CFD’s zijn complexe instrumenten en lopen een hoog risico om snel geld te verliezen als gevolg van hefboomwerking. 66% van de beleggers in kleine beleggingen verliest geld bij het handelen in CFD’s bij deze aanbieder. U moet overwegen of u begrijpt hoe CFD’s werken en of u het zich kunt veroorloven het hoge risico te nemen uw geld te verliezen. Voor cryptocurrencies geldt: zeer volatiel investeringsproduct. Uw kapitaal loopt risico. 72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met plus500. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

3 Voor- en 2 Nadelen van Beleggen in IShares + Koers

Je hoort zo hier en daar wel eens de termen voorbijkomen – beurs, beleggen, aandelen, koers. Maar eigenlijk heb jij je er verder nooit zozeer in verdiept, je dacht dat het ‘’toch niks voor jou’’ was. Toch ben je inmiddels wél nieuwsgierig geworden naar beleggen. Want wie weet zou jij er wel een heel leuk bedrag aan extra inkomsten mee kunnen genereren…

Zorg er dan voor dat je er goed klaar voor zit, want over beleggen valt heel veel te leren. Van handelen in aandelen, koersen en brokers tot adviezen over beleggen door professionele handelaars. In dit artikel vind je de basis voor beleggen in aandelen. Om je alvast een extra handje op weg te helpen, krijg je ook een uitleg over iShares. Wat is het en hoe kun jij er geld mee verdienen?

Een introductie tot beleggen

Allereerst een uitleg over wat beleggen nu precies is, en hoe jij er, als ‘leek’, geld mee kunt verdienen. Want les 1 over beleggen is: Leer zoveel mogelijk over beleggen, aandelen, koersen, e.d. – hoe meer kennis jij bezit, hoe meer geld jij zult kunnen verdienen. In feite is de eerste investering die je bij beleggen doet dus een investering in kennis.

Beleggen in een notendop

Beleggen, ook wel investeren te noemen, is het vastzetten van geld of kapitaal in een onderneming in de verwachting hier extra inkomen of winst door te genereren. Met andere woorden, bij beleggen investeer je een deel van het geld dat je nu hebt in een bedrijf of onderneming. Je hoopt dat dit bedrag zal groeien, zodat jij winst maakt op jouw investering.

‘’Investeren is het proces van nu geld inleggen om meer geld te verdienen in de toekomst.’’

 – Warren Buffett, een van de meest succesvolle investeerders ter wereld

In feite laat je je geld dus het werk doen, terwijl jij afwacht tot het groeit. In jouw dagelijkse werk, werk je hard, voor jezelf of voor een bedrijf. Je spant jezelf enorm in, wat veel van je vergt en veel stress oplevert. Door een gedeelte van het geld dat je met jouw inspanningen verdient te investeren in je toekomst, haal je het meeste uit wat je verdient.

Natuurlijk kun je ook genieten van je geld door eens flink te gaan shoppen of dat nieuwe technologische snufje aan te schaffen, maar stel ook prioriteiten. Nu geld beleggen betekent dat je korte termijn wensen opzijschuift, en jouw toekomstige financiële zekerheid op nummer één zet.

Op zoek naar een eenvoudig werkende en betrouwbare broker?

Ik handel zelf al enkele jaren met Plus500. Je kan via IDEAL Storten. Dit bedrijf biedt zeer lage tradekosten aan jouw handelingen worden snel verwerkt.

Kijk snel op de actiepagina en begin met handelen via Plus500.

Een paar verzochte waarschuwingen: Plus500 is een CFD service, je kapitaal loopt risico bij handelen (handel verstandig) en Plus500 is geschikt voor ervaren traders en niet voor beginners.

Let op: 72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Aandelen

Een aandeel is – in het geval van investeren – een ‘deel’ of een ‘stukje’ van een bedrijf. Wanneer een bedrijf beursgenoteerd is, wordt het in verschillende ‘aandelen’ onderverdeeld. Dit doet het bedrijf in de hoop veel omzet te genereren, zodat deze weer terug geïnvesteerd kan worden in het bedrijf.

Hierdoor stijgt de waarde van (de aandelen van) het bedrijf.

Investeerders kunnen deze aandelen kopen (en verkopen) op de beurs. Zodra een investeerder aandelen in zijn/haar bezit heeft, krijgt deze de titel ‘aandeelhouder’ van het bedrijf dat de aandelen aanbiedt op de beurs (aandelenmarkt). Hij/zij is daarmee mede-eigenaar van het bedrijf. De grootte van het eigendomsrecht is gelijk aan het percentage aandelen dat hij/zij bezit.

De waarde van ieder aandeel wordt gebaseerd op het marktprincipe – vraag en aanbod. Om een transactie plaats te laten vinden, moeten er immers een vrager én een aanbieder zijn, die het beiden eens zijn met de prijs. Wanneer de vraag echter groter is dan het aanbod, zal de prijs van het aandeel stijgen. Is het aanbod groter dan de vraag, daalt de waarde van het aandeel juist.

Mogelijke factoren die van invloed zijn op de prijs van een aandeel zijn:

 • Persberichten over de verdiensten en winsten van het bedrijf, en geschatte toekomstige inkomsten
 • Aankondiging van dividend (hierover later meer)
 • Introductie van een nieuw product of het terugroepen van producten
 • Het landen van een groot, nieuwe contract
 • Gevallen ontslagen
 • Verwachte overname of fusie
 • Veranderingen binnen het bestuur
 • Boekhoudkundige fouten of schandalen

Je kunt je wellicht dus wel voorstellen dat de prijs van een aandeel vaak schommelt. Immers, zodra een bericht in het nieuws verschijnt dat de financiële toekomst van een bedrijf onzeker lijkt, zullen investeerders zich terugtrekken en zullen aandeelhouders hun aandelen snel willen verkopen, en vice versa. Het aandeel kan daarom snel in waarde stijgen of dagen.

Redenen om aandelen te gaan kopen

Ondanks het feit dat je nooit 100% zeker weet welke richting de prijs op beweegt, bestaan er genoeg redenen om toch te gaan handelen in aandelen. De twee grootste redenen zijn:

 1. Verwachte inkomsten – Het hele idee achter beleggen in aandelen, is dat je een investering doet in jouw eigen financiële toekomst. Met andere woorden, jij investeert nu een deel van jouw verdiende geld in aandelen van een bedrijf, in de hoop dat je hier winst op maakt. De reden dat jij aandelen koopt van een bedrijf, is dus dat jij denkt dat jij verwacht dat de waarde van het bedrijf (en dus jouw aandelen) zal stijgen, en daarmee ook jouw inkomsten.
 2. Dividend – Dividend is een verdeling van een gedeelte van de inkomsten van een bedrijf, dat door de raad van bestuur (RvB) uitbetaald wordt aan zijn aandeelhouders. De RvB beslist wanneer het dividend uitgekeerd wordt, en welk percentage aandeelhouders ontvangen. Over het algemeen wordt dividend maandelijks of per kwartaal uitbetaald. Het vooruitzicht op (veel) dividend kan een belangrijke reden zijn voor investeerders om te besluiten aandelen van een bepaald bedrijf te kopen.

Let dus wel op: Er bestaat een balans tussen dividend en aandeelprijzen die in stand gehouden wordt

Een andere grote reden om aandelen te kopen van een bedrijf, is het aantal rechten dat je hebt als aandeelhouder. Eigendom hebben van een bedrijf gaat namelijk gepaard met bepaalde rechten en verantwoordelijkheden, waaronder:

 • Het recht om vergaderingen bij te wonen en om te stemmen op kandidaten voor de RvB en problemen die het hele bedrijf aangaan.
 • Het recht op een aandeel van de winst (dividend) van het bedrijf.
 • Rechten met betrekking tot de overdracht van aandelen.
 • Het recht op het inzien van de archieven en boeken van het bedrijf.
 • Het recht om het bedrijf aan te klagen wegens onrechtmatige daden door machthebbende personen binnen het bedrijf.

De koers

De koers is een andere hele belangrijke term wanneer het gaat om beleggen. De koers geeft namelijk aan in welke richting de prijs van een aandeel op beweegt.

Dit wordt weergegeven aan de hand van een grafische representatie – stijgt de grafiek, dan betekent dit dat de waarde van een aandeel stijgt, en daalt de grafiek, dan daalt de waarde van een aandeel.

De tijdspanne waarbinnen een grafiek gemaakt kan worden, kan zijn:

 • Intra-dagelijks (binnen dezelfde dag)
 • Dagelijks
 • Wekelijks
 • Maandelijks
 • Jaarlijks

Een voorbeeld van een (lijn)grafiek, die vaak gebruikt wordt om de koers van een grafiek mee weer te geven:

Hierbij:

 • Geeft de Y-as (verticale as) de prijsschaal weer;
 • Geeft de X-as (horizontale as) de tijdsspanne weer – de aandelenkoersen worden van links naar rechts uitgezet langs de X-as, waarbij de meest recente prijs het verste naar rechts is;
 • Wordt linksonder het volume van de verhandelde aandelen weergegeven;
 • Wordt onderaan de grafiek het werkelijke volume dat iedere afzonderlijke dag wordt verhandeld (in het geval van een dagelijkse grafiek), weergegeven met individuele verticale staven.

Het lijndiagram wordt uiteindelijk gevormd door de slotkoers over een bepaalde tijdsperiode in te delen. De lijn wordt gecreëerd door het verbinden van de punten (prijspunten) over een bepaalde periode.

Het aflezen van de grafiek is dus eigenlijk vrij eenvoudig – gelukkig, want zo kun jij gemakkelijk de koersen bijhouden. En laat dat nou juist heel erg belangrijk zijn. Je moet immers kunnen bepalen wanneer het een verstandig moment is om aandelen te kopen, en wanneer je ze juist moet verkopen. Hierbij is het slim om het volgende advies aan te houden:

‘’Koop aandelen op lage koersen en verkoop ze op hoge koersen.’’

Op deze manier maak jij de meeste winst. Echter, het kan nog pittig zijn om in te schatten wanneer de koers gaat stijgen of dalen. Advies: leer zoveel mogelijk over beleggen als je kan, waaronder over de geschiedenis van een aandeel. De toekomst kan je niet voorspellen, maar zo kun je je wel beter anticiperen op hetgeen mogelijk zal gebeuren.

Waarschuwing: Op het internet vind je ook genoeg informatie van zogenaamde professionals, die beweren dat ze weten wat er gaat gebeuren met de koers. Maar onthoud: niets is zeker, en zelfs zij kunnen nooit met zekerheid stellen wat er in de toekomst zal gebeuren!

Je vindt de koersen op (online) handelsplatformen, waar je realtime (live) grafieken kunt zien van de koersen van aandelen. Hier vind je later in dit artikel meer informatie over.

Veilig en eenvoudig beleggen in iShares? Kies het juiste platform

Op het internet zijn diverse platformen te vinden waar je kunt beleggen. Maar wat is nu een goed platform? Zo’n site moet regelmatig de koersen updaten, gemakkelijk in gebruik zijn en natuurlijk betrouwbaar zijn. Plus500 voldoet aan al deze eisen!

Plus500 heeft wereldwijd tienduizenden gebruikers. Je kunt er snel beginnen met beleggen in iShares en andere ETF’s, maar ook in bijvoorbeeld grondstoffen en cryptovaluta. De mogelijkheden zijn grenzeloos! Let erop dat Plus500 werkt met CFD’s.

Klik hier om te beleggen in iShares via Plus500 CFD’s.

Starten met beleggen in aandelen – waar begin je?

Nu je een beetje een beeld hebt van wat beleggen eigenlijk inhoudt, ben je misschien al tot het besluit gekomen of het wel of niet iets voor jou is. Het kost tenslotte toch nog een hoop tijd, inspanning en – uiteraard – geld om te beleggen – zeker in het begin. Alleen jijzelf kunt bepalen of je dit ervoor over hebt.

Extra advies: Begin klein en investeer in slechts één aandeel. Zo kun je voor jezelf nagaan of jij het ziet zitten, of het jouw baan bijvoorbeeld niet in de weg gaat staan – en of je de hartkloppingen van de spanning aankunt.

Wil je inderdaad gaan beginnen met handelen in aandelen, dan rest uiteraard de vraag: hóe ga je aan de slag?

Stap #1: Kies een (online) stockbroker

Je kunt niet beginnen met beleggen zonder dat je een broker hebt. Maar wat is een broker nou eigenlijk?

Een stockbroker is een soort bemiddelaar voor investeerders (individuen of bedrijven). Het kan een individu zijn of een bedrijf. De broker regelt de transactie tussen een koper en verkoper van een aandeel. Hiervoor vraagt de broker een commissie wanneer de deal uitgevoerd wordt.

Deze commissie vormt grotendeels het salaris van een broker – hoe meer deals, hoe meer salaris.

Grofweg bestaan er twee typen stockbrokers – zij die direct contact hebben met klanten (reguliere brokers) en zij die optreden als een intermediair tussen hun klant en een grotere broker (broker-resellers). Reguliere brokers kennen over het algemeen een betere reputatie. Wil je een broker-reseller inschakelen, zoek dan eerst meer informatie op over de broker.

Daarnaast kan je ook nog onderscheid maken tussen de volgende typen stockbrokers:

Traditionele (full-service) stockbroker – Traditionele stockbrokers, ook wel full-service stockbrokers genoemd, bieden een grote variatie aan producten en diensten, zoals financiële planning en advies over investeren en belasting. Met andere woorden, de broker biedt een complete service – de broker neemt de meeste informatieverzameling voor zijn/haar rekening.De aanbevelingen op het gebied van investering en handel die traditionele brokers doen en de diensten die zij bieden zijn vaak gepersonaliseerd. Hierdoor kunnen de commissieprijzen flink oplopen.

Discount (online) stockbroker – Discountstockbrokers of online stockbrokers stellen hun klanten meestal in staat om te handelen zonder veel interactie met een live broker. Hierdoor zijn discountbrokers vaak ook goedkoper dan traditionele brokers.

Als jij dus geen behoefte hebt aan investeringsadviezen, kan een online broker een goede optie voor jou zijn. Echter, er ook genoeg online brokers zijn die wél advies bieden. Daarnaast bieden discountbrokers vaak gratis onderzoek en hulpmiddelen waarmee jij betere beslissingen kunt maken wat betreft investeren.

Stap #2: Open een rekening

Zodra je de keuze hebt gemaakt om met een bepaalde broker in zee te gaan, moet je een rekening openen bij deze broker. Voordat je daadwerkelijk deze keuze maakt, moet je ook nog rekening houden met aanvullende kosten, zoals:

 • Rekeningminimum – Doorgaans moet je een minimumbedrag op je rekening hebben staan, voordat je aandelen kunt kopen. Denk aan €1000,- of meer. Dit is niet zo gek, als je je bedenkt dat het lastig kan zijn voor brokers om geld te verdienen aan kleine rekeningen. Daarnaast is het voor jou als investeerder lastig om winst te kunnen behalen op een kleine investering. Je kunt eveneens minder aan diversificatie doen, het spreiden van je investeringen over aandelen van verschillende bedrijven om je kans op winst te vergroten.
 • Commissies – Zoals al eerder vermeld, vragen brokers commissie voor hun verleende diensten. Daarom is het verstandig om op zoek te gaan naar een broker die een relatief lage commissie vraagt per transactie. Doorgaans bedragen de kosten €5,- tot €10,-.
 • Rekeningkosten – Ondanks het feit dat het jouw eigen rekening is, kunnen brokers soms geld vragen voor een opname, of laten ze je helemaal geen geld opnemen als jouw saldo onder het minimum komt. Sommige rekeningen stellen je in staat cheques uit te schrijven, maar hiervoor is vaak een veel hoger minimumsaldo nodig. Zorg daarom dat je op de hoogte bent van de regels die een broker stelt aan het halen van geld van je rekening!

Voor het openen van een rekening, wordt jou doorgaans om onder andere de volgende persoonlijke informatie gevraagd. Deze is nodig voor onder andere de belasting en het verifiëren van aankopen. Zonder deze informatie vrij te geven, mag jij geen rekening openen.

 • Klantnaam
 • BSN-nummer
 • Vermogenswaarde
 • Adres van je werkgever
 • Verklaring van de bank van de financiële instelling waarvandaan je geld over zal maken
 • Doelen van rekeningsinvesteringen

Stap #3: Maak geld over naar je rekening

Pas als er geld op je rekening staat, kun je echt aan de slag met investeren. Dat hoeft niet lastig te zijn, je kunt het geld gewoon via je bankrekening overschrijven. Let wel dat je over het algemeen een minimumsaldo op je rekening moet hebben staan voordat je aan de slag kunt met het kopen en verkopen van aandelen!

iShares – wat houdt het in?

Nu je de basis kent van beleggen, en weet hoe je aan de slag kunt gaan, wordt het tijd om dieper in te gaan op jouw mogelijkheden als investeerder. Hierbij ligt de focus in dit artikel op iShares. Wat is het en hoe kun jij er als investeerder geld mee verdienen?

Exchange traded funds (ETF’s)

iShares is een wereldleider in exchange traded funds (ETF’s). Dit wordt ook wel beschouwd als een nieuwe, verbeterde manier om te investeren. ETF’s hebben in principe tot doel: Het generen van aanzienlijke inkomsten tegen lage kosten.

ETF’s zijn effecten die erg veel lijken op indexfondsen, ook wel index trackers genoemd. Deze zijn ontworpen om bepaalde vooraf ingesteld regels op te volgen, zodat het fonds een gespecificeerde ‘mand’ van onderliggende beleggingen kan volgen.

Hierdoor kunnen vele effecten (één index) in één transactie gekocht worden.

In het geval van iShares houdt ieder fonds een effectenmarkindex in de gaten.

Om dit verhaal iets duidelijker te maken: een ETF is als het ware een ‘mandje’ met effecten die je kunt of verkopen via een broker op een effectenbeurs. Net als een aandeel, kan een ETF overdag gekocht en verkocht worden, waardoor ze dagelijks prijsschommelingen doormaken. Maar waar een aandeel zich focust op één bedrijf, volgt een ETF juist een index, of een mandje effecten.

Gegevens over de prijs kunnen gemakkelijk verkregen worden gedurende de dag. Het aantal aangeboden aandelen van een ETF verandert echter dagelijks. Dit komt doordat er steeds nieuwe aandelen worden gecreëerd en bestaande aandelen worden teruggekocht. Hierdoor wordt eveneens de marktprijs van ETF’s in lijn gehouden met de onderliggende effecten.

Soorten ETF’s

Er bestaan ruwweg drie verschillende soorten ETF’s, deze zijn hieronder op een rijtje gezet. Houd er wel rekening mee dat er continu nieuwe soorten ontstaan zolang de industrie blijft groeien. Zo worden de meeste ETF’s passief beheerd om een bepaalde index weer te geven, maar komen er ook meer actief beheerde ETF’s opzetten.

Breed gefocuste ETF’s

Over het algemeen volgen (track) wereldwijd opgenomen ETF’s een brede index van effecten, zoals NASDAQ, een Amerikaanse effectenbeurs. De meeste breed gefocuste ETF’s volgen een aandelenindex, hoewel dit niet altijd zo zal blijven zijn, doordat het aantal ETF’s toeneemt. Een breed gefocuste ETF wordt vaak passief beheerd, maar steunt mogelijk op een index die enkele aspecten van actief beheer toont.

Nauw gefocuste ETF’s

Een nauw gefocuste ETF volgt eveneens een index, maar dan een die zich focust op een bepaalde sector of de markt of een subset van een beleggingscategorie. Sommige investeerders zijn geïnteresseerd in een bepaald veld maar onbekend met investeren in individuele bedrijven in die industrie.

Zij kiezen voor een nauw gefocuste ETF als een alternatief voor het kopen van individuele aandelen. Een aantal voorbeelden van nauw gefocuste ETF’s zijn:

 • Fondsen die zich focussen op een bepaald land, bepaalde regio, of groep of landen
 • ETF’s die enkel investeren in een specifieke industrie, die zeer gericht kan zijn
 • Fondsen die investeren in bepaalde alternatieve beleggingscategorie – zo zijn ETF’s een populaire maner geworden om te investeren zonder fysieke activa als goud of grondstoffen te hoeven kopen
 • Fondsen die zich focussen op bedrijven op een bepaald punt in hun cyclus (zoals een spinoff)

Strategiegebaseerde ETF’s

Ondanks het feit dat een strategiegebaseerde ETF een index volgt, kan de index zelf een bepaalde investeringsstrategie weergeven. Zo kan een ETF investeringen doen die ontworpen zijn om winst te behalen door specifieke valutafluctuaties van een bepaalde index.

Strategiegebaseerde ETF’s gebruiken vaak complexe financiële instrumenten om de gewenste resultaten te behalen. Aan deze investeringen zitten risico’s verbonden. Je moet goed afwegen of je die risico’s het investeren waard vindt.

Zeker inverse ETF’s (ontworpen om winst te maken op een prijsdaling in de onderliggende markt of index) zijn niet voor iedereen weggelegd, doordat ze zo enorm volatiel zijn.

Voor- en nadelen van beleggen in ETF’s

Ondanks het feit dat ETF’s gezien wordt als een mogelijke revolutionaire vorm van investeren, kleven er naast de voor-, ook de nodige nadelen aan beleggen in ETF’s:

Voordelen van beleggen in ETF’s

 1. Op ieder moment van de dag kopen en verkopen
 2. Lagere kosten – maar let op: van brokercommissies is wel sprake
 3. Handelstransacties: Omdat ze verhandeld worden als aandelen, kunnen investeerder een verscheidenheid aan soorten orders plaatsen, waardoor zij beter een optie kunnen kiezen die hen het beste past

Nadelen van beleggen in ETF’s

 1. Handelskosten: Als je vaak kleine bedragen investeert, kunnen de kosten hoger oplopen dan nodig – er bestaan goedkopere alternatieven
 2. Volgfouten: Hoewel ETF’s over het algemeen de onderliggende index erg goed kunnen volgen, kan het zo zijn dat technische foutjes zich voordoen, waardoor tegenstrijdigheden ontstaan

De koers van iShares

iShares wordt beheerd door BlackRock. Volgens de iShares website is BlackRock:

‘’Een van de meest vooraanstaande vermogensbeheerders van de wereld en een vooraanstaande leverancier van vermogensbeheer, risicobeheer en adviesdiensten voor tussenpersonen over de hele wereld.’’

BlackRock maakt zijn reputatie waar in de cijfers van iShares: meer dan een triljoen dollar is geïnvesteerd in 800 verschillende producten. Daarnaast vertegenwoordigt iShares samen met Vanguard meer dan 50% van de totale ETF-markt. Een greep uit de populairste producten van iShares:

 • iShares Core S&P ETF: de grootste ETF die BlackRock aanbiedt, met meer dan 140 biljoen dollar aan activa
 • iShares MSCI EAFE ETF: de op één na grootste ETF die aangeboden wordt en deze volgt investeringsresultaten in Europa, Azië, Australië en het Verre Oosten
 • iShares Core US Aggregate Bond ETF: de grootste vaste inkomstenactiva van iShares die brede exposure biedt aan obligaties

Met andere woorden, iShares is een enorme marktleider en lijkt te blijven groeien. Lijkt, want uiteraard kan niemand de toekomst voorspellen. Toch ziet het er niet naar uit dat de koers van iShares aandelen in een nabije toekomst ineens zal kelderen. Investeren in iShares zou jou als investeerder dus juist flink wat kunnen opleveren.

Investeren in iShares via Plus500

Zodra je hebt bepaald wat je wilt bereiken door te investeren en hoe, kun je aan de slag gaan met handelen in ETF’s. Doordat ETF’s erg veel flexibiliteit leveren, kan dit op verschillende manieren, en via praktisch gezien iedere markt ter wereld en iedere industriesector:

 • Je kunt alternatieve activa toevoegen, zoals goud, grondstoffen of opkomende effectenmarkten.
 • Je kunt snel intreden tot en uittreden van markten.
 • Je kunt jouw activa op een conventionele manier investeren, door de effectenindex

Wanneer je besluit om dit laatste te doen, kun je ervoor kiezen om dit via Plus500 te doen. Plus500 is een online broker. Het is een geautoriseerde en gereguleerde service. Plus500 biedt klanten een online handelsplatform met één scherm, van waaraf ze eenvoudig en gebruiksvriendelijk de realtime koers van een bepaald aandeel kunnen bijhouden.

Contracts for Difference (CFD’s)

Wat direct duidelijk mag zijn, is dat je bij Plus500 eigenlijk niet zelf de aandelen bezit – je handelt er alleen in. Plus500 werkt namelijk via Contracts for Difference (CFD’s). Hiermee spreken koper (jij) en verkoper (Plus500) onderling af, dat de verkoper de koper het verschil in prijs zal betalen vanaf het moment dat het contract werd afgesloten tot de huidige waarde van een aandeel (of ETF).

Deze waarde kan echter ook negatief zijn. In dat geval betaalt de koper juist aan de verkoper. De koper draait dan dus verlies, en moet bovenop dat verlies nog geld uitkeren aan de verkoper. Dit komt doordat CFD’s hefboomproducten zijn.

Dat wil zeggen dat je maar een bepaald percentage van de waarde van het ETF hoeft in te leggen om voor de volledige waarde mee te spelen. Je kunt hierdoor dus flinke winst maken op jouw investering, maar het risico op verlies én jouw gehele kapitaal is ook aanwezig. Investeer niet voordat je volledig begrijpt wat dit risico inhoudt!

 

Voorbeeld van een scherm van Plus500 (hier: Bitcoin; prijzen zijn illustratief)

Conclusie: Wel of niet beleggen in iShares via Plus500 CFD’s?

Omdat beleggen zo’n investering is, in meer dan alleen geld – ook in tijd en moeite – kan uiteindelijk alleen jijzelf bepalen of jij je wel of niet moet wagen aan beleggen. Bezit jij bijvoorbeeld genoeg kapitaal; is het verstandig om te gaan beleggen? Kan jij de stress aan van handelen in aandelen of ETF’s? Dat is geheel aan jou om te beslissen. De informatie in dit artikel dient hierbij als houvast.

Daarbij moet je niet alleen de keuze maken óm te beleggen, maar ook waarín je gaat beleggen en bij welke broker. Beleggen in iShares kan misschien voor de beginnende belegger een brug te ver zijn – hoewel ETF’s de toekomst lijken van investeren, en jij er dus juist flink van zou kunnen profiteren. Waar het brokers betreft, lijkt Plus500 tot nog toe een betrouwbare, gebruiksvriendelijke optie.

Klik hier om te investeren in iShares via Plus500 CFD’s.

Mijn laatste maar belangrijkste tip: handel via een betrouwbare broker

Ik handel zelf al enkele jaren met Plus500. Dit bedrijf is simpel in gebruik, en hanteert lage kosten.

Ik ben niet de enige die dit bedrijf goed en betrouwbaar vindt, want er zijn al miljoenen die dit systeem gebruiken.

In deze markt zie je op dagelijkse en wekelijkse basis grote verschillen in de koers, vandaag zou de koers nog flink kunnen stijgen.

Daarom ben ik erg blij dat Plus500 op korte termijn je acties doorvoert. Na het geven van de opdracht kan je er vertrouwen in hebben dat het snel wordt uitgevoerd.

Bij Plus500 kun je tevens via iDEAL storten.

Kijk op deze actiepagina en begin met handelen via Plus500.

Tot slot wil ik jou wel bewust maken van de volgende vereiste meldingen:

 • Plus500 is een CFD service
 • Jouw kapitaal loopt risico bij handelen (handel verstandig)
 • Plus500 is geschikt voor ervaren traders en niet voor beginners

Frank Sanders

Hoi, ik ben Frank Sanders, ik ben deskundige op het gebied van geldzaken. Ik heb duizenden mensen geholpen om financieel onafhankelijk te worden. Op deze website laat ik zien hoe iedereen vanuit huis een inkomen kan verdienen en financieel sterker kan worden.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *