Zoekmachine Optimalisatie voor Beginners: Deel 9

Zoekmachine optimalisatie fouten en misvattingen

Door de jaren heen is er heel wat informatie ontstaan omtrent zoekmachine optimalisatie. In sommige gevallen was dit correcte informatie maar in andere dan weer niet. Voor de beginners is dit relatief moeilijk te onderscheiden sinds hier nog geen of weinig kennis van zaken is. In dit onderdeel bespreken we tal van fouten en misvattingen in deze wereld.

Hoe je met 1-2 uur per week duizenden euro’s per maand kan verdienen

Ontdek het beste verdienmodel om een passief inkomen op te bouwen op het internet en dat:

  • Zonder technische kennis
  • Zonder product
  • Zonder opstartkosten
  • Zonder te adverteren
  • Zonder vooropleidingen

Start hier met het verdienen van duizenden euro’s per maand

Zoekmachine toevoeging

In begin jaren 90 was zoekmachine optimalisatie nog in een vroeg stadium het proces om toen een website toe te voegen was door middel van een formulier in te vullen waarna er door de betreffende zoekmachine een crawlbot werd gestuurd om de pagina te indexeren.

Zoals je wel kan denken was dit niet de manier om allerlei websites te indexeren, er werden voornamelijk spamaanvragen ingestuurd waardoor deze manier snel werd opgedoekt.

Hedendaags zijn er nog steeds zoekmachines die dit zo aanbieden, echter zou ik deze compleet negeren en wachten tot de zoekmachines vanzelf naar je website toekomen.

Meta tags

De meta tags waren vroeger de koning van de zoekmachine optimalisatie. In je meta tags zou je vroeger alle belangrijke keywords zetten die bij je website paste. Deze versie van zoekmachine optimalisatie werd eveneens snel op stop gezet omdat de webmasters al snel door hadden hoe ze hun website goed konden laten ranken door middel van hun keywords te spammen. De keyword tag werd na aanzienlijke tijd als minder relevant beschouwd.

Het is wel zo dat de title en description tag nog steeds een zeer belangrijk element van zoekmachine optimalisatie uitmaken. Hou wel in gedachte meta tags zijn belangrijk maar hier draait het al een hele lange tijd niet alleen meer rond.

Betaalde zoekopdrachten beïnvloeden je ranking

Dit is allicht een van de meest omstreden topics in seo land. Er werd en tijd beweerd dat betaalde ads van de zoekmachines je organische ranking deden stijgen.

Echter kan ik dit met volle 100% zeggen dat dit nooit is voorgevallen bij zoekmachines als Google, Yahoo en Bing.

Zoekmachine spam

Zolang dat er een zoekopdracht is, zal er ook altijd spam blijven bestaan. Het spammen van de zoekmachines houdt in dat je pagina’s gaat maken die de rankings gaan manipuleren door het zoekalgoritme te misbruiken.

De reden waardoor spam zo alom bekend is, omdat het vroeger ook effectief geld opbracht. Er is een onderzoek geweest naar een webmaster die beweerde dat hij op een dag $20.000 verdiende door het zoekalgoritme te manipuleren en zo zijn website op plaats 1 kreeg.

Het is vanzelfsprekend dat de zoekmachines hier tegen optraden en hun zoekalgoritmes gingen aanpassen.

De dag vandaag is dit enorm moeilijk om dit nog te verwezenlijken, naar mijn mening is het ook zonde van de tijd die je er in zal steken.

Link manipulatie

Een van de meest populaire manieren van spam is de aankoop van links naar je website. Ik zeg het nogmaals linkpopulariteit is belangrijk maar niet ten koste van aangekochte links of artikels die linken naar je website. Je zal de dag vandaag zeker door de mand vallen als je geen natuurlijk linkstrategie hanteert.

Naar mijn mening behoren volgende topics tot link manipulatie:

  • Link uitwisseling programma’s
  • Link farms en link netwerken
  • Betaalde links
  • Lage kwaliteitslinks van directories

Er zijn tal van tactieken om je linkbuilding te manipuleren, echter heb de zoekmachines voor elk van deze topics reeds een aanpassing gedaan in hun algoritme waardoor de impact nog nauwelijks merkbaar is.

Lees ook onze andere artikelen:

VIDEO: Hoe een leek binnen no-time duizenden per maand kan verdienen

Ontdek de gedetailleerde stap-voor-stap methode waarmee zelfs de grootste kluns een passief goed inkomen via het internet kan verdienen.

Geen technische kennis, hoge kosten, website of hoge kosten vereist.

Ontdek meer over dit perfecte verdienmodel

Alex Hartman

Hoi, ik ben Alex Hartman, ik ben internet marketing deskundige met een passie voor beleggen. Op deze website inspireer ik mensen om vanuit huis, met behulp van het internet geld te verdienen.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *