Lees gratis artikelen over SEO (voluit: zoekmachine optimalisatie) en rank hoger met je website in zoekmachines zoals Google, Yahoo en Bing.

Google Penguin 3.0 Update Is Uit! (in de VS) – Winnaars & Verliezers

Er zijn vele aanwijzingen dat een nieuwe grote Google update uit is. Vooralsnog geldt die naar mijn idee wel alleen nog voor google.com dus de Engels zoekresultaten.

In deze post zal ik de eerste reacties geven op de update dus wat betraft is en wat beloond is.

Doorgaan naar artikel »

10 Tips voor een Perfecte SEO Scan

‘Aj, meneer. Het ziet er niet goed uit. Nee, helemaal niet goed, dit is foute boel. Och, och, och. Gaat u maar even zitten, dan leg ik het uit.’ Ik neem plaats op een stoel naast de specialist, samen staren we naar het beeldscherm.

‘Kijk, hier zitten de pijnpunten. Ziet u dit kruisje hier?’ Ik volg de hand van de expert. ‘Ja, dat dacht ik al verzucht ik, foute boel.’ Ik realiseer me direct dat ik niet met die louche internetmarketeer in zee had moeten gaan.

‘Kijk, je hebt wel links naar je website, maar ze komen allemaal uit een ’’bad neighbourhood’’ en je content richt zich op simpelweg op de verkeerde zoekwoorden.’ Ik had het kunnen weten, maar de SEO scan legt pijnlijk mijn tekortkomingen bloot.

Vandaar dat ik vandaag met jou het belang van de SEO scan behandel.

Doorgaan naar artikel »

Zo Herken Je een Goede SEO Tekstschrijver

Hoger in Google door een SEO tekstschrijver in te huren, werkt dat? Het is de vraag die ik vaak krijg van mensen die producten verkopen, maar geen kracht meer hebben voor alle promotie om hoger in Google te komen met sterke SEO teksten.

Die mensen adviseer ik om SEO tekstschrijver in te huren, maar ik wijs ze altijd ook de risico’s die een externe tekstschrijver met zich meebrengen. Die risico’s kun je echter inbedden, door vooraf goed onderzoek te doen naar je potentiële kandidaat.

Zorg dat je ontdekt dat het geen leugenaar is, die snel een beetje geld wil verdienen. Zo ontdek je een SEO tekstschrijver met verstand van zaken, die ook nog eens loyaal is. Ik geef je 3 tips om een goede SEO schrijver kunt herkennen.

Doorgaan naar artikel »

4 Tips voor de Optimalisatie van Foto’s

Het leven draait om optimalisatie. Als mens ben je constant bezig jezelf te verbeteren, alsof je dat nu wilt of niet. Er zijn mensen die de optimalisatie van hun persoonlijkheid zo serieus nemen, dat ze denken dat ze niet meer hoeven te werken.

Zulke mensen zijn eigenlijk heel lui, houden van yoga en vervallen in ellenlange ‘discussies’ over het belang van de innerlijke geest. Elke stap die ze zetten doen ze voor de optimalisatie van hun geest. Dit zijn mensen die nooit denken aan een vorm van levensverrijking die je rijk kan maken. Geld is voor hen namelijk onbelangrijk.

Foto’s maken vinden ze ook niet belangrijk. Het gaat om de ervaring op dat moment. Leef in het moment. Als beginnende fotograaf is de optimalisatie van foto’s echter van levensbelang. Dit is de reden dat ik jou 4 basistips geef om je foto’s te optimaliseren voor fotowebsites en de zoekmachines.

Doorgaan naar artikel »

Is SEO PowerSuite het Antwoord Op Google?

SEO is lastig. Je moet rekening houden met de content op je website, de interne structuur van je site, de verwijzingen van andere sites naar jouw site en nog een stuk of honderd andere factoren die een rol spelen in het algoritme van Google.

Als jij door de bomen het bos niet meer ziet, dan is het verstandig om een beroep te doen op een programma dat ondersteuning biedt. SEO PowerSuite is een dergelijk programma dat bijdraagt aan jouw notering in de zoekmachine.

De SEO Powersuite is een (bijna) gratis programma dat iedereen kan downloaden en dat een aantal interessante onderdelen biedt. Ik zal in dit artikel de SEO PowerSuite bespreken en reik je ook nog een andere optie aan voor de optimalisatie van je SEO-beleid.

Doorgaan naar artikel »

SEO-Teksten Schrijven? 4 Veelgemaakte Fouten!

Als beginnende schrijver begon ik onderaan de schrijfladder. Ik werkte namelijk op freelance basis voor een SEO-tekstbureau. Dit klinkt allemaal heel leuk, maar het betekent veel schrijven, weinig verdienen en geestdodend werk.

SEO-teksten schrijven was het enige dat ik leerde. Ik leerde ook vooral wat je niet moet doen in deze periode én daar profiteer jij nu van. Ik leer je in dit artikel namelijk hoe jij niet een goede SEO-tekst schrijft aan de hand van 4 fouten.

Lees snel verder.

Doorgaan naar artikel »

Zo Belangrijk is je Google Ranking!

Als je vroeger op zoek ging naar een behoorlijke schilder, dan sloeg je de Gouden Gids open en koos je de schilder in jouw regio met de leukste achternaam. Meneer Kwast, meneer Rembrandt of mevrouw Zwart zijn een paar voorbeelden die aanspraak zouden maken op een telefoontje van mij.

De Gouden Gids bestaat nog wel, maar je bent toch wel heel gek als je de moeite gaat nemen om te bukken, een kastje te openen en een dik boek eruit te pakken.

Sommige ondernemers zullen echter wel terug verlangen naar de tijd dat een leuke achternaam al voldoende was om een opdracht binnen te halen. Het draait tegenwoordig om je Google Ranking.

Je bent namelijk toch wel heel gek als je de moeite neemt om met de cursor van je muis naar beneden te scrollen, te drukken en een milliseconde gaat wachten op de tweede pagina!

Doorgaan naar artikel »

Zo Verdien jij Geld met Sterke SEO Teksten

De laatste maanden zie ik steeds vaker vacatures verschijnen voor mensen die op zoek zijn naar SEO teksten. De vacatures worden geplaatst door marketingbedrijven die snel geld willen verdienen aan de SEO hype.

Elke ondernemer weet dat hij iets met zoekmachineoptimalisatie moet doen, maar de meesten hebben geen flauw benul wat het inhoudt. Vervolgens worden ze benaderd door een bedrijf met een mooie website en een gladde verkoper en trappen ze erin, ze laten zich overhalen om SEO teksten te bestellen.

Teksten die de website omhoog zullen laten schieten in Google! Ik houd daar niet van en geef jou daarom een aantal tips om goede SEO teksten te herkennen.

Doorgaan naar artikel »

Zoekmachine Optimalisatie voor Beginners: Deel 10

Het meten van je Succes

Marketeers zeggen wel eens, alles wat je kan meten kan je verbeteren. Tijdens het proces van je zoekmachine optimalisatie is dit punt essentieel tot succes.

De reden waarom dit zo belangrijk is omdat je ten alle tijden je strategie kan aanpassen waar nodig.

Het bijhouden van je rankings, links en tal van andere factoren zijn dan ook een must voor je optimalisatie proces.

Doorgaan naar artikel »

Zoekmachine Optimalisatie voor Beginners: Deel 9

Zoekmachine optimalisatie fouten en misvattingen

Door de jaren heen is er heel wat informatie ontstaan omtrent zoekmachine optimalisatie. In sommige gevallen was dit correcte informatie maar in andere dan weer niet. Voor de beginners is dit relatief moeilijk te onderscheiden sinds hier nog geen of weinig kennis van zaken is. In dit onderdeel bespreken we tal van fouten en misvattingen in deze wereld.

Doorgaan naar artikel »