Zoekmachine Optimalisatie voor Beginners: Deel 8

Zoekmachine hulpmiddelen en diensten

Seo experts laten blijken dat deze veel hulpmiddelen en diverse diensten gebruiken voor het optimaliseren van hun websites. Echter geloof het of niet, de meest interessante hulpmiddelen worden door de zoekmachines zelf aangeboden. Zoekmachines willen dat webmasters website en content creëren op alle toegankelijke manieren, hiervoor stellen zij diensten ten beschikbaar zoals Google Analytics, Webmaster tools, …

In dit artikel gaan we enkele belangrijke diensten en hulpmiddelen aanhalen die je bij je optimalisatie proces zeker niet mag vergeten.

Hoe Jacko met 1-2 uur per week duizenden euro’s per maand verdient

Ontdek het beste verdienmodel om een passief inkomen op te bouwen op het internet en dat:

  • Zonder technische kennis
  • Zonder product
  • Zonder opstartkosten
  • Zonder te adverteren
  • Zonder vooropleidingen

Start hier met het verdienen van duizenden euro’s per maand

Belangrijke elementen die zoekmachines ondersteunen

1. Sitemaps Voor de beginners onder ons, kort uitgelegd een sitemap is een soort van lijst waarop de zoekmachines al je pagina’s en bestanden op terug kunnen vinden. Meestal zullen de zoekmachines al wel een flink deel van je pagina’s gevonden hebben, echter achterliggende pagina’s die moeilijk bereikbaar zijn, kan men nog al eens over slaan.

Om een sitemap te maken geef ik je volgende interessante link: www.xml-sitemaps.com

Via deze website hoef je enkel je URL in te geven en de applicatie genereert een sitemap van je website.

Veelal worden de sitemaps opgemaakt in XML, dit staat voor Extensible Markup Language. Dit type sitemap is het meest bekende en kan ook het makkelijkste verwerkt worden door de zoekmachines.

2. Robots.txt Dit vind ik persoonlijk een van de betere protocollen op het web, met dit type bestand geef je aan, aan de crawlers welke pagina’s, bestanden of mappen mogen gecrawld worden en welke dan weer niet.

Dit is een voorbeeld van een Robots.txt

# robots.txt generated at http://www.mcanerin.com

User-agent: * Disallow: Disallow: /cgi-bin/ Sitemap: http://www.yoursite.com/sitemap.gz

3. Rel=”Nofollow” In een van onze voorgaande artikels hebben we reeds uitgelegd dat je een link als een stem kan zien naar de andere website toe, hoe meer kwalitatieve links naar je website, hoe interessanter je website is en hoe beter je gaat ranken in de zoekresultaten.

Nu met de nofollow tag kan je dit teniet doen, deze tag zorgt ervoor dat zoekmachines de link niet volgen, nu niet alle zoekmachines doen dit, maar nemen wel de essentie mee, ze zullen de link niet tellen maar gaan deze wel volgen om de volgende pagina te bekijken.

Dit is een voorbeeld van een Rel=”Nofollow” link

<a href=”http://www.voorbeeld.nl” title=“Example” rel=”nofollow”>Voorbeeld Link</a>

4. Rel=”Cannonical” Dit is eveneens een enorm belangrijke tag naar mijn inzien, voornamelijk op het gebied van e-commerce vind ik dit enorm handig, nu heft het zijn nut ook bij gewone pagina’s van een website.

Het komt wel eens een keer voor dat er 2 dezelfde pagina’s/teksten verschijnen op bijvoorbeeld 2 verschillende urls.

De zoekmachines gaat beide dan bekijken en evalueren, nu zonder deze tag weten deze niet welke de autoritaire is tegen over de andere, hiermee kan je eventueel je potentiële ranking benadelen via de duplicate content penalty van Google, dit houdt in dat een identieke tekst hebt.

Wanneer je de cannonical tag op je webpagina plaatst dan geef je aan dat die pagina de autoritaire pagina is en dan zal die pagina ook tellen in de zoekresultaten.

Zoekmachine tools

Zoals reeds aangegeven in het begin van dit artikel, hebben de zoekmachines in vele gevallen eigen diensten of producten die je kan gebruiken. Een van de belangrijkste in de Google Webmaster Tools.

Via deze dienst of product, is al hetzelfde hoe je dit wil noemen kan je veel te weten komen over je website.

Het is niet alleen een meetinstrument voor je website maar ook een soort van instelling waar je tal van functies kan ingeven voor de spiders van de zoekmachines en dergelijke.

Via deze link kan je jezelf inschrijven bij Google Webmaster Tools

Zoekmachine optimalisatie software

In principe kan je je zoekmachine optimalisatie perfect zonder enige software doen. Dit heb ik reeds succesvol gedaan maar met dergelijke software is het toch wel een heel pak aangenamer werken.

Ik ben zelf voorstaander van Seoprofiler, dit is een all-in-one programma waarmee je je websites sneller en beter zal laten ranken in de zoekmachines.

De software bevat onder andere: Per pagina een optimalisatie proces Linkbuilding en linkmanagement Keyword onderzoek Website Audit mogelijkheden Concurrentie analyse Zoekmachine resultaten per project nauw volgen Synchroniseer met Google Analytics voor nog een beter optimalisatie proces.

Ik was direct overtuigd, je kan het nu gratis uitproberen (gelimiteerde versie), of probeer Seoprofiler 1 maand met alle functies voor maar €1.

Lees ook onze andere artikelen:

VIDEO: Hoe een leek binnen no-time duizenden per maand kan verdienen

Ontdek de gedetailleerde stap-voor-stap methode waarmee zelfs de grootste kluns een passief goed inkomen via het internet kan verdienen.

Geen technische kennis, hoge kosten, website of hoge kosten vereist.

Ontdek meer over dit perfecte verdienmodel

Alex Hartman

Hoi, ik ben Alex Hartman, ik ben internet marketing deskundige met een passie voor beleggen. Op deze website inspireer ik mensen om vanuit huis, met behulp van het internet geld te verdienen.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *