CFD’s zijn complexe instrumenten en lopen een hoog risico om snel geld te verliezen als gevolg van hefboomwerking. 66% van de beleggers in kleine beleggingen verliest geld bij het handelen in CFD’s bij deze aanbieder. U moet overwegen of u begrijpt hoe CFD’s werken en of u het zich kunt veroorloven het hoge risico te nemen uw geld te verliezen. Voor cryptocurrencies geldt: zeer volatiel investeringsproduct. Uw kapitaal loopt risico. 72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met plus500. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Wat Is Qtum en Waar Kan Ik Het Kopen / Verkopen? 3 Tips

Als je dit artikel leest heb je wellicht al eens gehoord over de cryptocurrency Qtum. Mocht je er nog niet van gehoord hebben, dan is dat ook geen enkel probleem. In dit artikel zal ik namelijk kort toelichten wat Qtum is, waar je het kan kopen en zal ik tips geven voor het kopen en verkopen van cryptocurrencies. Wil je aan de slag met cryptocurrencies? Dan is dit je artikel!

Wat zijn cryptocurrencies?

Cryptocurrencies zijn iets waar de meeste beleggers nog een beetje huiverig voor zijn. Dit heeft vooral te maken met het feit dat ze de techniek erachter nog niet precies begrijpen. Daarnaast zijn de koersen van cryptocurrencies soms nogal volatiel, iets wat ook niet iedere belegger aanspreekt.

Maar als jij op zoek bent naar een nieuwe mogelijkheid om te investeren in een toekomstige valuta, dan zijn crypto’s misschien precies het juiste voor jou. Het voert te ver om in dit artikel precies uit te leggen hoe de techniek achter cryptocurrencies precies werkt. Als je hierover meer wilt weten, dan raad ik dit artikel van harte aan.

Kort gezegd komt het hierop neer. Cryptocurrencies (die in het Nederlands ook wel beter bekend staan als cryptovaluta) zijn digitale munteenheden. Deze worden door steeds meer mensen gezien als een alternatief voor het bestaande monetaire systeem. Cryptovaluta zijn gebaseerd op een techniek die zich blockchain noemt.

Dit is een techniek om transacties decentraal te kunnen valideren.

Als een munteenheid decentraal gevalideerd wordt, is dit eigenlijk het beste te vergelijken met een heel groot kasboek. Bij elke transactie, iedere wijziging die in het systeem plaatsvindt, moet dit door duizenden andere kasboeken gevalideerd worden. Het grote verschil met de huidige valuta die we kennen, is dat er geen politiek element meer bestaat binnen blockchain.

Daarnaast wordt het bijna onmogelijk om te frauderen met geld. Het is technisch gezien namelijk onmogelijk om geld wit te wassen. Dit komt door het feit dat iedere wijziging dus wordt vastgelegd in zoveel andere kasboeken, die op heel veel verschillende plekken op de hele wereld liggen.

Wat is Qtum?

Qtum is een blockchain project. Qtum wordt eigenlijk uitgesproken als quantum. Het is een project dat door de gelijknamige Qtum foundation in het leven geroepen is. Het team achter Qtum heeft zich tot doel gesteld om het zakenleven en de wereld van de blockchain dichter bij elkaar te brengen. In het Qtum project zijn er twee verschillende toepassingen voor de bijbehorende munt: de Qtum coin.

De Qtum coin wordt namelijk gebruikt om transacties te doen binnen een bepaald netwerk. Daarnaast worden de coins ook gebruikt om de transacties binnen datzelfde netwerk goed te keuren. Daardoor valt Qtum het beste te beschrijven als een kruising tussen Ethereum aan de ene kant en Bitcoin aan de andere kant.

Dat Qtum vergeleken wordt met Bitcoin, is niet heel verrassend. Het Qtum project is namelijk sterk geïnspireerd door het Bitcoin netwerk. Wel wordt het Qtum project door een aantal andere functionaliteiten gekenmerkt. Dat is ook waar de link met Ethereum vandaan komt.

Net zoals bij Ethereum is er bij Qtum namelijk sprake van zaken als Smart Contracts en DAPPs.

Deze functionaliteiten zijn toegevoegd om struikelblokken weg te nemen voor de gebruikers. Het team achter het Qtum project wil deze zaken op de juiste manier ‘tweaken’. Zo wil men een effectief platform aanbieden aan bedrijven en ondernemers die de blockchain technologie commercieel willen gaan gebruiken.

De ICO van Qtum begon in het eerste kwartaal van 2017. Toen is er binnen een week maar liefst $15 miljoen opgehaald. Op dit moment zijn er ruim 89 miljoen coins in omloop. De totale mogelijke circulatie is 100 miljoen. Daarmee heeft Qtum voor een jonge coin al een flinke market cap weten te bereiken. Momenteel is Qtum één van de 30 grootste cryptocurrencies.

Op zoek naar een eenvoudig werkende en betrouwbare broker?

Ik handel zelf al enkele jaren met Plus500. Je kan via IDEAL Storten. Dit bedrijf biedt zeer lage tradekosten aan jouw handelingen worden snel verwerkt.

Kijk snel op de actiepagina en begin met handelen via Plus500.

Een paar verzochte waarschuwingen: Plus500 is een CFD service, je kapitaal loopt risico bij handelen (handel verstandig) en Plus500 is geschikt voor ervaren traders en niet voor beginners.

Let op: 72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Welke zaken maken Qtum nu zo bijzonder?

Eerder heb ik al aangegeven dat Qtum gebruik probeert te maken van de voordelen die andere blockchain projecten bieden. Door meerdere van deze voordelen te bieden, wil men ondernemers een unieke munt bieden waarmee heel veel mogelijk is. Maar welke technieken maken Qtum nu zo bijzonder? Hieronder heb ik de belangrijkste zaken even op een rijtje gezet.

Eigenschap #1: Proof of Stake

De eerste eigenschap van het Qtum project dat ik hier graag onder de aandacht wil brengen is de zogenaamde Qtum Proof of Stake. De Proof of Stake is eigenlijk het makkelijkste te omschrijven als een algoritme dat transacties kan goedkeuren. Waar dit bij Bitcoin door middel van mining gebeurt (iets dat veel rekenkracht kost), werkt het bij het Qtum project op een andere manier.

Met de Proof of Stake-techniek kun je, indien je de juiste wallet gebruikt, aanspraak maken op een klein deel van de blockreward. Een blockreward is een beloning die je krijgt voor het goedkeuren van een transactie.

En juist hier ligt het grote verschil tussen de techniek van Bitcoin en die van Qtum.

Het grote verschil is dat er bij het minen alleen een beloning is voor diegene die de rekenkracht weet aan te leveren. Maar bij Proof of Stake krijgen alle gebruikers een klein deel van die beloning. Daarmee krijg je dus een soort dividend uitgekeerd, zelfs als je maar 1 coin hebt. Het rendement ligt op dit moment ergens tussen de 3% en 6%.

Dit rendement klinkt misschien niet erg spectaculair. Maar het is een stuk hoger dan rendement op spaargeld en het is gewoon passief inkomen. Dat is toch leuk meegenomen. Zeker voor de belegger die op zoek naar alternatieven nu de rente bij veel banken praktisch nul is.

Eigenschap #2: Transactiemodel

Het transactiemodel wat ten grondslag ligt aan Qtum is overgenomen van Bitcoin. Het gaat hier om het zogenaamde UTXO-transactiemodel (Unspent Transaction Output). Dit transactiemodel draagt er zorg voor dat transacties niet dubbel goedgekeurd kunnen worden binnen het netwerk. Door deze techniek kan het zijn dat je meer coins op je wallet krijgt dan je hebt gekocht.

De coins die je dan teveel hebt ontvangen krijgen dan een label (unspent). De coins die dan als unspent geregistreerd staan kan je dan nog voor een andere transactie gebruiken.

Eigenschap #3: Virtual Machine

Een eigenschap die het Qtum project heeft overgenomen van het Ethereum project is de Virtual Machine. Deze virtual machine vormt eigenlijk het hart van het Ethereum project. De virtual machine maakt het mogelijk allerlei decentrale applicaties te draaien. Voorbeelden van die applicaties zijn bijvoorbeeld Smart Contracts.

Het grote voordeel van Smart Contracts is dat je op basis van een applicatie kunt handelen zonder dat je precies weet met wie je aan het handelen bent. Een soort macro zorgt ervoor dat er een transactie zal plaatsvinden, mits er voldaan is aan een aantal eisen.

Als er niet aan deze eisen voldaan is, zal de transactie ook niet plaatsvinden.

Door de combinatie van de bovenstaande eigenschappen is het team achter Qtum ervan overtuigd dat men een veilige en betrouwbare munt geschapen heeft. Wellicht is het ook nog interessant om te vermelden dat Qtum gebruik maakt van het zogeheten SPV-protocol. SPV staat in dit geval voor Simple Payment Verification. Dit is ook in het Bitcoin Whitepaper van Satoshi beschreven.

Simple Payment Verification zorgt ervoor dat men, als men een transactie wil doen, men niet eerst de volledige blockchain moet downloaden. Dit zorgt ervoor dat cryptovaluta ook veel bereikbaarder worden voor mensen die hun transacties alleen op mobiele apparaten doen. Qtum speelt zo handig in op het feit dat steeds meer mensen alles op hun mobiel doen.

Eigenschap #4: Stakebox

Tot slot is er nog één toffe eigenschap die Qtum bijzonder maakt. Het is een eigenschap die al eerder te zien was bij Reddcoin. Het is de zogeheten Stakebox. Qtum zorgt, zoals eerder al aangegeven, al voor een passief inkomen. Als je dit passief inkomen echter wilt vergroten, kun je ervoor kiezen om een stakebox te koppelen aan je wallet.

Hierdoor ben je constant met het netwerk verbonden.

Omdat je wallet dan constant in connectie staat met het netwerk, krijg je een hogere staking reward. Dit zorgt op zijn beurt weer voor een hoger passief inkomen. Je leest het goed: passief inkomen. Je hoeft er dus niets extra voor te doen, terwijl het wel meer oplevert. Iets wat een belegger als muziek in de oren moet klinken!

Waar kan ik Qtum kopen en verkopen?

Nu je het nodige hebt gelezen over Qtum kan ik me goed voorstellen dat je geïnteresseerd bent geraakt in Qtum. De grote vraag is dan ook waar je Qtum kunt kopen en verkopen. Qtum kun je op verschillende plekken kopen en verkopen. Het platform waar ik zelf de beste ervaringen mee heb, is Plus500.

Zelf handel ik al meerdere jaren via Plus500. Ik ben erg tevreden over de service die dit platform biedt. Ze zijn snel en hanteren erg lage kosten. Het komt namelijk nog wel eens voor dat je lang op je order moet wachten, waardoor je voor een heel andere prijs inkoopt dan de prijs waarvoor je dacht zaken in te kopen. Zeker bij volatiele beleggingen als cryptovaluta is een snelle service essentieel.

Daarnaast vind ik het persoonlijk erg praktisch dat je er gewoon met iDeal kunt betalen. Dat betekent dat je niet eens creditcard nodig hebt om te beginnen met beleggen in cryptovaluta. Nu kan ik Plus500 natuurlijk wel aanraden, ik blijf verplicht om je op een aantal zaken te wijzen.

  • Plus500 is een CFD Service
  • Zoals bij iedere belegging loopt je kapitaal risico als je ermee gaat handelen (handel dus verstandig!)
  • Plus500 is een platform wat voor ervaren gebruikers geschikt is, niet voor beginners.

Het is goed om je in te lezen over Plus500 en het handelen met CFD’s (Contracts For Differences). Hierover is een uitgebreid artikel geschreven.

Let wel op: 72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

3 tips bij het kopen van Qtum

Tot slot wil ik je nog een aantal tips aan de hand doen voordat je besluit te investeren in cryptovaluta zoals Qtum. Deze tips zijn dus van toepassing op investeringen in Qtum, maar kunnen ook gezien worden als tips voor investeren in cryptovaluta in het algemeen.

Tip #1: Houd je rustig bij grote koersschommelingen

Zoals al eerder aangegeven zijn cryptovaluta gedecentraliseerd. Dit houdt in het kort in dat ze niet aan het reguliere bankensysteem gekoppeld zijn. Daarmee valt ook de koppeling tussen de waarde van de valuta en de economische situatie weg. Dit is hetgeen wat er normaliter voor zorgt dat er niet al te grote koersschommelingen plaatsvinden.

Maar omdat deze koppeling nu weggevallen is, komen grote koersschommelingen regelmatig voor bij cryptovaluta. Met andere woorden: er is sprake van een grote koersvolatiliteit. Mijn tip is om niet in paniek te raken wanneer de waarde van Qtum opeens daalt. De waarde van een Bitcoin kan per dag wel eens $1000 verschillen. Als je gaat investeren in cryptovaluta, moet je dit in je achterhoofd houden.

Tip #2: Doe onderzoek voordat je gaat investeren

Voordat je geld gaat investeren in cryptovaluta, doe je er goed aan om eerst veel te lezen over het systeem en het team dat schuilgaat achter de desbetreffende valuta. Niet alle cryptovaluta zijn even betrouwbaar. Dit kost wel even tijd, maar het zorgt er wel voor dat je met een gerust hart kunt gaan investeren als je je eenmaal hebt ingelezen.

Het investeren in cryptovaluta is wat dat betreft niet heel anders dan de aanschaf van een nieuwe auto. Voordat je er geld insteekt wil je toch graag zeker weten of je de best mogelijke keuze maakt die bij je past.

Tip #3: Kies de juiste wallet

Als laatste wil ik nog de volgende tip meegeven. Je moet er goed over nadenken wat voor soort wallet je gaat gebruiken. Mocht je nog meer willen weten over het gebruik van wallets, dan kan ik je dit artikel van harte aanraden.

Mijn laatste maar belangrijkste tip: handel via een betrouwbare broker

Ik handel zelf al enkele jaren met Plus500. Dit bedrijf is simpel in gebruik, en hanteert lage kosten.

Ik ben niet de enige die dit bedrijf goed en betrouwbaar vindt, want er zijn al miljoenen die dit systeem gebruiken.

In deze markt zie je op dagelijkse en wekelijkse basis grote verschillen in de koers, vandaag zou de koers nog flink kunnen stijgen.

Daarom ben ik erg blij dat Plus500 op korte termijn je acties doorvoert. Na het geven van de opdracht kan je er vertrouwen in hebben dat het snel wordt uitgevoerd.

Bij Plus500 kun je tevens via iDEAL storten.

Kijk op deze actiepagina en begin met handelen via Plus500.

Tot slot wil ik jou wel bewust maken van de volgende vereiste meldingen:

  • Plus500 is een CFD service
  • Jouw kapitaal loopt risico bij handelen (handel verstandig)
  • Plus500 is geschikt voor ervaren traders en niet voor beginners

Frank Sanders

Hoi, ik ben Frank Sanders, ik ben deskundige op het gebied van geldzaken. Ik heb duizenden mensen geholpen om financieel onafhankelijk te worden. Op deze website laat ik zien hoe iedereen vanuit huis een inkomen kan verdienen en financieel sterker kan worden.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *