold kun jij geld verdienen.

Bitcoin Gold kan snel in waarde stijgen, waardoor je er geld mee kunt verdienen.

Door nu een bedrag aan Bitcoin Gold te kopen, en dit enige tijd later weer te verkopen voor een hogere prijs, is het mogelijk om winst te maken op Bitcoin Gold. Het lijkt hierin een beetje op beleggen in aandelen, alleen is het risico kleiner: de koers van cryptocurrencies is tot nu toe op de lange termijn altijd min of meer stijgend geweest.

Waar moet ik op letten bij het kopen en verkopen van Bitcoin Gold? 3 tips

Nu je weet hoe je geld moet verdienen aan het kopen en verkopen van Bitcoin Gold, wil je hier waarschijnlijk zo snel mogelijk mee beginnen. Voordat je hieraan begint, is het slim om nog even de volgende tips goed door te lezen, zodat je enkele valkuilen weet te vermijden.

 • Gebruik een veilig, betrouwbaar platform
 • Verkoop niet uit paniek
 • Kijk uit voor phishing

Tip 1: Gebruik een veilig, betrouwbaar platform

De makkelijkste manier om aan een Bitcoin Gold wallet te komen, is door het gebruik van een digitaal platform. Maar als je je geld gaat toevertrouwen aan zo’n platform, dan wil je natuurlijk wel weten dat je met een betrouwbaar, goed beveiligd platform te maken hebt.

Er zijn genoeg “nepservices” die alleen bestaan om je geld te stelen, en je wil ook niet dat het platform zomaar gehackt kan worden door kwaadwillenden.

Het zou toch jammer zijn als je duizenden euro’s winst maakt, en dat iemand er een dag later met die winst vandoor is.

bitcoin-gold4Het platform dat wij aanbevelen heet Plus500. Dit platform is erg overzichtelijk en makkelijk te gebruiken (zo kun je al je aankopen gewoon via iDeal betalen), maar ook erg goed beveiligd en zeer betrouwbaar.

Je hoeft ons niet zomaar te geloven wat dit betreft: op internet zijn bijna alleen maar positieve ervaringen over dit platform te vinden. Gebruikers geven aan dat ze hun geld altijd netjes en snel uitbetaald krijgen als ze daarom vragen, en dat Plus500 altijd bereikbaar is voor vragen.

Daarnaast is Plus500 ingeschreven bij een toezichthoudende autoriteit, wat altijd een goed teken is als je probeert te bepalen of een bedrijf betrouwbaar is. De Engelse Financial Conduct Authority houdt het bedrijf in de gaten, en kan daarom op tijd ingrijpen als er iets niet volgens de regels gaat. Zelfs als Plus500 na jaren ineens zou besluiten om haar klanten te bedriegen, dan zou het bedrijf dit dus niet kunnen doen.

Al met al kan dus zeker gezegd worden dat Plus500 een betrouwbaar en veilig platform is, aangezien gebruikers er erg tevreden over zijn, en er genoeg toezicht op het bedrijf wordt gehouden om te garanderen dat het ook in de toekomst netjes haar afspraken zal nakomen. Dit, in combinatie met het gebruiksgemak en het uitgebreide aanbod van dit platform, maakt dat wij Plus500 aanbevelen.

Tip 2: Verkoop niet in paniek

bitcoin-gold5Voor veel mensen is speculeren op cryptocurrencies iets vrij spannends. Als de koers van hun cryptovaluta ineens begint te dalen, raken veel mensen dan ook in paniek, en geven ze toe aan hun eerste impuls om alles zo snel mogelijk te verkopen om de schade te beperken. Dit is begrijpelijk, maar dit moet je absoluut niet doen.

De koers van Bitcoin Gold is namelijk erg instabiel, waardoor hij snel hard kan stijgen of dalen.

Op de lange termijn is de koers van cryptovaluta altijd weer gaan stijgen, dus de kans is zeer groot dat je op de lange termijn weer winst kan maken op je Bitcoin Gold. Reageer daarom nooit in paniek op een koersdaling, maar wacht gewoon geduldig tot de koers weer stijgt. Je hoeft Bitcoin Gold eigenlijk nooit tegen een verlies te verkopen, dus doe dit ook vooral niet.

Tip 3: Kijk uit voor phishing

bitcoin-gold6Dankzij uitgebreide campagnes van de overheid weten de meeste mensen inmiddels wel wat phishing is. Een bedrijf stuurt jou een mailtje dat eruitziet alsof het van je bank is, dat jou vraagt om je inloggegevens. Als je deze geeft, ben je binnen de kortste keren van je geld af, en het kan moeilijk zijn om dit terug te krijgen.

Dit gebeurt tegenwoordig ook bij cryptovaluta. Het zou zomaar kunnen dat je een mailtje krijgt dat van Plus500 of een ander platform lijkt te zijn, dat jou vraagt om je inloggevens. Je moet nooit je inloggegevens versturen via je mail, aangezien een echt platform je dit nooit zou vragen.

Let ook goed op als je op links klikt waarna je moet invullen: is dat wel écht het juiste webadres, of word ik voor de gek gehouden? Zo kun je voorkomen dat je opgelicht wordt, wanneer je probeert Bitcoin Gold te kopen of te verkopen.

 

Mijn laatste maar belangrijkste tip: handel via een betrouwbare broker

Ik handel zelf al enkele jaren met Plus500. Dit bedrijf is simpel in gebruik, en hanteert lage kosten.

Ik ben niet de enige die dit bedrijf goed en betrouwbaar vindt, want er zijn al miljoenen die dit systeem gebruiken.

In deze markt zie je op dagelijkse en wekelijkse basis grote verschillen in de koers, vandaag zou de koers nog flink kunnen stijgen.

Daarom ben ik erg blij dat Plus500 op korte termijn je acties doorvoert. Na het geven van de opdracht kan je er vertrouwen in hebben dat het snel wordt uitgevoerd.

Bij Plus500 kun je tevens via iDEAL storten.

Kijk op deze actiepagina en begin met handelen via Plus500.

Tot slot wil ik jou wel bewust maken van de volgende vereiste meldingen:

 • Plus500 is een CFD service
 • Jouw kapitaal loopt risico bij handelen (handel verstandig)
 • Plus500 is geschikt voor ervaren traders en niet voor beginners

Frank Sanders

Hoi, ik ben Frank Sanders, ik ben deskundige op het gebied van geldzaken. Ik heb duizenden mensen geholpen om financieel onafhankelijk te worden. Op deze website laat ik zien hoe iedereen vanuit huis een inkomen kan verdienen en financieel sterker kan worden.

1 Reactie op "Wat Is Bitcoin Gold en Waar Kan Ik het Kopen of Verkopen?"

 1. Niek

  says:

  Plus500 doet niks meer de BTG.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *