Geld Verdienen met Bitcoin? 5 Geheimen van Onze Crypto Experts

Cryptocurrency is in de afgelopen jaren enorm gestegen in populariteit; het is de nieuwe manier om heel veel geld te verdienen! Hoewel het concept van Bitcoin, de meest populaire cryptocurrency, redelijk simpel is, kan het nog best ingewikkeld zijn om geld te verdienen met Bitcoin.

Gelukkig zijn er veel mensen die heel veel weten van cryptocurrency. Door de populariteit van Bitcoin zijn er mensen die zich hebben verdiept in deze nieuwe goudmijn. Wil jij weten hoe je geld verdient met Bitcoin? Lees hier de 5 geheimen van onze crypto-experts om geld te verdienen met Bitcoin.

Wat is Bitcoin en hoe werkt het?

Als je ergens geld mee wilt verdienen, moet je eerst weten wat het is! Voor degenen die helemaal nieuw zijn met het begrip, leggen we daarom eerst even uit wat Bitcoin is en hoe het werkt. Weet je dit allemaal al? Scrol dan gelijk door naar de tips van onze experts!

Is Bitcoin geld?

In principe is Bitcoin gewoon een nieuwe geldsoort. Om dit te bevestigen, geef ik jullie snel een lesje in economie. De functies van geld zijn:

  • Geld is een ruilmiddel
  • Geld is een rekeneenheid
  • Geld is een oppotmiddel

De criteria van geld zijn:

  • Geld moet houdbaar zijn, het mag dus niet bederven.
  • Geld moet deelbaar zijn, dus twee halve eenheden zijn evenveel waard als één hele eenheid.
  • Geld moet draagbaar Dit mag fysiek zijn, maar kan ook digitaal.
  • Geld moet schaars Dit betekent niet dat je arm moet zijn, maar dat je de valuta niet zomaar zelf kunt namaken.

In principe voldoet Bitcoin aan al deze criteria. Toch zijn er critici die beweren dat Bitcoin slechts een ruilmiddel is. Sterker nog, de Nederlandse rechtbank erkent Bitcoin niet als een ‘wettig betaalmiddel’. Hier komt nog bij dat je met Bitcoin alleen digitaal kunt betalen, want er zijn geen fysieke munten. De belangrijkste reden dat Bitcoin niet echt geld is, maar een ruilmiddel, is dat Bitcoin beheerd wordt door de eigenaar en niet door een bank.

Hoe werkt Bitcoin?

Bitcoin is een digitaal netwerk. Het netwerk wordt gevormd door blockchaintechnologie. Deze blockchaintechnologie is een soort database waarin jouw transacties bijgehouden worden. De database is echter (anders dan bij normaal geld) niet centraal, maar wordt beheerd door meerdere computers over de hele wereld. Hierdoor kan een hoeveelheid Bitcoin niet ineens ongeldig worden; daarvoor zouden alle individuele blockchains vernietigd moeten worden.

“De computers die deze blockchains beheren, heten nodes. Deze nodes zijn ontzettend betrouwbaar gebleken; er is nog nooit een systeem gehackt.”

Daarnaast zijn er miners. Dit zijn andere computers die ingewikkelde rekensommen oplossen. De verschillende miners concurreren met elkaar. Elke keer dat een miner succesvol is, krijgt de eigenaar 12,5 nieuwe eenheden Bitcoin. Hierdoor groeit de hoeveelheid Bitcoin.

Bitcoins worden steeds duurder, omdat er een maximaal mogelijke hoeveelheid Bitcoin is. Het maximale aantal is 21 miljoen, en er zijn er nu al 18,5 miljoen!

Hoe gebruik ik Bitcoin?

Je kunt Bitcoin kopen op beurzen, net zoals je aandelen koopt. Deze beurzen worden crypto exchanges genoemd. Via deze beurzen kan je Bitcoin van andere gebruikers kopen met de geldsoorten die we allemaal al kennen, zoals dollars, euro’s en alle andere valuta die er wereldwijd gebruikt worden.

Hoewel je, als je Bitcoin op een cryptobeurs laat staan, wel een tussenpartij gebruikt voor het bewaren van jouw Bitcoins, kan dit ook zonder tussenpartij. In dit geval heb je een wallet nodig.

Een wallet is een programma dat wordt gebruikt voor het beheren van Bitcoin. Deze wallet bestaat uit twee adressen: een public en een private key.

De public key is jouw bankrekening, de private key is jouw pincode. De eerste kun je de rustig aan anderen geven, terwijl je de private key echt privé moet houden. Dit is dus net als bij het rekeningnummer van je bank en de pincode van je pinpas.

Om Bitcoin te verhandelen, voer je de public key van de ontvanger in op het platform. Hierna vul je de hoeveelheid Bitcoin in die je wilt verhandelen. Dit kan wel tot 8 nullen achter de komma verdeeld worden: de kleinste hoeveelheid is dus 0,00000001 Bitcoin. Dit wordt ook wel een satoshi genoemd.

“Een satoshi is momenteel zo’n vijf honderdste van een cent waard. Hoe klein je startkapitaal dus ook is, investeren in Bitcoin kan altijd!”

Na de public key en de hoeveelheid Bitcoin te hebben ingevoerd, druk je op verzenden. Je betaalt een klein bedrag aan transactiekosten. Dit is jouw betaling om het Bitcoin-netwerk te kunnen gebruiken.

Wil jij Bitcoin ontvangen? Dan moet de ander jouw public key invoeren om het naar je te sturen.

Je kunt echter niet zomaar met Bitcoin betalen in de supermarkt. Het duurt namelijk 10 minuten voordat je transactie geverifieerd is.

Net als met aandelen wordt Bitcoin meer en minder geld waard op basis van het vertrouwen van consumenten. Bij hoog vertrouwen is de vraag naar Bitcoin erg hoog, waardoor de prijs stijgt, en andersom. Wie Bitcoin koopt als de koers erg laag ligt, en vervolgens weer verkoopt als deze hoger ligt, kan op deze manier winst maken met de handel in Bitcoin.

5 geheimen om geld te verdienen met Bitcoin

Nu je hopelijk een beetje begrijpt hoe Bitcoin werkt, is het tijd voor de geheimen van Bitcoin: hoe verdien je hier geld mee? Maak je trouwens niet druk als je nog steeds niks begrijpt van Bitcoin, want online zijn tal van interessante artikelen en video’s te vinden om jouw begrip te vergroten!

Geheim nummer 1: Weet wanneer je moet kopen

Als jij wel eens aandelen hebt gekocht, weet je dat het erg belangrijk is om op het juiste moment te kopen. Als jij de koers kunt voorspellen, ben je binnen!

Omdat de waarde van Bitcoin echter heel snel kan veranderen, voelt het af en toe alsof je in het casino staat. Gelukkig is de handel in Bitcoin totaal geen gokwerk. Het allermooiste is dat er experts zijn die online voorspellingen doen. Als jij het nieuws en de voorspellingen van experts in de gaten houdt, weet jij waarschijnlijk goed wanneer je Bitcoin moet kopen.

Raak ook niet in paniek als de koers van Bitcoin ineens keldert. Door de snelheid van de koers kan het lijken alsof je ineens al je geld kwijt bent, maar een uur later kan het ineens twee keer zoveel waard zijn.

Geheim nummer 2: HODL

HODL klinkt misschien als een rare afkorting, maar het is eigenlijk gewoon een typfout. HODL betekent ‘hold’ en verwijst naar de buy and hold-strategie. Dit betekent simpelweg dat je je Bitcoin lang vasthoudt.

Dit heeft een aantal voordelen: ten eerste zorgt het ervoor dat je niet gestrest raakt. Bovendien is de kans best groot dat jouw Bitcoin daardoor heel erg in waarde stijgt. Doordat Bitcoin steeds schaarser wordt, stijgt de waarde op de lange termijn.

“In 2013 was de prijs van Bitcoin nog maar 15 dollar, begin 2021 was de prijs van Bitcoin 45.000 dollar!”

Het enige nadeel van HODL is dat je potentieel ook veel geld verliest. Ten eerste is het mogelijk dat de waarde van Bitcoin op de lange termijn keldert. Ten tweede mis je ook kansen om je Bitcoin te verkopen bij een piek en meer Bitcoin te kopen bij een dal.

Geheim nummer 3: Affiliate marketing

Bedrijven en marketing gaan hand in hand, want bedrijven zijn altijd op zoek naar manieren om hun producten en diensten te promoten. We kennen allemaal de methodes van kortingen, extra service, en reclame, maar bedrijven met een digitale aanwezigheid hebben ook nog een extra optie. Deze optie noemen we affiliate marketing.

Affiliate marketing is een manier van marketing die alleen op het internet plaatsvindt. Bij affiliate marketing betaalt een bedrijf een bedrag aan de partner wanneer een product of dienst verkocht wordt met de hulp van die partner.

“Ken je al die YouTubers die ineens scheermessen promoten? Dat is affiliate marketing.”

Denk aan een vlogger die een praatje houdt over de nieuwste skin care-producten. Vaak vind je dan de link naar het product in de omschrijving van de video. Het bedrijf gebruikt een bepaalde software waarmee kan worden achterhaald waar de kopers vandaan komen, en op die manier krijgt de vlogger dan betaald voor elke aankoop die via hem of haar wordt gedaan.

Maar wat heeft affiliate marketing te maken met Bitcoin? En hoe kun je door affiliate marketing veel geld verdienen met Bitcoin?

Er zijn steeds meer bedrijven die creatief omgaan met affiliate marketing. Zo zijn er bedrijven waar je niet eenmalig betaald krijgt als iemand koopt of verkoopt, maar levenslang.

Als je dit doet voor Bitcoin exchange- of walletbedrijven, krijg je je commissie niet betaald in euro’s, maar in Bitcoin. Je krijgt dan een crypto wallet.

Je kunt ook reclame maken voor hardware wallets. Ook deze willen graag verkopen en aangezien Bitcoin sowieso al digitaal is, maken zij ook graag gebruik van affiliate marketing.

Geheim nummer 4: Margin lending

Heb jij altijd al een bank willen worden? Dat kan met Bitcoin. Je kunt namelijk je Bitcoin uitlenen voor een vooraf bepaalde dagelijkse rente.

Ervaren crypto-traders, zoals de mensen die veel geld verdienen met Bitcoin, gebruiken een investeringstechniek die we margin trading noemen. Hierbij wordt Bitcoin geleend om grotere posities in te kunnen nemen op de markt en hierdoor potentieel meer winst te kunnen maken.

Er zijn platforms voor margin lending, waar je Bitcoin kan gebruiken als onderpand. Je kunt hier bijvoorbeeld met 1 Bitcoin als onderpand een trade openen met een waarde van 5 Bitcoin. Waar zijn die andere 4 ineens vandaan gekomen? Deze leen je van andere margin lenders.

De lening start automatisch wanneer een handelaar een trade opent met een grotere positie dan hij/zij beschikbaar heeft. Bij het sluiten van de trade wordt de lening automatisch vereffend en het verschil verrekend met het kapitaal van de handelaar.

Iedere trade die met hefboomwerking wordt genomen heeft ook een liquidatieprijs. Dit is het punt waarop de trade automatisch gesloten wordt om de lening veilig te stellen. Het geleende geld wordt zo, samen met de rente, altijd terugbetaald.

Een passieve investeerder kan op een margin lending-platform zijn Bitcoin beschikbaar stellen voor margin lending. Je kunt zelf de rentevoet bepalen. Als je dit slim doet, kun je hier veel geld mee verdienen. Onder de juiste marktcondities wordt er wel tussen de drie en twintig procent rendement gehaal met market lending.

Geheim nummer 5: Yield farming

Yield farming, ook wel liquidity mining genoemd, is een manier om bonussen te ontvangen met je Bitcoin door die vast te zetten in een liquidity pool. En zoals we allemaal weten: bonussen zijn meer geld!

Yield farming is behoorlijk nieuw: het kent zijn oorsprong in 2020 door de opkomst van de DEFI- (decentralized finance) beweging.”

Deze beweging staat aan het voorfront van de decentralisatie van financiële toepassingen, net als Bitcoin zelf dus.

Een liquidity pool is een smart contract waar de gebruikers hun Bitcoin in kunnen plaatsen, en hiermee ontvangen ze bonussen. De gebruikers van een liquidity pool noemen we liquidity providers.

Liquidity providers zetten hun Bitcoin in een liquidity pool. Deze liquidity pool kan vervolgens gebruikt worden door een exchange waar gebruikers Bitcoin kunnen lenen, uitlenen en wisselen met andere cryptocurrencies. Je betaalt natuurlijk wel als je dit platform wilt gebruiken. Elke keer dat je gebruikmaakt van het platform door te lenen, uitlenen of wisselen, betaal je een klein bedrag aan extra kosten.

Deze extra kosten worden betaald aan de liquidity providers op basis van hoe groot hun aandeel in het platform is. Als jij heel veel leent, uitleent en wisselt krijg jij dus een hoger aandeel van de extra kosten van anderen uitbetaald.

Als jij de juiste liquidity pools weet te vinden en hier actief en slim gebruik van maakt, kan dit een rendement van wel 20 procent opleveren! Dat is behoorlijk wat geld!

Frank Sanders

Hoi, ik ben Frank Sanders, ik ben deskundige op het gebied van geldzaken. Ik heb duizenden mensen geholpen om financieel onafhankelijk te worden. Op deze website laat ik zien hoe iedereen vanuit huis een inkomen kan verdienen en financieel sterker kan worden.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *