CFD’s zijn complexe instrumenten en lopen een hoog risico om snel geld te verliezen als gevolg van hefboomwerking. 66% van de beleggers in kleine beleggingen verliest geld bij het handelen in CFD’s bij deze aanbieder. U moet overwegen of u begrijpt hoe CFD’s werken en of u het zich kunt veroorloven het hoge risico te nemen uw geld te verliezen. Voor cryptocurrencies geldt: zeer volatiel investeringsproduct. Uw kapitaal loopt risico. 72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met plus500. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Wat Is Cardano (ADA) en Waar Kan Ik Het Kopen / Verkopen? + 3 Tips

Het kan tegenwoordig haast niet anders dan dat je weet wat cryptocurrencies zijn. En als je dat precieze woord niet kent, dan heb je in elk geval wel een idee van wat Bitcoin is. Je zal me waarschijnlijk wel kunnen vertellen dat dit digitale munteenheden zijn. Misschien heb je gezien dat er een tijdje geleden veel mensen waren die probeerden geld te verdienen met cryptocurrencies.

Er zijn echter veel meer cryptocurrencies dan enkel Bitcoin. In dit artikel zal ik het uitgebreid hebben over een onderbelichte cryptocurrency: Cardano (ADA). Wat is dit precies voor product, hoe kun je er geld mee verdienen, en waar kun je Cardano het beste kopen en verkopen? In dit artikel leer ik je dat allemaal en meer!

Wat is Cardano (ADA) precies?

Voordat je aan de slag kan gaan met Cardano, is het natuurlijk wel zo handig om te weten wat Cardano precies is. Zoals je in de inleiding kon opmaken al hebt kunnen lezen, is Cardano een zogeheten cryptocurrency, ook wel cryptovaluta of digitale munteenheid genoemd. De meest bekende cryptocurrency is Bitcoin, maar er zijn er inmiddels een heleboel bijgekomen.

Zoals de naam misschien wel doet vermoeden, is cryptocurrency een betaalmiddel, net zoals de euro of de dollar.

Een bedrag in Cardano vertegenwoordigt een zekere waarde in het economisch verkeer. Dit bedrag kan (net als normaal geld) worden ingeruild tegen goederen en diensten. Je kan er dus kort gezegd aankopen mee betalen.

Uiteraard zijn er ook enkele grote verschillen tussen digitale munteenheden en regulier geld. De belangrijkste, die je waarschijnlijk al wel had bedacht, is dat digitale munteenheden alleen digitaal bestaan. Fysieke Cardano-munten of biljetten bestaan dus niet, en je kan cryptovaluta alleen via het internet gebruiken om betalingen te doen. Dit klinkt misschien als een belemmering, maar de meeste Nederlanders doen toch al veel aankopen via het internet.

Voor het doen van betalingen, en voor het ontvangen en bewaren van Cardano, heb je een zogeheten Cardano wallet nodig. De makkelijkste manier om hier aan te komen is via een online platform. Wij raden hier een platform voor aan dat Plus500 heet, aangezien dit een makkelijk, betrouwbaar en veilig platform is, maar hierover zal ik later nog uitbreiden.

Wat is het verschil tussen Cardano en gewone valuta?

Een ander verschil is dat cryptovaluta, in tegenstelling tot regulier geld, meestal geen centraal gezag hebben. Waar normale valuta worden gereguleerd door een overheid, is dit bij Cardano niet het geval. Er is dus geen centrale autoriteit die de hoeveelheid of de koers van Cardano centraal kan manipuleren. Bovendien zijn betalingen met Cardano een stuk anoniemer dan betalingen via je bank.

Dit laatste is een belangrijke reden dat veel speculanten verwachten dat cryptocurrencies alleen nog maar belangrijker gaan worden in de toekomst. Na de financiële crisis die in 2008 begon, groeide er bij veel mensen een wantrouwen voor banken. Daarnaast was er minder vertrouwen in overheden, die de crisis niet te lijf konden gaan.

Gedecentraliseerde munten, waar geen bank of overheid aan te pas komt, lijken daarom een goed alternatief voor de toekomst.

Cardano is ideaal voor een tijd waarin we het internet meer vertrouwen dan onze bank.

Je kan al op een aardig aantal plaatsen met Bitcoin betalen, maar Cardano wordt nog niet op heel veel plekken als geldig betaalmiddel erkend. Het is daarom nog niet zo interessant als betaalmiddel, maar wel als ruilmiddel om geld mee te verdienen. Dit klinkt misschien een beetje vreemd, maar dit zal ik je in dit artikel haarfijn gaan uitleggen.

Op zoek naar een eenvoudig werkende en betrouwbare broker?

Ik handel zelf al enkele jaren met Plus500. Je kan via IDEAL Storten. Dit bedrijf biedt zeer lage tradekosten aan jouw handelingen worden snel verwerkt.

Kijk snel op de actiepagina en begin met handelen via Plus500.

Een paar verzochte waarschuwingen: Plus500 is een CFD service, je kapitaal loopt risico bij handelen (handel verstandig) en Plus500 is geschikt voor ervaren traders en niet voor beginners.

Let op: 72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Waarom zou ik Cardano (ADA) kopen en verkopen?

Je snapt nu hopelijk wat Cardano ongeveer is, en hoe dit betaalmiddel ongeveer werkt. Wat je echter nog niet weet, is wat je hier precies aan hebt. Op het nieuws hoor je weleens dat mensen met de handel in digitale betaalmiddelen veel geld weten te verdienen. Maar hoe werkt dat nou precies?

De reden dat je zoveel geld kan verdienen aan cryptovaluta zoals Cardano, is dat deze betaalmiddelen een sterk wisselende koers hebben. Dit komt onder andere doordat Cardano nog een vrij nieuw fenomeen is. Iedere dag weer zijn er mensen die voor het eerst van Cardano op de hoogte raken, en er geïnteresseerd in raken.

Hoe meer mensen er interesse hebben in het kopen van Cardano, hoe hoger de koers van deze cryptocurrency zal zijn. De koers van een betaalmiddel is eigenlijk niets anders dan de prijs of waarde ervan. Dit is het bedrag dat iemand voor een bepaalde hoeveelheid Cardano wil betalen. Hiervan kun jij slim gebruik maken om grote geldbedragen te verdienen.

Geld verdienen met het kopen en verkopen van Cardano

Dit doe je door een bepaald bedrag aan Cardano te kopen, en vervolgens te wachten tot de koers van Cardano genoeg gestegen is. Op dit moment kan je je cryptomunten weer verkopen voor een hogere prijs dan wat jij ervoor had betaald toen je het kocht.

Je maakt dan dus winst, enkel en alleen door het kopen en weer verkopen van deze munt. De enige eigenschap die je moet bezitten, is dus een beetje geduld en inschattingsvermogen (en een wallet, maar daarover later meer).

Uiteraard blijft er een zeker kanselement zitten aan het handelen in Cardano. Je kan nooit helemaal zeker weten dat je winst gaat maken. De koers van cryptovaluta is tot nu toe op de lange termijn echter altijd min of meer stijgend geweest. Je moet in elk geval niet schrikken als de koers van Cardano plots daalt, want de koers van cryptovaluta fluctueert sterk. Op de lange termijn zal de koers waarschijnlijk weer stijgen.

Beleggen is altijd een risico, maar waarom zou je dat risico niet zo klein mogelijk houden?

Waar kan ik Cardano (ADA) het best kopen en verkopen?

Hopelijk heb ik je nu uit weten te leggen dat je Cardano uitstekend kan gebruiken om geld te verdienen. Je weet nu ook hoe je dit in grote lijnen doet: door het kopen en verkopen van Cardano op het juiste moment. Waarschijnlijk jeuken je handen om hiermee aan de slag te gaan, maar één belangrijke vraag is nog onbeantwoord: waar kan ik Cardano het best kopen?

Zoals ik eerder al heb aangegeven, heb je een zogeheten wallet nodig om te kunnen handelen in Cardano. Dit is een computerprogramma waarmee je je Cardano-bedragen kan kopen, verkopen en bewaren. Zo’n programma kun je zelf downloaden, maar erg gebruiksvriendelijk zijn ze vaak niet, dus voor de gemiddelde burger is dat niet een heel realistische optie.

Wat ik daarom eerder zou aanbevelen, is om gebruik te maken van een online platform.

Dit is een app of website waarmee je gemakkelijk kan handelen in cryptovaluta. Daarnaast kun je handelen in aandelen, obligaties en andere producten, mocht je daar in de toekomst behoefte aan hebben. Deze platforms zijn erg gebruiksvriendelijk, en daarom een stuk geschikter voor een beginnend belegger.

Je moet natuurlijk wel weten dat je met een betrouwbaar platform te maken hebt, want je gaat natuurlijk niet zomaar jan en alleman met je geld vertrouwen. Daarom zal ik ook nog een aanbeveling doen van een platform dat naar mijn idee het meest geschikt is voor het handelen in Cardano.

Cardano kopen en verkopen via Plus500

Prijzen slechts ter illustratie.

Het programma dat ik hiervoor aanbeveel, heet Plus500. Dit is een erg betrouwbaar programma, dat bovendien erg goed beveiligd is, zodat hackers en ander gespuis niet zomaar bij jouw geld kunnen. Op internet hebben klanten erg positieve reacties op het platform, en geven ze aan dat ze hun geld altijd netjes en snel uitbetaald krijgen als zij daarom vragen.

Plus500 is bovendien ingeschreven bij een toezichthoudende autoriteit in Engeland (FCA London, #509909), wat nog een extra garantie biedt dat ze zich netjes aan de regels houden. Je kan dus zeggen dat Plus500 een erg betrouwbaar en veilig platform is. Daarbovenop is het ook nog eens erg makkelijk te gebruiken, en kun je al je aankopen gewoon makkelijk via iDeal doen.

Let wel op: 72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Waar moet ik op letten bij het kopen en verkopen van Cardano (ADA)? (3 tips)

Nu je weet hoe je geld kan gaan verdienen aan de handel in Cardano, wil je hier waarschijnlijk zo snel mogelijk aan beginnen, en dat snap ik heel goed. Ik raad je echter aan om ook nog even de volgende drie korte tips in acht te nemen. Hiermee vermijd je de meest voorkomende fouten als het gaat om het handelen in cryptovaluta, en vergroot je de kans op succes aanzienlijk.

De volgende tips zijn onmisbaar voor de handel in Cardano:

  • Handel niet uit paniek
  • Pas op voor internetcriminelen
  • Spreid je kansen

Tip 1: Handel niet uit paniek

Als de koers van Cardano een beetje begint te dalen, kan het zijn dat je meteen in de stress schiet. Je hebt dan de neiging om alles te verkopen, uit angst dat de koers nog verder zakt en je verlies zal gaan maken. Dit is begrijpelijk, maar ik raad je aan om nooit in paniek te reageren.

Doe je dat wel, dan is de kans groot dat je in de toekomst een heleboel geld misloopt.

Op de lange termijn is het tot nu toe altijd zo geweest dat de koers van cryptocurrencies weer is gaan stijgen. Dalingen zijn meestal kort en niet al te sterk. Als je in paniek op zoiets reageert door te verkopen, zul je daar waarschijnlijk heel snel spijt van krijgen als de koers weer begint te stijgen.

Uiteindelijk moet je zelf alle risico’s afwegen, en totale zekerheid heb je nooit. Maar over het algemeen is het geen goed idee om meteen te verkopen bij een daling.

Tip 2 Pas op voor internetcriminelen

Stel je eens voor: je bent enige tijd bezig met handelen in Cardano, en het gaat eigenlijk best goed. Je hebt een mooi bedrag aan winst weten te maken, en je bent eigenlijk meer dan tevreden. Vervolgens krijg je een mailtje dat van jouw handelsplatform lijkt te zijn, dat vraagt om je inloggegevens, omdat er sprake zou zijn van “problemen met je account”.

Als je die inloggegevens geeft, kun je er vrijwel zeker van zijn dat iemand er dan binnen een dag met al je geld vandoor is. Criminelen vragen vaak in de naam van een bank of een beleggingsplatform om je inloggegevens om je geld te kunnen stelen. Dit wordt phishing genoemd. In het echt zou geen enkel bedrijf je vragen om je inloggegevens te mailen, dus doe dit ook nooit.

Log ook niet zomaar in via een link in zo’n e-mail: vaak sturen die je door naar een website die lijkt op de officiële website, maar eigenlijk bedoeld is om je gegevens te stelen. Kijk altijd goed naar het webadres van de website waarop je beland bent, en bepaal eerst of je wel écht op de juiste website bent.

Tip 3: Spreid je kansen

Zoals ik eerder heb aangegeven, is er relatief weinig risico bij het handelen in cryptovaluta, maar ik wil nog even benadrukken dat er toch altijd enig risico bij komt kijken: je neemt nu eenmaal een gok, en ook bij een relatief veilige gok kun je je geld kwijtraken. Om ervoor te zorgen dat dit niet gebeurt, kun je het best je kansen spreiden.

Investeer dus niet alleen in Cardano, maar ook in andere cryptocurrencies, aandelen of obligaties. Als er dan eentje in waarde keldert, ben je niet meteen alles kwijt.

Mijn laatste maar belangrijkste tip: handel via een betrouwbare broker

Ik handel zelf al enkele jaren met Plus500. Dit bedrijf is simpel in gebruik, en hanteert lage kosten.

Ik ben niet de enige die dit bedrijf goed en betrouwbaar vindt, want er zijn al miljoenen die dit systeem gebruiken.

In deze markt zie je op dagelijkse en wekelijkse basis grote verschillen in de koers, vandaag zou de koers nog flink kunnen stijgen.

Daarom ben ik erg blij dat Plus500 op korte termijn je acties doorvoert. Na het geven van de opdracht kan je er vertrouwen in hebben dat het snel wordt uitgevoerd.

Bij Plus500 kun je tevens via iDEAL storten.

Kijk op deze actiepagina en begin met handelen via Plus500.

Tot slot wil ik jou wel bewust maken van de volgende vereiste meldingen:

  • Plus500 is een CFD service
  • Jouw kapitaal loopt risico bij handelen (handel verstandig)
  • Plus500 is geschikt voor ervaren traders en niet voor beginners

Frank Sanders

Hoi, ik ben Frank Sanders, ik ben deskundige op het gebied van geldzaken. Ik heb duizenden mensen geholpen om financieel onafhankelijk te worden. Op deze website laat ik zien hoe iedereen vanuit huis een inkomen kan verdienen en financieel sterker kan worden.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *