Geld Verdienen als Testpersoon: Wel of Niet Doen?

Je hebt geen speciale vaardigheden, en je hebt ook weinig tot geen diploma’s. Wel heb je genoeg tijd, en sta je open voor nieuwe ervaringen; je deinst niet achteruit voor het onbekende. En het belangrijkste: je wilt graag wat geld verdienen. In dat geval is er goed nieuws voor je: jouw eigenschappen maken jou tot de perfecte kandidaat voor (wetenschappelijke) proeven!

Op dit moment is je nieuwsgierigheid hoogstwaarschijnlijk gewekt. Een nieuwe uitdaging, denk je enthousiast. Maar anderzijds kan het ook enige twijfels in je oproepen. (Proefpersoon zijn, is dat wel echt iets voor mij?) Blijf toch nog even verder lezen, wie weet verander je wel van mening en meldt jij je straks direct aan als testpersoon.

testpersoon1

Wat houdt testpersoon zijn in?

Het woord zelf geeft het eigenlijk al aan. Als testpersoon ben jij de persoon die bepaalde tests doorloopt, in de naam van de wetenschap. Je hoeft daarbij niet meteen te schrikken en te denken aan alle creepy horrorfilms die jij ooit gezien hebt over mensen die opgesloten zitten in een kooi en allerlei testen moet ondergaan. Testpersonen zijn over het algemeen hele alledaagse mensen.

Er zijn genoeg mensen, net als jijzelf misschien, die zich beschikbaar stellen als testpersoon om wat bij te verdienen. Sterker nog, er zijn zelfs mensen die het als hun fulltime baan doen. Daarnaast verdien je niet alleen geld, maar leef je ook in de wetenschap dat jij hebt bijgedragen aan de ontdekking van nieuwe zaken, of de bevestiging van theorieën van wetenschappers.

testpersoon2

Hoe Jacko met 1-2 uur per week duizenden euro’s per maand verdient

Ontdek het beste verdienmodel om een passief inkomen op te bouwen op het internet en dat:

 • Zonder technische kennis
 • Zonder product
 • Zonder opstartkosten
 • Zonder te adverteren
 • Zonder vooropleidingen

Start hier met het verdienen van duizenden euro’s per maand

Wanneer kwalificeer je als testpersoon?

Er zijn vaak naast de standaardvereisten (tijd – sommige onderzoeken bestrijken een langere periode – en bereidheid en toewijding) nog een aantal andere zaken waar je aan moet voldoen wanneer je me wilt doen aan een onderzoek. Deze zijn echter over het algemeen erg onderzoeksspecifiek, en variëren dus per onderzoek.

Zo kan het zijn dat je gevraagd wordt of je wel/niet een bepaalde pil slikt, of je man bent in een bepaalde categorie, of je een bepaalde culturele achtergrond hebt. Zodoende kan er onderzoek gedaan worden naar het effect van een bepaald medicijn, of naar de gevoelens die jij hebt of eigenschappen die jij bezit, om te kijken of dit gelinkt kan worden aan jouw achtergrond.

Wat zijn de gevaren?

Helaas staat het functioneren als menselijk proefkonijn er ook om bekend dat het vele gevaren met zich meebrengt. Veelvoorkomende gevaren zijn (lichamelijke) bijwerkingen van bepaalde medicijnen, of psychische schade. En het belangrijkste: je doet de testen op eigen risico, vaak teken je zelfs een verklaring hiervoor. Daarnaast krijg je ook geen bescherming van de overheid.

Toch zit er ook een andere kant aan het verhaal. Juist doordat je namelijk een risico neemt, is de beloning van een dergelijke klinische test waarbij je bijvoorbeeld medicijnen test vaak vrij hoog. Daarbij zijn er ook uitzonderingen, waarbij je wel degelijk begeleiding krijgt (psychisch) na een bepaalde test.

Het ligt er dus uiteindelijk aan of jij het de risico’s waard vindt om je beschikbaar te stellen als testpersoon. En of je echt zo graag je geld verdient als menselijk proefkonijn, of dat je toch kiest voor een minder risicovol baantje. Een kanttekening: niet alle testpersoon baantjes brengen veel risico met zich mee, maar er geldt wel: hoe minder risico, hoe minder hoog de beloning.

testpersoon3

Voorbeelden van testpersoon baantjes

Ben je nog niet afgeschrikt, en toch nog steeds benieuwd naar een baantje als testpersoon? Hieronder vindt je een aantal voorbeelden van testpersoon baantje, en hun geschatte inkomens en gevaren.

#1 Medicijnen testen

De meest bekende, en voor de hand liggende, manier om geld te verdienen als proefpersoon, is door middel van zogenaamde ‘drug trials’. Dit houdt in dat een bepaald medicijn (‘drug’) toegediend wordt aan de testpersoon, waarna de effecten ervan op de persoon gemeten worden.

Klinische proeven die de menselijke reacties op drugs of medische apparaten testen, zijn een winstgevende manier om testpersoon te zijn. Dergelijke proeven kunnen inhouden dat de persoon een medicijn in moet nemen, en naar testcentrum moet komen om zijn/haar bloed te laten prikken, en een echocardiogram en dergelijke te krijgen, evenals een fysieke check-up gedurende enkele weken of maanden.

Inkomen: verschilt, maar kan duizenden euro’s zijn

Gevaar: Sommige medicijnen kunnen bijwerkingen hebben, die kunnen leiden tot een opname in het ziekenhuis, permanent letsel, of, in een enkel geval, zelfs dood

testpersoon4

#2 Enquêtes

Je hebt het vast al eens gedaan: een enquête ingevuld. Enquêtes worden vaak gebruikt door bijvoorbeeld bedrijven als een handige en snelle manier om inzicht te krijgen in de wensen en ideeën van een bepaald publiek.

Enquêtes en focusgroepen leveren een niet-invasieve manier om geld te verdienen als testpersoon. Je kunt voor een online enquêtebedrijf gaan werken, waarbij je een profiel moet invullen, en je een bericht krijgt als je in aanmerking komt voor het invullen van een enquête.

Daarnaast kan je ook gevraagd worden om een nieuw product, dat bedrijven ontworpen hebben van een bepaald merk te gebruiken. Focusgroepen werken hetzelfde, behalve in het feit dat je betaald wordt om naar een bepaalde locatie te gaan en vragen te beantwoorden over een product met een groep mensen. Bijvoorbeeld voor het testen van een nieuwe smaak pizza.

Inkomen: verschilt, bijvoorbeeld: €5,- per enquête

Gevaar: geen

testpersoon5

#3 Ruimtevlucht

Misschien heb je wel een de oproepen voorbij zien komen op Facebook: NASA die mensen vraagt of ze gedurende 70 dagen, gedurende 24 uur per dag in bed willen blijven liggen. Destijds maakten je vrienden er wellicht grapjes over, omdat het idee enerzijds als een droom klinkt (zo goed als slapend geld verdienen) en anderzijds als het meest bizarre project ooit.

Toch bestaat het project wel degelijk. The Exercise Study is een test van 70 dagen, waarbij je 24 uur lang in een bed moet liggen, met je hoofd naar beneden. Je mag enkel gedurende zeer specifieke, beperkte tijd oefeningen doen.

Inkomen: €150,- per dag

Gevaar: hartproblemen, fysieke verzwakking, abnormale bloeddruk

#4 Mystery shoppen

Zie het als een recensent voor een restaurant die onder een valse naam gaat eten bij een restaurant, zodat hij de kwaliteit van het eten, de service en het gebouw later kan beoordelen. Mystery shoppen is niet veel anders dan recenseren.

Als mystery shopper moet je je voordoen as een klant en rapporteren hoe je je voelde tijdens winkelen. Rapporteer over de verzorgdheid en schoonheid van de instelling, over hoe de winkel zichzelf presenteert, en je algehele shopervaring. Deze opdrachten kunnen bezoekjes naar een restaurant, een supermarkt, een kledingwinkel en zelfs een autohandelaar.

Inkomen: verschilt, meestal tussen €18,- en €90,- per opdracht

Gevaar: geen

testpersoon6

Ervaringen van anderen

Op www.reddit.com is een post geplaatst met de vraag hoe anderen hun werk als menselijk proefkonijn ervaren hebben. Hieronder vindt je een voorbeeld van een antwoord:

”Ik deed mee aan een 30 dagen durende test die tot doel had het ontwikkelen van een betrouwbare manier om tijdelijk angst op te roepen in testpersonen, dat uiteindelijk gebruikt kan worden voor het testen van nieuwe anti-angst medicatie in de toekomst. Kortom, ik werd vastgelegd aan een beademingsapparaat en kreeg een luchtmengsel met een 5% CO2-gehalte binnen, wat er goed in slaagde om mij angstig te maken. Voorafgaand aan iedere test kreeg ik lorazepam van een ongespecificeerde dosis binnen, om er zeker van te zijn dat de geïnduceerde angst ‘behandelbaar’ was op dezelfde manier als medische gediagnosticeerde angst. Het was interessant werk, en ik wist wanneer ik de hoogste dosis lorazepam binnen gekregen had, omdat ik zo gigantisch high was.”

danint (2 jaar geleden)

Inmiddels zijn er al enkele testpersonen geweest voor ‘The Exc]ersise Study’ van NASA. Een man vertelde zijn verhaal aan www.nextshark.com:

”Ik was nog nooit voor iets serieus opgenomen geweest in het ziekenhuis, dus het idee van in een bed liggen was erg onwennig voor mij. Fysiek was het een pijnlijke ervaring; het lichaam is er niet aan gewend om gedurende lange perioden stil te liggen.”

”Ik had een aantal keren hoofdpijn, omdat de bloeddruk in mijn hoofd toenaam. Ook mijn ruggengraat heeft flink veel te verduren gehad. Horizontaal blijven is moeilijk.”

”Ik mocht 30 minuten lang mezelf op mijn handen en elleogen ondersteunen, en ik mocht mijn armen boven mijn hoofd houden, met mijn elleboog helemaal naar buiten gebogen en mijn hoofd omhoog. Meer mocht ik niet.”

”In totaal kwam het bedrag uit op €16000,- voor 108 dagen, omdat er een pre-bedrust periode is, en een post-bedrust periode.”

”Zodra het bed in verticale positie werd getild, voelden mijn benen zwaarder dan ooit tevoren. Mijn hartslag versnelde naar 150 bpm (‘beats per minute’). Mijn huid werd jeukerig; ik zat onder het zweet. Bloed trok naar mijn benen, waardoor de bloedvaten die steeds elastischer waren geworden in de laatste maanden van bedrust vergroot werden. Het voelde alsof ik ging flauwvallen. Ik moest vechten om te blijven staan, en het werd steeds moeilijker. Na acht minuten, zakte mijn bloeddruk van 150 bpm naar 70 bpm. Mijn lichaam dreigde in elkaar te zakken. Zodra mijn visie zwart werd, zag de staf mijn nummers zakken op machine en zetten ze het bed weer in horizontale positie.”

”Het is best wel een tricky proces om mee te kunnen doen, en er is ook een grote markt van mensen die aan dergelijke studie mee willen doen – het is een goede manier om geld te verdienen, zeker voor mensen die niet echt gekwalificeerd zijn voor ander werk.”

Drew Iwanicki (28)

testpersoon7

Conclusie: wel of niet aanmelden?

Op de vraag of je je wel of niet beschikbaar moet stellen als testpersoon, kan jij enkel zelf een antwoord geven. Je moet voor jezelf een afweging maken over de voor- en nadelen, de risico’s en de beloning. Is het het waard om mee te doen? Andere kunnen jou alleen de feiten geven, en tips en ervaringen delen, maar alleen jij kan beslissen: wel of niet aanmelden als testpersoon?

VIDEO: Hoe een leek binnen no-time duizenden per maand kan verdienen

Ontdek de gedetailleerde stap-voor-stap methode waarmee zelfs de grootste kluns een passief goed inkomen via het internet kan verdienen.

Geen technische kennis, hoge kosten, website of hoge kosten vereist.

Ontdek meer over dit perfecte verdienmodel

Frank Sanders

Hoi, ik ben Frank Sanders, ik ben deskundige op het gebied van geldzaken. Ik heb duizenden mensen geholpen om financieel onafhankelijk te worden. Op deze website laat ik zien hoe iedereen vanuit huis een inkomen kan verdienen en financieel sterker kan worden.

3 Reacties op "Geld Verdienen als Testpersoon: Wel of Niet Doen?"

 1. JOSEPH JANSSENS

  says:

  ik ben benieuwd wat u voor mij in petto heeft, ik had 11 jaar geleden (1975)strottenhoofdkanker. Gelukkig heeft dit voor mij een positief resultaat opgeleverd . Ik moet nu op 12/09 terug voor de jaarlijkse controle Neus-keel & oren specialist. Sinds +/_ 2 jaar heb ik zware rheuma gekregen en ben bij een rheumatoloog gegaan die mij een Corthisone kuur van 2 jaar heeft voorgeschreven te beginnen met 8mg. en per 2 maand af te bouwen met 2mg. ik zit momenteel op 1.6 mg. maar door die medicatie zijn mijn spieren verslapt en is elke inspanning echt vermoeiend. Ik ben een man van 67 jaar dus toch nog niet afgeschreven hoop ik. Het is ook zo dat ik mijn werk als vertegenwoordiger nog steed met volle liefde verder zet alleen om mijn klanten tereug te zien en vooral om niet in een zwart gat te vallen als een alleenstaande weduwenaar
  Mvg.

  Jos. Janssens

 2. Sharon van delsen

  says:

  Zou graag test persoon willen zijn waar moet ik daarvoor zijn aub?

 3. Romana

  says:

  hallo ik wil 2950 euro elke dag... :)

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *