CFD’s zijn complexe instrumenten en lopen een hoog risico om snel geld te verliezen als gevolg van hefboomwerking. 66% van de beleggers in kleine beleggingen verliest geld bij het handelen in CFD’s bij deze aanbieder. U moet overwegen of u begrijpt hoe CFD’s werken en of u het zich kunt veroorloven het hoge risico te nemen uw geld te verliezen. Voor cryptocurrencies geldt: zeer volatiel investeringsproduct. Uw kapitaal loopt risico. 72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met plus500. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

De 5 Beste Crypto’s om te Kopen in 2020

Je moet de afgelopen jaren wel écht onder een steen hebben geleefd als je nog nooit van cryptocurrencies hebt gehoord, of in ieder geval één of twee van de bekendere voorbeelden niet kent; Bitcoin en Ethereum. Sinds de uitvinding van deze digitale betaalmiddelen worden hun voordelen benadrukt: ze zouden minder marktgevoelig zijn en minder afhankelijk van financiële instellingen, en daarom een uitstekende investering.

In de jaren die volgden is er echter een soort wildgroei aan cryptocurrencies ontstaan, waardoor het een stuk lastiger is geworden om erin te investeren. Oké, je hebt dan misschien meer keuze, maar dat maakt ook dat je veel meer werk moet verzetten om voor de juiste cryptocurrency te kiezen. Daarmee zal ik je in dit artikel helpen. Ik zal de beste cryptocurrencies uiteenzetten om in 2020 in te investeren, en uitleggen wat deze zo sterk maakt. Ik doe dit aan de hand van de volgende punten:

 • Wat zijn cryptocurrencies precies? Een beknopte uitleg
 • Wat zijn de beste cryptocurrencies om te kopen in 2020? 5 crypto’s
 • Waar moet ik op letten bij het kopen en verkopen van cryptocurrency? 2 tips

Wat zijn cryptocurrencies precies? Een beknopte uitleg

Voordat ik een heel artikel schrijf waarin ik allerlei crypto’s met elkaar vergelijk, is het wel handig om een beetje basiskennis over het onderwerp te hebben, zodat je de rest van het artikel goed snapt. Daarom zal ik dit artikel beginnen met een uitleg over wat cryptocurrencies precies zijn, zodat je een weet waar het in de rest van het artikel over gaat.

Heel kort door de bocht is een cryptocurrency een soort digitaal betaalmiddel, en daarom worden ze ook nog wel eens digitale munteenheden genoemd. Als er één crypto is die je waarschijnlijk wel kent, dan is het Bitcoin. Dit was in 2009 namelijk de eerste cryptocurrency, maar door de jaren heen zijn er een hele hoop bijgekomen.

Als je weet hoe normale munteenheden – zoals de euro – werken, dan zul je in de basis ook wel snappen hoe cryptocurrencies werken. Een bepaald bedrag aan een cryptocurrency vertegenwoordigt een specifieke financiële waarde, en dus kun je dit vervolgens gebruiken om voor allerlei zaken te betalen. Maar naast overeenkomsten zijn er natuurlijk ook verschillen tussen cryptocurrencies en ‘ouderwets’ geld, anders waren crypto’s natuurlijk nooit uitgevonden.

Allereerst is er het duidelijkste verschil: crypto’s bestaan alléén digitaal. Je kan dus niet naar een automaat gaan om wat Bitcoin-biljetten uit de muur te trekken, en je kunt er alleen via het internet mee betalen. Hiervoor heb je een soort computerprogramma nodig, een zogeheten wallet (vergelijkbaar met jouw online bankaccount).

Een ander belangrijk verschil tussen crypto’s en regulier geld, is dat er geen centraal gezag bestaat over de meeste cryptocurrencies. Normale munteenheden kunnen wat betreft hun waarde en de hoeveelheid geld die er in omloop is, sterk worden beïnvloed door de centrale banken van landen. De waarde van (de meeste) cryptocurrencies wordt echter volledig aan de markt overgelaten, en het in omloop brengen van nieuw geld gaat via een ingewikkeld computerproces dat mining heet (in het geval van Bitcoin).

In de rest van dit artikel zal ik me niet meer op deze details richten; het gaat dan echt om een uiteenzetting van de beste crypto’s om te kopen in 2020. Als je vragen hebt over de basis, bijvoorbeeld over wat mining precies inhoudt of wat een wallet exact is, raad ik je vooral aan om eens verder te kijken op deze website.

Wat zijn de beste cryptocurrencies om te kopen in 2020? 5 crypto’s

Zoals ik eerder al aangaf, is er vandaag de dag een grotere keus dan ooit als het aankomt op cryptocurrencies. Dit maakt dat er steeds meer goede keuzes zijn, maar ook steeds meer sléchte. In de rest van dit artikel zal ik jou helpen om het kaf van het koren te scheiden, door de volgende veelbelovende cryptocurrencies voor 2020 uit te lichten:

 • Bitcoin (BTC)
 • EOS
 • Ethereum (ETH)
 • NEO
 • Ripple (XRP)

Op zoek naar een eenvoudig werkende en betrouwbare broker?

Ik handel zelf al enkele jaren met Plus500. Je kan via IDEAL Storten. Dit bedrijf biedt zeer lage tradekosten aan jouw handelingen worden snel verwerkt.

Kijk snel op de actiepagina en begin met handelen via Plus500.

Een paar verzochte waarschuwingen: Plus500 is een CFD service, je kapitaal loopt risico bij handelen (handel verstandig) en Plus500 is geschikt voor ervaren traders en niet voor beginners.

Let op: 72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Crypto 1: Bitcoin (BTC)

Het klinkt misschien vreemd om dit artikel te beginnen met een cryptocurrency waar iedereen allang zelf aan gedacht zal hebben, maar het blijft in mijn optiek de moeite waard om Bitcoin nog een keertje te benoemen in dit artikel. Na al die jaren is Bitcoin namelijk nog stééds de meest bekende cryptocurrency, en daar zal dus ook wel een goede reden voor zijn.

Allereerst heeft Bitcoin natuurlijk het voordeel van naamsbekendheid. Iets waar meer mensen vanaf weten, zullen ook meer mensen willen hébben. Hierdoor is Bitcoin vergeleken met andere crypto’s nog altijd een relatief veilige investering; de kans dat de koers van Bitcoin ineens volledig inzakt is véél kleiner dan dat dit bij kleinere cryptocurrencies zal gebeuren.

“Mensen hebben simpelweg meer vertrouwen in dingen die ze kennen.”

Bovendien is Bitcoin een crypto die in 2020 relatief schaarser zal gaan worden. Vanaf mei 2020 in elke “block” namelijk nog maar 6,25 Bitcoin waard, waar dat aan het begin van het jaar nog 12,5 Bitcoin was. Je snapt misschien niet helemaal wat dit betekent, maar het komt erop neer dat er vanaf dat moment minder Bitcoin in omloop zal komen om aan de vraag te voldoen. Hierdoor is de verwachting dat de koers zal stijgen, want hoe meer vraag er is ten opzichte van het aanbod, hoe meer iets waard is op de vrije markt!

Crypto 2: EOS

Een andere cryptocurrency die er veelbelovend uitziet als aankoop in 2020, is EOS. Dit is misschien niet de meest bekende cryptocurrency, maar als je Chinese experts moet geloven, dan is dit één van de meest veelbelovende crypto’s voor de komende paar jaar. Zo wordt bijvoorbeeld voorspeld dat als grote bedrijven als Uber en Amazon de stap naar crypto’s maken, dat waarschijnlijk met de technologie van EOS zal zijn.

“Met alleen veilige investeringen zul je wel winst maken, maar niet heel veel.”

Omdat het om een vrij nieuwe vorm van cryptocurrency gaat, is dit hét ideale moment om in te stappen. De prijs van deze crypto is namelijk nog relatief laag, dus met een relatief kleine investering zul je waarschijnlijk al grote inkomsten kunnen boeken op de langere termijn. Dit is hoe Bitcoin-miljonairs destijds ontstaan zijn; instappen aan het begin, en de winst pakken zodra de koers enorm gestegen is.

Een belangrijke reden dat experts denken dat EOS een enorme vlucht gaat nemen, is dat deze cryptocurrency een enorm goede achterliggende technologische basis heeft, en dit is natuurlijk belangrijk voor een betaalmiddel dat alleen digitaal bestaat. Ik zal je de details besparen, omdat blockchain-technologie best ingewikkeld kan zijn voor leken.

Crypto 3: Ethereum (ETH)

Als je naast Bitcoin nog een andere cryptocurrency kent, dan is er een goede kans dat dit Ethereum is. Een eerste indruk is ontzettend belangrijk, en dus is het niet zo gek dat Bitcoin nog steeds veruit de meest bekende crypto is, maar dit maakt het des te meer bewonderenswaardig hoe hard Ethereum de afgelopen jaren aan de weg heeft getimmerd.

“Je moet van goeden huize komen om te kunnen concurreren met Bitcoin.”

Eigenlijk gelden alle voordelen wat betreft bekendheid die voor Bitcoin gelden ook voor Ethereum; zij het in iets mindere mate. Het is bekend, maar niet zó bekend. Hierdoor is het nog steeds wel een veilige investering, maar iets minder veilig dan Bitcoin. Je levert dus een heel klein beetje in aan zekerheid, maar daar staat natuurlijk ook tegenover dat er meer te winnen valt als het uiteindelijk goed uitpakt

Waar van Bitcoin wordt verwacht dat de koers zal gaan stijgen door toenemende schaarste, is de verwachting dat de waarde van Ethereum zal gaan toenemen door een toenemende vraag naar zowel het betaalmiddel zelf als de achterliggende technologie. Die is namelijk volgens velen iets beter dan die van Bitcoin: doordat het wat later uitkwam, hebben de ontwikkelaars kunnen leren van de fouten/nadelen van Bitcoin.

Crypto 4: NEO

Een cryptocurrency waar de meeste leken nog nooit van hebben gehoord, maar misschien toch wat beter in de gaten moeten houden, is NEO. In veel investeringsadviezen voor 2020 komt deze nieuwe crypto voor, en veel experts denken dat deze betrekkelijk nieuwe cryptocurrency wel eens een enorme vlucht zou kunnen nemen.

Iets wat NEO onderscheidt van andere crypto’s, die meestal uit het westen afkomstig zijn, is dat NEO uit China vandaan komt. Naar eigen zeggen is hetgeen wat NEO uniek maakt echter een combinatie van digitale en fysieke assets, iets waarvan de ontwikkelaars denken dat het’t financiële systeem zal transformeren.

 “Als iets nieuw is, dan willen mensen het hebben.”

Dit maakt dat er een heleboel nieuwsgierigheid is naar NEO, en die nieuwsgierigheid vertaalt zich natuurlijk al snel naar een hogere vraag naar deze crypto. Het is dan ook de verwachting dat de koers van NEO de komende tijd flink zal stijgen. Het is natuurlijk afwachten wat het op de lange termijn zal doen, maar op de korte tot middellange termijn heb je een goede kans om winst te boeken met NEO.

Crypto 5: Ripple (XRP)

Als er één crypto is waar de laatste tijd vrijwel iedereen positief over is, is het wel Ripple. De makers van deze coin hebben een partnerschap met een heleboel belangrijke spelers in de financiële markten, zoals bijvoorbeeld de grote bank Western Union. Dit zou je een hoop vertrouwen in Ripple moeten geven, en het is dan ook een relatief stabiele, veilige investering.

Daar moet ik wel meteen bij zeggen dat het vooral een goede investering is voor op de lange termijn. Op de korte termijn is het niet aannemelijk dat je dikke winsten zult boeken op je investering in Ripple, maar op de lange termijn is het de verwachting dat Ripple alleen maar zal groeien. Dit is dus een investering die geduld beloont.

Waar moet ik op letten bij het kopen en verkopen van cryptocurrency? 2 tips

Je weet nu welke vijf crypto’s naar mijn idee het meest veelbelovend zijn voor de komende paar jaar, maar ik wil je niet met alleen die kennis wegsturen. Als ik je (hopelijk) heb geïnspireerd om aan de handel in cryptocurrencies te beginnen, wil ik je nog enkele tips meegeven. Het gaat om de volgende tips:

 • Diversifieer je investeringen
 • Handel niet uit paniek

Tip 1: Diversifieer je investeringen

In investeren zit natuurlijk altijd een zekere vorm van risico, en dat is bij cryptocurrencies niet anders. Je kan het nog zo veilig spelen, maar er bestaat altijd een kans dat een product tóch ineens flink in waarde zakt, en je dus je investeringen kwijt bent. Dit hoort er nu eenmaal bij, maar je kan wel het risico verminderen door dit te spreiden.

Dit doe je door je investeringen te ‘diversifiëren’. Dat houdt in dat je niet in één product, maar in meerdere producten investeert. Koop dus niet alleen maar Bitcoin, maar gooi er ook nog wat andere crypto’s bij, en misschien ook een paar aandelen of obligaties voor als de crypto-markt als geheel even niet zo lekker gaat.

Op die manier kan je natuurlijk nog steeds tegenvallers hebben, maar ze zullen wat minder hard aankomen. Als een investering tegenvalt, dan ben je niet meteen alles kwijt, en heb je nog andere investeringen achter de hand waarop je terug kan vallen.

Tip 2: Handel niet uit paniek

De volgende regel is bijzonder belangrijk voor iedere vorm van beleggen, en de handel in crypto’s is daar geen uitzondering op: handel nooit uit paniek. Op de korte termijn willen de koersen van cryptocurrencies nog weleens op en neer gaan, en daardoor kan het dus zijn dat de koers even in een dipje terecht komt. Als je dan in paniek alles verkoopt, kan ik je nu al vertellen dat je daar later spijt van krijgt.

De koersen van cryptocurrencies zijn op de lange termijn namelijk meestal stijgend, dus als je verkoopt in een dipje, dan maak je onnodig verlies. Het is beter om gewoon even geduld te hebben, en te wachten tot de koersen weer stijgen.

Mijn laatste maar belangrijkste tip: handel via een betrouwbare broker

Ik handel zelf al enkele jaren met Plus500. Dit bedrijf is simpel in gebruik, en hanteert lage kosten.

Ik ben niet de enige die dit bedrijf goed en betrouwbaar vindt, want er zijn al miljoenen die dit systeem gebruiken.

In deze markt zie je op dagelijkse en wekelijkse basis grote verschillen in de koers, vandaag zou de koers nog flink kunnen stijgen.

Daarom ben ik erg blij dat Plus500 op korte termijn je acties doorvoert. Na het geven van de opdracht kan je er vertrouwen in hebben dat het snel wordt uitgevoerd.

Bij Plus500 kun je tevens via iDEAL storten.

Kijk op deze actiepagina en begin met handelen via Plus500.

Tot slot wil ik jou wel bewust maken van de volgende vereiste meldingen:

 • Plus500 is een CFD service
 • Jouw kapitaal loopt risico bij handelen (handel verstandig)
 • Plus500 is geschikt voor ervaren traders en niet voor beginners

Frank Sanders

Hoi, ik ben Frank Sanders, ik ben deskundige op het gebied van geldzaken. Ik heb duizenden mensen geholpen om financieel onafhankelijk te worden. Op deze website laat ik zien hoe iedereen vanuit huis een inkomen kan verdienen en financieel sterker kan worden.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *