CFD’s zijn complexe instrumenten en lopen een hoog risico om snel geld te verliezen als gevolg van hefboomwerking. 66% van de beleggers in kleine beleggingen verliest geld bij het handelen in CFD’s bij deze aanbieder. U moet overwegen of u begrijpt hoe CFD’s werken en of u het zich kunt veroorloven het hoge risico te nemen uw geld te verliezen. Voor cryptocurrencies geldt: zeer volatiel investeringsproduct. Uw kapitaal loopt risico. 72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met plus500. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Wat Zijn Altcoins? 11 Beste Altcoins om in te Investeren

Met Bitcoins is iedereen tegenwoordig wel bekend. Zoals we weten is elke Bitcoin in feite een computerbestand dat wordt opgeslagen in een ‘digitale portemonnee’ (wallet) op een smartphone of computer. Mensen kunnen Bitcoins (of een deel ervan) naar jouw digitale portemonnee sturen en je kunt Bitcoins naar andere mensen sturen. Elke afzonderlijke transactie wordt vastgelegd in een openbare lijst die de blockchain wordt genoemd.

Altcoins zijn echter minder bekend, maar worden steeds populairder. Als je al geïnteresseerd was in Bitcoins, dan ben je dat vast ook in Altcoins. In dit artikel leggen we je uit wat Altcoins zijn én geven we je de beste altcoins om in te investeren!

Wat zijn Alt Coins?

Altcoins zijn de andere cryptocurrencies die zijn gelanceerd na het succes van Bitcoin. Over het algemeen verkopen ze zichzelf als ‘betere alternatieven’ voor Bitcoin. Begin 2020 waren er volgens sommige schattingen meer dan 5.000 verschillende cryptocurrencies. Volgens CoinMarketCap waren Altcoins in februari 2020 goed voor meer dan 34% van de totale markt voor cryptocurrency.

“Altcoin” is een combinatie van de twee woorden “alt” en “coin” en omvat alle alternatieven voor Bitcoin. Het succes van Bitcoin als de eerste peer-to-peer digitale valuta maakte de weg vrij. Veel altcoins proberen de waargenomen beperkingen van Bitcoin aan te pakken.

Een Altcoin moet een concurrentievoordeel hebben om te slagen ten opzichte van Bitcoin. Veel van de Altcoins zijn gebouwd op het basiskader van Bitcoin. De meeste Altcoins zijn dus peer-to-peer. Ze proberen efficiënte en goedkope manieren te bieden om transacties op het internet uit te voeren. Zelfs met veel overlappende functies, variëren Altcoins sterk van elkaar.

Vroege voorbeelden van Altcoins

De vroegste opmerkelijke Altcoin, Namecoin, was gebaseerd op de Bitcoin-code en gebruikte hetzelfde proof-of-work-algoritme. Net als Bitcoin is Namecoin beperkt tot 21 miljoen munten. Namecoin, geïntroduceerd in april 2011, week voornamelijk af van Bitcoin door gebruikersdomeinen minder zichtbaar te maken. Met Namecoin konden gebruikers zich registreren en “mining” met hun eigen .bit-domeinen, die bedoeld waren om de anonimiteit en censuurweerstand te vergroten.

Litecoin, geïntroduceerd in oktober 2011, werd gebrandmerkt als het “zilver voor het goud van Bitcoin“. Hoewel Litecoin qua code en functionaliteit fundamenteel vergelijkbaar is met Bitcoin, verschilt het op verschillende essentiële manieren van Bitcoin. Hierdoor kunnen mijntransacties vaker worden goedgekeurd. Het voorziet ook in het creëren van in totaal 84 miljoen munten – precies vier keer de limiet van 21 miljoen munten van Bitcoin.

Op zoek naar een eenvoudig werkende en betrouwbare broker?

Ik handel zelf al enkele jaren met Plus500. Je kan via IDEAL Storten. Dit bedrijf biedt zeer lage tradekosten aan jouw handelingen worden snel verwerkt.

Kijk snel op de actiepagina en begin met handelen via Plus500.

Een paar verzochte waarschuwingen: Plus500 is een CFD service, je kapitaal loopt risico bij handelen (handel verstandig) en Plus500 is geschikt voor ervaren traders en niet voor beginners.

Let op: 72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Verschillende categorieën binnen Altcoins

Naarmate Altcoins evolueerden, kwamen er verschillende categorieën naar voren. Enkele van de belangrijkste soorten Altcoins zijn op mijnbouw gebaseerde cryptocurrencies, stablecoins, beveiligingstokens en utility-tokens. Er is ook enige beweging in de richting van het scheiden van de meeste van deze concepten van Altcoins. Als die trend zich voortzet, verwijzen Altcoins in de toekomst mogelijk alleen naar op mijnbouw gebaseerde cryptocurrencies anders dan Bitcoin.

Mining-based

Deze altcoins hebben een mijnproces waarbij nieuwe munten worden gegenereerd door uitdagende problemen op te lossen om blokken te ontgrendelen. Ze lijken meer op Bitcoin dan andere Altcoins. De meeste van de best presterende Altcoins begin 2020 vielen in deze categorie. Ethereum was vanaf februari 2020 de bekendste op mijnbouw gebaseerde altcoin.

Stablecoins

Stablecoins proberen Bitcoin te verbeteren door de volatiliteit te verminderen. In de praktijk wordt dit bereikt door de waarde van de munten te koppelen aan bestaande valuta. Populaire keuzes voor het ondersteunen van Altcoins zijn de Amerikaanse dollar, de euro en goud. De Libra van Facebook is verreweg de beroemdste stablecoin.

Beveiligingstokens (Security Tokens)

Deze Altcoins zijn gekoppeld aan een bedrijf en ze worden vaak gelanceerd in een initiële muntenaanbieding (ICO). Beveiligingstokens lijken op traditionele aandelen en ze beloven vaak een soort dividend, zoals uitbetaling of mede-eigendom in een bedrijf.

Utility Tokens

Utility tokens geven een claim op services en worden soms verkocht als onderdeel van een ICO. Filecoin is een uitstekend voorbeeld van een utility token dat wordt aangeboden in een ICO. Filecoins zijn ontworpen om uitwisselbaar te zijn voor gedecentraliseerde bestandsopslagruimte.

12 Beste Bitcoins om in te Investeren

Niets is gegarandeerd

Voordat we onze keuze voor de beste Altcoins laten zien, moeten we het hebben over de onzekere aard van cryptocurrencies en de kans om je volledige investering te verliezen. ‘Onze keuzes’ zijn de opties die we het meest interessant vinden, maar zeker geen garantie voor succes.

Uiteindelijk bepaal je geheel zelf of en in welke Altcoins je wilt investeren. Het is belangrijk om te erkennen dat het feit dat Altcoins veelbelovende en sterke technologie hebben, niet betekent dat ze in de toekomst nog steeds waardevol zullen zijn. Dit is voorlopig de aard van cryptocurrencies: zelfs de experts weten niet wat de beste altcoins zijn voor handelaren. Hieronder geven we je de Altcoins die ons het beste lijken.

1.     Ethereum

J.P Morgan Chase, Microsoft en Intel verenigden zich om de felste rivaal van Bitcoin te creëren die vandaag in omloop is: Ethereum. Het belangrijkste doel van het streven was om bindende overeenkomsten in de Blockchain zelf te programmeren. Dit resulteerde in de nu populaire slimme contractfunctie.

Interessant is dat Ethereum niet alleen een valuta is. Het is een Blockchain-platform dat wordt aangedreven door de Ether-cryptocurrency. De New York Times omschrijft de technologie als een enkel gedeelde computer die wordt beheerd door het netwerk van gebruikers en waarop middelen worden verdeeld en betaald door Ether.

Volgens ons zeker een van de beste Altcoins om in te investeren!

2.     Ripple / XRP

Ripple trok tijdens zijn oprichting veel risicokapitaal aan. De door Google gesteunde Altcoin-startup wist meer dan $50 miljoen op te halen van bankinstellingen, waarmee hij een indrukwekkende $90 miljoen aan totale financiering verzamelde.

Ripple is uniek omdat het transacties mogelijk maakt met elke waarde-eenheid, van fiat-valuta tot frequent flyer-miles. Ripple biedt wereldwijde oplossingen voor financiële afwikkeling waarmee de wereld waarde kan uitwisselen zoals het al informatie uitwisselt die aanleiding geeft tot een internet of value (IoV).

Ripple-oplossingen verlagen de totale kosten van afwikkeling door banken in staat te stellen direct en met zekerheid van afwikkeling te handelen.

Terwijl bitcoin het hele financiële systeem wil omverwerpen, kiest Ripple met de munt genaamd ‘XRP’ in plaats daarvan voor een revolutie in het systeem door het van binnenuit te innoveren. In tegenstelling tot bitcoin, die op zichzelf een valuta probeert te zijn, wordt het XRP-token gebruikt als een brug om valuta’s met elkaar te verbinden bij transacties op RippleNet, een wereldwijd betalingsnetwerk.

Met XRP kunnen gebruikers de ene valuta omwisselen voor de andere zonder een valutaconversieproces te doorlopen. De toepassingen van XRP zijn uitgebreid. In theorie heeft XRP het potentieel als Altcoin om alle grensoverschrijdende transacties tussen valuta’s, zowel fiat als cryptocurrency, te vergemakkelijken.

Dit zou uiteindelijk het huidige verouderde en dure SWIFT-netwerk kunnen vervangen dat momenteel wordt gebruikt door grote financiële instellingen. Met SWIFT hebben transacties dagen nodig om te worden afgehandeld en zijn hoge afwikkelingskosten vereist. XRP daarentegen kan via zijn netwerk miljoenen transacties binnen enkele seconden afhandelen, tegen minimale transactiekosten (minder dan $0,01).

Het project heeft aanzienlijke financiële steun aangetrokken. Ripple, het bedrijf achter de XRP Altcoin, heeft al bijna $300 miljoen aan financiering verkregen van grote technologie-investeerders, zoals Andreessen Horowitz, Pantera Capital en Google Ventures.

Aanvankelijk een middelmatige concurrent, heeft Ripple vaart gekregen op de markt voor cryptocurrency, met eerder dit jaar een duidelijke stijging. Sterker nog, Ripple heeft eind maart binnen een periode van 24 uur een waardestijging van 100 procent ervaren.

3.     Litecoin

Voormalig Google-ingenieur Charles Lee heeft deze Altcoin gemaakt in een poging om Bitcoin te verbeteren. De snelheid om een ​​nieuw blok te genereren wordt namelijk drastisch verbeterd. Transacties zijn veel sneller. Dit maakt het zeker een van de beste Altcoins om in te investeren.

4.     IOTA (MIOTA)

De meeste cryptocurrencies gebruiken een blockchain om hun transacties van brandstof te voorzien. IOTA is daarin anders. Als een van de meest veelbelovende Altcoins in de branche, kiest IOTA ervoor om af te zien van de traditionele blockchain en in plaats daarvan een gerichte acyclische grafiek (DAG) te genereren.

Via dit model post elke transactie op het IOTA-netwerk zodra het twee eerdere transacties heeft goedgekeurd. Dit verbindt alle transacties met elkaar in een web – dat IOTA toepasselijk Tangle heeft genoemd – in plaats van transacties in blokken aan een ketting te plaatsen.

Voorstanders van IOTA wijzen op de schaalbaarheid van deze structuur in vergelijking met de limieten van een blockchain. Omdat er geen behoefte meer is aan blockchain miners, creëert IOTA snellere transactietijden en theoretisch oneindige groei, iets dat geen blockchain-netwerk kan claimen.

Met zo’n enorm schaalbaarheidspotentieel zal IOTA zichzelf positioneren als leider in het internet of things (IoT) ecosysteem. Met het IoT zullen miljarden apparaten over de hele wereld – van slimme auto’s tot mobiele telefoons en alles daartussenin – met elkaar worden verbonden, waardoor een wereldwijd netwerk van apparaten ontstaat.

OITA is zeker een leider op het gebied van cryptocurrency en om die reden een goede Altcoin om in te investeren.

5.     Dash

Dash, een combinatie van de woorden ‘digitaal (digital)’ en ‘contant (cash)’, is het cash geld van internet. Dash is snel. De transacties zijn direct want je tijd is kostbaar. InstantSend-betalingen worden in minder dan een seconde bevestigd, beweert Dash zelf. Ter vergelijking: het kan tot een uur duren voordat de transacties van Bitcoin zijn verwerkt. Die snelheid maakt Dash een van de beste Altcoins om in te investeren

6.     NEM

NEM is geschreven in Java; gebouwd op een geheel nieuwe codebase, apart van de open source-code van Bitcoin. Er zijn ook een paar andere intrigerende verschillen met Bitcoin. In NEM oogst je in plaats van te mijnen. Het is in wezen hetzelfde als mijnbouw in Bitcoin, alleen profiteren meerdere mensen – zij het in veel kleinere hoeveelheden – van een gegenereerd blok.

NEM heeft het algoritme voor proof-of-importance geïntroduceerd in het digitale grootboek. De rijkdom en het aantal transacties van een gebruiker worden gebruikt om transacties te timestempelen.

NEM heeft sinds begin 2017 een snelle groei in de waardering gezien, aangezien de Altcoin momenteel wordt omarmd in Japan.

7.     Ethereum Classic

Er bestaat een parallel Ethereum-platform dat een omvangrijke hoeveelheid aan gebruikers behoudt met een marktkapitalisatie die net onder $430 miljoen zweeft. Waarom bestaan ​​er twee versies van hetzelfde platform Ethereum?

De Ethereum-gemeenschap brak toen een meningsverschil over hoe een technisch legale diefstal van fondsen moest worden behandeld. De meerderheid van de gebruikers wilde de code van Ethereum wijzigen om het verloren geld terug te krijgen.

Een minderheid was van mening dat Ethereum niet mag worden gemanipuleerd of gewijzigd door derden. Zelfs in het geval dat gebruikers de slimme contractfunctie gebruiken om anderen te misleiden, moet de Blockchain ‘onveranderlijk’ blijven. Zo creëerde de minderheid de klassieke versie van Ethereum, die nog steeds overleeft en bloeit.

8.     Monero

Monero is gericht op diegenen die meer anonimiteit wensen. Met de cryptocurrency kunt je geld verzenden en ontvangen zonder dat je transacties openbaar zichtbaar zijn op de Blockchain. Transacties zijn volledig onvindbaar door Monero’s gebruik van ringhandtekeningen.

Als je anonimiteit wenst is Monero een van de beste Altcoins om je geld in te investeren!

9.     Zcash

Zcash biedt, net als Monero, meer privacy aan gebruikers. In tegenstelling tot Monero worden transacties afgeschermd in plaats van volledig privé gemaakt. Dit betekent dat de details van de transactie zelf, zoals de betrokken gebruikers en het verhandelde bedrag, verborgen zijn.

Zcash doet dit door een ‘zero-knowledge’-bewijs te gebruiken waarmee partijen geld kunnen uitwisselen zonder elkaars identiteit bekend te maken. Dit is dus nog een goede Altcoin voor mensen die meer privacy wensen.

10.  Decred

Decred’s primaire doel is om te nadruk te leggen op inbreng van de gemeenschap, een open bestuur en duurzame financiering en ontwikkeling. De valuta combineert algoritmen voor proof-of-work en proof-of-stake mining om ervoor te zorgen dat een minderheid van gebruikers niet de meerderheid van de fondsen bezit en dat beslissingen worden geleid door de gemeenschap in plaats van door een handvol ontwikkelaars of vroege investeerders.

Het zorgt voor meer eerlijk- en gelijkheid. Een interessant en onderscheidend concept en daardoor een van de beste Altcoins om in te investeren!

11.  PIVX

PIVX staat voor Private Instant Verified Transactions. Het is een andere open-source gedecentraliseerde Blockchain-valuta en is gebouwd op Bitcoin Core. Net als Zcash en Monero biedt PIVX zijn verhoogde privacy en veiligheid.

PIVX gelooft dat je het recht hebt om privé en veilig cryptocurrencies uit te wisselen, zonder tussenkomst van corporatocratische druk, overheidsinvloeden, nieuwsgierige blikken en snode individuen en bewegingen.

PIVX is zeer volatiel en kent vanaf maart van dit jaar enorme pieken in handelsvolume en waardering.

Mijn laatste maar belangrijkste tip: handel via een betrouwbare broker

Ik handel zelf al enkele jaren met Plus500. Dit bedrijf is simpel in gebruik, en hanteert lage kosten.

Ik ben niet de enige die dit bedrijf goed en betrouwbaar vindt, want er zijn al miljoenen die dit systeem gebruiken.

In deze markt zie je op dagelijkse en wekelijkse basis grote verschillen in de koers, vandaag zou de koers nog flink kunnen stijgen.

Daarom ben ik erg blij dat Plus500 op korte termijn je acties doorvoert. Na het geven van de opdracht kan je er vertrouwen in hebben dat het snel wordt uitgevoerd.

Bij Plus500 kun je tevens via iDEAL storten.

Kijk op deze actiepagina en begin met handelen via Plus500.

Tot slot wil ik jou wel bewust maken van de volgende vereiste meldingen:

  • Plus500 is een CFD service
  • Jouw kapitaal loopt risico bij handelen (handel verstandig)
  • Plus500 is geschikt voor ervaren traders en niet voor beginners

Frank Sanders

Hoi, ik ben Frank Sanders, ik ben deskundige op het gebied van geldzaken. Ik heb duizenden mensen geholpen om financieel onafhankelijk te worden. Op deze website laat ik zien hoe iedereen vanuit huis een inkomen kan verdienen en financieel sterker kan worden.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *