CFD’s zijn complexe instrumenten en lopen een hoog risico om snel geld te verliezen als gevolg van hefboomwerking. 66% van de beleggers in kleine beleggingen verliest geld bij het handelen in CFD’s bij deze aanbieder. U moet overwegen of u begrijpt hoe CFD’s werken en of u het zich kunt veroorloven het hoge risico te nemen uw geld te verliezen. Voor cryptocurrencies geldt: zeer volatiel investeringsproduct. Uw kapitaal loopt risico. 72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met plus500. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Wat Is ICON (ICX) en Waar Kan Ik Het Kopen/Verkopen?

Wellicht ben je al bekend met cryptocurrencies; digitale betaalmiddelen die bedoeld zijn als een alternatief voor bestaande valuta zoals de Dollar en Euro. Ook heb je dan vast gehoord van een blockchain (een systeem dat gebruikt wordt om (verschillende soorten) gegevens vast te leggen). Maar het is goed mogelijk dat de cryptocurrency ICON (ICX) jou niet zoveel zegt.

ICON is een cryptovaluta, net als bijvoorbeeld Bitcoin of Ethereum. Het is een nieuwere cryptomunt, en kan daarom interessant zijn om in te handelen. Wil jij meer weten over ICON en de eigenschappen van deze cryptomunt? In dit artikel zal uitgelegd worden van ICON precies inhoudt en waar jij het kunt kopen en gaan verkopen!

Wat is ICON (ICX)?

Volgens de website van ICON wil het ICON-project een hyperconnectie maken in de wereld. Dit wil het doen door een van de grootste gedecentraliseerde netwerken ter wereld op te zetten. Om dit te kunnen doen, bouwt het team een enorm platform op. Dit platform stelt verschillende blockchains in staat om met elkaar in wisselwerking te staan via slimme contracten.

De munt van ICON, waar jij dus in kunt handelen, heet ICX.

Binnen wat de ontwikkelaars de “ICON Republic” noemen, verbinden gemeenschappen zich met elkaar via de loopchaintechnologie van het project. Het doel van de ontwikkelaars van ICON is om een platform te creëren waar spelers uit verschillende branches naast elkaar kunnen bestaan en transacties kunnen uitvoeren en verwerken op één enkel netwerk.

Denk bijvoorbeeld aan financiële-, verzekerings-, gezondheidszorg-, onderwijs- en handelsindustrieën en nog veel meer.

Met behulp van het loopchainplatform verbindt ICON een ecosysteem van blockchain communities via die ICON Republic, dat eerder al even genoemd werd. Zoals je al uit de naam kunt halen, fungeert die Republiek als het hoofd van een verbond tussen anders vaak onafhankelijke blockchain instanties.

Je kunt je de ICON Republiek voorstellen als bijvoorbeeld de Verenigde Staten. Elke ICON-gemeenschap zou dan een staat kunnen vertegenwoordigen in de Verenigde Staten. De verschillende gemeenschappen worden allemaal gekoppeld aan de hoofd-Republiek via vertegenwoordigers (dit worden ook wel C-Reps genoemd).

Deze vertegenwoordigers maken verbinding maken met Nexus; de loopchain gebaseerde blockchain die ten grondslag ligt aan de ICON-Republiek. C-Reps fungeren als portals voor gemeenschappen om met elkaar te communiceren met behulp van Nexus en, bij uitbreiding, andere gemeenschappen via de ICON-Republiek.

Hoe werken de blockchains van ICON?

Er is nu al veel gesproken over de gemeenschappen die er zijn binnen ICON. Simpel gezegd is een gemeenschap een individuele blockchain. Een blockchain kun je zien als een grote database. De blockchain is voor iedereen toegankelijk en niemand is er de eigenaar van. Zo zou je kunnen stellen dat het internet, met alle websites, een blockchain is.

Iedereen kan op het internet en niemand is er de eigenaar van. Zolang je een internetverbinding hebt, kun je het internet bezoeken.

Een blockchain kun je goed vergelijken met een gedeelde schijf (zoals OneDrive), waarop je een soort spreadsheet hebt. Het bestand wordt gedeeld met mensen en mensen kunnen er dingen in aanpassen en tegelijk zien wat anderen hebben aangepast. Het verschil met een blockchain is echter wel dat je niet in het oudere werk dingen kunt aanpassen, je kunt alleen dingen toevoegen.

Je kunt dingen dus aanpassen, maar het verleden blijft altijd staan. Dit dwingt je eigenlijk om eerlijk te zijn; het wordt namelijk duidelijk als je iets probeert te veranderen in het verleden. Tevens wordt er bij het gebruik van die databases een vorm van geheimschrift gebruikt dat ‘hashcode’ heet. Dit wordt gekoppeld aan een transactie of aankoop die jij doet.

Op zoek naar een eenvoudig werkende en betrouwbare broker?

Ik handel zelf al enkele jaren met Plus500. Je kan via IDEAL Storten. Dit bedrijf biedt zeer lage tradekosten aan jouw handelingen worden snel verwerkt.

Kijk snel op de actiepagina en begin met handelen via Plus500.

Een paar verzochte waarschuwingen: Plus500 is een CFD service, je kapitaal loopt risico bij handelen (handel verstandig) en Plus500 is geschikt voor ervaren traders en niet voor beginners.

Let op: 72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

De werking van hashcode

Hier nog een voorbeeld om de werking van hashcode wat duidelijker te maken. Wanneer jij via het internet een boek koopt, dan wordt er een hashcode aangemaakt met de datum en tijd zodat het geheel duidelijk is wie het boek heeft gekocht. Je hebt meteen alle informatie bij elkaar.

Bij de aankoop is er afgesproken (door de schrijver van het boek) dat je het boek maximaal vier keer kunt doorverkopen. Elke keer wanneer je dit doet, ontvang jij ‘credits’, waarmee je weer een nieuw boek kunt kopen en dat is natuurlijk positief voor de economie.

Nu terug naar de gemeenschap. De gemeenschap kan dus gezien worden als een individuele blockchain of ander protocol met eigen bestuderend systeem. De ‘Community Nodes’ (C-Nodes) vormen de infrastructuur van deze gemeenschap. C-Nodes zijn verantwoordelijk voor het besturen en onderhouden van de blockchain van een dergelijke gemeenschap.

Iedere gemeenschap heeft eigen regels en eigen consensusalgoritmes. Dit betekent dat het project (ICON/ICX) dus geen invloed heeft op of controle heeft over hoe de leden van de gemeenschap de programma’s uitvoeren buiten die ICON Republiek.

Uiteraard is er nog veel meer te vertellen over ICON, maar de basisaspecten zijn hierboven wel beschreven. Het klinkt allemaal erg lastig, maar kortgezegd is ICON een platform dat ervoor zorgt dat verschillende branches op één platform in wisselwerking te staan.

Het doel is om een platform te maken voor verscheidene blockchains met verschillende protocollen en andere bestuursvormen. Zo kunnen zij met elkaar communiceren en transacties met elkaar aangaan. Door dit ecosysteem voor al deze blockchains te bieden, introduceert ICON open communicatie en interoperabiliteit in de wereld van de afzonderlijke blockchains.

Wat maakt ICON uniek?

  • Op het ICON-platform kunnen blockchains die onder verschillende protocollen en besturingsmodellen functioneren communiceren en transacties
  • ICON legt een enorme nadruk op de echte “use cases” van de blockchain (dit gebeurt nog vrij weinig)
  • De stichting zelf heeft weinig tot geen controle. Zij maken gebruik van een “community ledger” die alle transacties vastlegt binnen en tussen de blockchains. Daarnaast houdt de ledger een chronologisch overzicht van gebeurtenissen bij. Deze “ledger” wordt beheerd door de ICON-gemeenschap zelf. Dit zorgt ervoor dat de stichting weinig tot geen controle heeft over de “ledger”.
  • ICON is een gedecentraliseerd netwerk waar iedereen kan deelnemen en verbinding kan maken met elke blockchain.

Waar kan ik ICON / ICX kopen/verkopen?

De ICX-munt is genoteerd om wereldwijd te handelen op meer dan 28 beurzen, in combinatie met andere belangrijke cryptocurrencies. Dit betekent dat gebruikers het ICX-token kunnen verkrijgen door hun bestaande saldo’s te gebruiken. Alle belangrijke beurzen ondersteunen de ICX-handel.

Hieronder zullen sites besproken worden waar je ICON kunt kopen.

Platform 1: Bitvavo

Bitvavo is een van deze sites waarop je ICX ofwel ICON kunt kopen. Het is een makkelijke site voor beginners en je hebt er zo een account aangemaakt. Daarnaast kun je makkelijk met iDeal geld overmaken. Je kunt zelfs voordat je een account hebt aangemaakt al zien hoeveel ICX je krijgt en hoeveel dat kost! Ook kun je hier de ICON’s weer verkopen. Bekijk hier de site: https://bitvavo.com/nl.

Wil je liever een andere cryptomunt uitproberen, dan kan dat bij Bitvavo ook! Er zijn meer dan 48 verschillende cryptomunten te vinden op de site. Daarnaast heb je geen extra wallet software nodig om op de site aan de slag te kunnen.

Platform 2: Bitcoinmeester

Aan de naam van de website zie je al dat je goed ziet. Ook bij Bitcoinmeester is er de mogelijkheid om ICON te kopen en te verkopen. Hier kan er wederom met iDeal betaald worden. Wanneer je ICON’s hebt gekocht, kun je deze direct in je “wallet” terugzien. De verwerking gaat automatisch, dus je hoeft niet lang te wachten op je ICX’s. Er zijn tevens geen verborgen kosten bij het kopen of verkopen. What you see is what you get!

Ook bij de Bitcoinmeester is er keuze uit een enorme hoeveelheid, wel 100 cryptomunten. Het is daarnaast een heel gemakkelijk systeem, dus perfect voor als je net begint met het handelen in cryptocurrency. Aan de naam had je het waarschijnlijk al gezien; dit is een Nederlandse organisatie. Bekijk hier de site: https://www.bitcoinmeester.nl/

Platform 3: Coinmerce

Ook bij Coinmerce is het mogelijk om ICX te kopen en te verkopen. Hier is wederom te mogelijkheid om te betalen met onder andere iDeal en dit kan gewoon makkelijk met de mobiele app van je bank. Ook is er een speciale app van deze website waardoor je snel even alles kunt checken via je mobiel. Ook hier is weer een groot assortiment aan cryptomunten; het hoeft dus niet te blijven bij ICON. Je kunt bij Coinmerce meer dan 75 cryptomunten vinden.

Alles is makkelijk te vinden in één app. Je vindt hier de ICX/ ICON-wallet, de chatfunctie (voor als je het allemaal even niet meer weet) en de betaalverzoeken. Coinmerce is tevens een 100% Nederlandse organisatie waarbij je 24/7 je vraag kunt stellen. Wel zo makkelijk dat dat gewoon in het Nederlands kan! Bekijk hier de site: https://coinmerce.io/nl/

Platform 4: Binance

Bij Binance kun je ook terecht als je interesse hebt in het kopen van ICON. Ook bij Binance kun je enorm veel verschillende soorten cryptomunten vinden; we hebben het dan over honderden. Daarnaast kun je indirect ICON kopen met iDeal en is dit een enorm populaire internationale exchange. Daarnaast is er een heel lage fee van ongeveer 0,05%, wat betekent dat je koopt en verkoopt tegen de marktprijs.

Het nadeel van Binance kan zijn dat het internationaal is en dat je er dus niet in het Nederlands vragen op kunt stellen! Er is echter wel een Nederlandse versie van de site, dus dat is altijd handig! Voor de rest is dit een populaire en gerespecteerde website op internationaal gebied en dus zeker te vertrouwen! Je kunt er meteen zien hoe het met de cryptocurrency die jij wilt kopen gaat, bekijk hier de site: https://www.binance.com/nl

Platform 5: Huobi

Ook Huobi is een populaire en gerespecteerde internationale exchange die sinds 2013 actief is. Hier kun je wederom indirect ICX/ ICON kopen met iDeal en je hebt er weer de keuze uit honderden verschillende cryptomunten. Tot slot is hier ook de fee weer erg laag. Je kunt een cryptomunt bijna tegen de marktprijs kopen en verkopen!

Helaas is er van Huobi geen Nederlandse versie van de site, maar de meeste mensen kunnen tegenwoordig wel een beetje Engels. Tenslotte blijven het dollar en euroteken en de cijfers hetzelfde, dus je weet nog steeds voor hoeveel je ICON verkoopt of koopt!

Bekijk hier de site: https://www.huobi.br.com/en-us/

Conclusie

Na dit artikel gelezen te hebben weet je wat ICON is, hoe het precies in zijn werking gaat en waarom je ervoor zou kiezen om ICON ofwel ICX te kopen. Daarnaast zijn er een aantal sites voorgesteld waarop je deze cryptocurrency kunt kopen en verkopen die allemaal betrouwbaar zijn en perfect voor de beginnende onderhandelaar.

Vind je het na het lezen van dit artikel nog steeds een beetje lastig en wil je meer informatie over ICON/ ICX. Bezoek dan de site van ICON. Hierop beschrijft de stichting zelf uitgebreid wat het doel en de bedoeling is van ICON en kun je dit op je gemak nog een keer goed uitzoeken. Hier zal je gegarandeerd ook nog nieuwe informatie vinden die niet in dit artikel is beschreven.

Het is goed om onderzoek te doen naar iets waar je geld in gaat steken, dus doe dit ook zeker!

Mijn laatste maar belangrijkste tip: handel via een betrouwbare broker

Ik handel zelf al enkele jaren met Plus500. Dit bedrijf is simpel in gebruik, en hanteert lage kosten.

Ik ben niet de enige die dit bedrijf goed en betrouwbaar vindt, want er zijn al miljoenen die dit systeem gebruiken.

In deze markt zie je op dagelijkse en wekelijkse basis grote verschillen in de koers, vandaag zou de koers nog flink kunnen stijgen.

Daarom ben ik erg blij dat Plus500 op korte termijn je acties doorvoert. Na het geven van de opdracht kan je er vertrouwen in hebben dat het snel wordt uitgevoerd.

Bij Plus500 kun je tevens via iDEAL storten.

Kijk op deze actiepagina en begin met handelen via Plus500.

Tot slot wil ik jou wel bewust maken van de volgende vereiste meldingen:

  • Plus500 is een CFD service
  • Jouw kapitaal loopt risico bij handelen (handel verstandig)
  • Plus500 is geschikt voor ervaren traders en niet voor beginners

Frank Sanders

Hoi, ik ben Frank Sanders, ik ben deskundige op het gebied van geldzaken. Ik heb duizenden mensen geholpen om financieel onafhankelijk te worden. Op deze website laat ik zien hoe iedereen vanuit huis een inkomen kan verdienen en financieel sterker kan worden.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *