Geld Verdienen met (Hard)lopen: Hoe Werkt Dat? Uitleg en 3 Tips

In de ideale wereld ben je gezond, zie je er goed uit en heb je een (zeer) goed gevulde portemonnee. De werkelijkheid is vaak net iets minder mooi: hoewel we ieder jaar mooie voornemens hebben om het sportief en financieel helemaal te gaan maken in het komende jaar, komt er vaak maar bar weinig van terecht. Tot nu. Er is namelijk een manier om geld te verdienen met (hard)lopen.

In dit artikel zal ik je uitleggen hoe jij geld kunt verdienen door hard te lopen. Daarnaast zal ik je nog van de nodige tips en uitleg voorzien om het geld verdienen met (hard)lopen tot een succes te maken. Overigens heb ik goed nieuws voor diegenen die niet van hardlopen houden, maar wel graag geld willen verdienen met lopen: de app die ik zal presenteren werkt ook voor wandelaars.

Wat heb ik nodig om geld te verdienen met (hard)lopen?

Eigenlijk heb je maar weinig nodig om te beginnen met geld verdienen door (hard) te lopen. Het enige wat je nodig hebt is de app Runister (verkrijgbaar op IOS). Als je deze app gedownload hebt, is het een kwestie van schoenen aan, voordeur open en op naar buiten om geld te verdienen. Of beter: al lopend rijk worden. Daarnaast is het natuurlijk een hele goed motivator om te sporten.

Wellicht is het ook leuk om het samen met je partner te doen. Zo houd je elkaar niet alleen gemotiveerd, maar ook stroomt er natuurlijk dubbel geld binnen. En als je de hieronder gepresenteerde methodes goed met elkaar weet te combineren, dan is een dergelijke verdubbeling niet anders dan als ‘zeer lucratief’ te bestempelen.

Hoe Jacko met 1-2 uur per week duizenden euro’s per maand verdient

Ontdek het beste verdienmodel om een passief inkomen op te bouwen op het internet en dat:

  • Zonder technische kennis
  • Zonder product
  • Zonder opstartkosten
  • Zonder te adverteren
  • Zonder vooropleidingen

Start hier met het verdienen van duizenden euro’s per maand

Hoe werkt geld verdienen met (hard)lopen?

Zodra je de app gedownload hebt in de App Store, moet je een aantal vragen over jezelf beantwoorden. Uit welk land kom je, hoe heet je, hoe lang ben je en wat is je gewicht? Na het invullen van deze gegevens ben je aangemeld en kun je aan de slag met de app. Nadat je 10 keer bent gaan hardlopen heb je jezelf gekwalificeerd en kun je daadwerkelijk geld gaan verdienen.

Na deze 10 keer krijg je de mogelijkheid om de Runister App plus aan te schaffen.

Deze kost €1.99, een kleine investering als je kijkt hoe snel je geld kunt verdienen met (hard)lopen. Iedere keer dat je gaat hardlopen krijg je een aantal zogenaamde ‘runnies’ toegekend. Deze runnies heb je nodig om een level hoger te komen en meer geld te verdienen met (hard)lopen.

Hoe langer je loopt, hoe meer je verdient

Als je begint start je namelijk op level 1. Op level krijg je €0,04 per kilometer. Dat betekent dat je 25 kilometer op level 1 moet lopen om je eerste volledige euro te verdienen. Dat is vrij weinig geld, en hier zul je dan ook niet snel rijk mee worden. Maar: door de verdiende runnies kun je een hoger level bereiken. En in een hoger level zul je meer geld verdienen per gelopen kilometer.

Hoewel je met deze app op level 1 nog maar een schamele €0,04 per kilometer verdient, zal dit bedrag per kilometer snel stijgen. Op het hoogste level (level 7) verdien je namelijk 44(!) keer zoveel: €1,76 per kilometer. Een geoefende hardloper rent al snel 30 kilometer per week, wat neerkomt op €52,80. En met 52 weken in een jaar is dat toch mooi 52*52,80 = €2745,60 per jaar.

En zeg nou zelf: duizenden euro’s verdienen terwijl je jezelf in topconditie houdt, dat is toch ideaal? Daarnaast ga je ook steeds meer en makkelijker geld verdienen. Niet alleen omdat de opbrengsten per kilometer omhooggaan per level. Maar ook omdat je een steeds betere conditie zult hebben en daardoor steeds gemakkelijker lange afstanden kunt afleggen. Een win-win situatie dus!

Tips om geld te verdienen met hardlopen

Er zijn uiteraard een aantal manieren om nog veel meer geld met (hard)lopen. De eerder beschreven app is namelijk niet de enige app die je beloont voor het sporten. Er zijn verschillende apps die verschillende beloningen aanbieden als jij je in het zweet werkt. Zo kun je niet alleen sparen voor cash, maar ook voor tegoedbonnen en kortingsbonnen. Hieronder nog drie voorbeelden:

Tip #1: Achievement

Achievement is een app die je kunt verbinden met verschillende tracking devices (zoals een Fitbit) en je accounts op de sociale media. Deze app houdt bij hoeveel stappen je gezet hebt en keert na het bereiken van een x-aantal punten een tegoedbon uit. Het mooie aan deze app? Als je meerdere tracking devices tegelijkertijd gebruikt, kun je dubbele punten pakken!

Tip #2: Bounts

Bounts is ook een app die je kunt verbinden met verschillende tracking devices. Hoewel deze app pas begint met uitkeren van punten vanaf 7000 stappen, zijn er mooie beloningen te krijgen die de moeite waard zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan iTunes giftcards. Daarnaast heb je de optie om aan een rad van fortuin te draaien, hiermee win je met een beetje geluk een mooie geldprijs

Tip #3: Sweatcoin

Sweatcoin is een app die je kunt installeren op je telefoon. Dagelijks kun je een aantal sweatcoin verdienen. Sweatcoins zijn de punten die je kunt verdienen door te lopen. Het mooie aan dit puntensysteem? Als je 20.000 sweatcoins bij elkaar hebt gelopen, kun je deze 20.000 sweatcoins inleveren voor maar liefst 1000 dollar. Lees er hier meer over.

Mocht hardlopen of wandelen nou toch niet helemaal je ding zijn, dan is er geen reden tot paniek. Er zijn voldoende andere manieren om je inkomen flink aan te vullen op een actieve manier. De verschillende opties heb ik hieronder kort uiteengezet.

Andere manieren om geld te verdienen met sporten

Zo zijn er sommige zorgverzekeraars die korting op je zorgverzekering aanbieden als je een vooraf vastgesteld bewegingsdoel weet te bereiken. De korting kan oplopen tot enkele tientallen euro’s per maand. Dat lijkt niet veel, maar in combinatie met de hierboven genoemde apps telt het aardig op.

Het is belangrijk om je te realiseren dat als je echt flink geld wilt verdienen door te (hard)lopen, dat je dan verschillende apps of initiatieven met elkaar moet combineren. Wees dus slim en lees je goed in. Als je slim combineert kun je voor het zetten van 1 stap, wel door 10 verschillende apps of instanties beloond worden.

Dan beginnen de beloningen toch aardig op te lopen.

Een andere app die je kunt gebruiken om tijdens het hardlopen of wandelen geld te verdienen is Gig Walk. Deze app is beschikbaar voor zowel IPhone als Android telefoons. De app probeert informatie te verzamelen en te verifieren. Zo zal je gevraagd worden straatnaamborden, monumenten en wegen te controleren.

Gig Walk is een hele leuke manier om tijdens het geld verdienen je buurt te leren kennen. Daarnaast is deze app goed te combineren met de andere apps die al aan bod zijn gekomen. Plan je hardlooprondje of je avondwandeling langs één of meerdere van de punten die door Gig Walk zijn aangekaart en je slaat meerdere vliegen in één klap!

Belonen en straffen: flink geld verdienen als je je doelen weet te behalen

Tot nog toe ging het in dit artikel voor het grootste deel over apps die je belonen omdat je een bepaald aantal stappen hebt gezet of een aantal kilometers hebt afgelegd. Een app die je ook beloond voor sportieve inspanningen, maar toch heel anders in elkaar zit, is de populaire app Pact. Hoe deze app in elkaar zit zal ik hieronder kort uitleggen.

Pact is eigenlijk de beste manier om je aan je goede voornemens te houden. Met Pact maak je middels de app namelijk een duidelijke afspraak met jezelf. Jij doet een belofte aan jezelf via de app om regelmatig te gaan sporten. Als je dan eenmaal gesport hebt, moet je in de app aangeven welke oefeningen je gedaan hebt tijdens het sporten.

Als je dan later deze belofte weet te voltooien, zul je daarvoor beloond worden. Je zult beloond worden door middel van een geldbedrag. Waar dit geldbedrag vandaan komt? Het geldbedrag komt van mensen die de app wel gebruiken, maar zich niet aan de aan zichzelf gemaakte beloftes weten te houden. Zij betalen namelijk een kleine boete.

Pact is dus eigenlijk de ultieme stok achter de deur voor mensen die graag willen sporten, maar vaak al snel afhaken.

Ik raad iedereen aan deze app te gebruiken. Je kunt namelijk al geld laten overmaken naar je bankrekening zodra er €5 op je account staat. Daarnaast verplicht deze app je aan de bak te gaan en te blijven wat sporten betreft; anders kost het je namelijk geld!

Omdat ook deze app gecombineerd kan worden met andere apps, zorgt Pact er eigenlijk voor dat je iedere dag zult opstaan en geld zult verdienen. Niet alleen met Pact, maar met alle apps die je oefeningen, inspanningen en sportieve prestaties in de gaten houden!

Combineren is dubbel cashen

Zoals hierboven al aangegeven kun je meerdere apps met elkaar combineren om de opbrengsten te maximaliseren. Als je toch bezig bent met bewegen door het middel van (hard)lopen, denk dan eens aan de volgende opties. Deze kun je nog toevoegen om nog meer geld te verdienen met (hard)lopen:

  • Neem een kranten- of een folderwijk erbij. In plaats van alleen maar rondjes te lopen, kun je natuurlijk nog wat extra geld vangen door tijdens het lopen kranten of reclamefolders te bezorgen. Dit kan al gauw €200 per maand extra opleveren. Aangezien je toch al buiten bent is het een mooie bonus die ik niet zou laten liggen.
  • Meld je aan bij een hondenuitlaatservice. Hoewel veel mensen gek zijn op honden, zijn ze niet altijd in de gelegenheid om hun huisdier uit te laten. Deze mensen hebben er dan ook graag een paar euro per dag voor over dat hun hond wordt uitgelaten. Met een paar uitlaatadressen zit je al snel op €400-€500 per maand extra inkomsten.
  • Meld je aan als maaltijdbezorger. Je ziet ze steeds vaker in het straatbeeld: mensen die als ZZP’er hun geld verdienen met het bezorgen van maaltijden. Een dergelijke bijbaan is goed te combineren met de Pact. Daarnaast is het mooie aan het werken als ZZP’er dat je zelf je uren kan bepalen en dus alleen hoeft te werken als het jou uitkomt.
  • Meld je aan als lokale tourguide. Het toerisme in Nederland trekt de laatste jaren enorm aan. En zeg nou zelf: wat is er leuker dan een local die je vol trots zijn eigen stad laat zien? Er zijn verschillende organisaties die locals inhuren om rondleidingen (te voet) in hun eigen stad te laten verzorgen. Verdien geld, leer je stad beter kennen en leer veel mensen kennen!

Hoe je ook indirect meer geld gaat verdienen met (hard)lopen

Voor iemand met een fulltimebaan klinken de bovenstaande extra activiteiten waarschijnlijk in eerste instantie erg vermoeiend. Dat kan ik me ontzettend goed voorstellen. Waar je echter wel rekening mee moet houden is dat mensen die veel buiten zijn en veel sporten, ook veel meer energie hebben. Uiteindelijk zul je minder moe zijn, zelfs inclusief een eventuele extra taak.

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat gezonde mensen meer geld verdienen dan ongezonde mensen. Een gezonde levensstijl wordt erg toegejuicht door werkgevers. Mensen met een goede conditie of mensen die er fit uitzien krijgen dan ook sneller een salarisverhoging. Hierdoor kan het vele lopen (waardoor je gezonder wordt) ook indirect voor een flinke inkomensstijging zorgen.

VIDEO: Hoe een leek binnen no-time duizenden per maand kan verdienen

Ontdek de gedetailleerde stap-voor-stap methode waarmee zelfs de grootste kluns een passief goed inkomen via het internet kan verdienen.

Geen technische kennis, hoge kosten, website of hoge kosten vereist.

Ontdek meer over dit perfecte verdienmodel

Frank Sanders

Hoi, ik ben Frank Sanders, ik ben deskundige op het gebied van geldzaken. Ik heb duizenden mensen geholpen om financieel onafhankelijk te worden. Op deze website laat ik zien hoe iedereen vanuit huis een inkomen kan verdienen en financieel sterker kan worden.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *