SEO-Teksten Schrijven? 4 Veelgemaakte Fouten!

Als beginnende schrijver begon ik onderaan de schrijfladder. Ik werkte namelijk op freelance basis voor een SEO-tekstbureau. Dit klinkt allemaal heel leuk, maar het betekent veel schrijven, weinig verdienen en geestdodend werk.

SEO-teksten schrijven was het enige dat ik leerde. Ik leerde ook vooral wat je niet moet doen in deze periode én daar profiteer jij nu van. Ik leer je in dit artikel namelijk hoe jij niet een goede SEO-tekst schrijft aan de hand van 4 fouten.

Lees snel verder.

Fout 1: Zoekwoorden te vaak gebruiken

Altijd als ik mijn activiteiten als beginnende schrijver uitlegde aan mijn vrienden, dan zeiden ze: ‘Ooooh, maar dan kun je gewoon tien keer willekeurig je zoekwoord achter elkaar zetten en dan is het goed…’

Werkte het maar zo makkelijk.

Vroeger, toen Google net bestond en andere zoekmachines als Bing en Yahoo nog een significant aandeel in de markt hadden, toen werkte dat. Nu is dat de grootste zonde die er bestaat.

SEO teksten schrijven aan de hand van zoekwoorden is zelfs bijna ten dode opgeschreven. Het allerbelangrijkst is dat jij gewoon waardevolle contact op je website hebt staan.

Google is al zover, dat pure SEO teksten opgespoord en afgestraft worden. Houd je dus aan de spelregels als je succesvol wilt zijn op het digitale web.

Oplossing: Gebruik je zoekwoord niet te vaak. Natuurlijk in de titel en in de browsertitel, maar houd daarna een dichtheid van 2% aan. Voorkom te veel zoekwoorden door het gebruik van synoniemen.

Hoe Jacko met 1-2 uur per week duizenden euro’s per maand verdient

Ontdek het beste verdienmodel om een passief inkomen op te bouwen op het internet en dat:

  • Zonder technische kennis
  • Zonder product
  • Zonder opstartkosten
  • Zonder te adverteren
  • Zonder vooropleidingen

Start hier met het verdienen van duizenden euro’s per maand

Fout 2: Verkeerde zoekwoorden

Als je broeken verkoopt, dan ligt het voor de hand dat je een aantal artikelen schrijft met als zoekwoord ‘broeken’. Nou is dat het domste dat je kunt doen.

Er zijn honderden sites die broeken verkopen en die jou, als beginnende onderneming, zullen verslaan op dat zoekwoord. Je kunt veel schrijven, maar het zal geen enkele invloed hebben op je bezoekersaantallen.

Oplossing: Schrijf over de broeken die je verkoopt. Verkoop jij een zwarte spijkerbroek voor mannen, schrijf dan een artikel met als zoekwoord ‘zwarte spijkerbroek heren’. Verbind bepaalde zoekwoorden door spelingen met leestekens.

Zo kun je dit schrijven: Zoek jij een zwarte spijkerbroek? Heren zijn bij ons aan het juiste adres. Google herkent dit als één zoekwoord.

Fout 3: Suffe en onaantrekkelijke titels

Als je een prachtig artikel schrijft, maar je verzint een suffe titel, dan schiet dat natuurlijk voor geen meter op. De titel is het belangrijkste onderdeel van je tekst. Het moet de aandacht van de lezers trekken en ze overtuigen om te klikken.

Oplossing: Het is nuttig om te onthouden dat mensen graag weten waar ze aan toe zijn. Natuurlijk mag je dit mooi verpakken, maar probeer in de titel aan te geven wat mensen gaan leren.

• Zo schrijf jij fantastische SEO-teksten • 5 tips om succesvol SEO-teksten te schrijven • Daarom zijn SEO-teksten belangrijk

Het zijn maar een paar voorbeelden die jou in de goede richting kunnen sturen.

Fout 4: Geen gerichte meta-description

Als mensen in Google zoeken naar een product of dienst dat jij aanbiedt, dan bekijken ze in een razend tempo een aantal zoekresultaten. Als de titel ze aanspreekt, maar ze willen nog iets meer te weten komen, dan lezen ze de meta-description.

Helaas vergeten veel SEO-schrijvers de meta-description.

Deze omschrijving onder de titel kan net de doorslag geven om de zoeker te overtuigen om op jouw link te klikken.

Oplossing: Schrijf een aantrekkelijke tekst die de zoeker nieuwsgierig maakt.

Verdien geld met je SEO-teksten

Nu wil jij natuurlijk ook graag weten op welke manier jij geld kan verdienen met het schrijven van SEO-teksten.

Nou, je kunt je aanmelden bij een willekeurig tekstbureau en een aantal veelgemaakte fouten opnoemen – waarschijnlijk wordt je wel aangenomen.

Het is ook mogelijk om de producten van een andere partij te verkopen met je teksten. Er zijn op het internet veel affiliatieprogramma’s te vinden, waarbij je een percentage ontvangt voor elke verkoop die gedaan wordt na het lezen van jouw artikels.

Ik kan je eerlijk vertellen, dat je daar zeer goed mee kunt verdienen. Op dit vlak heb ik veel gehad aan het videoprogramma Geld Gorilla Geheimen:

Klik hier voor meer informatie

VIDEO: Hoe een leek binnen no-time duizenden per maand kan verdienen

Ontdek de gedetailleerde stap-voor-stap methode waarmee zelfs de grootste kluns een passief goed inkomen via het internet kan verdienen.

Geen technische kennis, hoge kosten, website of hoge kosten vereist.

Ontdek meer over dit perfecte verdienmodel

Frank Sanders

Hoi, ik ben Frank Sanders, ik ben deskundige op het gebied van geldzaken. Ik heb duizenden mensen geholpen om financieel onafhankelijk te worden. Op deze website laat ik zien hoe iedereen vanuit huis een inkomen kan verdienen en financieel sterker kan worden.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *