Zoekmachine Optimalisatie voor Beginners: Deel 3

Waarom zoekmachine marketing noodzakelijk is

Een van de belangrijkste deel omtrent zoekmachine optimalisatie is het feit dat de website simpel moet zijn voor zowel de gebruikers als de zoekmachine robots. Zoekmachines zijn enorm ingewikkeld, echter kan men nog niet een website interpreteren als een mens dat kan. Zoekmachine optimalisatie helpt de robots maar te weten te komen over elke specifieke pagina.

Hoe je met 1-2 uur per week duizenden euro’s per maand kan verdienen

Ontdek het beste verdienmodel om een passief inkomen op te bouwen op het internet en dat:

 • Zonder technische kennis
 • Zonder product
 • Zonder opstartkosten
 • Zonder te adverteren
 • Zonder vooropleidingen

Start hier met het verdienen van duizenden euro’s per maand

Zijn zoekmachines gelimiteerd ?

Hoe zoekmachines inmiddels werken, hebben we reeds uitgelegd in één van de eerste artikels, om snel even te herhalen, zoekrobot spiders crawlen websites en indexeren content in een enorm grote database.

De spiders kunnen dit reeds tegen een enorme snelheid, echter zijn ze nog steeds gelimiteerd ondanks hun artificiële intelligentie. Hun beperkingen geven nog steeds problemen met het indexeren van websites en het bepalen van rankings.

Spider en index problemen ?

 • Zoekmachines zijn niet goed in het vervolledigen van online formulieren, stel als men iets moet invullen in een formulier om een achterliggende pagina te bereiken, simpel de spider zal deze niet kunnen indexeren.
 • Content management systemen gebruiken wel eens duplicate content pagina’s, dit is echt een enorm groot en lastig probleem, maar wel op te lossen met je robots.txt.
 • Foutmeldingen in websites folder, kan ervoor zorgen dat de onderliggende pagina’s niet of niet correct geïndexeerd worden.
 • Een slechte linkstructuur kan ervoor zorgen dat niet alle pagina’s toegankelijk zijn. Het geheel kan geïnterpreteerd worden dat de content niet belangrijk is en dat de spiders het niet gaan crawlen.
 • Zoekmachines worden steeds beter in het interpreteren van geen HTML teksten. Dit geldt voornamelijk dan voor flash bestanden, foto’s, afbeeldingen, video’s, geluidsfragmenten, …

Content aan query linking

 • Zoekmachines zijn slim, maar weten niet alles en zullen steeds een zo relevant mogelijk resultaat weergeven aan de hand van je query. Problemen duiken wel eens op als men niet goed weet hoe iets te omschrijven om een resultaat te verkrijgen. Om een klein maar stom voorbeeld aan te halen:

“voertuig op vierwielen”            – > Terwijl m’n een auto zoekt

“voorwerp om te schrijven”      -> Balpen

 • Taal en internationalisatie zorgen ook wel eens voor verkeerde resultaten
 • Misvattende teksten, ik denk hier dan bijvoorbeeld aan een titels van een blog, “Best Belgian Frites”, normaliter zou men denken aan een restaurant in België met de beste frieten, echter zou het een restaurant in Amerika kunnen zijn met de beste Belgische fritten, over misvattingen gesproken. Maar ik herhaal dit is slechts een voorbeeld.

Zoekmachine optimalisatie in beweging

Zoekmachine marketing heeft door de jaren heen enorme sprongen voorwaarts genomen, de dag vandaag worden er zo relevant mogelijke resultaten getoond, echter in zijn beginjaren was dit niet waar.

Manuele aanmeldingen, meta keywords en het overmatig gebruik van keywords behoorden toen tot de dagelijkse routine om goed te scoren in de zoekmachines.

Men kon toen duizenden links kopen om te scoren op een keyword en wonder boven wonder heeft dit een hele tijd goed gewerkt. Automatische links, spam comments, e.d werden hier veelvuldig gebruikt.

Wat de toekomst brengt kunnen we niet zeggen, wat wel met zekerheid kan gezegd worden is dat zoekmachine optimalisatie steeds in beweging is. Resultaten van vandaag bieden geen garantie in de toekomst.

Ik kan wel met zekerheid zeggen dat een duidelijke content strategie van uiterst belang is en ook zo zal blijven.

Lees ook onze andere artikelen:

VIDEO: Hoe een leek binnen no-time duizenden per maand kan verdienen

Ontdek de gedetailleerde stap-voor-stap methode waarmee zelfs de grootste kluns een passief goed inkomen via het internet kan verdienen.

Geen technische kennis, hoge kosten, website of hoge kosten vereist.

Ontdek meer over dit perfecte verdienmodel

Alex Hartman

Hoi, ik ben Alex Hartman, ik ben internet marketing deskundige met een passie voor beleggen. Op deze website inspireer ik mensen om vanuit huis, met behulp van het internet geld te verdienen.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *