Wat Is de Beste Manier om Bitcoin te Kopen? Onze Ervaringen

Als je niet onder een steen leeft, is de kans groot dat je de afgelopen tijd veel gehoord hebt over het fenomeen Bitcoin. De laatste tijd komen er steeds meer berichten in het nieuws over de stijgende waarde van deze cryptovaluta, en overal krijg je te horen dat hier grote bedragen mee te verdienen kunnen zijn. Het is dan ook niet gek als je hier een graantje van mee wil proberen te pikken.

Maar als je niet zoveel weet over digitale munteenheden of over economie en handel in het algemeen, dan kan het natuurlijk moeilijk zijn om te weten waar je moet beginnen. In dit artikel zal ik eerst even kort introduceren wat Bitcoin nu precies is en hoe je er geld aan verdient, en vervolgens zal ik een platform bespreken dat naar mijn idee ideaal is voor het kopen (en later weer verkopen) van Bitcoin.

Wat is Bitcoin?

bitcoin-kopen1Als je mensen vraagt wat Bitcoin is, weten ze meestal nog wel te noemen dat het een vorm van elektronisch geld is. Zulk elektronisch geld wordt ook wel cryptocurrency, cryptogeld of cryptovaluta genoemd. Je kan Bitcoin dus zien als een munteenheid, net als bijvoorbeeld de Euro, de Dollar en de Pond, alleen bestaat deze munteenheid alleen digitaal, en zijn er dus geen fysieke munten of biljetten van.

De meeste mensen betalen toch voornamelijk digitaal, dus waarom zou je daar geen digitaal geld voor kunnen gebruiken?

Bitcoins zijn dus unieke digitale bestanden die een bepaalde waarde vertegenwoordigen. Je kan Bitcoinbedragen versturen en ontvangen als je een bitcoinadres hebt. Dit is een adres dat bestaat uit 26 tot 35 letters en cijfers, dat altijd begint met een 1 of een 3. Op die manier kun je Bitcoin gebruiken om voor dingen te betalen, een beetje alsof je regulier geld overmaakt naar een bankrekening.

Bitcoin is een munteenheid die geen centrale administratie heeft. Dit wil zeggen dat het niet mogelijk is voor een overheid of een ander orgaan om de geldhoeveelheid aan te passen. Hierdoor kan de prijs van Bitcoin niet kunstmatig hoger of lager gemaakt worden.

Je zou misschien denken dat dit gebrek aan overzicht Bitcoin onveilig zou kunnen maken, maar dit is niet het geval. Door middel van encryptie wordt ervoor gezorgd dat Bitcoin erg goed beveiligd is, en Bitcoincriminelen worden volgens onderzoeken erg snel gevonden.

Hoe kun je handelen in Bitcoin / Bitcoin kopen?

bitcoin-kopen2Je hebt nu geleerd wat Bitcoin precies is, en hoe dit betaalmiddel ongeveer werkt. Dit is natuurlijk allemaal heel leuk en aardig, maar hoe kun je nou handelen in Bitcoin? Het is immers een betaalmiddel, en je verdient toch ook niet veel geld door 20 dollar te kopen en vervolgens weer te verkopen voor euro’s? Dit klopt, maar bij Bitcoin ligt dit net iets anders.

Omdat Bitcoin nog iets vrij nieuws is, begint het grote publiek nu pas een beetje door te krijgen wat het precies is. Dit zorgt ervoor dat mensen meer interesse in Bitcoin krijgen, waardoor de koers (ofwel de prijs) van Bitcoin sterk stijgt. Hier kan jij gebruik van maken door nu een bepaald bedrag aan Bitcoin te kopen, en dit later weer te verkopen, als de prijs van Bitcoin flink gestegen is.

Als je voor 2013 voor 500 euro aan Bitcoin gekocht had, dan was je nu miljonair.

Als jij nu 10 euro aan Bitcoin koopt, is er een goede kans dat dit binnen een paar dagen al zo’n 15 euro waard is. Natuurlijk blijft het een beetje gokken, maar in grote lijnen stijgt de koers van Bitcoin eigenlijk al vanaf het begin. Sinds het begin van 2016 is de waarde van Bitcoin maar liefst 31 keer zo hoog geworden.

 

Frank Sanders

Hoi, ik ben Frank Sanders, ik ben deskundige op het gebied van geldzaken. Ik heb duizenden mensen geholpen om financieel onafhankelijk te worden. Op deze website laat ik zien hoe iedereen vanuit huis een inkomen kan verdienen en financieel sterker kan worden.

2 Reacties op "Wat Is de Beste Manier om Bitcoin te Kopen? Onze Ervaringen"

 1. Abdelouahid

  says:

  Beste kan je mij meer uitleg geven over bitcon .

  Overleest ,was er ook zo iemand, men blijkt dat een oplichter was.

 2. john

  says:

  ik stap er uit kost te veel . john

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *