CFD’s zijn complexe instrumenten en lopen een hoog risico om snel geld te verliezen als gevolg van hefboomwerking. 66% van de beleggers in kleine beleggingen verliest geld bij het handelen in CFD’s bij deze aanbieder. U moet overwegen of u begrijpt hoe CFD’s werken en of u het zich kunt veroorloven het hoge risico te nemen uw geld te verliezen. Voor cryptocurrencies geldt: zeer volatiel investeringsproduct. Uw kapitaal loopt risico. 72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met plus500. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Wat Is Zcash en Waar Kan Ik het Kopen of Verkopen? + 3 Tips

Met al het nieuws over zogeheten cryptocurrencies dat ons de afgelopen tijd om de oren is gevlogen, is het voor veel mensen een beetje moeilijk om dit alles bij te houden. Als je net een beetje door begint te krijgen wat Bitcoin precies is, word je weer met twintig verschillende andere cryptovaluta gebombardeerd. Dit maakt het allemaal niet overzichtelijker.

In dit artikel zal ik wat van deze verwarring wegnemen, door één specifieke digitale munteenheid uit te lichten: Zcash. Ik zal uitleggen wat Zcash precies is, hoe je er geld mee kan verdienen, en waar je Zcash het best kan kopen en verkopen.

Ik zal dit doen aan de hand van de volgende vragen:

  • Wat is Zcash?
  • Hoe kan ik geld verdienen met Zcash?
  • Waar moet ik op letten bij het kopen en verkopen van Zcash? (3 tips)

Wat is Zcash?

zcash6Voordat je aan de slag kan met Zcash, is het natuurlijk belangrijk om te weten wat het nou precies is. Zoals je waarschijnlijk wel uit de inleiding kon opmaken, is Zcash een zogeheten cryptocurrency, cryptovaluta of digitale munteenheid. De meest bekende cryptocurrency is Bitcoin, aangezien dit de eerste was, maar er zijn inmiddels vele andere digitale munteenheden, waaronder Zcash.

Zoals de naam misschien wel doet vermoeden, is een digitale munteenheid een betaalmiddel, net zoals bijvoorbeeld de euro, de dollar of de yen. Een bedrag in Zcash vertegenwoordigt een zekere economische waarde, en dit bedrag kan worden ingeruild tegen goederen en diensten.

Je kan er dus mee betalen, net als met “normaal” geld.

Uiteraard zijn er ook belangrijke verschillen tussen digitale en reguliere munteenheden. De belangrijkste, en meest voor de hand liggende, is dat digitale munteenheden alleen digitaal bestaan. Je kan dus nergens aan fysieke munten of biljetten komen, en je kan cryptovaluta alleen gebruiken om via internet betalingen te doen.

Nou doen veel Nederlanders dit toch al heel vaak, dus dit zullen de meeste mensen niet zo’n probleem vinden.

Voor het doen van deze betalingen, en voor het ontvangen en bewaren van Zcash bedragen, heb je een zogeheten Zcash wallet nodig. De makkelijkste manier om hier aan te komen is via een online platform. Wij raden hier een platform genaamd Plus500 voor aan, aangezien dit een makkelijk, betrouwbaar en veilig platform is, maar hierover zal ik later nog wat meer zeggen.

Verschillen tussen Zcash en normaal geld

zcash1Een ander verschil is dat cryptovaluta, in tegenstelling tot regulier geld, meestal geen centraal gezag hebben. Waar normale valuta worden gereguleerd door een overheid, is dit bij cryptovaluta niet het geval.

Zcash heeft, in tegenstelling tot Bitcoin, wel een achterliggend bedrijf dat enige toezicht houdt, maar het bemoeit zich veel minder met hun munteenheid en de waarde daarvan dan een overheid of centrale bank zou doen.

Waar Zcash het meest verschilt van andere cryptocurrencies, is in haar verregaande beveiliging. Door de zeer geavanceerde beveiligings- en versleutelingsprotocollen die Zcash hanteert, is het veel lastiger om fraude of criminaliteit te plegen. Jouw geld is dus een stuk veiliger dan wanneer je bijvoorbeeld in Bitcoin investeert (al is Bitcoin ook niet bijzonder onveilig).

Je kan al op een aardig aantal plaatsen met Bitcoin betalen, maar Zcash wordt nog niet op heel veel plekken als geldig betaalmiddel erkend. Het is daarom nog niet zo interessant als betaalmiddel, maar wel als ruilmiddel om geld mee te verdienen. Hoe je dit doet, zal ik hierna gaan uitleggen.

Zcash is ideaal voor als je banken niet meer met je geld vertrouwt, maar wel wilt dat je geld goed beveiligd is.

Op zoek naar een eenvoudig werkende en betrouwbare broker?

Ik handel zelf al enkele jaren met Plus500. Je kan via IDEAL Storten. Dit bedrijf biedt zeer lage tradekosten aan jouw handelingen worden snel verwerkt.

Kijk snel op de actiepagina en begin met handelen via Plus500.

Een paar verzochte waarschuwingen: Plus500 is een CFD service, je kapitaal loopt risico bij handelen (handel verstandig) en Plus500 is geschikt voor ervaren traders en niet voor beginners.

Let op: 72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Hoe kan ik geld verdienen met Zcash?

zcash2Je snapt nu hopelijk wat Zcash precies is, en hoe dit betaalmiddel ongeveer werkt. Wat je echter nog niet weet, is hoe je deze cryptocurrency kan gebruiken om geld te verdienen. Op het nieuws hoor je weleens dat mensen veel geld weten te verdienen met handelen in cryptovaluta, maar hoe werkt dat nou precies?

De reden dat je zoveel geld kan verdienen aan cryptovaluta als Zcash, is de sterk stijgende koers van deze betaalmiddelen. Doordat Zcash nog een vrij nieuw fenomeen is, zijn er elke dag nieuwe mensen die voor het eerst van Zcash horen en er geïnteresseerd in raken. Hoe meer mensen er interesse hebben in het kopen van Zcash, hoe hoger de koers (de waarde, de prijs) van deze valuta zal zijn.

Jij kunt hier slim gebruik van maken om geld te verdienen.

Dit doe je door een bepaald bedrag aan Zcash te kopen, en vervolgens te wachten tot de koers naar jouw idee genoeg gestegen is. Op dit moment kan je je Zcash weer verkopen voor een hogere prijs dan wat jij er aanvankelijk voor betaald had. Je maakt dan dus winst, enkel en alleen door het kopen en weer verkopen van Zcash. Het enige wat je nodig hebt is een startbedrag en wat geduld.

Uiteraard blijft er een zeker kanselement zitten aan het handelen in cryptovaluta, en kan je nooit 100% zeker weten dat je winst gaat maken. De koers van cryptovaluta is tot nu toe op de lange termijn echter altijd min of meer stijgend geweest.

Waar moet ik op letten bij het kopen en verkopen van Zcash? (3 tips)

Nu je weet hoe je geld kan gaan verdienen aan de handel in Zcash, wil je hier waarschijnlijk zo snel mogelijk aan beginnen. Ik raad je echter aan om ook nog even de volgende 3 tips in acht te nemen.

Hiermee vermijd je de meest voorkomende valkuilen als het gaat om het kopen en verkopen van Zcash, en vergroot je de kans op succes aanzienlijk. De volgende 3 tips zijn essentieel voor de handel in cryptocurrencies:

  • Kijk uit voor internetcriminaliteit
  • Reageer niet in paniek
  • Gebruik een betrouwbaar en veilig platform

Tip 1: Kijk uit voor internetcriminaliteit

zcash3Stel je eens voor: je bent enige tijd bezig met handelen in Zcash, en het gaat eigenlijk best aardig. Je hebt een mooi bedrag aan winst weten te maken, en je bent daar wel tevreden mee. Vervolgens krijg je een mailtje dat van je online platform lijkt te zijn, dat zegt dat er problemen zijn met je account, en je vraagt om je inloggegevens.

Als je die inloggegevens geeft, kun je er vrijwel zeker van zijn dat iemand er dan binnen een dag met al je geld vandoor is.

Criminelen vragen vaak in de naam van een bank of een beleggingsplatform om je inloggegevens om je geld te kunnen stelen. Dit wordt phishing genoemd. In het echt zou geen enkel bedrijf je vragen om je inloggegevens te mailen, dus doe dit ook nooit.

Log ook niet zomaar in via een link in zo’n e-mail: vaak sturen die je door naar een website die lijkt op de officiële website, maar die eigenlijk bedoeld is om je gegevens te stelen. Kijk altijd goed naar het webadres van de website waarop je beland bent, en bepaal eerst of je wel écht op de juiste website bent.

Tip 2: Reageer niet in paniek

zcash4Als de koers van Zcash een beetje begint te dalen, kan het zijn dat je meteen de neiging hebt om alles te verkopen, uit angst dat het nog verder zakt en je verlies zal gaan maken. Dit is begrijpelijk, maar in werkelijkheid moet je op zoiets nooit in paniek reageren. Doe je dat wel, dan is de kans groot dat je in de toekomst een hele hoop winst misloopt.

Op de lange termijn is het tot nu toe altijd zo geweest dat de koers van cryptocurrencies weer is gaan stijgen. Dalingen zijn meestal kort en niet al te sterk, dus als je in paniek op zoiets reageert door te verkopen, zul je daar waarschijnlijk heel snel spijt van krijgen als de koers weer begint te stijgen.

Uiteindelijk moet je zelf alle risico’s afwegen, maar meestal is het geen goed idee om meteen te verkopen bij een daling. De koersen van cryptovaluta zijn heel instabiel, dus plotse stijgingen en dalingen zullen altijd voorkomen. Blijf dus altijd naar de lange termijn kijken.

Tip 3: Gebruik een betrouwbaar en veilig platform

Het programma dat wij aanbevelen voor cryptocurrency heet Plus500. Dit is een erg betrouwbaar programma, dat bovendien erg goed beveiligd is, waardoor je bijna zeker weet dat er naast jou niemand is die bij jouw geld kan.

Op internet geven klanten erg positieve reacties op het platform, en geven ze aan dat ze hun geld altijd erg snel uitbetaald krijgen als zij daarom vragen. Plus500 is bovendien een Nederlands bedrijf, wat nog wat extra garantie biedt dat ze zich netjes aan de regels houden.

Je kan dus zeggen dat Plus500 een erg betrouwbaar en veilig platform is. Daarbovenop is het ook nog eens erg makkelijk te gebruiken, en kun je al je aankopen gewoon makkelijk via iDeal doen. Dit zorgt er samen voor dat ik Crypto van harte kan aanbevelen.

Klik hier om te handelen in cryptocoins.

Mijn laatste maar belangrijkste tip: handel via een betrouwbare broker

Ik handel zelf al enkele jaren met Plus500. Dit bedrijf is simpel in gebruik, en hanteert lage kosten.

Ik ben niet de enige die dit bedrijf goed en betrouwbaar vindt, want er zijn al miljoenen die dit systeem gebruiken.

In deze markt zie je op dagelijkse en wekelijkse basis grote verschillen in de koers, vandaag zou de koers nog flink kunnen stijgen.

Daarom ben ik erg blij dat Plus500 op korte termijn je acties doorvoert. Na het geven van de opdracht kan je er vertrouwen in hebben dat het snel wordt uitgevoerd.

Bij Plus500 kun je tevens via iDEAL storten.

Kijk op deze actiepagina en begin met handelen via Plus500.

Tot slot wil ik jou wel bewust maken van de volgende vereiste meldingen:

  • Plus500 is een CFD service
  • Jouw kapitaal loopt risico bij handelen (handel verstandig)
  • Plus500 is geschikt voor ervaren traders en niet voor beginners

Frank Sanders

Hoi, ik ben Frank Sanders, ik ben deskundige op het gebied van geldzaken. Ik heb duizenden mensen geholpen om financieel onafhankelijk te worden. Op deze website laat ik zien hoe iedereen vanuit huis een inkomen kan verdienen en financieel sterker kan worden.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *