CFD’s zijn complexe instrumenten en lopen een hoog risico om snel geld te verliezen als gevolg van hefboomwerking. 66% van de beleggers in kleine beleggingen verliest geld bij het handelen in CFD’s bij deze aanbieder. U moet overwegen of u begrijpt hoe CFD’s werken en of u het zich kunt veroorloven het hoge risico te nemen uw geld te verliezen. Voor cryptocurrencies geldt: zeer volatiel investeringsproduct. Uw kapitaal loopt risico. 72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met plus500. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Stellar Lumens (XLM): Wat Is het en Waar Kan Ik het Kopen / Verkopen?

Nu de crypto hype een beetje gedaald is, kunnen we eens rustig al die munten gaan analyseren. Want hoe je het wendt of keert, er zijn ontzettend veel digitale munten waarin je tegenwoordig kunt handelen. Een aantal jaar geleden sprak men enkel nog over de Bitcoin en wist de helft van de mensen niet eens wat het was. Nu beginnen we langzamerhand een beetje te begrijpen wat die cryptomunten nou zijn.

Zoals je in andere artikelen hebt gelezen, is het misschien wel duidelijk geworden dat elke munt eigenlijk een soort van project is. De ene munt kan gebruikt worden in de duurzaamheidssector en de andere munt gebruikt men weer in de digitale wereld. Kortom, er zijn heel veel projecten en zo heel munten. In dit artikel focussen we ons op 1 munt, de Stellar Lumens.

We zullen uitleggen wat de geschiedenis van deze munt is en wat je precies met deze munt kunt doen. Daarnaast zal de koers van de munt besproken worden en waar je precies deze munt kan kopen en verkopen.

Wat is Stellar Lumens?

Stellar Lumens is een van de vele altcoins die men tegenwoordig op de markt kan kopen. Maar waar Stellar Lumens daadwerkelijk voor staat is het voorzien in een snelle en veilige manier om bezit en of waarde uit te wisselen door gebruik te maken van de blockchain. Door middel van een blockchain worden de zender en ontvanger geanonimiseerd, maar kunnen ze wel achterhaald worden.

Wat wil Stellar Lumens bereiken met deze betalingsvoorziening? Stellar Lumens wil zorgen dat men snel, veilig en efficiënt valuta kan transfereren naar vrienden, familie of naar bedrijven. Het project focust zich voornamelijk op consumenten, en dus kleine bedragen. Het houdt zich daarom niet bezig met het transfereren van miljoenen en miljarden die bijvoorbeeld banken naar elkaar sturen.

Hoe werkt het systeem van Stellar Lumens?

Het werkt eigenlijk heel simpel: Stellar Lumens zorgt er eigenlijk voor dat er geen bank meer tussen de zender en de ontvanger van het geld komt. Het nadelige van banken is dat het vaak lang duurt voordat je valuta via een bank naar bijvoorbeeld Australië gestuurd hebt.

Met behulp van de Stellar Server houdt het bedrijf een digitaal grootboek bij van alle transacties, oftewel hun Blockchain. Elke server controleert de andere servers om de 2 tot 5 seconden. Zo ontstaat er consensus of de betalingen wel of niet juist en legaal zijn verricht.

De server van Stellar Lumens controleert dus eigenlijk zichzelf.

Wanneer er ‘toestemming’ is gegeven door de Stella Server kan de betaling plaatsvinden. Het handige aan de Stellar blockchain is dat je elke valuta kan sturen naar de ontvanger. De ontvanger kan vervolgens kiezen in welke vorm hij de gestuurde valuta wilt ontvangen (Euro’s, Dollars, Bitcoins, Dirhams etc.).

De huidige technologie van Stellar is efficiënt en goedkoop: een transacties kost nu momenteel 0,00001 lumens. Oftewel, je kunt 100.000 transacties versturen met 1 Lumens. Op deze manier verleent de Stellar Lumens zich uitermate geschikt voor het doen van microbetalingen.

Het leuke aan het platform van Stellar Lumens is dat het erg toegankelijk en duidelijk is. Veel mensen investeren in bepaalde cryptomunten, maar snappen het project erachter niet of snappen de technologie die het bedrijf gebruikt nauwelijks. Stellar Lumens wordt geprezen om zijn duidelijkheid en is daarom niet voor niets uit de startblokken geschoten vorig jaar.

Door kenners wordt het niet voor niets de Future of Banking genoemd. Ben je nu al een fan? Neem dan een kijkje op hun website, deze is erg interessant en interactief!

www.stellar.org

Op zoek naar een eenvoudig werkende en betrouwbare broker?

Ik handel zelf al enkele jaren met Plus500. Je kan via IDEAL Storten. Dit bedrijf biedt zeer lage tradekosten aan jouw handelingen worden snel verwerkt.

Kijk snel op de actiepagina en begin met handelen via Plus500.

Een paar verzochte waarschuwingen: Plus500 is een CFD service, je kapitaal loopt risico bij handelen (handel verstandig) en Plus500 is geschikt voor ervaren traders en niet voor beginners.

Let op: 72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Wat is de koers van Stellar Lumens (XLM)?

Voordat je eventueel besluit te investeren in Stellar Lumens, is het belangrijk dat je koers analyseert.  Wanneer gaat de prijs omhoog? Bij welke activiteiten uit de crypto en betalingsindustrie zakt de prijs weer? De koers van een verandert cryptomunt per seconden. Daarom is het belangrijk dat je altijd de koers in de gaten houdt en up-to-date blijft over Stellar Lumens.

Het Stellar netwerk ging in 2014 live en bracht maar liefst 100 miljard cryptomunten op de markt. Een jaar later veranderde het de naam van haar tokens Lumens. Zo koppelt de naam Lumens zich meer met het Stellar netwerk en de non-profit organisatie Stellar.org.

Net als bij iedere andere koers wordt de koers van Stellar Lumens bepaald door vraag en aanbod op de markt.

Om ervoor te zorgen dat Stellar Lumens zich kan blijven ontwikkelen heeft deze 5% van de tokens zichzelf gereserveerd. De rest van de tokens zijn dus open voor de markt.

Waar kun je Stellar Lumens kopen?

Veel van deze cryptocurrencies koop je op zogenoemde exchange markets. Dit zijn online markten waar je veel verschillen cryptomunten kunt kopen. Momenteel werkt de huidige markt zo: op veel websites lees markten kun je eigenlijk alleen Bitcoins of Ethereum kopen. Dit zijn websites zoals bittrex.com of binance.com.

Vroeger was het nog erg lastig om de juiste platforms te vinden om cryptocurrency te kopen, maar dat is tegenwoordig niet meer zo. Er zijn veel grote beurzen in opkomst waar je gemakkelijk jouw cryptomunten kunt kopen. Echter, niet alle munten kun je bij alle markten/beurzen kopen. Dit maakt het soms moeilijker om de juiste munten te kopen.

De grote munten zoals bitcoins, ethereums en litcoins kunnen op elke beurs verkocht worden, maar munten zoals Stellar Lumens zijn soms wat moeilijker te verkrijgen. Je kunt ook op de volgende manier aan Stellar Lumens tokens komen.

Allereerst koop je via bijvoorbeeld Bittrex, Binance of Coinbase je Bitcoins of Ethereums. Deze munten geven je eigenlijk de toegang tot het kopen van alle andere coins, die worden ook vaak altcoins genoemd.

Meestal moet je minimaal een bedrag van 100 euro betalen om hiermee Bitcoins of Ethereums te kopen.

Wanneer je deze munten hebt, kun je de grote markt op. De Bitcoins en Ethereums geven je op deze manier toegang tot het kopen van deze altcoins. Je koopt met een van de twee munten Stellar Lumens. Wat je voor Lumens betaalt, hangt dus af van de waarde van de Bitcoin of Ethereum op het moment dat jij ze gekocht hebt.

Is de koers van Bitcoin erg laag, dan kun je dus meer Lumens kopen dan wanneer de koers van de Bitcoin erg hoog ligt.

Waar kun je Stellar Lumens verkopen?

Via dezelfde platforms waar je Lumens koopt, kun je ze eigenlijk gemakkelijk verkopen. Dit verkopen gaat met 1 druk op de knop. Veel mensen kopen in en om vervolgens snel (soms wel een paar seconden later) weer te verkopen, dit wordt ook wel traden genoemd.

Het traden van munten kan heel erg lucratief zijn, omdat de koers van munten met de seconden verandert.

Om een voorbeeld te geven: stel je koopt 100.000 Lumens in op het moment dat de grafiek op een laag punt ligt. Je koopt dan Lumens in voor ongeveer 100.000* 0.20 eurocent= 20.000 euro; dit is natuurlijk een hele hoop geld. Maar een minuut later, soms wel minder, kan het zo zijn dat de waarde van jouw munt bijvoorbeeld met 7 cent is gestegen.

Als je jouw Lumens dan weer op dat moment verkoopt, dan maak je dus 100.000*0.07=7000 euro winst in luttele seconden. Wanneer de grafiek dan weer daalt, kun je ze weer inkopen en later weer verkopen, etc.

Doe vooral goed onderzoek en bekijk crypto websites om up-to-date te blijven over Stellar Lumens. Hier bekijk je wat het bedrijf in de toekomst van plan is en of ze bijvoorbeeld partnerschappen aangaan of nieuwe technologieën lanceren. Vaak voor de datum van een veelbelovende release wordt de markt van de betreffende coin flink opgejut en kan de prijs zomaar eens omhoogschieten.

Houd hier dus rekening mee.

Meer info over Stellar Lumens?

De crypto wereld gaat ontzettend hard en elke dag zijn is er veel nieuws omtrent de vele munten. Daarom is het belangrijk dat je al die informatie op een gemakkelijke en snelle manier in de gaten kan houden. De website van Stellar, Coin Market Cal en bijvoorbeeld Reddit kunnen je hierbij goed helpen.

Hier wordt ontzettend veel informatie met elkaar gedeeld en je kunt gemakkelijk deze informatie sorteren per coin.

Ook zijn er veel Youtube channels die veel informatie verschaffen over coins, zoals de volgende video:

Belangrijk is dat je van verschillende kanalen informatie vergaart en niet Lumens koopt op basis van 1 statement van een bepaalde website of vlog.

Conclusie

Stellar Lumens heeft ontzettend veel potentie voor toekomst. Als je aan 10 mensen vraagt of ze het zien zitten dat je binnen 1 seconde geld overmaakt naar iemand uit Australië, zullen ze alle 10 ja zeggen. Echter, moet er met twee zaken rekening gehouden worden.

Ten eerste: er zijn concurrenten op de markt zoals Ripple. Ripple stelt eigenlijk haar klanten in staat om zo’n betalingsprotocol te integreren in eigen systemen. Grote banken zijn al onderzoek aan het doen naar deze technologie en hebben interesseren om dit te integreren.

Met Ripple kunnen mensen ook heel snel geld over maken in real time.

Ten tweede is het nog helemaal de vraag of overheden services zoals Lumens hun werk laten gaan. Banken en overheden werken normaliter nauw samen. Services als Lumens & Ripple kunnen ervoor zorgen dat die samenwerking minder nauw wordt en zo verwaarloosd.

Tevens hebben banken ook veel macht en het is maar eenmaal de vraag of ze die kwijt willen. Vooralsnog lijkt Lumens een hartstikke sterke service en zeker iets wat in de toekomst goed kan gaan werken. In deze globaliserende wereld wilt men dat alles steeds sneller kan en mag en met de service van Lumens kan men helemaal snel geld overmaken.

Echter, technologie loopt vaak mijlenver voor op overheden, wetten en beleidsplannen. Dit zou ervoor kunnen zorgen dat zowel Lumens als Ripple nog even in de koelkast worden gestopt voordat deze services wereldwijd gebruikt kunnen, maar vooral mogen worden!

Mijn laatste maar belangrijkste tip: handel via een betrouwbare broker

Ik handel zelf al enkele jaren met Plus500. Dit bedrijf is simpel in gebruik, en hanteert lage kosten.

Ik ben niet de enige die dit bedrijf goed en betrouwbaar vindt, want er zijn al miljoenen die dit systeem gebruiken.

In deze markt zie je op dagelijkse en wekelijkse basis grote verschillen in de koers, vandaag zou de koers nog flink kunnen stijgen.

Daarom ben ik erg blij dat Plus500 op korte termijn je acties doorvoert. Na het geven van de opdracht kan je er vertrouwen in hebben dat het snel wordt uitgevoerd.

Bij Plus500 kun je tevens via iDEAL storten.

Kijk op deze actiepagina en begin met handelen via Plus500.

Tot slot wil ik jou wel bewust maken van de volgende vereiste meldingen:

  • Plus500 is een CFD service
  • Jouw kapitaal loopt risico bij handelen (handel verstandig)
  • Plus500 is geschikt voor ervaren traders en niet voor beginners

Frank Sanders

Hoi, ik ben Frank Sanders, ik ben deskundige op het gebied van geldzaken. Ik heb duizenden mensen geholpen om financieel onafhankelijk te worden. Op deze website laat ik zien hoe iedereen vanuit huis een inkomen kan verdienen en financieel sterker kan worden.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *