Geld Verdienen met Onderzoek? Ontdek deze 5 Manieren

Geld verdienen met relatief weinig moeite is iets waar eigenlijk iedereen wel eens van droomt. Vanbinnen zijn mensen nu eenmaal een beetje luie wezens, die zich liever niet uit de naad werken om te krijgen wat ze willen, en iedereen heeft wel eens gefantaseerd over wat ze zouden kunnen doen met een extra zakcentje.

Uiteindelijk krijg je natuurlijk niets voor niets, maar er zijn wel manieren waarop je met vrij weinig inspanning wat extra geld kan verdienen. Vaak nemen deze manieren de vorm aan van verschillende soorten onderzoeken. Door aan deze onderzoeken mee te werken, krijg je een financiële bijdrage. Deze kan variëren van zeer weinig tot zeer veel geld.

Dit zal veel mensen natuurlijk als muziek in de oren klinken, maar aan wat voor onderzoeken kun je dan allemaal meedoen? En hoe doe je dat dan precies? Dit is makkelijker dan je misschien denkt. In dit artikel zal ik uitleggen hoe je op de volgende manieren geld kan verdienen aan onderzoeken:

 • Vul online enquêtes in
 • Word medisch proefpersoon
 • Doe mee aan wetenschappelijke onderzoeken
 • Word tester van producten
 • Test websites en apps

Manier 1: Vul online enquêtes in

Om hierachter te komen kunnen ze natuurlijk een groot marktonderzoek laten uitvoeren door een gespecialiseerd bedrijf, maar dit kost veel geld. Dit zullen ze liever uitbesteden aan de consumenten zelf via enquêtes. Als tegenprestatie geven deze bedrijven iedereen die de enquête invult een klein geldbedrag.

Het is een win-winsituatie: het bedrijf bespaart geld door geen ander bedrijf in te huren, en jij verdient geld.

Via websites als panelwizard.com en opinieland.nl kun je enquêtes vinden van bedrijven die op zoek zijn naar je mening, en hiermee kun je dus geld verdienen. Het invullen van zo’n vragenlijst kost vaak maar enkele minuten. Dit kost dus zeer weinig moeite, waardoor de beloning hiervoor makkelijk verdiend is.

Hoe Jacko met 1-2 uur per week duizenden euro’s per maand verdient

Ontdek het beste verdienmodel om een passief inkomen op te bouwen op het internet en dat:

 • Zonder technische kennis
 • Zonder product
 • Zonder opstartkosten
 • Zonder te adverteren
 • Zonder vooropleidingen

Start hier met het verdienen van duizenden euro’s per maand

Nadeel: Je kunt er weinig geld mee verdienen

onderzoek2Een nadeel van deze methode is wel dat de beloning ook relatief laag is. Bedrijven zijn wel geïnteresseerd in de mening van consumenten, maar ze hebben hier alleen iets aan als het gaat om grote groepen. Eén enkele mening zal ze dus niet zoveel waard zijn, en dit zie je terug in het geld dat ze ervoor overhebben. Meestal is dit zo’n 10 cent per beantwoorde vraag.

Dit lijkt misschien weinig, maar je moet je wel bedenken dat duizenden mensen die enquêtes invullen. Als ze elke deelnemer een paar euro zouden moeten betalen, zou dit een erg kostbare operatie worden, en zouden ze net zo goed een professioneel bedrijf kunnen inhuren. Het is dus logisch dat ze de beloning relatief laag houden.

Het invullen van vragenlijsten is dus erg makkelijk en kost bijzonder weinig tijd. Hoewel je dit wel terugziet in de beloning, kan het dus geen kwaad om af en toe een enquête in te vullen. Wat ga je immers anders gedaan krijgen in drie minuten?

Manier 2: Word medisch proefpersoon

Als je meer geld wil verdienen, kan het erg lucratief zijn om medisch testpersoon te worden. De medische wetenschap en de farmaceutische industrie hebben voortdurend testpersonen nodig om geneesmiddelen op te testen, en ze zijn bereid hiervoor goede bedragen neer te leggen, aangezien de kans groot is dat er later veel verdiend zal worden aan geneesmiddelen.

In veel gevallen zal je een paar keer langs moeten komen voor testen, en soms moet je een aantal dagen ter observatie blijven. Hiervoor krijg je al snel duizenden euro’s, al hangt dit wel een beetje af van het middel dat je test. Het komt er in ieder geval dus op neer dat je zeer weinig tot geen werk verricht, en daar goed voor betaald krijgt.

Je moet je hierbij wel bedenken waar je nou precies voor betaald krijgt: niet voor de tijd of de moeite die je investeert, maar voor het risico dat je loopt. Als jij behoort tot de eerste groep mensen die een bepaald geneesmiddel uitprobeert, dan zijn daar gevaren aan verbonden. Meestal zal het goed gaan, maar soms ook niet, en dat is de reden dat je zo goed betaald krijgt.

Kan het erg misgaan met medicijnenonderzoek?

Nou moet je dit ook wel weer in perspectief zien. In Nederland mogen geneesmiddelen niet zomaar op mensen getest worden. Hier moeten allerlei laboratoriumtests aan vooraf gaan, voordat we vinden dat het veilig genoeg is om een mens als proefpersoon te gebruiken. Het risico dat je als proefpersoon loopt, is dus niet erg groot.

De kans dat je overlijdt in het verkeer is groter dan de kans dat je iets ernstigs overhoudt aan een medicijnproef, en je stapt toch ook gewoon achter het stuur?

onderzoek3Als er iets misgaat, moet je eerder denken aan dat je enige tijd ziek bent, of dat je tijdelijk met wat pijn te maken hebt. Ernstige of langdurige gevolgen van medicijnproeven komen bijna niet voor in Nederland, vanwege de strenge regelgeving die hierover bestaat. Je kan enkele weken platliggen, maar daarna zal je naar alle waarschijnlijkheid gewoon weer verder kunnen met je leven.

Een voorwaarde voor deelname aan dergelijk onderzoek is wel dat je gezond bent. Als je al te maken hebt met ziektes, dan zullen ze je waarschijnlijk niet als proefpersoon willen, omdat ze het effect van een medicijn willen testen op iemand die geen andere kwaaltjes.

Ben je op zoek naar een manier om snel en zonder al te veel moeite veel geld te verdienen, dan is dit naar mijn idee je beste optie. De enige reden dat je dit niet zou doen, is het risico dat je loopt als proefpersoon. Zoals ik net heb uitgelegd is dit risico lang niet zo groot als je misschien zou denken, en weegt de beloning er naar mijn idee wel tegenop. Vind je dit allemaal alsnog een eng idee, dan kun je beter een andere manier zoeken.

Manier 3: Doe mee aan wetenschappelijke onderzoeken

De farmaceutische industrie mag dan de grootste bedragen hebben om rond te strooien, maar de medische wetenschap is niet het enige wetenschapsgebied waarop geld te verdienen valt als testpersoon. Ook andere wetenschappers hebben zo nu en dan mensen nodig om onderzoek op te verrichten.

onderzoek4Hierbij moet je vooral denken aan de psychologie. Psychologen zijn vaak geïnteresseerd in het meten van menselijke reacties, en het waarnemen van menselijk gedrag onder bepaalde omstandigheden. In tegenstelling tot medische proefpersonen, zullen deze testpersonen meestal geen middelen tot zich hoeven nemen, wat voor sommigen de drempel wat lager zal maken.

Deze onderzoeken verschillen sterk in grootte en financiële beloning. Er zijn kleine onderzoekjes waar je binnen een paar minuten al klaar mee bent, en met deze onderzoekjes zul je waarschijnlijk een paar euro verdienen.

Hierbij moet je denken aan even in een kamertje wat testjes doen, zoals reageren op dingen terwijl je hand in ijswater ligt, of kijken naar verschillende afbeeldingen terwijl met sensoren gemeten wordt hoe je erop reageert.

Er zijn echter ook grote psychologische en sociaalwetenschappelijke onderzoeken, waarbij je enkele dagen bezig bent. Denk aan groepsexperimenten waarbij onderzoek wordt gedaan naar sociale verhoudingen.

Deze kosten natuurlijk meer tijd, maar in principe hoef je je alleen maar natuurlijk te gedragen terwijl je geobserveerd wordt. Bovendien is de beloning voor dit soort experimenten aanzienlijk hoger.

Je investeert wat tijd, maar echte moeite hoef je niet te doen voor je geld.

Als je aan dit soort onderzoeken mee wil doen, Google dan gewoon eens of er psychologische of sociaalwetenschappelijke onderzoeken zijn waaraan je kan deelnemen. Op internet zijn er genoeg plekken waar naar vrijwilligers voor dit soort experimenten wordt gezocht, en er zal altijd wel iets te vinden zijn wat bij je past.

Manier 4: Word tester van producten

Een ander vlak waarop bedrijven altijd input van consumenten nodig hebben, is het testen van nieuwe producten. Voordat een product op de markt komt, wordt dit bijna altijd eerst zorgvuldig getest. Eerst gebeuren dit soort testen binnen het bedrijf zelf, maar uiteindelijk zijn bedrijven vaak benieuwd hoe hun nieuwe product in de smaak valt bij consumenten.

onderzoek6Door je in te schrijven bij websites als testpanel.nl, product-testen.com en reviewclub.nl kun je betaald worden voor het uittesten van nieuwe producten. Bedrijven sturen dan hun producten naar je op, jij probeert dit product uit en geeft feedback over dit product. Wanneer je deze feedback terugstuurt, krijg je betaald voor je diensten.

Bij deze websites zal je ongeveer één keer per een of twee weken een mailtje krijgen over een product dat getest kan worden, waarna je je hiervoor kan aanmelden. Na een bepaalde testperiode krijg je een formulier thuisgestuurd waarop je je persoonlijke mening en ervaring kan invullen.

Dit formulier stuur je dan terug, soms met het product erbij, maar vaak mag je het product ook gewoon houden.

Je ontvangt gratis producten, en je krijgt er nog voor betaald ook!

Hoeveel verdien je met producten testen?

Maar wat verdien je nou precies met het testen van producten? Dit kan verschillen, maar meestal verdien je zo’n 10 tot 25 euro per product. Soms is dit in de vorm van waardebonnen, maar vaak ook gewoon in cash. Als je bedenkt dat je dit waarschijnlijk twee tot vier keer per maand kan doen, kunnen de inkomsten dus variëren van 20 tot wel 100 euro per maand.

onderzoek1Daarnaast kan dit natuurlijk ook gewoon erg leuk zijn om te doen. Je leert nieuwe producten kennen, die je vaak ook gewoon mag houden, en je leert op deze manier ook om je mening op een duidelijke, professionele manier te verwoorden. Als je de inkomsten echt vindt tegenvallen, kun je ook nog kijken of je de producten die je hebt mogen houden kan verkopen (al mag dit meestal nog niet meteen).

Sites als reviewclub.nl werken iets anders dan ik zojuist heb omschreven. Deze website stuurt wat duurdere producten om te reviewen, waar je vervolgens twee tot vier recensies over moet schrijven. Vervolgens kun je dit dure product met een flinke korting kopen. Hierbij kun je denken aan een mooie nieuwe fotocamera, een geluidsinstallatie of een wasmachine.

Kortom: het testen van producten kan een erg leuke manier zijn om een extra zakcentje te verdienen, en je kan er nog leuke producten aan overhouden ook. Je zal er niet rijk van worden, maar je verdient er alsnog aanzienlijk meer mee dan bijvoorbeeld met het online invullen van enquêtes. Ik kan dus iedereen aanraden het een keer te proberen.

Manier 5: Test websites en apps

Niet alleen tastbare producten moeten getest worden op gebruiksvriendelijkheid; ook voor websites en mobiele applicaties is het van groot belang dat consumenten er makkelijk mee om kunnen gaan. Omdat programmeurs en managers dit nog wel eens verkeerd kunnen inschatten, zijn er ook veel bedrijven die consumenten gebruiken om dit uit te testen.

onderzoek7Via websites als webvink.nl kunnen bedrijven aangeven dat ze hun website graag door “gewone mensen” getest willen hebben op gebruiksvriendelijkheid. Jij kan je op diezelfde websites opgeven om tester te worden. Je krijgt vervolgens websites te zien, en je moet gaan beoordelen hoe makkelijk jij je weg kan vinden op die websites.

Dit lijkt misschien nog wel enigszins op werken, maar veel moeite zal het je niet kosten. Je kan dit werk in relatief weinig tijd doen vanuit huis, en de financiële beloning valt volgens gebruikers alleszins mee als je bedenkt hoe weinig moeite je in dit werk steekt. Als je graag met weinig moeite wat extra geld wil verdienen, zou ik dit dus zeker eens proberen.

Hopelijk gaat het je aan de hand van dit artikel lukken om wat extra geld te verdienen door het doen van onderzoek. Je zal er niet van kunnen leven, maar met relatief weinig moeite kun je toch een leuk extra zakcentje bij elkaar schrapen, waardoor je net iets meer leuke dingen kan doen.

VIDEO: Hoe een leek binnen no-time duizenden per maand kan verdienen

Ontdek de gedetailleerde stap-voor-stap methode waarmee zelfs de grootste kluns een passief goed inkomen via het internet kan verdienen.

Geen technische kennis, hoge kosten, website of hoge kosten vereist.

Ontdek meer over dit perfecte verdienmodel

Frank Sanders

Hoi, ik ben Frank Sanders, ik ben deskundige op het gebied van geldzaken. Ik heb duizenden mensen geholpen om financieel onafhankelijk te worden. Op deze website laat ik zien hoe iedereen vanuit huis een inkomen kan verdienen en financieel sterker kan worden.

3 Reacties op "Geld Verdienen met Onderzoek? Ontdek deze 5 Manieren"

 1. Ron

  says:

  Hallo ,

  Ter info webvink.nl bestaat niet meer.hebben jullie nog andere websites die hetzelfde doen?

  Groeten

  Ron

 2. Lievens -Gert

  says:

  Geachte

  ik wil wel geld bij verdienen zonder er iets te moeten betalen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *