Rijk Worden met Bitcoin? 7 Tips om Geld te Verdienen
Bitcoin is een vorm van digitale valuta dat een investering kan zijn voor diegenen die bereid zijn risico’s te nemen.
De waarde van één Bitcoin kan namelijk snel fluctueren. Binnen een dag kan de prijs meer dan honderd euro veranderen in waarde.
Je wilt niet alleen bestand zijn tegen deze stress en de uiterst volatiele koers, ook is het belangrijk om te weten wat je moet doen om je winst met Bitcoin te verhogen.
Wil je rijk worden met Bitcoin? In dit artikel ontdek je 7 tips waarmee jij op korte termijn geld kan verdienen met Bitcoins.
Geld verdienen met Bitcoin? Lees dit eerst
Voordat je kunt gaan dromen over rijk worden met Bitcoin, wil ik het eerst even hebben over de unieke aspecten van dit online betaalmiddel.
De digitale cryptomunt wordt namelijk niet gereguleerd of gemanipuleerd door een bank of een overheid.
In essentie komt het erop neer dat het zoveel is, als jij en ik ervoor willen geven. Op dit moment is dat enorm veel. De koers van de Bitcoin stijgt ieder jaar enorm en het einde is nog lang niet in zicht.
In totaal zullen er maximaal 21 miljoen Bitcoins op de markt komen. Doordat de Bitcoin steeds meer aandacht krijgt van de reguliere media, raken er meer mensen van de op de hoogte en is de prijs gigantisch gestegen.
Dat gezegd hebbende is het wel zo dat de meeste mensen niet durven te investeren in Bitcoin omdat ze het te riskant vinden. En dat is begrijpelijk, aangezien de koers alle kanten op vliegt.
Leen daarom nooit geld om Bitcoins te kopen. Veilig beleggen bestaat tenslotte niet. Als je het kunt veroorloven om wat geld te investeren, dan zou je een gokje kunnen wagen.
Laten we nu snel doorgaan naar de eerste tip om geld te verdienen met Bitcoin.
Tip #1: Neem een veilige Bitcoin wallet
Als je wilt geld verdienen met Bitcoin dan zal je allereerst een Bitcoin wallet moeten verkrijgen.
Een Bitcoin wallet kun je zien als een virtuele portefeullie en zorgt ervoor dat je Bitcoins kunt verzenden, ontvangen en opslaan.
Je kunt een online wallet krijgen via websites als:
Deze websites beheren de meest gebruikte Bitcoin wallets en leveren een online en smartphone versie. Een andere mogelijkheid is om een hardware wallet te nemen. Dit is de meest veilige optie.
Niemand kan dan nog bij je Bitcoins komen. Een hardware wallet kun je vergelijken met een beveiligde USB-stick waar je crypovaluta opstaat.
Goede hardware wallets zijn:
Misschien denk je nu ‘zijn dit soort Bitcoin portefeuilles wel veilig?’ Het hangt er vanaf hoe je ze beheert.
Een online wallet is de makkelijkste manier om Bitcoins op te slaan en ermee te handelen. Aan de andere kant beheren dit soort websites wel je Bitcoins.
Mochten ze ooit het slachtoffer worden van een grootschalige hack, dan ben je jouw Bitcoin munten kwijt.
Zo heeft in 2017 de Zuid-Koreaanse beurshandelaar Youbit het faillissement aangevraagd nadat hackers de 4000 opgeslagen Bitcoins munten op de beveiligde database wisten te roven.
In het geval van een hardware wallet is het belangrijk dat je je persoonlijke sleutel goed bewaart en opslaat.
Dit is namelijk de enige manier om toegang te krijgen tot de transactiegegevens die zijn opgeslagen in een Bitcoin-adres.
Als je de privé-sleutel verliest, verlies je ook je Bitcoins. Dus een hardware wallet is alleen veilig zolang niemand anders er toegang tot heeft en je de persoonlijke sleutel niet kwijtraakt.
Tip #2: Zorg voor een goede beveiliging
Dat brengt me meteen op tip 2. Zonder een goede beveiliging loop je het risico om uiteindelijk je cryptomunten te verliezen.
En dat is het laatste wat je wilt als de Bitcoin prijs flink is gestegen.
Ben jij ook bekend met phishing? Er zijn regelmatig reclames op de televisie over het gevaar van internetfraudeurs.
Vaak gaat het om neppe emails van banken die zogenaamd vragen om de rekening te verifiëren. Je kunt er een keer intrappen en al je geld op je bankrekening verliezen. Als je geluk hebt vergoedt de bank – onder bepaalde voorwaarden – de schade die je hebt opgelopen.
Het zijn met name oudere mensen die hier vaak intrappen. Maar denk niet dat je met cryptovaluta geen risico loopt op phishing.
Bij het verlies van Bitcoins door phishing kun je dit vergeten. Wanneer jij wordt ‘gephisht’ op je Bitcoinaccount en je verliest je digitale munten, dan ben je het kwijt. Er is namelijk geen derde partij die garant staat voor jou Bitcoins.
Let er dus op dat je gebruikt maakt van een veilige en betrouwbare broker en je Bitcoins niet stalt op een schimmige website die je niet vertrouwt.
Tip #3: Koop op het juiste moment
Natuurlijk is het een beursklassieker: ‘koop op het juiste moment’. Maar hoe herken je dat juiste moment?
Doordat de waarde van een Bitcoin binnen een dag sterk kan veranderen wekt dit betalingsmiddel het idee dat je aan het gokken bent. Je stapt in op een moment, hoopt dat het stijgt en stapt weer uit.
Bitcoins zijn echter niet te vergelijken met Russisch roulette. Wanneer jij je onderzoek goed uitvoert en crypto-analisten volgt op Twitter die een stijging of daling voorspellen, kan je bijna zeker een winst op korte termijn garanderen.
Tip #4: Geld verdienen met Bitcoin genereren
Rijk worden met Bitcoin wilt iedereen. Maar hoe doe je dat precies? Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met Bitcoin.
Er zijn drie verschillende manieren om Bitcoins te verkrijgen:
Bitcoin genereren, oftewel ‘minen‘ is jargon voor het delven van nieuwe Bitcoins. In werkelijkheid is het gewoon de verificatie van Bitcoin-transacties.
Ik zal je uitleggen hoe dat precies zit:
Persoon X stuurt één Bitcoin naar de wallet (virtuele opslagplek) van persoon Y. Om ervoor te zorgen dat deze Bitcoin ook daadwerkelijk aankomt op dat adres, beginnen ‘miners’ de transactie te verifiëren. Dit verifiëren gebeurt namelijk niet via een centrale server, maar via een blockchain.
De blockchain is een wereldwijde database waarin transacties worden opgeslagen, maar ook nieuwe bitcoins worden bijgehouden. Iedereen kan zijn bijdrage leveren aan dit transactieproces en krijgt daar een vergoeding voor.
Alle transacties worden namelijk verzameld in blocks met een virtueel hangslot, de zogenaamde block chains. Miners gebruiken software om de sleutel te vinden die dit hangslot opent. Zodra jouw computer de sleutel vindt, gaat het slot open en worden de transacties geverifieerd.
Als beloning maakt de miner kans op nieuwe gegeneerde bitcoins. Naarmate meer Bitcoins worden gegenereerd is deze vergoeding steeds moeilijker om te krijgen.
In 2009 was de vergoeding voor het minen van 210.000 blocks maar liefst 50 Bitcoins. In het Bitcoin protocol is echter opgenomen dat dit aantal om de 4 jaar gehalveerd wordt.
Zo was de vergoeding in 2017 voor het minen van Bitcoins per blok nog maar 12,5 Bitcoins. Ondanks dat het minen van Bitcoins dus steeds moeilijker wordt, is het nog steeds een lucratieve bezigheid.
Toen het minen van Bitcoin begon, waren standaard computers snel genoeg om Bitcoins te generen. Dat is de manier waarop het Bitcoin systeem is opgezet: makkelijk om te generen in het begin en steeds moeilijker naarmate er meer Bitcoins worden gegenereerd.
Dit is o.a. gedaan om het proces te vertragen omdat er maximaal 21 miljoen Bitcoins kunnen worden gemaakt. Ergens in 2040 zal de laatste Bitcoin worden gemined.
Het is daarom belangrijk om te onthouden dat Bitcoins minen competitief is. Zo is in China het minen van Bitcoins ontzettend populair.
De grootste reden daarvan is omdat in China de elektriciteit erg goedkoop is. China heeft zeer goedkope elektriciteit door de vele steenkoolcentrales.
Het is vrijwel onmogelijk om in je eentje tegen dit soort Chinese miners giganten op te boksen. Gelukkig is er een andere manier om Bitcoins te genereren en geld te verdienen.
Je sluit jezelf aan bij ‘mining pools’. Dit zijn collectieve groepen Bitcoin miners van over de hele wereld die hun computervermogen samen inzetten om Bitcoins te genereren.
Populaire sites zoals Slush’s Pool (vroeger heette het Bitcoin.cz mining) stellen individuele miners in staat om percentages bitcoins te ontvangen wanneer ze hun computerkracht aan de groep toevoegen.
Tip #5: Raak niet al te snel in paniek
Het is de eerste regel van beleggen: soms zit het tegen en soms zit het mee. In tijden van tegenspoed is het belangrijk om niet te paniekeren.
Bitcoins fluctueren zeer snel en kunnen zeer snel zakken, bit betekent dat ze ook snel weer omhoog in prijs kunnen schieten.
Raak dus nooit in paniek over dalende prijzen. In de cryptomarkt heerst een enorme volatiliteit, en of het nou dagen of maanden is, de prijs gaat weer omhoog. Er wordt wel eens gezegd dat één maand in de cryptomarkt 2 jaar in het echte leven is.
Denk eraan: koop altijd laag in en verkoop Bitcoins op het moment dat ze hoog in de koers staan (als je tenminste wit handelen). Doe je dat liever niet en zie je het als een lange termijn investering? Ook prima, in dat geval HODL je jouw cryptomunten!
Tip #6: Bitcoins kopen en vasthouden
Ik noemde net het woord HODL.
HODL is crypto taalgebruik voor het vasthouden van je cryptomunten op het moment dat de prijs aan het dalen is. Dit is met name belangrijk voor lange termijn investeerders.
Stel je voor dat je een Bitcoin hebt gekocht toen de munt een paar honderd dollar was.
Inmiddels is de Bitcoin al twintig keer over zijn kop gegaan en zou je een enorme winst hebben gemaakt.
Het is echter nooit te laat om hiermee te beginnen. Overweeg deze methode voor investeringen op de lange termijn. Dit is een van de beste en veiligste manier om uiteindelijk rijk te worden met Bitcoins.
Welke manier je ook kiest, zorg er altijd voor dat je jouw Bitcoins op een veilige en betrouwbare wallet opslaat.
Tip #7: Investeer ook in altcoins
Wil je rijk worden met Bitcoin, dan kan je maar beter ook wat investeren in altcoins.
Bitcoin mag dan wel de duurste en meest bekende cryptovaluta zijn, het is niet de enige optie om geld te verdienen voor beginnende investeerders.
De markt wordt overspoeld met nieuwe digitale munten. Die munten noemen we altcoins, afgeleid van alternative coins (alternatieve munten). Deze altcoins worden voor een veel goedkopere prijs verkocht dan Bitcoin.
Daardoor zijn ze toegankelijker voor mensen die geld willen verdienen met cryptovaluta, zonder een aanzienlijk bedrag aan startkapitaal te investeren.
Hoe kun je geld verdienen met een altcoin? Succesvol investeren in altcoins vereist anticiperen op wat de volgende grote cryptomunt zal zijn. Vroeg of laat zal Bitcoin van de troon worden gestoten door een nieuwe cryptomunt die veel sneller is en efficiënter werkt.
Wat je ziet is dat veel altcoins de markt opkomen met veelbelovende projecten, om langzaam maar zeker hun waarde te verliezen.
Het is dus de kunst om dit op tijd te zien aankomen en je altcoins te verkopen. Hoewel er altijd een beetje geluk bij komt kijken, zijn er een paar basisregels die je helpen om je winstmarge te verhogen:
Hierdoor kun je beter anticiperen op wat de volgende grote ICO zal zijn. ICO staat voor Initial Coin Offering. Het is een middel voor crowdfunding rond cryptovaluta en kan een bron van kapitaal zijn voor nieuwe bedrijven.
Door je geld te investeren in ICO’s, kun je de nieuwe munt als investeerder goedkoop inslaan voordat deze op de markt komt. Het brengt risico’s met zich mee omdat er altijd een kans is dat de munt geen doorstart maakt en je je geld uiteindelijk kwijt bent.
Aan de andere kant leveren nieuwe, goedlopende ICO’s vaak het tienvoudige op als ze eenmaal op de markt worden aangeboden en doorgroeien.
Hoe verleidelijk het ook is om all-in te gaan op een veelbelovende ICO, slimme investeerders houden altijd het grootste deel van hun geld in stabiele, traditionele investeringen.
betty schippers
says:Bitcoin, worden deze verdient met criminele verkopen????
jullie zijn zo eerlijk, en zo vriendelijk, dat ik niet snap dat je allen maar werkt op een manier die niet gebruikelijk is altans voor mijn generatie
Poeran Preshand
says:Goedenavond, mag ik een uitleg over bitcoin?
Hassan
says:Ik wil graag mee doen maar ik wil meer informatie hoe dit werk
mathis
says:echt super leuk is dit
Top!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
karin
says:bitcoin vind ik een spannende uitdaging,
zou het graag willen doen,altijd leuk een extra centje..alleen wat zijn de beste sites.om me te regristreren?