CFD’s zijn complexe instrumenten en lopen een hoog risico om snel geld te verliezen als gevolg van hefboomwerking. 66% van de beleggers in kleine beleggingen verliest geld bij het handelen in CFD’s bij deze aanbieder. U moet overwegen of u begrijpt hoe CFD’s werken en of u het zich kunt veroorloven het hoge risico te nemen uw geld te verliezen. Voor cryptocurrencies geldt: zeer volatiel investeringsproduct. Uw kapitaal loopt risico. 72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met plus500. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Wat is Tether en Waar Kan Ik Het Kopen / Verkopen? 7 Tips

Hoewel de hype in Nederland misschien een beetje voorbij lijkt, zijn cryptocurrencies nog steeds een goede belegging voor de langere termijn. Dat gezegd hebbende, zijn er af en toe wel flinke verschuivingen in de waarde van de verschillende crypto’s. In dit artikel zal ik wederom een andere cryptomunt onder de loep nemen.

De cryptomunt die centraal staat in dit artikel is Tether. Tether is ontstaan met het idee dat deze crytpomunt stabiel zou worden en als digitale dollar gebruikt zou kunnen worden. Dat is ook de reden waarom Tether de waarde van de echte US-dollar zou spiegelen. Omdat deze munt zo stabiel is, wordt hij op veel exchanges als ruilmiddel gebruikt.

Eerst zal ik kort ingaan op de blockchain technologie waar deze cryptomunt gebruik van maakt. Dan zal er worden stilgestaan die de cryptomunt Tether biedt. Daarna zal er kort iets over de mogelijke risico’s die verbonden zijn aan Tether worden gesproken. Tot slot wordt de vraag beantwoordt waar je Tether kunt kopen of verkopen en krijg je een zevental tips over de koop en verkoop ervan.

Gebruik van Blockchain technologie

Bij het begrip blockchain slaat het hoofd bij velen al op hol. Dit komt omdat blockchain vaak onnodig ingewikkeld toegelicht wordt. Hoewel het ook niet per definitie makkelijk is om te begrijpen, kan het basisprincipe ervan wel in begrijpelijke taal worden uitgelegd.

De Blockchain technologie is eigenlijk een ontzettend grote spreadsheet of Excel bestand.

Deze spreadsheet wordt met alle gebruikers ervan wereldwijd gedeeld. En iedere keer dat er een mutatie plaatsvindt, wordt dit weer met iedereen gedeeld. Het resultaat hiervan is dat iedereen, altijd, met dezelfde spreadsheet werkt. Iedere keer dat er onderaan weer een nieuwe regel wordt toegevoegd, wordt dit dus meteen toegevoegd aan alle kopieën ervan ter wereld.

Het is ook onmogelijk eerdere mutaties ongedaan te maken. Dit maakt van de Blockchain technologie een waterdicht systeem. Dit wordt nog versterkt door de cryptografische software die eraan ten grondslag ligt; er kan niet mee gesjoemeld worden. Omdat valuta gebaseerd op de Blockchain technologie onafhankelijk opereren van centrale banken, is het erg populair.

Het berekenen van de mutaties in de Blockchain kost enorm veel rekenkracht. Deze rekenkracht wordt opgebracht door computers die op het netwerk aangesloten zijn. Voor de rekenkracht die deze processoren leveren, ontvangen ze een kleine vergoeding, in de vorm van de cryptovaluta waar het om gaat. Dit als compensatie voor de gemaakte kosten en geleverde rekendienst.

Kansen die Tether biedt

Tether is dus een cryptovaluta die zich spiegelt aan de dollar. Een kans die zich hiermee voordoet, is dat Tether niet zo volatiel is als andere cryptomunten. Er staan ook daadwerkelijk dollars tegenover de waarde van Tether die in omloop is.

Dat betekent dat er 1 dollar zou moeten zijn voor elke eenheid Tether die in omloop is. In de praktijk is dit ook bijna het geval, maar niet helemaal. Dat de verhouding dollars in reserve tegenover het aantal eenheden Tether niet helemaal 1:1 loopt, heeft te maken met kleine koersfluctuaties.

Een andere kans die Tether biedt, is dat Tether goed gebruikt kan worden als eenheid om andere crypto’s mee te kopen. Hierdoor heeft Tether ook snel succes gehad in de crypto rating (gemeten naar aandeel in de totale markt, de market cap).

Dat dit mogelijk is, heeft te maken met de koppeling aan de Amerikaanse Dollar. Door de koppeling van deze twee, zijn vrijwel alle dingen die met Amerikaanse Dollars te koop zijn, ook te koop met Tether.

Op zoek naar een eenvoudig werkende en betrouwbare broker?

Ik handel zelf al enkele jaren met Plus500. Je kan via IDEAL Storten. Dit bedrijf biedt zeer lage tradekosten aan jouw handelingen worden snel verwerkt.

Kijk snel op de actiepagina en begin met handelen via Plus500.

Een paar verzochte waarschuwingen: Plus500 is een CFD service, je kapitaal loopt risico bij handelen (handel verstandig) en Plus500 is geschikt voor ervaren traders en niet voor beginners.

Let op: 72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Risico’s van Tether

Er zijn echter ook wat zorgen in de cryptogemeenschap als het op Tether aankomt. De grootste zorg is dat de koppeling van het aantal eenheden Tether en de Amerikaanse Dollar niet meer 1:1 loopt. Daarnaast is de community enigszins bezorgd dat het platform achter Tether wordt gerund door de mensen die ook achter Bitfinex zitten.

Daardoor is de macht over de cryptocurrency in de handen van enkelen – wat cryptovaluta juist wilden voorkomen.

Uiteindelijk komt de grootste zorg erop neer dat er voor het publiek geen controle is. Er is geen waterdichte manier om te zien of het systeem achter Tether daadwerkelijk zo functioneert als men zegt.

Voor de oplettende lezer zou dit ook wel enigsins paradoxaal kunnen klinken. De kracht van cryptocurrencies was nu juist dat met de invoering van de Blockchain technologie er geen centralisatie meer was. Maar het zijn juist deze zaken die bij Tether ook een bedreiging vormen.

Het laatste risico van Tether ligt wederom bij Bitfinex. Bitfinex is namelijk een bedrijf, geen peer-to-peer handelsplatform. Tether (en de cryptomarkt in het geheel) zit nog steeds in een opgaande fase waarin veel ontwikkelingen nu pas tot bloei komen. Daardoor is het wel begrijpelijk dat het nog gekoppeld is aan de eigen afspraken.

Uiteindelijk kun je Tether dus ook beter vergelijken met crypto’s als Ripple en XRP dan met Bitcoins. Zelf ben ik een grote fan van Tether, het geeft me namelijk de mogelijkheid om door middel van 1 overzichtelijke crypto, andere crypto’s te kopen. Het succes van Tether is goed zichtbaar: Tether staat inmiddels bij de eerste 20 als het gaat om market cap.

Waar kan ik Tether kopen of verkopen?

Tether is op verschillende exchanges te krijgen. De bekendste exchanges waar Tether onder meer te krijgen is, zijn:

  • Binance
  • Changelly
  • HitBTC
  • Bitfinex

7 tips voor het kopen en verkopen van Tether

Tip #1: Kies waar en hoe je wilt handelen

De meest eenvoudige manier om te beginnen met handelen in een currency als Tether, is door het gewoon in te kopen. Nu klinkt dit misschien reuze eenvoudig, maar je kunt niet zomaar beginnen met kopen en verkopen. Eerst zul je namelijk een account moeten aanmaken op een cryptocurrency exchange.

De keuze hiervan is doorslaggevend voor de opties die je later hebt.

Zo bieden verschillende exchanges maar een beperkt aantal cryptocurrencies aan. Meestal gaat het hierbij alleen om currencies die hoog staan in de ranglijst voor wat betreft de market cap. Daarnaast kun je, als je zelf de inkoop van currencies gaat doen, niet handelen met een hefboom.

Over het algemeen vind ik Plus500 een heel prettige broker. Dit komt door de goede dienstverlening, de betrouwbaarheid en het feit dat men bij Plus500 nauwelijks vertraging heeft met transacties. Dit is zeker in de volatiele cryptomarkt van levensbelang.

Let op: 80.6% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Tip #2: Let niet op snelle koerswijzigingen: investeer met een plan

Cryptocurrencies staan bekend om hun volatileit. Dit betekent dat er nogal hevige koersschommelingen kunnen plaatsvinden. Het mooie aan Tether als basis hiervoor is dat Tether zelf niet of nauwelijks aan hevige koersschommelingen onderhevig is. Dat maakt het overigens ook meteen interessant om Tether als basis voor daytraden te gebruiken.

Voordat je begint met geld investeren in de cryptomarkt moet je een duidelijk doel voor ogen hebben. Helaas heb ik te veel mensen failliet zien gaan omdat ze geen sterk plan hadden. Voordat er geïnvesteerd wordt doe je er dus goed aan om kort met jezelf af te spreken bij welke koers je eventueel zou willen verkopen of welke periode je absoluut niet wilt verkopen.

Maar een plan maken en een plan uitvoeren zijn dan nog twee compleet verschillende dingen. Daarom is het goed de afspraken die je met je zelf hebt, op een rijtje te zetten zodat je altijd herinnert zult worden aan je eigen plan.

Tip #3: Begin op kleine schaal: investeer alleen geld dat je ook daadwerkelijk kunt missen

De volgende tip sluit heel goed aan bij het creëren van een investeringsplan. Het mooie aan de cryptomarkt is dat je er heel snel geld kunt verdienen. Soms kunnen cryptocurrencies van de ene op de andere dag echt door het dak gaan. Maar het kan ook de andere kant op gebeuren. Als dit gebeurt is je geld, dat nu in cryptocurrencies zit, soms binnen 24 uur helemaal niets meer waard.

Omdat er een groot investeringsrisico is, doe je er goed aan om alleen geld te investeren in die mate dat je het ook daadwerkelijk kunt missen. Beleg dus met mate en beleg verstandig.

Tip #4: Zorg dat je je crypto´s goed beschermt, neem een (offline) wallet

De keuze voor een wallet is ook erg belangrijk bij het handelen in cryptovaluta. Bij wallets kun je kiezen tussen een online wallet en een offline wallet. Het verschil tussen de twee opties is nogal groot, het is dus belangrijk dat je voor jezelf een goede afweging maakt welke wallet je neemt.

Als je gebruik maakt van een online wallet, dan wordt jouw currency online op een platform bewaard. Hier kun je gewoon inloggen met een combinatie van een gebruikersnaam en een wachtwoord. Als je voor deze optie kiest, is het heel belangrijk om een sterk en uniek wachtwoord te nemen.

Neem dus geen wachtwoord wat uit complete woorden bestaat of wat makkelijk te achterhalen is. Kies ook een uniek wachtwoord: het is sterk af te raden om een wachtwoord te kiezen dat je ook al voor andere online activiteiten gebruikt. Om een sterk wachtwoord te kiezen, zou je bijvoorbeeld gebruik kunnen maken van een wachtwoord generator.

Een veilig wachtwoord kiezen

Welk wachtwoord je ook kiest, het is enorm belangrijk dat je dit wachtwoord goed onthoudt. Als je namelijk je inloggegevens kwijtraakt, betekent dit automatisch dat je ook de toegang tot je cryptocurrencies kwijt bent. Dit kan een duur grapje zijn. Het risico van een online wallet is natuurlijk ook dat je gehackt kan worden of dat de onlinedienst gehackt wordt.

Dit klinkt misschien onwaarschijnlijk, maar het is precies wat er gebeurde bij de Bitcoin Exchange MTgox. Alle gebruikers waren hun valuta kwijt. Derhalve is het misschien verstandig om na te denken over het alternatief: een offline wallet. Een offline wallet is een soort USB-stick. Op deze USB-stick staan je cryptovaluta. Een offline wallet kan niet gehackt worden – al kun je hem natuurlijk wel kwijtraken.

Tot slot kun je ook je wallet nog lokaal op je PC opslaan. Hiervoor is zelfs speciale software ontworpen. Maar ook als je de wallet lokaal op je pc hebt opgeslagen ben je nog niet immuun voor hackers. Hackers, virussen of malware kunnen dan mogelijk nog steeds bij je wallet. Als puntje bij paaltje komt zou ik kleine bedragen online opslaan en grotere offline in een wallet.

Tip #5: Zorg voor een spreiding in je investeringen

Hoewel het misschien verleidelijk is als je geld aan één goedlopende currency uit te geven, is dit niet verstandig. Een verstandige belegger die niet te veel risico’s wil nemen, doet namelijk aan spreiding van zijn investeringen. Dit is ook bij het handelen in cryptocurrencies niet anders.

Tip #6: Let op de dollarkoers

Voor diegenen die bezig gaan met het handelen in Tether, een cryptovaluta die dus aan de dollarkoers gekoppeld is, is het verstandig om de dollarkoers in de gaten te houden. De dollarkoers bepaalt namelijk de waarde van de eenheden Tether die je hebt. Het is verstandig om bij een lage dollarkoers vast te houden aan je Tether en deze bij een hogere koers te verkopen.

Zo krijg je namelijk de meeste andere cryptocurrencies voor je Tether.

Tip #7: Haastige spoed is zelden goed

Veel mensen hebben al bakken met geld verloren met beleggen, het kopen van cryptocurrencies of het handelen in derivaten omdat ze veel haast hadden. Maar handelen met haast is nooit een goed idee. Voordat je gaat investeren moet je jezelf een goed beeld verschaffen van de markt, van hetgeen je wilt kopen en van de koersfluctuaties.

Alleen op deze manier kun je er zeker van zijn dat je geen overhaaste beslissingen maakt die je heel veel geld kunnen kosten. Om nog meer te leren over de handel in cryptocurrencies, kan ik je het volgende artikel van harte aanraden. Hier wordt de basis van handelen in cryptocurrency nog verder uitgelegd en kun je meer lezen over de beste brokers.

Mijn laatste maar belangrijkste tip: handel via een betrouwbare broker

Ik handel zelf al enkele jaren met Plus500. Dit bedrijf is simpel in gebruik, en hanteert lage kosten.

Ik ben niet de enige die dit bedrijf goed en betrouwbaar vindt, want er zijn al miljoenen die dit systeem gebruiken.

In deze markt zie je op dagelijkse en wekelijkse basis grote verschillen in de koers, vandaag zou de koers nog flink kunnen stijgen.

Daarom ben ik erg blij dat Plus500 op korte termijn je acties doorvoert. Na het geven van de opdracht kan je er vertrouwen in hebben dat het snel wordt uitgevoerd.

Bij Plus500 kun je tevens via iDEAL storten.

Kijk op deze actiepagina en begin met handelen via Plus500.

Tot slot wil ik jou wel bewust maken van de volgende vereiste meldingen:

  • Plus500 is een CFD service
  • Jouw kapitaal loopt risico bij handelen (handel verstandig)
  • Plus500 is geschikt voor ervaren traders en niet voor beginners

Frank Sanders

Hoi, ik ben Frank Sanders, ik ben deskundige op het gebied van geldzaken. Ik heb duizenden mensen geholpen om financieel onafhankelijk te worden. Op deze website laat ik zien hoe iedereen vanuit huis een inkomen kan verdienen en financieel sterker kan worden.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *