Geld Verdienen Met Enquêtes? Pure Onzin & Tijdverspilling

Het spijt me dat ik dit zeg maar als jij geld wilt verdienen met enquêtes is de kans groot dat je uiteindelijk de extreem goedkope of zelfs gratis sukkel zult zijn geweest van bedrijven die even vlug wat gegevens wilden hebben.

Geld verdienen met enquêtes, wordt het populairder? Ik weet het niet, ik kan je in ieder geval wel het één en ander over deze vorm van geld verdienen vertellen.

Als jij geld wilt verdienen met enquêtes dan moet moet ik je in 90% van de gevallen teleurstellen.

Er zijn betere alternatieve methodes om online geld te verdienen, over deze zal ik je vertellen maar enquêtes kan je beter direct van je lijstje schrappen.

Het klinkt simpel en leuk, voor sommigen een droom maar in werkelijk… ik zal het je uitleggen.

Zou jij iemand veel geld betalen om een papiertje in te vullen?

Als eerste is dit de vraag die ik jou wil stellen.

Serieus, zou je veel geld aan iemand geven om voor jou een papiertje in te vullen?

Als je deze vraag beantwoord hebt dan heb ik misschien een betere vraag, zou je per persoon meer of minder geven als je 10.000 mensen dit papiertje zou laten invullen?

Bedrijven die gegevens willen hebben voor hun marketing onderzoek etc  die willen deze natuurlijk zo goedkoop mogelijk verkrijgen.

Het bedrijf dat je zal gebruiken om enquêtes in te vullen is ook nog eens tussen persoon, daar gaat dus ook geld naar toe.

Is het niet een beetje te optimistisch om te denken dat je hier goed geld mee kan verdienen?

Er zijn alternatieve methodes waar ik je later over vertel.

Hoe Jacko met 1-2 uur per week duizenden euro’s per maand verdient

Ontdek het beste verdienmodel om een passief inkomen op te bouwen op het internet en dat:

 • Zonder technische kennis
 • Zonder product
 • Zonder opstartkosten
 • Zonder te adverteren
 • Zonder vooropleidingen

Start hier met het verdienen van duizenden euro’s per maand

Krijg je überhaupt wel geld? Is het geen oplichting?

Er blijken veel sites te zijn die de boel belazeren. Natuurlijk zijn ze niet allemaal zo maar ze zijn er wel.

Ook zijn er veel bedrijven die je cadeau bonnen geven in de plaats van geld.

“Enquête” bedrijven zullen altijd bestaan en dat is ook logisch want inzicht op bepaalde zaken krijgen is geld waard.

Natuurlijk zijn  niet alle enquête bedrijven slecht en het ergste wat er kan gebeuren is dat je wat tijd verspilt, dat gaat namelijk makkelijk, maar probeer toch alles goed na te lezen als je geld wilt verdienen met enquêtes.

Wachten om enquêtes in te vullen

Een ander negatief punt is dat er niet altijd enquêtes zijn om in te vullen. De kans is groot dat je een grote schaal aan enquête bedrijven in de gaten moet houden wil je genoeg werk willen hebben om er goed van te verdienen.

Deze bedrijven hebben natuurlijk niet altijd andere bedrijven die hen contacteren voor enquêtes, soms hebben de bedrijven gewoon even genoeg informatie.

Als laatste negatieve punt aan geld verdienen met enquetes wil ik vertellen dat het enorm saai kan worden.

Het is simpel en dat vinden sommige mensen fijn, maar vaak begint het toch wel HEEL erg te vervelen.

Je zit thuis, alleen en het enige wat je doet is naar een scherm kijken en hokjes aanvinken.

Als je dit vergelijkt met een “vakken vul” baantje dan ben je als vakkenvuller een echte actieheld!

Voor wie enquêtes invullen dan wel geschikt is

Vind je het niet erg om een minimum loon of alleen cadeau bonnen te krijgen?

Vind je het niet erg om veel tijd te verspillen?

Vind je het niet erg om een extreme vorm van geestdodend werk te doen?

Ga je gang, ga geld verdienen met enquêtes.

Het is niet erg, iemand moet het werk doen.

Als je ooit een keer ziek op bed ligt, niet naar je werk kunt maar toch geld wilt verdienen zonder na te hoeven denken dan kun je dit proberen.

Dan lijkt het me nog wel een goede optie om open te houden.

Alternatieve methodes om online geld te verdienen

Er zijn nog veel meer methodes om online geld te verdienen dan met enquetes en je hoeft niet eens technische kennis te hebben of magie te kunnen om dit te doen.

Een eigen website hebben is tegenwoordig één van de beste en populairste methodes om geld te verdienen op het web MAAR…

Er zijn verschillende simpele methodes om zonder website of technische kennis veel geld te verdienen via het internet.

Je kunt via deze methodes zonder zelf een website te hebben of onkosten te hebben veel bezoekers genereren EN zonder zelf een product te hebben deze bezoekers omtoveren in geld.

Klik direct op de link hieronder voor meer informatie over deze methodes:

Stappenplan om Snel €2950 Per Maand te Verdienen

VIDEO: Hoe een leek binnen no-time duizenden per maand kan verdienen

Ontdek de gedetailleerde stap-voor-stap methode waarmee zelfs de grootste kluns een passief goed inkomen via het internet kan verdienen.

Geen technische kennis, hoge kosten, website of hoge kosten vereist.

Ontdek meer over dit perfecte verdienmodel

Frank Sanders

Hoi, ik ben Frank Sanders, ik ben deskundige op het gebied van geldzaken. Ik heb duizenden mensen geholpen om financieel onafhankelijk te worden. Op deze website laat ik zien hoe iedereen vanuit huis een inkomen kan verdienen en financieel sterker kan worden.

27 Reacties op "Geld Verdienen Met Enquêtes? Pure Onzin & Tijdverspilling"

 1. geert says:

  beste
  ik heb zoveel enquetes ingevuld van andere WEET JE WAT IK VERDIENDE 0 € en ook allemaal mooi om te lezen , bij eene 100€ per dag andere 150€ beloven veel ja ik geloof er niet meer in sorry

  • ik

   says:

   ik heb het geld gekregen bij opinieland

  • Chantal

   says:

   Geert dan doe je echt iets verkeerd!!! Het klopt dat er een aantal bij zijn waar je echt je tijd volledig aan het verdoen bent, maar ook een aantal waar je echt gemakkelijk een aantal euro's per dag verdiend!!!

   www.clixsense.com/?10255604
   www.euroclix.nl/index?SRef=Kx5cCkPQPv8sSsFK

   beide 100% betrouwbaar. Ik verdien ongeveer 25 euro voor een week enquetes invullen bij de eerste en ongeveer 10 euro per week bij de tweede. Ik word er niet rijk van maar kan wel zonder zorgen mijn boodschappen binnen halen.

 2. geert

  says:

  denk dat jullie beloftes meer om reclame draaien had soms 30 mail die ik invulde per dag ,nooit 1€ gezien

 3. rene schenkhuizen

  says:

  hallo,

  ik vraag me af of geld Gorilla welk betrouwbaar is en of je wel degelijk op een EENVOUDIGE manier geld kan verdienen en is die binnen 60 dagen geld terug wel waar?
  kan er iemand dat voor 100% beamen..? want ik heb veel gezien dat er via internet veel onwaarheden en diefstal te zien is.

  • Pascal Tanis

   says:

   Dag Rene

   Ik heb ervaring met het geld gorilla programma en dat is heel betrouwbaar!! Werkt fantastisch en je word altijd uitbetaald. Nog geen problemen mee gehad en ik doe het al een half jaar!!

 4. Jodie

  says:

  Enquetes worden gedaan door bedrijven (of soms personen) die iets willen onderzoeken. Om mensen een enquete in te laten vullen staat er soms een vergoeding tegenover. Als je je gezond verstand gebruikt kan je wel nagaan dat met een enquete van 10 minuten dat je nooit méér dan een euro verdient.

  Bij mensen die adverteren met "geld verdienen door enquetes in te vullen" of "snel rijk worden" of "verdien minimaal xxx euro per maand door het invullen van enquetes" gaat het niet om hun enquetes ingevuld te krijgen, maar om er zelf beter te worden.

  Ze willen bijvoorbeeld (e-mail) adressen van mensen vergaren of simpelweg meer bezoekers op hun site. Veel website eigenaren verdienen geld door het aantal bezoekers op hun website dus als zij door middel van een paar aantrekkelijke advertenties een paar duizend bezoekers naar hun website kunnen krijgen hebben zij aan het eind van de maand hun loon wel binnen.

 5. Dennis

  says:

  Er zijn wel degelijk sites waar je geld kan verdienen met het invullen van enquetes. Echter ben ik van mening dat je wel geduld moet hebben. Het aanbod van enquetes is welliswaar groot maar je bent niet voor elke enquete geschikt. Tevens zijn de beloningen per enquete tussen de 0,50 ct en 1,00 eur. Ik heb in ieder geval via Listwise mijn eerste betaling van 10EU via Paypal binnen, toch mooi meegenomen!

  www.listwise.nl

 6. Alex

  says:

  Beste lezers en Geldgorilla,

  Ik heb jullie stuk een beetje doorgenomen, en de vragen of ik geld zou geven voor een papiertje invullen heb ik beantwoord met ''ja''.

  Stel, een persoon wil iets onderzoeken, die vraagt mij of ik wil helpen omdat ik meer vrienden/connecties heb. Per ingevulde vragenlijst krijg ik €1,00. Niemand heeft dus interesse, want ze hebben geen tijd. Máár... Nu zeg ik dat ze geld kunnen krijgen voor het invullen van mijn vragenlijst, ze krijgen €0,30 per lijst van de €1,00 die ik krijg. Win-win dus, want ik krijg €0,70 en de invuller krijgt €0,30. 10.000 X 0,70 waarvan ik 10.000 X €0,30 weggeven aan de leden die hem invullen. Dus oh hell yeah dat ik dat ga doen. Reken maar uit je winst.

  Er zijn genoeg bedrijven die wél eerlijk zijn en waar je wél echt geld kunt verdienen. Alleen, vergis je niet, want je moet echt heel erg lang sparen voor een leuk bedrag. Bedrijven die beweren €100.00 per dag te geven zijn een scam, maar je moet niet gek staan kijken als bedrijven €7,50 geven voor een compleet ingevuld onderzoek.

  Zelf ben ik lid van meerdere spaar sites, de een geeft geld, de ander parels, weer een ander punten voor cadeaubonnen.

  Zojuist heb ik weer twee andere panels bezocht waar ik lid van geworden ben, ook omdat deze punten uitdelen en daarmee kun je bv. een cadeaubon krijgen. Er is een website die echt belachelijk hard gaat. Een klein voorbeeld van mijn laatste 5 uitbetalingen (in waardebonnen van Bol.com) op 16-4, 14-6, 1-9 (2 x) en 27-9 heb ik een uitbetaling gedaan van bonnen van €10.00 per stuk. Inmiddels zit ik alweer op €8,75. De bonnen heb ik opgeslagen en al meerdere gebruikt en ze werken gewoon. Bij een website heb ik (in totaal over de jaren heen) al ruim €140 gespaard (duurt wel echt jaren hoor) bij een ander ook zoiets en deze staat alweer op €84 euro.
  Sorry, maar ik ben het echt niet eens met de bovenstaande dingen. Het werkt namelijk prima. Je moet alleen aan meerdere sites meedoen en echt heel veel geduld hebben, want je word er zeker niet rijk van en het duurt echt lang voordat je een mooi bedrag hebt bij sommigen. (die waar ik voor bol.com ga is trouwens echt super snel)

  Meldt je dus aan bij betrouwbare sites, niet bij de sites die 100 euro per dag beloven, dat bestaat namelijk niet. Overigens krijg ik alleen waar ik mij voor heb aangemeld, de mails waarmee ik iets kan verdienen. Ik heb nog nooit spam gehad van bedrijven die graag mijn email wilde hebben. Nooit. Echt nooit dus.

  • Dave

   says:

   oke klinkt goed alex maar kun je ons dan ook helpen aan betrouwbare sites. alvast bedankt

  • Fleur Knoester

   says:

   Ziet er veel belovend uit! ben al een tijdje opzoek naar een simpel baantje! ik hoef niet veel te verdienen (ik geef niet veel uit) zou u eventueel de sites even linken zodat ik mezelf ook kan aan melden?

   mvg: Fleur

  • Frank Sanders

   says:

   Beste Alex,

   Goed om te horen dat jij wel positieve ervaringen hebt met het invullen van enquêtes. Zoals je zelf al zegt duurt het echter heel lang voordat je een redelijk zakcentje verdiend hebt en zijn er veel onbetrouwbare websites die geen geld uitkeren. Daarom zijn wij niet enthousiast over deze methode, er zijn veel betere manieren om thuis geld te verdienen.

  • els

   says:

   hoe wet ik wat betrouwbare sites zijn?

 7. Harry

  says:

  Ik doe regelmatig een enquete via Opinionbar, ze betalen 1 euro per enquete, is leuk als je je toch zit te vervelen en ik heb zo al 40 euro verdiend.
  Deze site betaalt ook keurig uit zodra je meer dan 10 euro hebt gespaard.

 8. iris

  says:

  maar hoeveel verdien je gemiddeld per uur? Kun je niet gewoon beter ander werk gaan zoeken. Als 1 enquete 1 euro verdient en je bent er 15 minuten mee bezig. heb je dus 4 euro per uur.. dan kun je beter gaan vakken vullen

  • Ferdy

   says:

   Nee Iris, vakkenvullen verdien je zo'n 3 euro per uur mee. Met geluk misschien net 4 plus je bent veel minder vrij in uren te verdelen.

 9. Karin

  says:

  Hallo mensen van Geld Gorilla,

  Door jullie artikel ging ik kijken naar sites om enquetes in te vullen voor geld. Ik heb namelijk altijd als hulp op een basisschool gewerkt maar door bezuinigingen was er geen geld meer voor mij en werd ik ontslagen. Ik werk nou parttime op een school voor speciaal onderwijs maar dat verdient niet genoeg. Dus wilde ik andere manieren vinden om geld te verdienen. Toen kwam ik hier.

  Ik heb me bij een paar sites aangemeld en ben begonnen met enquetes invullen. Aan het begin dacht ik nog veel na over mn antwoorden maar later ging het steeds meer automatisch en dus ook sneller. Het is ook wel even uitzoeken welke site wel goed werkt en welke niet want ik heb ook een paar keer gehad dat ik niet uitbetaald werd, er zijn veel oplichters!! Maar nu zit ik bij een paar betrouwbare sites en haal ik zo wel 100 euro per maand binnen met enquetes. het is niet een goudpot maar beter dan niks en het is heel makkelijk!

  Karin

  • Gerrit ten Hove

   says:

   Beste Karin, zou je mij de sites willen linken in mail. ik moet wat bijverdienen, maar ben ziek. Misschien lukt dit me wel om te doen.
   groetjes Gerrit

  • Sasja

   says:

   Hoi Karin,
   ik ben ook opzoek om wat extra vanuit huis bij te kunnen verdienen. Zou jij de websites met mij willen delen die voor jou betrouwbaar zijn en ook echt uitbetalen?
   Onwijs bedankt.
   Sasja

 10. Peter Verbruggen

  says:

  Ook dit is scam!!

  • Leo

   says:

   Wat is precies scam? Ik snap niet wat je bedoelt. Volgens mij hebben ze een goed punt met dit artikel hoor

   • Bonita

    says:

    Deze site is scam omdat ze ook om je email vragen. Jij wilt weten hoe je dan wel geld kan verdienen.. Vul je email in. Geldgorilla haalt hiermee dus gratis e-mailadressen binnen die ze, ja zo werkt het echt, weer kunnen verkopen aan derden. Trap hier dus ook niet in..

 11. Freek

  says:

  Ben zelf al een tijdje ingeschreven op Panelwizard. Op zich degelijke website. Je krijgt een mailtje als er een enquête voor je klaar staat, je verdient op zich genoeg per vraag, en de vragenlijsten zijn snel en makkelijk in te vullen. Toch ben ik het van harte eens met deze tekst.
  Je krijgt namelijk maar heel af en toe een enquête toegestuurd, waardoor je aan het eind van het jaar blij mag zijn als je een tientje binnenhaalt over het hele jaar. Niet perse bedrog dus, maar gewoon niet de moeite waard. Bespaar je de moeite.

 12. Ramon

  says:

  Ja helemaal mee eens. Ik heb dit op meerdere sites gedaan, en je verdient er echt geen fuck mee. Niet proberen, is zonde van je tijd, als het te mooi klinkt om waar te zijn is het meestal ook gewoon niet waar...

 13. Linda

  says:

  Het is natuurlijk zo dat er meer manieren zijn om geld te verdienen zoals freelancen, je kan echt freelancen en je inkomen er mee verdienen of als bijverdiensten wat PayPal verdienen op Fiverr. Ik heb dat in het verleden gedaan, want ik kan websites bouwen dus kon ik het ook voor anderen doen en was best populair pp fiverr, veel opdrachten per dag. Dat was ook de reden dat ik stopte, werk ook 40 uur per week en vond dat teveel.

  Als je een website kan maken kan je ook productfeeds plaatsen op je site of je eigen of andermans producten zelf verkopen via je website of je diensten aanbieden.

  Er zijn heel veel verschillende manieren om geld te verdienen. Zelf verdien ik wat bij door de Enquete sites. Of inderdaad om Bol.com bonnen te verdienen (gratis printer inkt of met veel korting, inkt is duur zeker de XL verpakkingen)
  De beste enquete sites, zonder affiliate links dus je ziet dat ik het niet voor reclame doe en ik werk niet bij de enquete sites:

  1. Opiniemeters, veel enquêtes leuke beloningen per enquete en betaald uit
  2. GFK Veel enquêtes dus gaat best snel, betaald uit oa in bonnen
  3. Mysurvey. Betaald uit, paypa, Blokker, Bol.com bonnen etc. leuk voor meer PayPal en de Bol.com bonnen
  4. Opinionbar Niet heel snel, maar betaald wel en vaak 1,- per enquete
  5. Toluna. Betaald ook uit. korte en lange enquêtes. Veel verschillende beloningen waaronder PayPal en Bol.com
  6. Jiggy.nl Betaald uit in geld, en als je iets koopt als een cashback site krijg je soms ook leuke beloningen
  7. Stempunt, niet heel veel enquêtes, maar als je geduld heb en af en toe een enquete wilt doen leuk voor om er bij te hebben en ook weer bonnen sparen
  8. Euroclix.nl Duurt lang maar je hoeft er relatief weinig voor te doen

  Je hebt tevens Ippies.nl (en andere cashbacksites). Verdien geld bij het kopen bij webwinkels en spend ze weer. Verdien tevens Ippies door te bieden bij Ticketveilingen (max 25 per dag) gratis Ippies ook als je niet een veiling wint dus. Deze kun je gebruiken voorkorting op sites waar je de Ippies kunt besteden (o.a. ook ticketveiling)

  Gestopt ben ik met sites als Ipay want daar kan je wel 1000.000 keer klikken voor je eindelijk iets bij elkaar gespaard hebt, enquete sites zijn veel beter voor het sparen van bonnen

  • Ana

   says:

   Beste Linda ik zag je antwoord, ik vraag me af als je me kan helpen met meer info over Fiverr.Ik kan wel beetje website maken maar ik ben geen pro en ik heb ook geen portofolio

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *