CFD’s zijn complexe instrumenten en lopen een hoog risico om snel geld te verliezen als gevolg van hefboomwerking. 66% van de beleggers in kleine beleggingen verliest geld bij het handelen in CFD’s bij deze aanbieder. U moet overwegen of u begrijpt hoe CFD’s werken en of u het zich kunt veroorloven het hoge risico te nemen uw geld te verliezen. Voor cryptocurrencies geldt: zeer volatiel investeringsproduct. Uw kapitaal loopt risico. 72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met plus500. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Wat Is EOS en Waar Kan Ik het Kopen of Verkopen + 7 Tips

Cryptocurrencies zijn momenteel ‘the hottest ticket in town’ als het gaat om investeren. De verschillende cryptocurrencies schieten als paddenstoelen uit de grond en proberen een naam voor zichzelf te maken in cryptocurrencyland. Een van de meest interessante cryptocurrencies is EOS. In dit artikel zal ik bespreken wat EOS is en hoe je erin kunt handelen.

Daarnaast zal ik een aantal tips geven over het handelen met EOS. Ook zal er in het artikel aandacht besteed worden aan wat EOS nu zo bijzonder maakt. EOS is namelijk iets anders dan de zoveelste cryptovaluta die probeert mee te liften op de hype.

Wat zijn cryptocurrencies?

Cryptocurrencies (ook wel cryptovaluta genoemd in het Nederlands) zijn een verzamelnaam voor uiteenlopende digitale munteenheden die gebruikt worden als alternatief voor het bestaande geldsysteem. De techniek achter cryptocurrencies is gebaseerd op een blockchain. Een blockchain is een techniek om transacties decentraal te valideren.

Het grote voordeel aan het decentraal valideren van alle transacties is dat er geen centrale autoriteit aan te pas komt. Dit neemt het politieke element weg uit de totstandkoming van de munt. Daarnaast is het vrijwel onmogelijk om cryptocurrencies te vervalsen, aangezien je niet één centraal punt moet corrumperen, maar alle computers die aangesloten zijn op de blockchain.

Als je regelmatig naar het nieuws kijkt kun je eigenlijk niet meer om cryptocurrencies heen.

Van september 2017 tot januari 2018 was er zowaar sprake van een echte ‘crypto hype’. Nu de cryptomarkt weer enigszins tot bedaren is gebracht, is het tijd om een aantal interessante currencies onder de aandacht te brengen. De munteenheid die vandaag centraal staat, is EOS.

EOS is, net als alle andere cryptocurrencies, een soort project van een team ontwikkelaars. De kwaliteit en betrouwbaarheid van een cryptocurrency is dan ook sterk afhankelijk van de ondersteuning die de munt krijgt en de toepassingen waarvoor de munt ingezet kan worden. En de ontwikkelaar is wat EOS een potentieel zeer sterke crypto maakt. Hoe dat zit, wordt nu toegelicht.

EOS gaat de uitdagingen binnen de cryptowereld te lijf

Iedereen die zich wel eens met cryptocurrencies heeft beziggehouden, zal de namen Bitcoin en Ethereum kennen. Dit is ook niet zo verwonderlijk, aangezien het met grote afstand de grootste munten op de cryptocurrency-markt zijn. Dat deze munten zo groot zijn, brengt echter een aantal uitdagingen met zich mee.

Eén van de grootste bezwaren die mensen tegen Bitcoin (en Ethereum) hebben, is dat ze niet goed schaalbaar zijn. Omdat de munten zo groot zijn, wordt het steeds moeilijker om de transacties waarmee de cryptovaluta van eigenaar wisselen, snel te voltooien. Dit is ook één van de grote nadelen ten opzichte van regulier geldverkeer, dat veel meer transacties kan verwerken per seconde.

Ook EOS heeft dit probleem momenteel nog niet opgelost, aangezien men qua technische infrastructuur nog steeds op het Ethereumnetwerk leunt. De ontwikkelaars achter EOS hebben echter te kennen gegeven dat ze van plan zijn de munt aan te passen en een eigen netwerk op te zetten. Het doel? De schaalbaarheid enorm vergroten.

EOS is toegankelijk

Veel mensen hebben al het nodige over crypto’s gelezen, maar weinigen zullen je echt goed kunnen uitleggen hoe de techniek precies in elkaar zit. Dit is ook de reden dat er eind 2017 zoveel mensen van een koude kermis thuiskwamen: iedereen stapte in crypto’s, maar nauwelijks iemand wist waarin hij of zij precies geld investeerde en hoe het systeem erachter werkte.

Het moge duidelijk zijn: cryptocurrencies zijn ingewikkeld en niet bijzonder gebruiksvriendelijk (hetgeen iedereen zal onderschrijven die al eens met verschillende wallets heeft moeten werken). In tegenstelling tot Ethereum, hoef je bij EOS niet technisch onderlegd te zijn om mee te kunnen doen.

Wie zit er achter EOS?

De man achter EOS heet Dan Larimer. Je zou Dan Larimer van een aantal verschillende projecten kunnen kennen. Larimer is bijvoorbeeld de man achter zowel Bitshares (toen deze exchange werd gelanceerd was dit echt grensverleggend) als Steem (een social media platform dat op de blockchain technologie leunt).

Het feit dat Dan Larimer een schat aan ervaring heeft, maakt EOS een buitengewoon interessante cryptocurrency. Wat Larimer namelijk van plan is, is zijn kennis inzetten door het beste van Bitshares en het beste van Steem te combineren. Zodoende zou hij een aantal bestaande problemen (zoals die bij Bitcoin en Ethereum bestaan) aan de kant te schuiven.

Het plan is om van EOS een munt te maken die gebruikers op een toegankelijke wijze in staat stelt om verschillende applicaties te bouwen binnen het EOS-netwerk. Door het probleem van de geringe schaalbaarheid (zoals bij Bitcoin en Ethereum) aan te pakken, hoeven er geen onplezierige maatregelen genomen te worden.

Tot slot zullen er voor het gebruik van het EOS-netwerk geen transactiekosten gerekend worden.

Dit was voor veel mensen uiteindelijk ook een struikelblok bij bijvoorbeeld Bitcoin. Omdat je steeds een klein deel van je Bitcoinbezit moest afstaan, maar één Bitcoin enorm veel waard geworden was in de tussentijd, werden transacties schreeuwend duur.

Aandeelhouder in EOS?

EOS is geen aandeel. Toch behelst de laatste innovatie (en verbetering) die in dit artikel besproken zal worden iets wat in grote delen lijkt op een aandeelhouderssysteem. Dan Larimer heeft aangekondigd dat er bij EOS gewerkt zal worden met een nieuwe technologie die de naam ‘delegated proof of stake’ (DPOS) draagt.

Door middel van dit systeem hebben EOS-bezitters invloed op beslissingen.

Het bezit van EOS is in het DPOS-systeem namelijk verbonden met het verwerven van stemrechten. Hoe meer EOS je in bezit hebt, des te meer stemrechten je ook hebt. Door middel van deze stemmingen worden mensen uit de community aangewezen om te beslissen over de verdere ontwikkeling van EOS.

Je zou dus kunnen zeggen dat EOS in principe de wereld van cryptocurrencies een beetje wil democratiseren. Maar deze vergelijking gaat niet helemaal op. Het is namelijk nog steeds zo dat wie de meeste EOS-tokens bezit, ook de meeste invloed kan uitoefenen op het gevoerde beleid. En daarmee is het dus goed te vergelijken met het systeem waarin aandeelhouders meebeslissen.

Waar kan ik EOS kopen?

EOS bevindt zich momenteel nog steeds in de ICO (de Initial Coin Offering). In tegenstelling tot bij andere cryptocurrencies betekent dit echter niet dat EOS niet ook al verhandelbaar was via diverse exchanges. Het unieke aan EOS is namelijk dat de ICO maar liefst een jaar duurde (de ICO is op 26 juni 2017 van start gegaan). Met deze ICO haalde men maar liefst 4 miljard dollar op!

Daarmee was EOS de grootste ICO aller tijden.

Wie de cryptocommunity een beetje volgt, weet dat niet elke ICO zomaar veel geld waard wordt. Alle ICO’s worden namelijk in de gaten gehouden door mensen met verstand van de techniek achter de valuta en daarop beoordeeld. Het moge duidelijk zijn: de cryptocommunity heeft een groot vertrouwen uitgesproken in EOS en het team erachter.

Sindsdien heeft EOS zich in de top 5 van grootste cryptocurrencies (naar market cap) weten te positioneren. Ook is de waarde van EOS sinds het begin al enorm gestegen. EOS is te koop, maar deze currency zul je bij de meeste exchanges moeten ruilen tegen Ethereum of Bitcoins. Als je dus nog geen Ethereum of Bitcoins hebt, kun je ook nog geen EOS kopen.

Hieronder zijn een aantal platformen op een rijtje gezet waar je EOS kunt kopen:

 • Binance
 • Changelly
 • Livecoin.net
 • Poloniex

Tip voor het investeren in EOS #1: Bereid je goed voor

Een oud gezegde luidt: een goede voorbereiding is het halve werk, en bij handelen in cryptocurrency is dit ook daadwerkelijk het geval. Zorg ervoor dat je je goed inleest. Zorg er ook voor dat je je de termen die je om de oren vliegen in het wereldje van de cryptocurrencies snel eigen maakt. Dit kun je het beste doen door bijvoorbeeld dit artikel over handelen in cryptocurrency te lezen.

Tip voor het investeren in EOS #2: Zorg voor een veilige wallet

Je cryptovaluta worden opgeslagen in een wallet (Engelse term voor portemonnee). Omdat er zoveel geld omgaat in cryptovaluta, trekt het ook oplichters aan die graag misbruik maken van de onwetendheid van beginnende gebruikers. Zorg er dus voor dat je een betrouwbare wallet kiest zodat je niet ten prooi valt aan oplichters.

Tip voor het investeren in EOS #3: Handel alleen bij betrouwbare brokers

Hetzelfde geldt eigenlijk voor de plek waar je aan het handelen slaat met je cryptovaluta. Helaas heeft niet iedere broker goede intenties. Daarom is het van levensbelang om je goed in te lezen op internet en te kijken welke ervaringen andere mensen met verschillende brokers hebben opgedaan.

Een broker die ik zelf echt kan aanraden is Plus500. Dit is een echte aanrader, aangezien het systeem heel simpel te gebruiken is en er geen hoge kosten aan verbonden zijn.

Omdat de koersen op de cryptomarkt nogal volatiel zijn, is het belangrijk dat je niet lang hoeft te wachten op de verwerking van je order. Gelukkig is Plus500 erg snel en heb ik nog nooit lang hoeven wachten op de verwerking van mijn order.

Het laatste grote voordeel is dat je bij Plus500 ook met iDEAL kunt betalen. Dit betekent dat je ook zonder creditcard aan de slag kunt gaan en kunt handelen in cryptocurrencies.

Tot slot wil ik jou wel bewust maken van de volgende vereiste meldingen:

 • Plus500 is een CFD service
 • Plus500 is geschikt voor ervaren traders en niet voor beginners

Let op: 80.6% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Tip voor het investeren in EOS #4: Investeer alleen het geld dat je kunt missen

De belangrijkste tip die ik ooit heb gekregen als het om beleggen en handelen in aandelen gaat is de volgende. Investeer alleen met geld dat je echt kunt missen en ga nooit investeren met geleend geld. De cryptomarkt gaat alle kanten op: je kunt snel je investering verveelvoudigen, maar je kunt je investering ook snel als sneeuw voor de zon zien verdwijnen. Houd hier rekening mee.

Tip voor het investeren in EOS #5: Handel niet te impulsief

Het is belangrijk dat je je verstand erbij houdt als je aan de slag gaat met investeren in EOS (of andere cryptovaluta). Vanwege de snelle koersstijgingen zijn mensen nog weleens geneigd om overhaast in een bepaalde cryptocurrency te stappen, of uit te stappen als er even een flinke koersdip is.

In de cryptocommunity zijn veel mensen voorstander van het HODL principe.

Deze verbastering van HOLD (het vasthouden van aandelen of cryptovaluta) staat voor ‘Hold On for Dear Life’. Het staat symbool voor de achtbaanrit die investeren in crypto’s soms kan zijn. Het symboliseert ook de hoop dat de cryptomarkt pas aan het begin staat en dat over een aantal jaren iedereen die zijn crypto’s op zak heeft gehouden, stinkend rijk zal zijn.

Paniek is namelijk nooit een goede raadgever.

Tip voor het investeren in EOS #6: Blijf op de hoogte van de actuele ontwikkelingen

Net zoals bij alle andere beleggingsproducten ook het geval is, is het bij EOS ook belangrijk dat je jezelf op de hoogte houdt van de ontwikkelingen op de markt. Zo kom je namelijk niet voor onplezierige verrassingen te staan. Om dit effectief te kunnen doen, zul je een aantal fora frequent moeten bezoeken. Daarnaast moet je de ontwikkelaars van je cryptovaluta scherp in de gaten moeten houden.

Let op! Op sociale media zijn er heel veel accounts die mensen voorzien van ongevraagd beleggingsadvies en koersinformatie. Vaak beloven deze accounts bepaalde crypto’s bij te kopen als de valuta boven een bepaalde waarde uitkomt. Dit zou leiden tot een koersstijging. Trap hier niet in! Dit zijn vaak accounts die de markt proberen te manipuleren en je niet willen helpen.

Een aantal sites of fora die je in de gaten kan houden als je geïnteresseerd bent in cryptocurrency:

 • BitcoinTalk: enorm forum waar eindeloos over crypto’s gepraat wordt.
 • CoinDesk: een heel erg grote en actuele nieuwssite die op crypto’s gericht is.
 • CoinMarketCap: een site die de gegevens van enorm veel cryptocurrencies bijhoudt.

Mocht je nou nog geïnteresseerd zijn in advies over andere cryptocurrencies, dan vind je hier nog een hoop interessante artikelen.

Mijn laatste maar belangrijkste tip: handel via een betrouwbare broker

Ik handel zelf al enkele jaren met Plus500. Dit bedrijf is simpel in gebruik, en hanteert lage kosten.

Ik ben niet de enige die dit bedrijf goed en betrouwbaar vindt, want er zijn al miljoenen die dit systeem gebruiken.

In deze markt zie je op dagelijkse en wekelijkse basis grote verschillen in de koers, vandaag zou de koers nog flink kunnen stijgen.

Daarom ben ik erg blij dat Plus500 op korte termijn je acties doorvoert. Na het geven van de opdracht kan je er vertrouwen in hebben dat het snel wordt uitgevoerd.

Bij Plus500 kun je tevens via iDEAL storten.

Kijk op deze actiepagina en begin met handelen via Plus500.

Tot slot wil ik jou wel bewust maken van de volgende vereiste meldingen:

 • Plus500 is een CFD service
 • Jouw kapitaal loopt risico bij handelen (handel verstandig)
 • Plus500 is geschikt voor ervaren traders en niet voor beginners

Frank Sanders

Hoi, ik ben Frank Sanders, ik ben deskundige op het gebied van geldzaken. Ik heb duizenden mensen geholpen om financieel onafhankelijk te worden. Op deze website laat ik zien hoe iedereen vanuit huis een inkomen kan verdienen en financieel sterker kan worden.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *