CFD’s zijn complexe instrumenten en lopen een hoog risico om snel geld te verliezen als gevolg van hefboomwerking. 66% van de beleggers in kleine beleggingen verliest geld bij het handelen in CFD’s bij deze aanbieder. U moet overwegen of u begrijpt hoe CFD’s werken en of u het zich kunt veroorloven het hoge risico te nemen uw geld te verliezen. Voor cryptocurrencies geldt: zeer volatiel investeringsproduct. Uw kapitaal loopt risico. 72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met plus500. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

3 Voor- en 2 Nadelen van Handelen in Elastic Aandelen + Koers

Beleggen in aandelen is iets wat bij veel mensen erg tot de verbeelding spreekt. Verhalen van succesvolle handelaren, die stinkend rijk wisten te worden door alleen het kopen en verkopen van aandelen, klinken veel mensen wel erg aantrekkelijk in de oren. Het is dan ook niet vreemd dat steeds meer mensen in beleggen geïnteresseerd raken.

Waar de meeste mensen echter struikelen, is bij de vraag: waar moet ik dan precies in beleggen? Als jij nou zo iemand bent, dan ga ik je vandaag helpen door in te zoomen op één specifiek aandeel: Elastic. Wat is dit precies voor bedrijf, wat zijn de voor- en nadelen van dit aandeel, en is het nou al met al een goed idee om in dit aandeel te beleggen?

Is beleggen iets voor mij?

Zoals gezegd zijn er veel mensen geïnteresseerd in beleggen. Wat echter jammer is, is dat veel mensen hier al weer snel mee stoppen, of er niet eens aan beginnen. Beleggen kan op het eerste gezicht erg onoverzichtelijk, onvoorspelbaar en enigszins intimiderend overkomen. Hierdoor komt het vaak voor dat mensen maar weer afhaken.

En dat terwijl beleggen in aandelen in de basis helemaal niet zo moeilijk te begrijpen is. Je koopt gewoon een aandeel, en verkoopt het later met winst weer door. Er zijn talloze aandelen te koop, en hoe weet je nou of een bepaald aandeel geschikt is om mee te beleggen of niet?

Door dit gebrek aan kennis durft men vaak de gok niet te wagen, omdat je natuurlijk wel je eigen geld op het spel zet als je in aandelen investeert. Daarom leg ik eerst uit hoe beleggen precies werkt. Daarna bespreek ik het aandeel van Elastic wat uitgebreider: wat zijn de voor- en nadelen van dit aandeel?

Beleggen: hoe werkt het ook al weer?

Als je al een beetje weet hoe beleggen in elkaar zit, kreunde je misschien een beetje geïrriteerd toen je dit kopje zag. Handelen in aandelen is toch helemaal niet zo moeilijk? Dat ben ik meteen met je eens. Maar als je er geen ervaring mee hebt, dan kan het een stuk ingewikkelder lijken dan het is.

Laat ik daarom maar beginnen met de vraag: hoe werkt beleggen nou precies?

Beleggen is eigenlijk niets anders dan het handelen in aandelen met het doel om daar winst mee te maken. Een aandeel is dan weer niets anders dan een heel klein stukje van het eigendom van een bedrijf. Aandeelhouders zijn met elkaar eigenaars van het bedrijf. Afhankelijk van hoeveel aandelen ze hebben kunnen ze door hun stemrecht invloed uitoefenen op het beleid van het bedrijf.

Dit is echter niet waar je als belegger in geïnteresseerd bent: jij wil als belegger je aandelen zo goedkoop mogelijk kopen, en weer zo duur mogelijk verkopen. Als een bedrijf het slecht doet, dan daalt de zogeheten koers (de prijs) van het aandeel. Maar als een bedrijf het goed doet, dan stijgt de koers juist weer. Door op het juiste moment aandelen te kopen of verkopen, kun je hiermee dus winst maken.

Je kan je vast wel voorstellen dat mensen ineens een stuk liever wat invloed bij Apple wilden na het succes van de iPhone.

Op zoek naar een eenvoudig werkende en betrouwbare broker?

Ik handel zelf al enkele jaren met Plus500. Je kan via IDEAL Storten. Dit bedrijf biedt zeer lage tradekosten aan jouw handelingen worden snel verwerkt.

Kijk snel op de actiepagina en begin met handelen via Plus500.

Een paar verzochte waarschuwingen: Plus500 is een CFD service, je kapitaal loopt risico bij handelen (handel verstandig) en Plus500 is geschikt voor ervaren traders en niet voor beginners.

Let op: 72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Waar kan ik beleggen?

Wat voor hulpmiddelen je nodig hebt om te beleggen, dat bespreek ik in andere artikelen op deze website. Kort gezegd raak ik het gebruik van een online beleggingsplatform aan, omdat dit de makkelijkste manier is.

Daarnaast kun je waarschijnlijk beleggen bij je bank, waarbij je je (vaak tegen betaling) kan laten bijstaan door experts. Hier zal ik verder niet op ingaan in dit artikel, maar ook dit kan een goede optie zijn, afhankelijk van wat jij prettig vindt.

Nu weet je ongeveer hoe beleggen in elkaar zit, of ik heb in elk geval je geheugen een beetje opgefrist. Daarom is het tijd om te gaan inzoomen op het aandeel van Elastic. We gaan kijken of dit een geschikt aandeel is om jouw beleggingsavontuur mee te beginnen.

Wat is Elastic precies voor bedrijf?

Voordat ik je kan gaan uitleggen wat de specifieke voor- en nadelen zijn van handelen in Elastic-aandelen, is het wel handig om te weten wat Elastic precies voor bedrijf is. Het wordt immers moeilijk om jou uit te leggen hoe de motor van jouw auto werkt, als je niet eerst weet wat een auto is. Daarom zal ik eerst focussen op de vraag: wat voor soort bedrijf is Elastic precies?

Elastic is het bedrijf achter Elasticsearch, een open source-softwarepakket dat gebruikt kan worden om zoekmachines mee te bouwen. Dit klinkt misschien wat technisch, maar in de basis bouwen ze dus software (ofwel computerprogramma’s) die bedoeld zijn om grote hoeveelheden data te doorzoeken. Dit is erg van belang voor zogeheten zoekmachines.

Als je de term “zoekmachine” hoort, dan moet je misschien al snel denken aan websites als Google, of misschien Yahoo! of Bing. Hoewel dit inderdaad ook zoekmachines zijn, is er wel een verschil tussen deze websites en Elasticsearch. Elastic richt zich namelijk niet op individuele consumenten die het internet willen doorzoeken, maar meer op het bedrijfsleven.

De problemen van grote bedrijven, en de oplossing van Elastic

Grote bedrijven hebben vaak grote hoeveelheden data te verwerken. Het kan moeilijk en tijdrovend zijn om deze data efficiënt te doorzoeken en toe te passen. Daar helpen de producten van Elastic bij. Als ik de details zou moeten uitleggen, dan zou dit een wel heel technisch artikel worden.

Neem maar van mij aan dat men hier in het bedrijfsleven veel behoefte aan heeft.

Wat ook nog leuk is om te benoemen, is dat Elastic een Nederlands bedrijf is. Het hoofdkantoor van Elastic is gevestigd in Amsterdam. Hoewel een Israëliër degene was die begon met het ontwikkelen van de software, is de Nederlander Steven Schuurman van groot belang geweest bij de oprichting van het bedrijf. Als je wil investeren in een bedrijf van eigen bodem, dan zit je dus goed.

Wat zijn de voordelen van beleggen in Elastic? 3 voordelen

Nu je weet wat Elastic ongeveer voor bedrijf is, én je weet hoe beleggen ongeveer in zijn werk gaat, zijn je handen misschien al wel gaan jeuken. De kans is dan ook groot dat je nu wilt weten of het verstandig is om te beleggen in Elastic?

Om die vraag voor jezelf te kunnen beantwoorden, moet je weten wat de specifieke voor- en nadelen van dit aandeel zijn. Zo kun je zelf een afweging maken of je het waard vindt om je geld hierin te investeren. Om je hierbij te helpen, geef ik je de volgende voordelen van handelen in Elastic:

  • Elastic maakt een product waar veel vraag naar is
  • Er is veel ruimte voor groei in deze marktsector
  • Je kan nu nog vroeg instappen (koers)

Voordeel 1: Elastic maakt een product waar veel vraag naar is

Zoals ik eerder al zei, is het bij handelen in aandelen de bedoeling dat je aandelen duurder verkoopt dan je ze gekocht hebt. Hiervoor moet je een aandeel kiezen dat waarschijnlijk in waarde zal toenemen, ofwel: waarvan de koers zal stijgen. Wat dat betreft lijk je bij Elastic wel goed te zitten.

Zoals eerder al gezegd heeft de hoogte van en aandeel vooral te maken met de prestaties van het bedrijf. Als je wil weten hoe de toekomstige prestaties van Elastic zullen zijn, moet je jezelf de vraag stellen: is er veel vraag naar wat Elastic aanbiedt? Die vraag durf ik wel te beantwoorden met een duidelijke, ondubbelzinnige “ja”.

Hoe groter een bedrijf, hoe groter haar problemen.

Zoals ik eerder al zei, hebben bedrijven te maken met grote hoeveelheden data, die ze zonder hulpmiddelen maar moeilijk kunnen doorzoeken en analyseren. Dit is precies waar Elasticsearch deze bedrijven bij helpt. Als je het mij vraagt, kun je dus verwachten dat Elastic in de toekomst nog wel zal gaan groeien.

Voordeel 2: Er is veel ruimte voor groei in deze marktsector

Oké, er is dus veel vraag naar het product van Elastic. Maar als je wilt weten of de waarde van Elastic zal blijven stijgen, moet je ook weten of dit in de toekomst zo zal blijven. Op een gegeven moment heb je toch alle bedrijven wel zo’n beetje gehad? Is er dan nog wel ruimte voor groei in deze markt, of stopt Elastic op een gegeven moment gewoon met groeien?

Als je dit dacht, maak je dan vooral geen zorgen: de markt voor data-zoekmachines groeit nog wel even door. Zoals ik eerder al zei, is dit iets waar veel bedrijven behoefte aan hebben. Er zijn echter ook veel bedrijven die de slag naar volledige digitalisering nog niet hebben gemaakt. Daarnaast zijn er bedrijven die nog niet groot genoeg zijn om te maken hebben met zoveel data.

Zelfs Facebook begon ooit op één Amerikaanse universiteit.

Dit zijn allemaal bedrijven die nu nog geen behoefte hebben aan de diensten van Elastic, maar deze in de toekomst wel nodig zullen hebben. Dit maakt dat Elastic niet alleen op de korte termijn, maar ook op de lange termijn een heel goede potentie tot groei heeft. Zowel op de korte als de lange termijn maakt dit Elastic tot een veiligere investering dan veel andere aandelen.

Voordeel 3: Je kan nu nog vroeg instappen (koers)

Zoals je in onderstaande grafiek kan zien, staan er nog geen jaartallen in de grafiek van de koers van Elastic. Dit heeft ermee te maken dat Elastic pas in oktober 2018 naar de beurs is gegaan. Dit klinkt misschien een beetje eng. Maar het feit dat jij dat eng vindt klinken, is nou precies de reden om wél te investeren!

Jij bent namelijk niet de enige die dat voelt. Ook andere investeerders vinden het onwennig en spannend om meteen in een nieuw aandeel te investeren. Daardoor wachten ze liever even af, om te kijken of het aandeel wel echt zal stijgen. Dit leidt ertoe dat het aandeel op dit moment eigenlijk te laag is, en waarschijnlijk snel zal gaan stijgen.

Als jij in Bitcoin had geïnvesteerd toen het nog niemand wat kon schelen, dan was je nu miljonair.

Zoals ik je eerder al heb uitgelegd, is het bij beleggen zaak om goedkoop te kopen en duur te verkopen. Een iets te lage koers, die later weer zal gaan stijgen naar wat het aandeel écht waard zou moeten zijn, is dus ideaal voor beleggers. Daarom is dit hét moment om in Elastic te beleggen, ook als je dat misschien wat spannend vindt.

Wat zijn de nadelen van beleggen in Elastic? 2 nadelen

Tot nu toe ben ik vrij positief geweest over Elastic, en hoewel ik daar ook zeker achter sta, zijn er ook wel enkele nadelen van dit aandeel te benoemen. Daarom wil ik je de volgende nadelen ook nog even meegeven:

  • Je kan je niet baseren op de vroegere koers
  • Op de techmarkt is erg veel concurrentie

Nadeel 1: Je kan je niet baseren op de vroegere koers

Als mensen willen beleggen in aandelen, is één van de adviezen die ik altijd geef: kijk naar de koers. Het biedt absoluut geen garanties, maar door te kijken naar hoe een bedrijf het in het verleden heeft gedaan, kun je wel iets beter inschatten hoe dit bedrijf het in de toekomst zal doen. Bij Elastic heb je deze informatie echter niet, omdat het nog zo’n jong bedrijf is. Dat is natuurlijk jammer.

Nadeel 2: Op de techmarkt is veel concurrentie

Als er één markt is waar veel concurrentie is, dan is het wel de markt voor technologie. Zoals ik eerder al heb gezegd, heeft Elastic echt een handig, bruikbaar product, waar veel vraag naar is, maar het kan natuurlijk gebeuren dat er een ander bedrijf met een soortgelijk product komt. Meestal wint het oudere, bekendere merk (in dit geval Elastic) het dan wel, maar je kan het natuurlijk niet zeker weten.

Mijn laatste maar belangrijkste tip: handel via een betrouwbare broker

Ik handel zelf al enkele jaren met Plus500. Dit bedrijf is simpel in gebruik, en hanteert lage kosten.

Ik ben niet de enige die dit bedrijf goed en betrouwbaar vindt, want er zijn al miljoenen die dit systeem gebruiken.

In deze markt zie je op dagelijkse en wekelijkse basis grote verschillen in de koers, vandaag zou de koers nog flink kunnen stijgen.

Daarom ben ik erg blij dat Plus500 op korte termijn je acties doorvoert. Na het geven van de opdracht kan je er vertrouwen in hebben dat het snel wordt uitgevoerd.

Bij Plus500 kun je tevens via iDEAL storten.

Kijk op deze actiepagina en begin met handelen via Plus500.

Tot slot wil ik jou wel bewust maken van de volgende vereiste meldingen:

  • Plus500 is een CFD service
  • Jouw kapitaal loopt risico bij handelen (handel verstandig)
  • Plus500 is geschikt voor ervaren traders en niet voor beginners

Frank Sanders

Hoi, ik ben Frank Sanders, ik ben deskundige op het gebied van geldzaken. Ik heb duizenden mensen geholpen om financieel onafhankelijk te worden. Op deze website laat ik zien hoe iedereen vanuit huis een inkomen kan verdienen en financieel sterker kan worden.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *