Rijk Worden Door Te Gamen: 4 Tips Voor Geld Verdienen Met Fortnite!

In onze moderne wereld is het internet totaal niet meer weg te denken. Iedereen heeft tegenwoordig een smartphone in zijn zak, en online gaming is een steeds populairder tijdverdrijf voor mensen van allerlei verschillende leeftijdsgroepen. De opkomst van het internet heeft er tegelijk voor gezorgd dat er een heleboel nieuwe markten zijn ontstaan. Daar kun je gebruik van maken om geld te verdienen.

Omdat dit nog zo’n nieuw terrein is, kan het echter ook moeilijk zijn om te weten hoe je deze markten moet aanboren. Zeker als je niet met het internet bent opgegroeid, is het moeilijk om precies door te hebben waar je nou het beste op kan inspelen. Ik zal je daarom een handje helpen in dit artikel, door me te richten op een specifieke game: Fortnite.

Wat is Fortnite precies?

Voordat je weet hoe je geld kan verdienen met Fortnite, is het handig om iets te weten over wat Fortnite nou precies is. Oké, misschien ken je het als dat spelletje waar je neefje zo ontzettend verslaafd aan lijkt te zijn. Maar met die informatie kom je natuurlijk niet heel ver. Daarom begin ik dit artikel met het leggen van enige basiskennis over deze game.

Fortnite is een immens populaire videogame in een opkomend genre genaamd de Battle Royale. In de game wordt een groot aantal spelers op een virtueel eiland gedumpt, en vervolgens moeten ze als laatste zien te overleven om te winnen. Spelers kunnen elkaar aanvallen en doden met wapens die ze op het eiland vinden. Daarnaast kunnen ze forten bouwen om zichzelf te verdedigen.

Er zijn maar liefst 200 miljoen Fortnite-spelers wereldwijd; dat is bijna de hele bevolking van Brazilië.

Dit klinkt allemaal vrij luguber, maar door de stijl van Fortnite komt het eerder over als Looney Tunes-achtig tekenfilmgeweld. Dit is één van de redenen dat Fortnite niet alleen populair is onder oudere spelers, maar ook onder zeer jonge spelers. De kans is groot dat je een twaalfjarige op de game tegenkomt (die je vervolgens nog verslaat ook). Een andere reden dat Fortnite zo populair is, is dat het gratis te spelen is. Spelers kunnen de game gratis downloaden en spelen op zo ongeveer elk platform, waaronder:

 • PC
 • Playstation 4
 • Xbox One
 • Nintendo Switch
 • Smartphone
 • Tablet

Vervolgens hebben spelers wel de optie om geld neer te leggen voor kostuums voor hun personage. Dat is echter volledig optioneel en geeft je niet een daadwerkelijk voordeel in het spel.

Dat Fortnite heel toegankelijk is, is voordelig voor jou om twee redenen. Ten eerste zorgt dit ervoor dat het voor jou heel makkelijk is om te beginnen met Fortnite spelen. Ten tweede zorgt dit ervoor dat er heel veel Fortnite-spelers zijn, en dus een heel erg grote doelgroep waaraan jij geld kan gaan verdienen. Hoe je dat doet, lees je in de rest van dit artikel.

Hoe Jacko met 1-2 uur per week duizenden euro’s per maand verdient

Ontdek het beste verdienmodel om een passief inkomen op te bouwen op het internet en dat:

 • Zonder technische kennis
 • Zonder product
 • Zonder opstartkosten
 • Zonder te adverteren
 • Zonder vooropleidingen

Start hier met het verdienen van duizenden euro’s per maand

Hoe verdien ik geld met Fortnite? De basis

Fortnite is dus erg populair, en er is een erg grote markt van Fortnite-spelers waar je gebruik van kan maken. Maar hoe kun je nou precies geld kan verdienen aan Fortnite? Over het algemeen verdienen natuurlijk alleen de makers van de game geld aan de uitgaven van spelers. Daarbuiten zijn er nog een heleboel meer mensen die geld verdienen aan Fortnite. Ik zal uitleggen hoe dat werkt.

De mensen die, na de daadwerkelijke uitgever van de game, het meeste geld aan Fortnite verdienen, zijn de zogeheten streamers en let’s players. Dit zijn allebei mensen die zichzelf filmen terwijl ze de game spelen, en daarbij commentaar geven. Dit commentaar is meestal humoristisch van aard, maar het kan ook informatief zijn. Deze mensen geven bijvoorbeeld tips over hoe je beter wordt in de game.

Streamers verdienen geld door het live uitzenden van hun Fortnite-gameplay en commentaar, via een platform als Twitch of Youtube. De tweede groep, de let’s players, maken hun video’s van tevoren, en uploaden dit vervolgens op YouTube. Hoe meer mensen de streams of video’s bekijken, hoe meer geld deze streamers en let’s players eraan verdienen.

Hoe verdienen deze mensen dan precies geld aan kijkers? In de hoofdzaak gebeurt dit door advertenties. Zodra je een bepaald aantal volgers hebt behaald, kun je betaald krijgen voor de advertenties die worden getoond voor, na of naast jouw video’s of streams. Je krijgt dus een deel van de reclameopbrengsten van de site, omdat jij veel kijkers naar deze site lokt.

Eigenlijk zijn jouw kijkers het product dat je doorverkoopt aan adverteerders.

Een andere manier waarom specifiek streamers geld verdienen, is door fooien (of in het Engels: tips). Op veel platformen, zoals Twitch, is het mogelijk om een doneer-knop aan je stream toe te voegen. Gebruikers kunnen vervolgens een fooi geven als ze van je stream genieten.

Sommige streamers maken hier slim gebruik van, door bepaalde dingen te beloven als beloning voor een bepaald aantal tips. Zo voeren ze weleens bepaalde uitdagingen uit, of maken ze een video over een specifiek thema.

Hoe verdien ik geld met Fortnite? 4 tips

Je weet nu in grote lijnen hoe je geld kan verdienen met Fortnite. Dat betekent nog niet dat je gelijk succesvol bent, tussen de vele andere mensen die dit proberen. Daarom zal ik je nog een aantal onmisbare tips geven om jouw poging om geld te verdienen met Fortnite ook echt een succes te maken. Ik zal de volgende tips gaan bespreken:

 • Zorg dat je goed materiaal gebruikt
 • Speel in op trends om kijkers te trekken
 • Gebruik cliffhangers om je publiek terug te laten komen
 • Creëer inside jokes tussen jou en je publiek

Tip 1: Zorg dat je goed materiaal gebruikt

Als je geld wilt verdienen met Fortnite, dan heb je de juiste benodigdheden nodig. In dit geval zijn dat de juiste hardware en software. Je wilt een goede beeld- en geluidskwaliteit hebben voor je video’s en/of streams. Niemand wil immers kijken naar een video met krakend geluid en waarvan je de pixels kunt tellen.

Als je een goede timmerman wilt zijn, dan kom je er ook niet met een plastic speelgoedhamertje.

Allereerst heb je een goede pc nodig. Bij streamen moet je tegelijkertijd je gameplay opnemen, jezelf filmen, én dit uitzenden. Je hebt daar een krachtig apparaat voor nodig als je wilt dat er nog iets van beeldkwaliteit overblijft. Een gaming pc is daarvoor een goede optie, maar wees wel bereid om hier meer dan duizend euro voor neer te tellen.

Als je de pc-versie van de game speelt, dan heb je software nodig om het spel op te nemen. Een programma dat hier erg geschikt voor is, is het programma OBS Studio. Dit is gratis te downloaden op obsproject.com. Dit programma is zowel voor streamers als let’s players geschikt.

Wil je liever niet zoveel geld neertellen voor een PC? Dan kun je als let’s player ook de game spelen op de Playstation 4 of de Xbox One. Als je dit doet, dan heb je wel een apparaat nodig om je gameplay op te nemen en naar je computer te sturen, een zogeheten capture card. Op internet is er een groot aanbod van capture cards.

Zorg als laatste ook voor een goede webcam en microfoon. Een groot deel van de waarde van gamingvideo’s en -streams is jouw commentaar. Je moet dus ook iets investeren in de middelen om dat commentaar vast te leggen. Iets waar veel mensen zich in vergissen: geluid is belangrijker dan beeld. De meeste mensen wennen veel sneller aan slechte beeldkwaliteit dan aan slecht geluid.

Tip 2: Speel in op trends om kijkers te trekken

Zoals ik eerder al heb aangegeven, is het belangrijk om een zo groot mogelijk publiek te trekken om geld te verdienen met Fortnite. Hoe meer kijkers, hoe meer advertenties en fooien, hoe meer inkomsten voor jou. Maar hoe zorg je ervoor dat je in de zee van streamers en let’s players gezien wordt, en niet over het hoofd wordt gezien?

Een goede manier om dit te doen, is inspelen op trends. Zo nu en dan gebeuren er grote evenementen in de wereld van Fortnite. Deze veranderen hoe de game speelt of hoe het eiland waarop de game zich afspeelt eruitziet. Door dit in de titel van je video’s of streams te laten terugkomen, kun je kijkers trekken die hier benieuwd naar zijn.

Je kan de beste video ter wereld maken, maar als niemand erop klikt verdien je er niets aan.

Een altijd terugkerende trend waar je zo nu en dan op kan rekenen, is dat van seasons. Fortnite heeft, net als bijvoorbeeld een tv-serie, meerdere seizoenen. Als de game in een nieuw seizoen terechtkomt, dan verandert er van alles in de game. Oftewel: jij hebt weer iets om mensen mee te trekken. Houd hiervoor vooral het YouTube-kanaal van Epic Games (de uitgever van Fortnite) in de gaten.

Tip 3: Gebruik cliffhangers om je publiek terug te laten keren

Ik heb je net een tip gegeven om kijkers te lokken naar jouw content. Om op de lange termijn geld te blijven verdienen aan je kijkers, dan moeten ze ook je toekomstige video’s gaan bekijken. Je moet dus een manier vinden om terugkerende kijkers te creëren. Een goede manier om dit voor elkaar te krijgen, is het gebruiken van cliffhangers.

Als je ooit een tv-serie hebt gezien, dan weet je waarschijnlijk wel wat een cliffhanger is. Dit is een spannend moment waarmee je een programma (of in dit geval dus een stream of video) eindigt, zodat kijkers later terug moeten keren om te zien hoe het afloopt. Vooral soaps zoals Goede Tijden, Slechte Tijden zijn erg goed in cliffhangers. Maar ook jij kan ze gebruiken in je Fortnite-video’s of -streams.

Er is een reden dat mensen elke dag GTST kijken, en het is niet de kwaliteit van de scripts.

Eindig je video dus op een moment dat je dood dreigt te gaan, of net op het moment dat je iets interessants ontdekt op het eiland. Als je publiek dan wil zien hoe het afloopt, dan zullen ze wel terug moeten komen. In een stream kun je natuurlijk minder bewerken, maar ook dan kun je je stream eindigen met een belofte van wat je de volgende keer gaat doen.

Bij video’s op YouTube kun je al een stukje van de volgende video achteraan je video plakken. Zet wat tekst in beeld met “volgende keer”, en laat een kort fragmentje van enkele seconden zien van een spannend moment uit de volgende aflevering. Dit zal hetzelfde effect hebben, en zorgen dat kijkers terugkeren.

Tip 4: Creëer inside jokes tussen jou en je publiek

Als je wil dat je publiek blijft terugkomen om naar jouw streams of video’s te kijken, is het belangrijk dat je een persoonlijke band met ze opbouwt. Je publiek krijgt zo het idee dat ze jou kennen, en komen terug voor jouw persoonlijkheid. Dit wordt ook wel een parasociale relatie tussen jou en je publiek genoemd.

Een goede manier om zo’n band tussen jou en je publiek te creëren, is door het maken van inside jokes. Als je bepaalde grappen blijft herhalen, krijgt je publiek het idee dat ze bij een community horen omdat ze je grappen snappen. Dit voelt exclusief, en het is voor veel mensen een reden om terug te komen.

VIDEO: Hoe een leek binnen no-time duizenden per maand kan verdienen

Ontdek de gedetailleerde stap-voor-stap methode waarmee zelfs de grootste kluns een passief goed inkomen via het internet kan verdienen.

Geen technische kennis, hoge kosten, website of hoge kosten vereist.

Ontdek meer over dit perfecte verdienmodel

Frank Sanders

Hoi, ik ben Frank Sanders, ik ben deskundige op het gebied van geldzaken. Ik heb duizenden mensen geholpen om financieel onafhankelijk te worden. Op deze website laat ik zien hoe iedereen vanuit huis een inkomen kan verdienen en financieel sterker kan worden.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *