CFD’s zijn complexe instrumenten en lopen een hoog risico om snel geld te verliezen als gevolg van hefboomwerking. 66% van de beleggers in kleine beleggingen verliest geld bij het handelen in CFD’s bij deze aanbieder. U moet overwegen of u begrijpt hoe CFD’s werken en of u het zich kunt veroorloven het hoge risico te nemen uw geld te verliezen. Voor cryptocurrencies geldt: zeer volatiel investeringsproduct. Uw kapitaal loopt risico. 72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met plus500. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Wat Is Tron (TRX) en Waar Kan Ik Het Kopen en Verkopen? + 3 Tips

Sinds de crypto-hype zijn er een heleboel verschillende cryptocurrencies op de markt gekomen. Het kan erg moeilijk zijn om daar de juiste uit te kiezen. Sinds Bitcoin in 2009 de trend zette, zijn er velen gevolgd, zoals bijvoorbeeld Ethereum, Zcash en Tron. Het is makkelijk om de weg kwijt te raken in deze wildgroei van digitale munteenheden.

In dit artikel zal ik proberen om enige duidelijkheid te scheppen in die verwarring, door te focussen op één specifieke cryptocurrency: Tron. Wat is dit precies, hoe kan ik Tron kopen en verkopen, en waar kan ik dat het beste doen? In dit artikel leer ik het je allemaal, en geef ik je ook nog enkele handige tips het handelen in Tron.

Wat is Tron (TRX) precies?

Ik zal allereerst even uitleggen wat Tron nou precies is. Zoals ik eerder al heb aangegeven, is Tron een zogeheten cryptocurrency, ook wel een digitale munteenheid genoemd. In de eerste plaats is Tron dus een betaalmiddel, waarmee je bepaalde zaken kan kopen en verkopen. De afkorting van Tron op de cryptomarkt is TRX.

Als je een zogeheten wallet hebt, kun je cryptocurrencies gebruiken om te betalen voor goederen en diensten. Een wallet is een digitaal programma waarmee je cryptocurrencies kan bewaren, ontvangen en uitgeven (vandaar ook de naam “wallet”, Engels voor portemonnee). Hoe bruikbaar cryptocurrencies écht zijn, hangt ervan af hoeveel plekken die cryptocurrency ook daadwerkelijk accepteren.

“Is een digitale munt niet ideaal voor het digitale tijdperk?”

Iets dat veel digitale munteenheden, waaronder ook Tron, aantrekkelijk maakt, is dat ze gedecentraliseerd zijn. Kort gezegd betekent dit dat er geen centrale instelling (dus geen overheid of centrale bank) bestaat die het aanbod en de waarde van dit betaalmiddel kan beïnvloeden. Dit alles wordt volledig overgelaten aan de markt.

Hoe wordt de waarde van Tron bepaald?

Hoe dit wordt gedaan, is ook nog wel interessant om te benoemen. Als de vraag naar een betaalmiddel toeneemt, dan kan normaal gesproken een centrale bank besluiten om meer geld uit te geven. Dit gebeurt bij cryptocurrencies als Tron niet, omdat er dus geen centrale instelling is die het aanbod kan beïnvloeden.

Toch kan het aanbod op de prijs reageren, en wel door gebruik te maken van een zogeheten blockchain.

Getallen en bedragen zijn illustratief

Misschien heb je die term al wel eens gehoord, maar wat is dat nou precies, zo’n blockchain? Kortweg komt het erop neer dat computers allerlei ingewikkelde formules moeten oplossen.

Elke keer dat dit lukt, wordt een eenheid aan Tron wordt bijgeschreven bij de eigenaar van de computer. Aan het begin gaat dit nog makkelijk, maar later heb je daar flink geavanceerde computers voor nodig.

Je weet nu dus in grote lijnen wat Tron is, maar daarmee ben je er natuurlijk nog niet. Je weet namelijk nog niet hoe je Tron kunt kopen en verkopen, en hoe je dat het beste kan aanpakken. Daar zal ik je mee gaan helpen in de rest van dit artikel.

Op zoek naar een eenvoudig werkende en betrouwbare broker?

Ik handel zelf al enkele jaren met Plus500. Je kan via IDEAL Storten. Dit bedrijf biedt zeer lage tradekosten aan jouw handelingen worden snel verwerkt.

Kijk snel op de actiepagina en begin met handelen via Plus500.

Een paar verzochte waarschuwingen: Plus500 is een CFD service, je kapitaal loopt risico bij handelen (handel verstandig) en Plus500 is geschikt voor ervaren traders en niet voor beginners.

Let op: 72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Hoe kan ik Tron (TRX) kopen en verkopen?

Je weet nu hoe je Tron zou kunnen gebruiken als betaalmiddel, maar stiekem was dat waarschijnlijk niet per se waar jij het meest benieuwd naar was. Als je het nieuws het afgelopen jaar een beetje hebt gevolgd, dan heb je waarschijnlijk gehoord dat je met cryptocurrencies als Tron een heleboel geld kan verdienen. Hoe je dat precies doet, zal ik je nu gaan uitleggen.

Misschien weet je al wel het een en ander over beleggen in aandelen. Dit is iets anders dan beleggen in cryptocurrencies, maar in de kern werkt het wel redelijk hetzelfde. Bij aandelen moet je zorgen dat je een aandeel voor een lage prijs koopt, en vervolgens weer voor een hoge prijs verkoopt, zodat je winst maakt.

De prijs van een aandeel wordt ook wel de koers genoemd.

Bij cryptocurrencies (en ook bij officiële nationale munteenheden) heb je ook te maken met een koers. Dat is de prijs, meestal uitgedrukt in dollars, die mensen op dat moment voor die cryptocurrency willen betalen. Als Tron steeds vaker gebruikt gaat worden (zoals dat bij veel cryptocurrencies het geval is), zul je zien dat de vraag naar Tron toeneemt. Hierdoor zal dus ook de koers van Tron zal gaan stijgen.

Hoe maak ik gebruik van de koers van Tron (TRX)?

Jij kan hier gebruik van maken door een bepaalde hoeveelheid Tron te kopen vóór een koersstijging, en deze vervolgens weer te verkopen als de prijs later gestegen is. Het verschil tussen je inkoopprijs en je verkoopprijs is vervolgens de winst die je hebt gemaakt.

Wanneer je precies moet kopen en verkopen kan ik je niet precies van tevoren vertellen, maar houd de volgende regel in je achterhoofd: koop laag, verkoop hoog.

“Als je op tijd was ingestapt bij Bitcoin, had je nu miljonair kunnen zijn, maar misschien is Tron je tweede kans.”

Nu je in de essentie weet hoe het kopen en verkopen van Tron werkt, ben je bijna klaar om aan de slag te gaan, maar nog niet helemaal. Want waar kun je zoiets als Tron nou kopen en verkopen, en wat heb je daar precies voor nodig? Dat zal ik je nu gaan uitleggen.

Waar kan ik Tron (TRX) het best kopen en verkopen? Mijn advies

Nu je weet hoe je kunt handelen in cryptocurrencies, beginnen je handen waarschijnlijk al wel een beetje te jeuken. Zo ingewikkeld klinkt het allemaal niet, en de mogelijkheid om een extra zakcentje te verdienen zal de meeste mensen als muziek in de oren klinken. Je bent echter nog niet helemaal zo ver dat je kan gaan beginnen.

Daarvoor moet je eerst nog het antwoord weten op de vraag: waar kan ik Tron het best kopen en verkopen?

Op deze vraag zijn meerdere antwoorden mogelijk, aangezien er vele verschillende manieren zijn om in Tron te handelen. Zo kun je bijvoorbeeld zelf direct handelen via je wallet, maar dat is niet erg praktisch. Ook kun je beleggen in veel cryptocurrencies via je bank, maar die bieden mogelijk Tron niet aan. Bovendien brengen banken vaak relatief hoge kosten in rekening.

Dit klinkt allemaal niet ideaal, en mijn advies is dan ook: gebruik een online beleggingsplatform. Dit is verreweg de makkelijkste manier om in Tron te gaan handelen. Daarnaast is het ook een van de goedkopere manieren.

Uiteraard moet je er wel voor zorgen dat je een betrouwbaar platform gebruikt, aangezien je zo’n platform toch aardig wat geld toevertrouwt.

Doe daarom goed onderzoek naar welke handelsplatforms het meest betrouwbaar zijn. Kijk naar wat de ervaringen van andere mensen zijn, en vraag eens na in je omgeving. Let er daarnaast op dat een handelsplatform goed wordt gecontroleerd, en wat de voorwaarden zijn van het platform. Het zou niet de eerste keer zijn dat er een platform wordt gehackt, waardoor mensen hun cryptovaluta kwijt waren!

3 tips voor het kopen en verkopen van Tron (TRX)

In principe heb ik je nu alle middelen aangereikt om in Tron te gaan handelen, en ben je dus eigenlijk gewoon klaar om hiermee aan de slag te gaan. Als dit echter jouw eerste poging tot beleggen in enige vorm is, dan kan het natuurlijk niet kwaad om nog wat extra tips mee te krijgen voordat je er daadwerkelijk aan begint.

Daarom zal ik je in het laatste deel van dit artikel nog enkele tips meegeven die naar mijn mening essentieel zijn als je Tron wil gaan kopen en verkopen:

  • Kijk uit voor phishing
  • Handel niet uit paniek
  • Spreid je beleggingen

Tip 1: Kijk uit voor phishing

Dankzij enkele uitgebreide campagnes van de overheid weten de meeste mensen inmiddels (gelukkig) wel wat phishing inhoudt. Een bedrijf stuurt jou een mailtje dat eruitziet alsof het van je bank afkomstig is, waarin jou om je inloggegevens wordt gevraagd. Als je die ook echt opstuurt, ben je binnen de kortste keren van je geld af. Het kan erg moeilijk, zo niet onmogelijk zijn om dit terug te krijgen.

Dit fenomeen zie je tegenwoordig helaas ook ontstaan bij cryptovaluta. Het zou zomaar kunnen dat je een mailtje krijgt dat op het eerste gezicht van je handelsplatform lijkt te zijn, waarin wordt gevraagd om even je gegevens invullen.

Je moet nooit je inloggegevens versturen via e-mail, aangezien een echt platform je nooit zou vragen om dit te doen.

Let ook goed op als je op links klikt waarna je iets moet invullen. Is dat wel écht de website van mijn beleggingsplatform, of probeert iemand me voor de gek te houden?

Zoals ik al zei, is het tegenwoordig gelukkig zo dat steeds meer mensen zich op phishing bedacht zijn. Veel mensen weten echter nog niet dat dit bij cryptocurrency ook op grote schaal gebeurt, waardoor die pogingen vaak tóch slagen. Bij jou zal het ze in ieder geval niet meer lukken!

Tip 2: Handel niet uit paniek

Voor veel mensen is speculeren op cryptocurrencies nogal spannend. Als de koers van hun cryptovaluta ineens begint te dalen, raken veel mensen dan ook in paniek. Als gevolg hiervan geven ze vaak toe aan hun eerste impuls om alles zo snel mogelijk te verkopen om de schade te beperken. Dit is op zich best te begrijpen, maar toch moet je dit absoluut niet doen.

Op de lange termijn is de koers van cryptovaluta altijd weer gaan stijgen, dus de kans is zeer groot dat dit bij Tron ook gebeurt. Reageer daarom nooit in paniek op een koersdaling, maar wacht gewoon geduldig tot de koers weer stijgt. Je hoeft Tron eigenlijk nooit tegen een verlies te verkopen, dus doe dit ook vooral niet.

Tip 3: Spreid je beleggingen

Beleggen wordt wel eens een kansspel genoemd, maar daar ben ik het niet helemaal mee eens. In tegenstelling tot bij bijvoorbeeld roulette, kun je bij beleggen wel degelijk geïnformeerde beslissingen maken. Je hebt dus veel meer invloed op of je winst of verlies maakt.

Wat ik echter wel moet erkennen, is dat er een zeker element van kans in beleggen zit. Je kan nooit alles voorspellen, dus helemaal zeker ben je nooit. Het is daarom een goed idee om je beleggingen te spreiden: beleg niet alleen in één product, maar in meerdere. Op die manier is een koersdaling wat minder catastrofaal, omdat je nog je andere cryptocurrencies/aandelen/obligaties hebt om op terug te vallen.

Mijn laatste maar belangrijkste tip: handel via een betrouwbare broker

Ik handel zelf al enkele jaren met Plus500. Dit bedrijf is simpel in gebruik, en hanteert lage kosten.

Ik ben niet de enige die dit bedrijf goed en betrouwbaar vindt, want er zijn al miljoenen die dit systeem gebruiken.

In deze markt zie je op dagelijkse en wekelijkse basis grote verschillen in de koers, vandaag zou de koers nog flink kunnen stijgen.

Daarom ben ik erg blij dat Plus500 op korte termijn je acties doorvoert. Na het geven van de opdracht kan je er vertrouwen in hebben dat het snel wordt uitgevoerd.

Bij Plus500 kun je tevens via iDEAL storten.

Kijk op deze actiepagina en begin met handelen via Plus500.

Tot slot wil ik jou wel bewust maken van de volgende vereiste meldingen:

  • Plus500 is een CFD service
  • Jouw kapitaal loopt risico bij handelen (handel verstandig)
  • Plus500 is geschikt voor ervaren traders en niet voor beginners

Frank Sanders

Hoi, ik ben Frank Sanders, ik ben deskundige op het gebied van geldzaken. Ik heb duizenden mensen geholpen om financieel onafhankelijk te worden. Op deze website laat ik zien hoe iedereen vanuit huis een inkomen kan verdienen en financieel sterker kan worden.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *