CFD’s zijn complexe instrumenten en lopen een hoog risico om snel geld te verliezen als gevolg van hefboomwerking. 66% van de beleggers in kleine beleggingen verliest geld bij het handelen in CFD’s bij deze aanbieder. U moet overwegen of u begrijpt hoe CFD’s werken en of u het zich kunt veroorloven het hoge risico te nemen uw geld te verliezen. Voor cryptocurrencies geldt: zeer volatiel investeringsproduct. Uw kapitaal loopt risico. 72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met plus500. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Wat Is Litecoin en Waar Kan Ik het Kopen of Verkopen? 3 Tips

Als je het afgelopen halfjaar ook maar één keer de tv hebt aangezet, is de kans groot dat je wel eens gehoord hebt over cryptocurrencies en de stijgende koersen hiervan. Vaak concentreerden deze verhalen zich vooral op het meest bekende digitale betaalmiddel: de Bitcoin. Hierdoor denken mensen vaak dat Bitcoin de enige vorm van digitaal geld is die er bestaat.

Dit is echter niet zo. Er zijn tal van zogeheten cryptocurrencies in omloop, en een heleboel van deze digitale valuta stijgen net zo hard of harder in waarde als de Bitcoin. Eén van deze cryptocurrencies is de Litecoin. In dit artikel zal ik uitleggen wat Litecoin precies is, hoe je er geld aan kan verdienen, en wat enkele essentiële tips zijn voor het kopen en verkopen van Litecoin.

Wat is Litecoin?

litecoin1Laten we beginnen met de meest fundamentele vraag: wat is Litecoin nou precies? Litecoin is een zogeheten cryptocurrency, ook wel cryptovaluta of gewoon digitale munteenheid genoemd. Waarschijnlijk ken je de term Bitcoin wel, aangezien dit de eerste cryptocurrency was die in omloop werd gebracht, in 2009. Intussen zijn er echter tal van andere cryptovaluta bijgekomen, waaronder de Litecoin.

Een digitale munteenheid werkt in principe hetzelfde als een reguliere munteenheid, zoals de euro of de dollar. Elke eenheid van de munteenheid (1 euro, 1 dollar, 1 Litecoin) vertegenwoordigt een bepaalde financiële waarde, en je kan deze eenheden vervolgens inruilen voor spullen en diensten. Er zijn echter ook enkele belangrijke verschillen tussen reguliere valuta en cryptovaluta.

Litecoin, net als alle andere cryptovaluta, is een munteenheid die alleen digitaal bestaat. Er zijn dus geen tastbare munten of biljetten van Litecoin: Litecoins zijn bestanden, die alleen digitaal kunnen worden overgedragen. Om Bitcoins te kunnen versturen heb je een Litecoin wallet of Litecoinadres nodig. Dit kun je zien als een soort bankrekening, waarin je je digitale geld kan bewaren, kan overmaken en kan ontvangen.

Bij handelen met Litecoin ben je niet afhankelijk van riskante of onverantwoorde beleggingen van banken.

Geen centraal beheer

Een ander verschil is dat er voor Litecoin geen centrale administratie is. “Normale” munteenheden hebben vaak een centrale bank of een overheid die de hoeveelheid geld kan aanpassen en de waarde van de munt kunnen manipuleren. Bij Litecoin is dit dus niet het geval. De waarde van de Litecoin wordt volledig bepaald door de markt.

Dit gebrek aan overzicht maakt betalen via Litecoin echter niet minder veilig. Door zeer complexe versleuteling en automatische controle van Litecoinbetalingen wordt ervoor gezorgd dat jouw geld veilig is, en dat crimineel gedrag snel wordt opgespoord. Je hoeft dus niet bang te zijn dat een hacker er ineens met al je Litecoins vandoor gaat.

Het aantal zaken dat je met Litecoin kan betalen is nog niet zo heel groot. Waar Bitcoin al door veel bedrijven als een geldig betaalmiddel wordt gezien, is Litecoin nog niet zo ingeburgerd. Vooralsnog is Litecoin daarom wat minder interessant als betaalmiddel. Waar het echter al wel heel interessant voor is, is het verdienen van geld door erin te handelen.

litecoin2

Op zoek naar een eenvoudig werkende en betrouwbare broker?

Ik handel zelf al enkele jaren met Plus500. Je kan via IDEAL Storten. Dit bedrijf biedt zeer lage tradekosten aan jouw handelingen worden snel verwerkt.

Kijk snel op de actiepagina en begin met handelen via Plus500.

Een paar verzochte waarschuwingen: Plus500 is een CFD service, je kapitaal loopt risico bij handelen (handel verstandig) en Plus500 is geschikt voor ervaren traders en niet voor beginners.

Let op: 72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Hoe kan ik handelen in Litecoin?

Hopelijk snap je nu enigszins wat Litecoin nou precies is, en hoe dit betaalmiddel in grote lijnen werkt. Dit is mooi als je van plan bent om dingen te betalen met Litecoin, maar zoals ik net al heb uitgelegd is Litecoin daar nog niet zo interessant voor. Toch kun je op een leuke manier handelen in Litecoin.

Maar hoe werkt dat dan precies? Hoe kun je handelen in een digitaal betaalmiddel? Ik zal je proberen uit te leggen hoe dit kan. Omdat cryptovaluta zoals Litecoin nog vrij nieuw zijn, beginnen ze nu pas door te dringen tot het grote publiek.

Als meer mensen erachter komen wat cryptocurrencies zijn, zullen meer mensen er interesse in krijgen. En als er meer mensen interesse in krijgen, dan zal zullen deze cryptocurrencies toenemen in waarde. Hierdoor stijgt de koers (oftewel de prijs) van Litecoin nu snel, en daar kan jij gebruik van maken.

Kun je goed handelen in Litecoin?

Doordat de koers van cryptovaluta als Litecoin zo snel stijgt, kun je er uitstekend in handelen door het kopen en later weer verkopen van Litecoin. Als je vorige week voor 100 euro aan Litecoin gekocht had, dan had je dit deze week voor 200 euro kunnen verkopen. Dit is dus een verdubbeling van je geld.

litecoin3

Natuurlijk blijft er een kanselement zitten aan het handelen in Litecoins; je weet natuurlijk niet zeker of de koers zal blijven stijgen, en of je dus winst zal gaan maken. Handelen in Litecoin is echter veel veiliger dan het handelen in aandelen, aangezien de koers van Litecoin al sinds het begin min of meer altijd stijgt, en de verwachting is dat dit op de lange termijn ook nog wel even zo zal blijven.

Er zijn meerdere manieren waarop kunt handelen in Litecoin, maar de makkelijkste manier is via speciale handelsplatformen. Het platform dat wij hiervoor aanbevelen is Plus500, omdat dit een betrouwbare en veilige manier is om te handelen in Litecoin via CFD’s, maar hier zal ik later nog op terugkomen.

Denk eraan dat CFD’s een hefboomproduct zijn en kunnen leiden tot het verlies van je volledige kapitaal. Wees er zeker van dat je de bijbehorende risico’s volledig begrijpt.

Waar moet ik op letten bij het kopen en verkopen van Litecoin? (3 tips)

Je weet nu hoe je geld kan verdienen aan het kopen en verkopen van Litecoin, maar daarmee ben je er nog niet. Je kent de basis, maar hoe zorg je er nu voor dat je succesvol bent, geen geld verliest, en niet onnodig lang bezig bent? Om je hierbij te helpen, zal ik je enkele tips geven. Ik zal de volgende tips kort gaan bespreken:

 • Raak niet in paniek
 • Val niet voor internetfraude
 • Gebruik een veilig, betrouwbaar platform

Tip 1: Raak niet in paniek

Dit wordt wel eens de eerste regel van beleggen genoemd, en voor Litecoin gaat deze zeker ook op: reageer nooit in paniek. De koersen van cryptocurrencies stijgen op de lange termijn bijna altijd, maar op de korte termijn zijn ze erg instabiel, en kunnen ze ineens snel hun waarde verliezen. Veel mensen zijn dan geneigd om al hun Litecoin te verkopen, maar dit moet je dus niet doen!

litecoin4

Op de lange termijn is de koers van cryptovaluta altijd gestegen, dus als je je Litecoins tegen een verlies verkoopt, dan zul je hier later spijt van krijgen als de koers weer stijgt. Je kan beter gewoon even rustig wachten tot de koers weer omhooggaat, en je weer winst kan maken met het verkopen van je Litecoins.

Tip 2: Val niet voor internetfraude

litecoin5Tegenwoordig wordt je op tv regelmatig gewaarschuwd voor het gevaar van internetfraude en phishing. Je zou denken dat dit ervoor zou zorgen dat mensen meer op hun hoede zijn, maar elk jaar zijn er toch nog veel te veel mensen die hier slachtoffer van worden, dus het kan geen kwaad om dit hier nog eens te benoemen.

Als je via een nep-email je bankgegevens geeft, is er meestal wel een manier om je geld terug te vorderen via je bank. Bij Litecoin zijn er niet zulke banken, en bovendien kun je Litecoinbedragen niet meer terugvorderen. Hierdoor zul je vrijwel altijd je geld permanent kwijt zijn als je hiervoor valt.

Geef dus nooit zomaar je inloggegevens die je gebruikt om in Litecoin te handelen.

Tip 3: Gebruik een veilig, betrouwbaar platform

Als je geld gaat toevertrouwen aan een platform voor het kopen van Litecoin, dan wil je natuurlijk wel zeker weten dat je je geld terugziet. Er is natuurlijk een kans dat je je geld niet terugziet doordat je verlies maakt, maar de kans dat dit gebeurt is klein bij het handelen in cryptocurrencies.

litecoin6Wat er wel kan gebeuren, is dat je een onbetrouwbaar of onveilig platform gebruikt, waardoor er iemand anders met je geld vandoor gaat.

Het platform dat wij daarom aanbevelen voor het handelen in Litecoin (of andere cryptovaluta) via CFD’s is Plus500. Dit platform is niet alleen erg overzichtelijk en makkelijk te gebruiken, maar het is ook een erg betrouwbaar platform, dat bovendien goed beveiligd is tegen hacking en andere vormen van internetcriminaliteit.

Je hoeft ons wat dit betreft niet op onze blauwe ogen te geloven: als je even zoekt op internet, zie je dat gebruikers van Plus500 erg positieve ervaringen hebben met het platform. Klanten geven aan dat Plus500 altijd bereikbaar is, en dat ze hun geld snel en makkelijk uitbetaald kunnen krijgen als ze daarom vragen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat er iemand anders met je geld vandoor gaat.

Een andere aanwijzing dat Plus500 een betrouwbaar platform is, is dat het bedrijf geregistreerd is bij een toezichthoudende autoriteit. Plus500UK LTD wordt geautoriseerd en gereguleerd door Financial Conduct Authority (FRN 509909). Hierdoor weet je dat het bedrijf zich aan allerlei regels moet houden, en goed in de gaten gehouden wordt.

Plus500 zou er niet eens met je geld vandoor kunnen gaan als ze dat zouden willen.

Al met al kun je dus zeker zeggen dat Plus500 een betrouwbaar en veilig platform is, dat netjes haar afspraken met haar gebruikers weet na te komen, en dat goed in de gaten wordt gehouden door een onafhankelijk instituut.

Waarschuwing: je vermogen loopt risico bij het handelen met CFD’s. Handel verstandig.

Mijn laatste maar belangrijkste tip: handel via een betrouwbare broker

Ik handel zelf al enkele jaren met Plus500. Dit bedrijf is simpel in gebruik, en hanteert lage kosten.

Ik ben niet de enige die dit bedrijf goed en betrouwbaar vindt, want er zijn al miljoenen die dit systeem gebruiken.

In deze markt zie je op dagelijkse en wekelijkse basis grote verschillen in de koers, vandaag zou de koers nog flink kunnen stijgen.

Daarom ben ik erg blij dat Plus500 op korte termijn je acties doorvoert. Na het geven van de opdracht kan je er vertrouwen in hebben dat het snel wordt uitgevoerd.

Bij Plus500 kun je tevens via iDEAL storten.

Kijk op deze actiepagina en begin met handelen via Plus500.

Tot slot wil ik jou wel bewust maken van de volgende vereiste meldingen:

 • Plus500 is een CFD service
 • Jouw kapitaal loopt risico bij handelen (handel verstandig)
 • Plus500 is geschikt voor ervaren traders en niet voor beginners

Frank Sanders

Hoi, ik ben Frank Sanders, ik ben deskundige op het gebied van geldzaken. Ik heb duizenden mensen geholpen om financieel onafhankelijk te worden. Op deze website laat ik zien hoe iedereen vanuit huis een inkomen kan verdienen en financieel sterker kan worden.

1 Reactie op "Wat Is Litecoin en Waar Kan Ik het Kopen of Verkopen? 3 Tips"

 1. gerard van winden

  says:

  ik wil 10 litecoin kopen wat moet ik doen graag antwoord

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *