Zoekmachine Optimalisatie voor Beginners: Deel 1

Is zoekmachine optimalisatie iets nieuw voor jouw en wil je hier het één en ander over bijleren , dan is deze artikels reeks uitstekende materie om dit te leren of je kennis bij te schaven.

Met deze 10-delige reeks zullen we je proberen een beter inzicht te laten krijgen in de proces van de zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (SEO)

SEO is een groepering van verschillende processen die noodzakelijk zijn om je website te promoten en hoger in de zoekmachines te krijgen. Het is een erg “hot” topic om het zo maar te zeggen en indien SEO goed wordt toegepast, kan dit een enorme stijging van je bezoekers geven. Zoekmachine optimalisatie is nu, het is het heden , we gaan niet al te veel in detail treden in het verleden.

Strikt gezegd is zoekmachine optimalisatie het proces dat nodig is om je website gestructureerd weer te geven zodat zoekmachines deze kunnen begrijpen.

Echter uit ervaring is al vele malen gebleken dat dit voor je bezoekers niet altijd de beste manier is. Een bezoeker komt op je website via een zoekmachine, echter als je deze pagina strikt voor de zoekmachines maakt en je bezoeker niet het gene kan vinden wat hij zoekt, dan zal hij snel weer weg zijn. Daarom is het belangrijk om in eerste instantie voor je bezoekers te optimaliseren en daarna pas voor de zoekmachines. In vele gevallen kan dit perfect samen gaan.

Hoe je met 1-2 uur per week duizenden euro’s per maand kan verdienen

Ontdek het beste verdienmodel om een passief inkomen op te bouwen op het internet en dat:

  • Zonder technische kennis
  • Zonder product
  • Zonder opstartkosten
  • Zonder te adverteren
  • Zonder vooropleidingen

Start hier met het verdienen van duizenden euro’s per maand

Waarom is zoekmachine optimalisatie noodzakelijk ?

Een website zonder bezoekers is nu net het gene wat we niet nodig hebben, meer bezoekers betekend meer interactie, meer interactie betekend meer omzet,  meer omzet betekend dan weer voor bedrijven en ondernemingen een positieve stijging. Je weet allicht waar ik naartoe wil, SEO is een enorm belangrijk aspect in de internet wereld.

Zoekmachine optimalisatie is enorm multifunctioneel, je kan bv. doelgericht bezoekers op een specifieke pagina laten terecht komen, conversiewijs gezien kan dit dan weer alleen maar stijgen.

Bezoekers die met reden op je website komen en vinden wat ze zoeken , zullen steeds tevreden zijn en eventueel terugkomen wanneer nodig.

Het is van essentieel belang als je met je bedrijf of organisatie wil groeien, toch eens SEO onder de loep te nemen. Het is zodanig belangrijk dat het top of flop kan betekenen voor jouw, je bedrijf, onderneming, …

Waarom structuur voor zoekmachine ?

Zoekmachines zijn slim maar hebben nog steeds de hulp nodig van de webmasters. Het is ook belangrijk om te weten dat de grootste zoekmachine als Google, Yahoo en Bing, voorruit streven en hun zoekalgoritme ook steeds aanpassen. Hieruit kan je concluderen dat behaalde resultaten in het heden , niet altijd garant staan voor de toekomst. Bij de minste update kan er een stijging of daling in de bezoekers zijn, een stijging is altijd positief , maar denk maar eens dat je bedrijf puur op de zoekmachines klanten binnenhaalt en dat opeens de bezoekers met 50 % gedaald zijn, als je moet terugvallen van bv. €10.000 naar €5000, dat is een hele hap in het budget dat je niet wil meemaken.

Een van de belangrijkste elementen is SEO is, dat de zoekmachines je website kunnen crawlen en alle nodige pagina’s kunnen bezoeken. Zo weet men of er nieuwe pagina’s zijn, eventuele nieuwe content, producten , …

Kennis van SEO noodzakelijk ?

De hele SEO wereld is enorm complex en eveneens moeilijk te volgen, deze wereld staat niet stil en er komen altijd nieuwe tools , nieuwtjes, artikels uit die je kunnen bijstaan in een betere kennis van zoekmachine optimalisatie.

Je kan perfect zelf aan de slag gaan met SEO, de kleine kennis dat je hebt , kan dat kleine verschil maken, voor het grote deel kan je zeggen zoekmachine optimalisatie is gratis, hiervoor hoef je niet te betalen , het enige wat je nodig hebt is tijd en zelfstudie om je toch maar te verbeteren.

Uiteraard kan je dit ook perfect uitbesteden, echter uit ervaring kunnen wij zeggen dat seo bedrijven echt wel dure vogels kunnen zijn voor hetgene wat ze effectief doen.

Wil je dit echt uitbesteden, zorg er dan voor dat je de firma goed screent en eventueel een tweede opinie vraagt aan een persoon die er net dat iets meer verstand van heeft.

Uit eigen ervaring kunnen we zeggen dat je beter met kleine startup bedrijven kan werken, die misschien ook goedkoper zijn, dan met grotere bedrijven die reeds al een resem aan opdrachten hebben afgerond maar waar je dan ook weer voor betaald.

Zo dit was het eerste artikel over zoekmachine optimalisatie voor beginners hopelijk volgen jullie de komende artikels ook

Lees ook onze andere artikelen:

VIDEO: Hoe een leek binnen no-time duizenden per maand kan verdienen

Ontdek de gedetailleerde stap-voor-stap methode waarmee zelfs de grootste kluns een passief goed inkomen via het internet kan verdienen.

Geen technische kennis, hoge kosten, website of hoge kosten vereist.

Ontdek meer over dit perfecte verdienmodel

Alex Hartman

Hoi, ik ben Alex Hartman, ik ben internet marketing deskundige met een passie voor beleggen. Op deze website inspireer ik mensen om vanuit huis, met behulp van het internet geld te verdienen.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *