CFD’s zijn complexe instrumenten en lopen een hoog risico om snel geld te verliezen als gevolg van hefboomwerking. 66% van de beleggers in kleine beleggingen verliest geld bij het handelen in CFD’s bij deze aanbieder. U moet overwegen of u begrijpt hoe CFD’s werken en of u het zich kunt veroorloven het hoge risico te nemen uw geld te verliezen. Voor cryptocurrencies geldt: zeer volatiel investeringsproduct. Uw kapitaal loopt risico. 72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met plus500. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Wat Is Decred en Waar Kan Ik Het Kopen of Verkopen? 9 Tips

Iedereen heeft het erover en een tijdje terug hebben een aantal van je vrienden echt flink gecasht: cryptocurrencies. Waar het in het verleden vooral over Bitcoin en Ethereum ging, zijn er een aantal andere cryptocurrencies die de aandacht van investeerders hebben weten te trekken. Een van die cryptocurrencies die momenteel erg in de belangstelling staat is Decred.

In dit artikel zal ik wat meer vertellen over wat Decred precies is en hoe je Decred kunt kopen dan wel verkopen. Daarnaast zal ik in dit artikel nog 9 hele goede tips geven voor het kopen en verkopen van cryptocurrencies zoals Decred.

Wat zijn cryptocurrencies?

Cryptocurrencies zijn voor de meeste beleggers ‘the new kid on the block´. Veel investeerders zijn geïnteresseerd in cryptocurrencies, maar weten niet precies hoe het werkt. Dit heeft tot gevolg gehad dat er nogal wat schommelingen in de koers van verschillende crypto’s waren, maar de grootste storm is gaan liggen. Voor een spoedcursus over crypto, lees hier verder.

Cryptocurrencies (in het Nederlands ook wel cryptovaluta genoemd) is een verzamelterm voor uiteenlopende digitale munteenheden die gezien worden als alternatief voor het huidige monetaire systeem. De techniek achter cryptocurrencies is gebaseerd op een blockchain.

Een blockchain is een techniek om transacties decentraal te valideren.

Bij het decentraal valideren van transacties komt er geen centrale autoriteit aan te pas. Dit neemt het politieke element weg uit de totstandkoming van de munt. Daarnaast is het vrijwel onmogelijk om cryptocurrencies te vervalsen, aangezien je niet één centraal punt voor de gek zou moeten houden, maar alle computers die aangesloten zijn op de blockchain.

Wat is Decred?

Een heel interessante verschijning binnen cryptocurrency is een crypto genaamd Decred. Decred is een ‘fork’ van Bitcoin (een afsplitsing). Het unieke aan Decred is dat je er niet alleen maar transacties mee kunt doen in een gedecentraliseerde omgeving. Je krijgt ook stemrecht over de toekomst van de crypto zelf.

In het systeem rondom Decred vallen er dus niet alleen tokens te krijgen door middel van mining (zoals bij Bitcoin het geval is). Van alle nieuw gegenereerde tokens gaat 60% naar miners, 30% naar stemmers en 10% wordt gespendeerd aan initiatieven die het netwerk vooruit moeten helpen.

Zo zorgt het team rond Decred erachter dat ontwikkelaars geïnspireerd raken om van Decred een nog beter systeem te maken.

Op dit moment kun je Decred al kopen, maar voordat de crypto op de markt verhandelbaar werd, was al 8% gemined. Hiervan is 4% uitgekeerd aan het bedrijf dat de processorkracht beschikbaar gesteld heeft om de crypto’s te minen. Daarnaast is door middel van een airdrop 4% uitgedeeld aan mensen die zich van tevoren hadden aangemeld. Dit moet een betere marktcirculatie creeëren.

Op zoek naar een eenvoudig werkende en betrouwbare broker?

Ik handel zelf al enkele jaren met Plus500. Je kan via IDEAL Storten. Dit bedrijf biedt zeer lage tradekosten aan jouw handelingen worden snel verwerkt.

Kijk snel op de actiepagina en begin met handelen via Plus500.

Een paar verzochte waarschuwingen: Plus500 is een CFD service, je kapitaal loopt risico bij handelen (handel verstandig) en Plus500 is geschikt voor ervaren traders en niet voor beginners.

Let op: 72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Wat zijn de unieke waarden van Decred?

Sommigen stellen dat Decred een uniek project is dat door velen als de toekomst van crypto gezien wordt. Het team achter Decred heeft zich namelijk tot taak gesteld om alles goed te doen wat Bitcoin naliet toen het op de markt kwam. Een aantal voorbeelden hiervan zijn:

 • Ervoor zorgen dat de community altijd gemotiveerd is en blijft om mee te doen in de verdere ontwikkeling van de currency;
 • Een sterke pool van ontwikkelaars creëren die beloond worden door het uitkeren van tokens voor hun bijdrage aan de ontwikkeling van Decred. Hiermee hoopt men steeds nieuwe aanwas van geïnteresseerden te creëren. Dit is een uniek systeem dat ervoor zal zorgen dat er steeds opnieuw aandacht voor Decred is. Hierdoor zal de groep kopers steeds groter worden, hetgeen uiteindelijk in een flinke prijsstijging kan resulteren.
 • Je zou kunnen zeggen dat er een golf van democratisering door cryptocurrencyland gegaan is. Dit komt door het systeem waarin gestemd kan worden over een verder ontwikkeling van de crypto. Ook dit heeft ervoor gezorgd dat momenteel veel ogen op Decred gericht zijn.

Waar kan ik Decred kopen en verkopen?

Decred wordt al door veel verschillende populaire cryptocurrency exchanges ondersteund. Zo valt er onder andere te handelen in Decred op de volgende exchanges:

 • Huobi
 • Bittrex
 • Poloniex
 • Upbit
 • OOOBTC

Normaliter vormt Decred een zogenaamd ‘trading pair’ met Bitcoin. Maar ook Ethereum, Nano en Tether worden hiervoor gebruikt door exchanges. Op dit moment zijn er drie verschillende officiële Decred wallets beschikbaar. Of je nu Windows, macOS of Linux gebruikt, er is voor iedereen een wallet beschikbaar. De beschikbare wallets voor Decred zijn:

 • Decredition (een wallet met een grafische user interface)
 • Webwallet (een wallet die in browsers werkt en met ieder apparaat te bedienen is)
 • Command-line app (een crossplatform wallet voor de gevorderde gebruiker)

Ik zal je nu 9 tips geven voor het kopen en verkopen van Decred.

Tip #1: Staar je niet blind op het aantal coins dat je krijgt voor je geld

Er zijn heel veel verschillende cryptovaluta. Veel van die valuta zijn op dit moment nog niet zoveel geld waard. Het kan dus zo zijn dat je maar liefst 15.000 coins krijgt als je 100 euro investeert. Het kan verleidelijk zijn om te investeren in een kleinere crypto, als deze namelijk naar een paar euro gaat loop je in één keer binnen. Toch zou ik je aanraden om hier voorzichtig mee te zijn.

Er zijn namelijk een groot aantal crypto’s die al een paar jaar op de markt zijn en waar nauwelijks beweging in zit. Dit heeft er meestal mee te maken dat de markt er geen interesse in heeft, omdat men niet overtuigd is van het concept achter de crypto. Luister naar de markt, de markt heeft bijna altijd gelijk wat dit betreft.

Tip #2: Kies zorgvuldig je broker

Brokers zijn de handelshuizen waar je je coins kunt kopen. Er zijn een aantal brokers waar je bijvoorbeeld met een creditcard, met Paypal of met IDeal kunt betalen. Ook zijn er brokers die aanbieden dat je één vorm van crypto voor een andere vorm van crypto kunt ‘ruilen’. Als je wat Ethereum of Bitcoins achter de hand hebt, kun je vrijwel altijd ‘ruilen’.

Tip #3: Begin met een kleine investering

Als je nieuw bent in de wereld van het beleggen in cryptocurrencies, is het belangrijk dat je aanvankelijk het reilen en zeilen van het systeem in de vingers krijgt. Om dit te doen (en om het leuk te houden voor jezelf) kan ik je aanraden om kleine hoeveelheden van verschillende valuta bij verschillende brokers te kopen. Zodoende kun je het systeem stapje voor stapje leren kennen.

Als je eenmaal een tijdje de praktijk van het handelen in crypto’s hebt ondervonden, kun je meer gaan investeren.

Tip #4: Kies voor een goede en veilige wallet

Een wallet is de plek waar je toegang hebt tot je cryptocurrency. Het is zo te zeggen je portemonnee. Er zijn verschillende varianten en verschillende aanbieders van wallets. Hoewel het heel simpel klinkt, zit hier nogal een complexe technologie achter die ervoor zorgt dat het heel moeilijk is om cryptocurrencies te stelen.

Het is daarom heel erg belangrijk dat je de informatie over je wallet goed verborgen houdt voor de buitenwereld, maar goed opslaat voor jezelf. Het is helaas al te vaak voorgekomen dat mensen geen toegang meer hebben tot bijvoorbeeld hun Bitcoins. Hierdoor zijn sommigen echt voor (honderd)duizenden euro’s het schip in gegaan. Bereid je goed voor om dit te voorkomen!

Tip #5: Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrencies

Cryptocurrencies maken deel uit van een de snel ontwikkelende technologie rondom blockchain. Als je echt serieus aan de slag wilt gaan met het beleggen in crypto’s, is het belangrijk dat je goed op de hoogte blijft van actuele ontwikkelingen rondom deze technologie. Als je op de hoogte blijft, kun je je bijvoorbeeld ook inschrijven voor ICO’s (initial coin offerings).

Daardoor kun je misschien bij de lancering van een nieuwe crypto een early adapter zijn en voor een zeer aantrekkelijke prijs crypto’s kopen. Overigens zijn niet alle ICO’s even betrouwbaar. Zorg er dus voor dat je actief lid wordt van de online community.

Investeer voldoende tijd in het vergaren van informatie voordat je besluit over te gaan tot het aankopen van crypto’s.

Tip #6: Investeer met een plan, handel niet te impulsief

Het is heel verleidelijk om voor snelle winsten te gaan als je handelt in cryptocurrencies. Ik zou dit persoonlijk sterk afraden. De koers van de verschillende currencies schommelt namelijk nogal sterk. Maar als je de ontwikkeling van de marktwaarde van crypto’s over meerdere jaren bekijkt, zul je zien dat crypto’s nu veel meer waard zijn dan pakweg drie jaar geleden.

Je moet wel voorkomen dat je bij een kleine stijging in de waarde gelijk voor het snelle geld gaat. Daarom wil ik je adviseren om al voor de aanschaf van Decred (of andere crypto’s) een plan te maken en daaraan vast te houden. Vraag jezelf dus af bij welke waarde je eventueel bereid zou zijn om je crypto’s van de hand te doen en houd je vast aan dat plan.

Tip #7: Kies voor de lange term (HODL!)

Als je al vaker iets gelezen hebt over crypto’s, zul je regelmatig de term HODL tegengekomen zijn. HODL is een veelgebruikte term die door eigenaren van crypto’s gebruikt wordt. Het is ontstaan als typefout, omdat iemand eigenlijk HOLD (vasthouden) wilde typen. Sindsdien is de term een eigen leven gaan leiden en sindsdien wordt HODL op twee verschillende manieren gebruikt, namelijk:

 • HODL (Hold On for Dear Life). Deze filosofie gaat ervan uit dat crypto’s in afzienbare tijd enorm in waarde gaan stijgen. Ze zouden zelfs het potentieel hebben om traditionele valuta welhaast compleet te vervangen. Volgens deze filosofie moet je alles op alles zetten en lange tijd aan je crypto’s vasthouden. Zo zou je op de lange termijn een heel mooie winst kunnen realiseren.
 • HODL: Hold On Down the Line. Deze filosofie lijkt een beetje op de andere variant van HODL, maar is een iets mildere formulering van hetzelfde idee. “Houd vast aan je crypto’s: waarschijnlijk zullen ze nog enorm in waarde stijgen.”

Tip #8: Verdiep je in het team en de visie achter de crypto

In dit artikel heb ik al een tipje van de sluier gelicht over de visie die het team achter Decred heeft. Toch blijft het belangrijk om je heel erg goed in te lezen voordat je gaat beleggen in crypto’s. Dit heeft ermee te maken dat er ook veel crypto’s op de markt zijn gebracht, als gevolg van de hype, die geen enkele echte substantie hebben.

Deze crypto’s worden door een actieve community veelal zeer kritisch bekeken. Er zijn online genoeg analyses te vinden over welke crypto’s de moeite waard zijn, en van welke crypto’s je beter af kunt blijven. Al met al blijft het altijd belangrijk om je goed in te lezen in het product waarin je gaat investeren. Dat zou je immers met ‘normale’ aandelen ook doen!

Tip #9: Investeer alleen het geld dat je echt kunt missen

Hoewel investeren in crypto’s echt andere business is dan het ‘normale’ beleggen, is het toch belangrijk om je ook bij crypto’s te houden aan een aantal regels over beleggen. Omdat de koers van crypto’s nogal volatiel is, is het belangrijk dat je je realiseert dat je je inleg ook kwijt kunt raken.

Dat wil overigens niet zeggen dat je hoe dan ook je inleg kwijtraakt. Als je kijkt naar de totale marktwaarde (market cap) van crypto’s, zul je zien dat deze de afgelopen jaren enorm is gestegen. Dit heeft te maken met het feit dat crypto’s geen onderdeel van politieke spelletjes zijn. Ze worden daardoor als hét alternatief voor de huidige monetaire markt gezien.

Mijn laatste maar belangrijkste tip: handel via een betrouwbare broker

Ik handel zelf al enkele jaren met Plus500. Dit bedrijf is simpel in gebruik, en hanteert lage kosten.

Ik ben niet de enige die dit bedrijf goed en betrouwbaar vindt, want er zijn al miljoenen die dit systeem gebruiken.

In deze markt zie je op dagelijkse en wekelijkse basis grote verschillen in de koers, vandaag zou de koers nog flink kunnen stijgen.

Daarom ben ik erg blij dat Plus500 op korte termijn je acties doorvoert. Na het geven van de opdracht kan je er vertrouwen in hebben dat het snel wordt uitgevoerd.

Bij Plus500 kun je tevens via iDEAL storten.

Kijk op deze actiepagina en begin met handelen via Plus500.

Tot slot wil ik jou wel bewust maken van de volgende vereiste meldingen:

 • Plus500 is een CFD service
 • Jouw kapitaal loopt risico bij handelen (handel verstandig)
 • Plus500 is geschikt voor ervaren traders en niet voor beginners

Frank Sanders

Hoi, ik ben Frank Sanders, ik ben deskundige op het gebied van geldzaken. Ik heb duizenden mensen geholpen om financieel onafhankelijk te worden. Op deze website laat ik zien hoe iedereen vanuit huis een inkomen kan verdienen en financieel sterker kan worden.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *