CFD’s zijn complexe instrumenten en lopen een hoog risico om snel geld te verliezen als gevolg van hefboomwerking. 66% van de beleggers in kleine beleggingen verliest geld bij het handelen in CFD’s bij deze aanbieder. U moet overwegen of u begrijpt hoe CFD’s werken en of u het zich kunt veroorloven het hoge risico te nemen uw geld te verliezen. Voor cryptocurrencies geldt: zeer volatiel investeringsproduct. Uw kapitaal loopt risico. 72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met plus500. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Bitcoin Mining in Nederland: Hoe Werkt Dat Precies? (+ 2 Tips)

Hoewel tegenwoordig steeds meer mensen geïnteresseerd zijn in Bitcoin, blijft het hele concept voor veel mensen wat ingewikkeld en verwarrend. De gemiddelde Nederlander kan je nog wel uitleggen dat Bitcoin een soort digitaal betaalmiddel is, maar veel verder dan dat komen ze meestal niet. Hierdoor laten ze zich vaak tegenhouden om iets met Bitcoin te doen, wat natuurlijk jammer is.

Eén van de dingen die mensen vaak maar moeilijk te begrijpen vinden, is het zogeheten “Bitcoin mining”. Als je op zoek gaat naar informatie hierover op het internet, krijg je vaak erg technische informatie voorgeschoteld, die voor gewone mensen nauwelijks te begrijpen is. Dit is dan ook de reden dat ik dit artikel schrijf.

Als je weet wat Bitcoin mining precies is, zul je namelijk zien dat het helemaal niet zo moeilijk te begrijpen is. Bovendien zul je zien dat het ook voor mensen zonder al te veel technische kennis mogelijk is om hieraan mee te doen en er geld aan te verdienen. In dit artikel zal ik de volgende vragen proberen te beantwoorden:

 • Wat is Bitcoin mining?
 • Wat is het idee achter Bitcoin mining?
 • Hoe kan ik meedoen aan Bitcoin mining? (2 tips)

Wat is Bitcoin mining precies?

mining1Zoals je waarschijnlijk wel weet, is Bitcoin een digitaal betaalmiddel. Bij reguliere munteenheden, zoals de euro en de dollar, is er een centrale overheid die nieuw geld kan bijdrukken wanneer dit nodig is.

Bitcoin heeft echter geen centraal gezag, en dus is er niemand die kan beslissen dat er een bepaald aantal nieuwe Bitcoins gemaakt moet worden. De enige manier om nieuwe Bitcoins te creëren is door een proces dat Bitcoin mining genoemd wordt.

Bitcoin mining is eigenlijk niets anders dan het oplossen van wiskundige formules met behulp van speciale software.

Deze formules zijn van tevoren vastgelegd door de makers van Bitcoin, en als je zo’n code oplost krijg je hiervoor een aantal Bitcoins. Hoe meer van deze formules er opgelost worden, hoe minder je ervoor terugkrijgt. Vroeger kreeg je voor elk zogeheten “blok” dat je oploste 50 Bitcoins, tegenwoordig krijg je er 12,5.

Bitcoin mining is de meest risicoloze manier om geld te verdienen aan Bitcoin.

Dit lijkt misschien niet eerlijk voor de mensen die nu pas van Bitcoin mining weten, maar je moet hierbij wel bedenken dat Bitcoin erg in waarde is toegenomen door de tijd heen. Als jij in 2010 50 Bitcoins kreeg, waren die maar een paar honderd euro waard, terwijl 12,5 Bitcoin vandaag de dag een waarde van honderdduizenden euro’s vertegenwoordigen.

Het aantal formules dat op te lossen is, is eindig. Dit houdt dus in dat er op een gegeven moment geen formules meer te ontcijferen zijn, en er geen nieuwe Bitcoins meer in omloop komen. Dit is het moment waarop de maximale hoeveelheid Bitcoins bereikt is. Je kan je wel voorstellen dat dit er ook toe leidt dat het steeds lastiger wordt om Bitcoins te minen.

De kans dat je een formule weet op te lossen, wordt veel kleiner als er minder formules zijn.

Wat is het idee achter Bitcoin mining?

mining2Misschien vind je Bitcoin mining maar een vreemd idee. Waarom zou je Bitcoins krijgen voor het oplossen van wiskundige formules? Bitcoin is toch een serieus betaalmiddel, en niet een soort spelletje? Als je je afvraagt waarom de bedenkers van Bitcoin zo’n systeem zouden bedenken, dan zal ik je dat nu proberen uit te leggen.

Het langzaam vergroten van de geldhoeveelheid is van groot belang als je een betaalmiddel wil maken. In het begin zal de interesse voor dit geld nog niet groot zijn, dus moet je ervoor zorgen dat er een beperkte hoeveelheid geld is (anders zou 1 Bitcoin vrijwel niets waard zijn). Als meer mensen er interesse in krijgen, zul je meer geld nodig hebben om aan die vraag te voldoen.

Door Bitcoin mining gaat dit proces vanzelf: hoe meer mensen interesse krijgen in Bitcoin, hoe meer mensen aan Bitcoin mining zullen doen, en hoe meer Bitcoins er in omloop zullen komen. Normaal gesproken doet een centrale bank of overheid dit, maar zo’n systeem bestaat niet voor Bitcoin, dus dit wordt aan gebruikers overgelaten.

Bij Bitcoin zijn de gebruikers de bank: zij bepalen de hoeveelheid, zij bewaren het geld, en zij houden betalingen veilig.

Daarnaast zorgen miners ervoor dat het gebruik van Bitcoin veiliger is. De computers van miners worden niet alleen voor mining gebruikt, maar ook voor het controleren van Bitcointransacties. Hierdoor worden fraude en diefstal sneller herkend, waardoor de Bitcoin-economie veilig wordt gehouden.

Op zoek naar een eenvoudig werkende en betrouwbare broker?

Ik handel zelf al enkele jaren met Plus500. Je kan via IDEAL Storten. Dit bedrijf biedt zeer lage tradekosten aan jouw handelingen worden snel verwerkt.

Kijk snel op de actiepagina en begin met handelen via Plus500.

Een paar verzochte waarschuwingen: Plus500 is een CFD service, je kapitaal loopt risico bij handelen (handel verstandig) en Plus500 is geschikt voor ervaren traders en niet voor beginners.

Let op: 72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Hoe kan ik meedoen aan Bitcoin mining: 2 tips

Nu je weet wat Bitcoin mining precies is, en nu je erachter bent dat dit een vrij risicoloze manier kan zijn om geld te verdienen, ben je vast benieuwd hoe jij hieraan mee kan doen, en hier hopelijk wat geld aan kan verdienen. Hiermee zal ik je proberen te helpen door je de volgende tips te geven:

 • Doe aan “pooled mining”
 • Investeer in betere hardware

Tip 1: Doe aan “pooled mining”

Zoals eerder al genoemd, is het tegenwoordig veel moeilijker om succesvol aan Bitcoin mining te doen, omdat het steeds moeilijker wordt om de overgebleven formules te ontcijferen. Hierdoor is het tegenwoordig eigenlijk onmogelijk om in je eentje geld te verdienen aan Bitcoin mining.

Als je met één computer probeert om aan Bitcoin mining te doen, zul je waarschijnlijk nooit ver genoeg komen om ook maar één uitbetaling te krijgen.

mining3Een oplossing hiervoor is het zogeheten pooled mining. Hierbij werken een aantal apparaten van verschillende personen samen om met elkaar één formule op te lossen. Hierdoor wordt de formule veel sneller opgelost, waardoor alle betrokkenen veel sneller hun Bitcoins uitbetaald krijgen, en een veel grotere kans hebben op winst.

Hier zit natuurlijk ook een schaduwkant aan. Je zal de Bitcoins die je “gemined” hebt moeten delen met de anderen die je hierbij geholpen hebben. Deze worden verdeeld aan de hand van hoeveel werk elk apparaat gedaan heeft. Als je een sterker apparaat hebt, zul je dus meer Bitcoins krijgen dan wanneer je een goedkope computer gebruikt.

Uiteindelijk heb je door pooled mining meer kans op minder Bitcoins. Dit is natuurlijk niet ideaal, maar als je in je eentje probeert om Bitcoins te minen, kun je het net zo goed meteen opgeven. Bovendien zijn er dingen die je kan doen om ervoor te zorgen dat jouw Bitcoin-uitbetaling wat hoger wordt. Hierover zal ik bij de volgende tip meer vertellen.

Tip 2: Investeer in betere hardware

Als je aan Bitcoin mining wil doen, is het van belang hoe krachtig de apparaten zijn die je daarvoor gebruikt. Vroeger kon je makkelijk met een standaard computer een paar Bitcoins verdienen via mining, maar tegenwoordig zul je daar niet genoeg aan hebben.

Ook als je aan pooled mining doet, zal je wat betere hardware nodig hebben als je uiteindelijk niet een belachelijk klein percentage van die 12,5 Bitcoin wil ontvangen.

mining4Om hier iets aan te doen, kun je je computer proberen te versterken om er meer Bitcoins mee te verdienen. Dit kun je ten eerste doen door een betere videokaart/grafische kaart te kopen. Grafische kaarten zijn beter voor Bitcoin mining dan je standaard computerprocessor, en als je een krachtige videokaart koopt, zul je dus sneller kunnen minen.

Een andere chip die je in je computer kan plaatsen om te helpen bij Bitcoin mining, is een zogeheten FPGA. Deze werkt met een specifiek algoritme (het zogeheten SHA-256-algoritme) dat bijzonder geschikt bleek te zijn voor het effectief minen van Bitcoins. Ook met deze chip zorg je er dus voor dat je meer geld verdient in kortere tijd.

De meest effectieve upgrade die je kan maken, is de aanschaf van een ASIC. Een ASIC is een chip die speciaal voor een specifiek doel gemaakt is, en er zijn dan ook ASIC’s die speciaal voor het minen van Bitcoins zijn ontworpen. Deze chips zijn dan ook de meest effectieve manier om aan Bitcoin mining te doen.

Welke van deze opties je ook kiest, het zal je erg helpen bij Bitcoin mining. De meeste computers zijn van zichzelf nou eenmaal niet sterk genoeg om vandaag de dag nog veel op te leveren via Bitcoin mining, dus ten minste een van deze upgrades is tegenwoordig eigenlijk wel een vereiste.

Handelen in Bitcoin

Als je Bitcoin minen maar veel te ingewikkeld vindt, maar wel bezig wilt zijn met Bitcoin, dan raad ik je een andere methode aan. Je kunt dan beter handelen in Bitcoin.

mining5De service die wij hiervoor (en voor tal van andere dingen) aanbevelen is Plus500. Plus500 werkt met CFD’s (contracts for difference), wat hefboomproducten zijn. Dit betekent dat je met een relatief kleine inleg veel winst, maar ook veel verlies kunt maken.

Denk eraan dat CFD’s een hefboomproduct zijn en kunnen leiden tot het verlies van je volledige kapitaal. Wees er zeker van dat je de bijbehorende risico’s volledig begrijpt.

Bovendien kun je met dit programma nog een heleboel andere dingen doen, zoals het kopen en verkopen van Bitcoin CFD, maar ook het kopen en verkopen van aandelen met CFD’s. Dit alles is makkelijk te betalen via iDeal.

Daarnaast is Plus500 erg veilig en betrouwbaar. Als je op internet zoekt naar ervaringen van gebruikers, dan zeggen ze dat ze hun geld altijd meteen uitbetaald krijgen als ze daarom vragen. Daarnaast wordt Plus500 goed gecontroleerd door autoriteiten.

Mijn laatste maar belangrijkste tip: handel via een betrouwbare broker

Ik handel zelf al enkele jaren met Plus500. Dit bedrijf is simpel in gebruik, en hanteert lage kosten.

Ik ben niet de enige die dit bedrijf goed en betrouwbaar vindt, want er zijn al miljoenen die dit systeem gebruiken.

In deze markt zie je op dagelijkse en wekelijkse basis grote verschillen in de koers, vandaag zou de koers nog flink kunnen stijgen.

Daarom ben ik erg blij dat Plus500 op korte termijn je acties doorvoert. Na het geven van de opdracht kan je er vertrouwen in hebben dat het snel wordt uitgevoerd.

Bij Plus500 kun je tevens via iDEAL storten.

Kijk op deze actiepagina en begin met handelen via Plus500.

Tot slot wil ik jou wel bewust maken van de volgende vereiste meldingen:

 • Plus500 is een CFD service
 • Jouw kapitaal loopt risico bij handelen (handel verstandig)
 • Plus500 is geschikt voor ervaren traders en niet voor beginners

Frank Sanders

Hoi, ik ben Frank Sanders, ik ben deskundige op het gebied van geldzaken. Ik heb duizenden mensen geholpen om financieel onafhankelijk te worden. Op deze website laat ik zien hoe iedereen vanuit huis een inkomen kan verdienen en financieel sterker kan worden.

3 Reacties op "Bitcoin Mining in Nederland: Hoe Werkt Dat Precies? (+ 2 Tips)"

 1. J.H.P. Stamps

  says:

  Bitcoins minen is - voor mij - de enige manier dat ik bitcoins zou kunnen bemachtigen.
  Heeft Nederland een bitcoin ming - pool ?
  Heeft Nederland een adviesburo dat een website of groep mensen adviseert ?

 2. Bryan

  says:

  Ee zijn speciale bedrijven waar je terecht kan om met je eigen hardware om een ruimte te huren en voor elektriciteit te betalen. Zoals je al weet is het kosten plaatje voor energie vrij hoog. Ik neem aan dat jij je al hebt verdiept in de apparatuur die je moet aanschaffen hiervoor en dat je steeds minder krijgt betaald aan bitcoins voor het minen.
  Er zijn verschillende pools waar je kan aansluiten en hopen dat je genoeg opdrachten krijgt voor een schappelijke fee om te minen. Succes!

 3. j.h.p.stamps

  says:

  Geachte Geldgorilla,
  Gouda 26-07-2018. Kent U het programma bitcoincore? Het programma zou bitcoins minen , doch slechts een wallet is geinstalleerd. De totale installatie zou 209 gygabytes zijn , doch ongeveer 1 gygabyte geinstalleerd..................... Heb ik de installatie fout gedaan . of : kent U het juiste programma waarmee de bitcoins gemined kunnen worden. ? Of heeft Nederland een adviesadres - bitcoins minen ? s.v.p. e-mailbericht , grt . John

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *