Rijdend Rijk Worden: 7 Snelle Tips Voor Geld Verdienen als Chauffeur

Als je ervan houdt om auto te rijden en ondertussen lekker een muziekje te luisteren, dan kan je hier zelfs geld mee verdienen. Je hebt ontzettend veel manieren om rijdend rijk te worden: denk aan taxichauffeur, vrachtwagenchauffeur of simpelweg bezorger worden. In dit artikel zullen we je alle manieren vertellen waarop jij rijdend rijk kunt worden als chauffeur!

7 simpele tips voor geld verdienen als chauffeur

Hoe Jacko met 1-2 uur per week duizenden euro’s per maand verdient

Ontdek het beste verdienmodel om een passief inkomen op te bouwen op het internet en dat:

 • Zonder technische kennis
 • Zonder product
 • Zonder opstartkosten
 • Zonder te adverteren
 • Zonder vooropleidingen

Start hier met het verdienen van duizenden euro’s per maand

Tip 1: Word taxichauffeur

Als het je leuk lijkt om aan de slag te gaan in de taxibranche, dan heb je een aantal keuzes. Je kunt er enerzijds voor kiezen om jezelf te verhuren aan andere taxibedrijven. In dit geval ben je dan een taxichauffeur van dit specifieke bedrijf. Je kunt er echter ook voor kiezen om je eigen taxibedrijf te starten. Het is logisch dat beide een andere aanpak nog hebben.

Wanneer je jezelf enkel wilt verhuren aan andere bedrijven, dan heb je altijd een chauffeurskaart nodig. Dit is altijd zo wanneer je taxi wilt rijden en dus ook bij je eigen mogelijke taxibedrijf.  De chauffeurskaart heeft vier verschillende functies.

De benodigdheden voordat je taxichauffeur kunt worden

Allereerst is het een visueel identificatiemiddel. Het geeft ook toegang tot de boordcomputer waar de ritten van de taxichauffeur worden geregistreerd. Het plaatst daarnaast een digitale handtekening bij het inloggen met een specifieke pincode. Tot slot registreert de kaart de rust- en rijtijden. Deze chauffeurskaart is vijf jaar geldig en hierna kun je hem telkens vijf jaar verlengen.

In chauffeurskaarten kunnen ook nog verschillen zitten. Zo heb je een beperkte en volledige chauffeurskaart. Een beperkte houdt in dat je rijdt op vaste trajecten en geen financiële handelingen doet binnen de auto. Dit is bijvoorbeeld het geval voor schoolbussen. Je rijdt dan in de meeste gevallen op vaste tijden en trajecten.

Wil je meteen een volledige chauffeurskaart, dan heb je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) nodig die niet ouder dan vier maanden is. Deze kun je gemakkelijk aanvragen bij Justis. Ook heb je een origineel geneeskundige verklaring nodig. Dit heb je nodig om de veiligheid van de mensen die bij jou in de auto stappen te garanderen.

Uiteraard heb je ook een geldig rijbewijs nodig (rijbwijs B), maar daarnaast moet je je chauffeursdiploma hebben. Ook moet je een auto hebben die aan de eisen voldoet van een taxi:

 • Je auto moet een boordcomputer hebben waarmee je ritten geregistreerd kunnen worden
 • Een taxameter die wordt gekeurd ieder jaar door het NMI
 • Een speciaal kenteken van RDW
 • Ten slotte moet je een typegoedkeurig van de auto en componenten hebben

Dit klinkt misschien als een hoop werk, maar dan heb je ook wat! Wanneer je dit allemaal hebt gedaan kun je aan de slag als taxichauffeur. Je kunt iedere vijf jaar de pas verlengen, wat het mogelijk maakt om het werk nog heel lang te doen!

Tip 2: Uber chauffeur worden

Mogelijk heb je zelf weleens gebruik gemaakt van een Uber. Toch zullen we hier nog even kort uitleggen hoe Uber precies werkt.

Uber is een app waarmee consumenten op ieder moment een particuliere taxi kunnen boeken. Via de app kan iemand de grootte van de auto, de ritprijs en de wachttijd te bekijken. Hierna kiest de passagier een van de ritopties uit en wordt de ophaalplaats bevestigt. De Uberpartner krijgt de aanvraag binnen van de passagier en besluit zelf of hij of zij de aanvraag accepteert.

De passagier krijgt vanzelf een berichtje wanneer de auto in de buurt is.

Uiteraard wordt de passagier vervolgens opgehaald en bepalen de passagier en chauffeur de bestemming. De Uber brengt de passagier daarna naar de bestemming toe. De app geeft routeaanwijzingen zodat, de chauffeur zich geheel op de weg kan focussen.

Als laatst wordt er via de app aan de passagier gevraagd of hij of zij de Uber-partner wil beoordelen en andersom. Er kunnen maximaal vijf sterren worden gegeven en er kan ook nog een klein berichtje worden geschreven over waarom degene dit aantal sterren geeft.

Het is dus heel gemakkelijk om goede recensies op te bouwen voor jezelf. Dit kun je in de meeste gevallen namelijk niet zien bij een normale taxichauffeur.

Voor Uber moet je 21 jaar of ouder zijn en één jaar rijervaring hebben, dat valt dus best mee! Je uploadt via de site je documenten: een rijbewijs, chauffeurspas, taxivergunning en een profielfoto. Op de website kun je tevens de eisen vinden waaraan je auto moet voldoen en welke auto’s er gebruikt mogen worden voor Uber. Je kunt je echter wel al inschrijven zonder auto.

Wanneer je alle bovenstaande stappen hebt ondernomen, kun je je account activeren en meteen aan de slag gaan! Het gaat dus allemaal wat sneller, aangezien je niet echt hoeft te solliciteren voor deze baan! Een perfecte optie dus als je snel aan de slag wilt gaan.

Tip 3: CCV – D1 gecertificeerd directiechauffeur

Als je gewoon taxichauffeur of Uber-partner niet spannend genoeg vindt, kun je er ook voor kiezen om CCV-D1 directiechauffeur of privéchauffeur te worden. Je bent dan VIP/privéchauffeur op een hoger niveau. Je moet hier wel een speciale opleiding voor doen, omdat je hoogstwaarschijnlijk belangrijke mensen in de auto zult rondrijden.

De rit moet dus altijd perfect moet zijn. Ook wordt vaak veel aandacht besteed aan beroepshouding. Daarnaast kan niet iedereen zomaar deze opleiding doen. Je hebt een intake en alleen mensen op hoog niveau kunnen mogen deze opleiding volgen. Een beetje ervaring en professionaliteit is dus wel vereist.

Tip 4: Vrachtwagenchauffeur worden

Als jij jezelf ziet zitten in een grote vrachtwagen, dan kun je je C/CE- of D-rijbewijs te halen. Om vrachtwagenchauffeur te worden zijn de eisen tevens een stuk minder hoog dan voor privéchauffeur. Zo moet je in het bezit zijn van een geldig Nederlands rijbewijs B, lichamelijk gezond zijn, je representatief opstellen en de Nederlandse taal goed beheersen.

Naast het behalen van je rijbewijs C, heb je ook een Code 95 nodig voor het behalen van je dit rijbewijs. Voor het rijbewijs C doe je een praktijkexamen, twee theorie-examens en word je medisch gekeurd. Voor de Code 95 doe je twee praktische toetsen en een theorie-examen. Je kunt pas beginnen met het praktijkexamen als je de eerste twee theorie-examens hebt gehaald.

In totaal bestaat het behalen van dit rijbewijs dus uit drie theorie-examens, één praktijkexamen en een medische keuring.

Tip 5: Bezorger worden

Je kunt ook je geld verdienen met het rondbrengen van pakketjes. Als bezorger kun je bij ontzettend veel bedrijven terecht. Je kunt bijvoorbeeld denken aan PostNL, DHL, Coolblue, supermarkten etc. Ook zijn de eisen in de meeste gevallen een stuk lager dan voor taxichauffeurs.

Als voorbeeld nemen we hier even Coolblue. Je krijgt hier een vast salaris en hebt voor het busje alleen rijbewijs B nodig. Als je twee jaar je rijbewijs hebt, kun je chauffeur worden bij Cool blue. Het is echter ook mogelijk om als bijrijder te beginnen. Ook dan verdien je prima en kun je uitgroeien tot chauffeur.

Vaak heb je ook allemaal voordelen als bezorger. Bij Coolblue krijg je bijvoorbeeld:

 • Reiskostenvergoeding
 • Een pensioenregeling
 • Korting op alle spullen die verkocht worden bij Coolblue
 • 8% vakantiegeld
 • Vakantiedagen
 • En, waarschijnlijk het belangrijkst, doorgroeimogelijkheden

Je zou je bijvoorbeeld kunnen gaan specificeren of jezelf ontwikkelen tot een leidinggevende of iets dergelijks. Wel is het vaak zo dat je als bezorger vaak in het weekend moet werken en dat je flexibel inzetbaar moet zijn. Hiermee wordt bedoeld dat je op sommige dagen ook in de avond moet werken, of heel vroeg ’s ochtends.

Bij DHL is dit bijvoorbeeld al wat minder streng. Hier heb je veel vrijheden en zelfstandigheid. Je kunt zelf flexibel je routes kiezen wanneer het jou uitkomt en je werkt nooit ver van huis, omdat DHL overal in Nederland zit. Voordeel van bezorger zijn, is dat je er niet een extra opleiding voor hoeft te doen en dit werk gewoon kunt doen met alleen rijbewijs B!

Tip 6: Chauffeur leerlingen- of ouderenvervoer

Veel scholen zoeken chauffeurs om kinderen te vervoeren. Je bent hierbij verantwoordelijk voor het vervoeren van leerlingen naar onderwijs (dit kan ook bijvoorbeeld speciaal onderwijs zijn). Om dit vervoer te kunnen rijden, moet je wel weer in het bezit zijn van een chauffeurspas. Een dergelijke baan kun je wel heel lang volhouden; er moeten altijd mensen vervoerd worden.

Om de baan te vervullen moet je in de meeste gevallen voldoen aan de volgende eisen:

 • De Nederlandse taal goed beheersen
 • In het bezit zijn van rijbewijs B en wat ervaring hebben
 • Woonachtig zijn in de omgeving
 • Representatief en klantvriendelijk zijn
 • Goede contactuele eigenschappen en sociale vaardigheden hebben
 • Affiniteit hebben met de doelgroep
 • Beschikbaar zijn op schooldagen
 • Bereid zijn aanvullende cursussen te volgen

In de meeste gevallen is het salaris conform het Cao Taxi. Als je kinderen niet zo leuk vindt, kun je er ook voor kiezen om ouderen te vervoeren. Ook hierbij heb je een chauffeurspas nodig. Als chauffeur van ouderen breng je de ouderen van punt A naar punt B. Hierbij kun je denken aan het rijden van ouderen naar het ziekenhuis, de dagopvang of naar een familiebezoek. Je rijdt dus ook door het gehele land.

In de meeste gevallen worden de diensten uitgevoerd in de dienstwagen van de opdrachtgever. Je krijgt via de boardcomputer krijg je dan door wie je op moet halen en hoe laat (net zoals bij Uber).

Als je chauffeur wilt worden voor ouderenvervoer, dan moet je geduldig zijn, stressbestendig, behulpzaam, flexibel inzetbaar, klantvriendelijk, langer dan een jaar je rijbewijs B hebben en een taxipas hebben.

Bij sommige bedrijven is het geen probleem als je die taxipas nog niet hebt. Soms is het zo dat je vanuit het bedrijf de opleiding krijgt en het bedrijf graag in je investeert. Vaak moet je ook via het bedrijf bepaalde opleidingen volgen.

Zo kan het zijn dat je de opleiding levensreddend handelen (EHBO-certificaat) en de opleiding begeleider specifieke doelgroep (certificaat) moet volgen. Ook bij het goederenvervoer krijg je meestal een salaris conform Taxi Cao.

Tip 7: Soldaat-Chauffeur Wissellaadsysteem

Hoewel je er misschien niet meteen aan zou denken, is het ook mogelijk om chauffeur te worden bij de landmacht. Dit kan al vanaf je 16e jaar en je hoeft er helemaal geen hoge opleiding voor gedaan te hebben.

Als militair chauffeur wegvervoer ben je verantwoordelijk voor je eigen voertuig, lading en natuurlijk het uitvoeren van de ritten. Je lading kan bestaan uit personeel, maar ook uit goederen. Deze afwisseling kan het erg leuk maken!Je rijdt de ritten ter ondersteuning van alle defensieonderdelen van buiten- en binnenland. Je ondersteunt hierbij ook missies en oefeningen.

Wanneer je nog niet in het bezit bent van een B- of C-rijbewijs is dit geen probleem. De Koninklijke Luchtmacht leidt je dan op voor deze functie. Je kunt naast het behalen van dit rijbewijs ook nog een aantal andere meer functiegerichte opleidingen volgen. Hierbij kun je denken aan: rijden onder winterse omstandigheden, containerpacking en –handeling, C-rijbewijs, CE-rijbewijs en rijden met gevaarlijke stoffen.

Als chauffeur bij de landmacht ga je aan het werk bij een van de eenheden van het Operationeel Ondersteuningscommando Land. Deze zitten verspreid door heel Nederland. Hierbij worden jouw voorkeuren meegenomen, maar zoals iedere militair moet je er rekening mee houden dat je ook uitgezonden kunt worden. Ook bij de landmacht is er de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen en te promoveren tot bijvoorbeeld korporaal or officier!

VIDEO: Hoe een leek binnen no-time duizenden per maand kan verdienen

Ontdek de gedetailleerde stap-voor-stap methode waarmee zelfs de grootste kluns een passief goed inkomen via het internet kan verdienen.

Geen technische kennis, hoge kosten, website of hoge kosten vereist.

Ontdek meer over dit perfecte verdienmodel

Frank Sanders

Hoi, ik ben Frank Sanders, ik ben deskundige op het gebied van geldzaken. Ik heb duizenden mensen geholpen om financieel onafhankelijk te worden. Op deze website laat ik zien hoe iedereen vanuit huis een inkomen kan verdienen en financieel sterker kan worden.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *