Wat Is Jouw Geld Nog Waard? Veilig Beleggen in Goud
Als je voor het eerst een vaste baan krijgt, dan verandert het leven. Ten eerste moet je bijna elke dag aan het werk en op de tweede plaats stijgt het saldo van je bankrekening elke maand, mits je uitgavepatroon niet extreem verandert.
Je bouwt een vermogen op. Elke maand stijgen de getallen op je digitale bank en je begint je dingen af te vragen. Wat is de waarde van mijn geld én op welke manier zorg ik dat deze waarde niet verdwijnt?
Het zijn meer dan terechte vragen. In dit artikel laat ik zien dat beleggen niet altijd een risicovolle investering hoeft te zijn. Ik laat je zien dat je huidige bankgetal onzekerder is dan je denkt en dat veiligheid alleen behaald kan worden met schaarse materialen!
Inhoud van dit artikel
Wie kan je nog vertrouwen?
In 2008 dompelde de bankencrisis de wereld in rouw. Mensen met miljoenen euro’s op de bank verloren in één klap nagenoeg hun hele vermogen. In de Verenigde Staten, IJsland, Spanje, Griekenland én ook Nederland vielen banken!
Het was één groot slagveld.
De euro’s op de bank DSB, Rabobank, ING en SNS bleken niet helemaal juist geïnvesteerd en stuk voor stuk kwamen ze in de problemen. De DSB viel en de andere banken werden geïnjecteerd met overheidsgeld – niet dat de overheid echt nog geld heeft.
Als beginnende kracht op de arbeidersmarkt zijn er duizenden redenen om de banken niet te vertrouwen. Naast deze duizenden redenen om banken niet te vertrouwen met jouw geld.
Veilig beleggen? Doe het zelf!
Als je wilt beleggen moet je het eigenlijk in eigen handen houden. Wat maakt het de bankadviseur, in een maatpak van Giorgio Armani, uit als jij je geld verliest? Hij verliest misschien zijn commissie, maar erger wordt het niet.
Veilig beleggen doe je zelf, maar veilig beleggen kan eigenlijk pas als je van je beleggingen een baan maakt. Als jij veel kapitaal hebt, en veel interesse in de economische wereld, dan kun je veilig beleggen op bijvoorbeeld de aandelenmarkt.
Tijd heb jij echter niet, dus geef ik jou DE oplossing om veilig te beleggen.
GOUD!
Alleen goud is waardevast
Mensen die gaan voor zekerheid, die gaan voor goud. Er is een sterke opkomst van de verkoop van dit edelmetaal, omdat er veel vermogende mensen het vertrouwen in de financiële wereld zijn verloren.
Wat is je euro nog waard, als de munt uiteen valt? Ben je dan ineens de helft van je vermogen kwijt, omdat de munt devalueert ten opzichte van de andere internationale munteenheden?
Waarschijnlijk wel.
Met goud heb je geen zorgen. Goud is nagenoeg waardevast, doordat goud een schaarste is. Het edelmetaal kan niet door een machine bijgedrukt worden als de markt een injectie nodig heeft.
De aarde heeft ons een beperkte hoeveelheid goud geschonken en als jij een deel van dit schaarste goed in handen hebt, dan ben je verzekerd van een metaal dat bijna niet in waarde fluctueert.
Met goud word je niet rijk
Wat voor rendement behaal je dan per jaar? Niets. Als je voor veilig beleggen kiest, dan koop je goud in. Na tien jaar kun jij hetzelfde bedrag dat je investeerde in 2014 weer terugkrijgen.
Is dat slim?
Als jij geen vertrouwen meer hebt in het financiële stelsel met de onbetrouwbare banken, dan kies je voor goud óf stap je over op een digitaal betalingssysteem…
Wil jij meer informatie over beleggen op een veilige manier óf wil je gewoon op een simpele manier veel geld verdienen? Bekijk dan ons videoprogramma: