6 Manieren Om Geld Te Verdienen Op Koningsdag

Elk jaar, op 27 april, verandert heel Nederland in een zee van oranje. De gekste, meest uitzinnige, en vooral de meest oranje attributen worden uit de kast getrokken, waarna de mensen de straat op gaan om zich te verscharen onder hun landgenoten. Door heel het land zijn er allerlei festiviteiten en markten waar de mensen zich verzamelen om samen feest te vieren.

Zelf kan jij niet alleen meedoen aan alle feestelijke activiteiten door op schermen het bezoek van Willem-Alexander te volgen, markten af te struinen, of simpelweg mee te staan hossen in de menigte. Je kunt ook nog op een andere manier profiteren van Koningsdag, namelijk: door er zelf geld te verdienen. Hoe je dit precies voor elkaar krijgt, lees je in dit artikel.

1. Oude zooi verkopen

Koningsdag staat bekend om het feit dat er zoveel markten zijn, verspreid door heel Nederland, waar van alles aangeboden wordt. De reden dat deze markten zo populair zijn en zo vol staan, is omdat het ‘vrijmarkten’ zijn. Dat wil zeggen dat iedereen gratis zijn/haar handelswaar mag verkopen. Oftewel, je hoeft zelf helemaal niets te betalen, en verdient enkel geld.

Als jij graag geld wilt verdienen, dan biedt de vrijmarkt op Koningsdag voor jou dus de perfecte oplossing. Maar dan moet je uiteraard nog wel even beslissen wát je precies gaat verkopen. Misschien heb jij nog wel een hele zooi oude spullen liggen, die toch niet meer gebruikt worden. Duik eens je kelder in, of waag je eens op je rommelzolder en verzamel zoveel mogelijk dingen die je zou kunnen verkopen.

Onder het motto ‘one man’s trash is another one’s treasure’ kan jij vervolgens op Koningsdag je eigen kraampje (of kleedje) uitstellen. De dingen die jij toch niet meer nodig hebt, kunnen voor een ander juist heel waardevol zijn. Zo sla je twee vliegen in één klap: èn je bent van je oude zooi af, èn je verdient een extra zakcentje.

Hoe Jacko met 1-2 uur per week duizenden euro’s per maand verdient

Ontdek het beste verdienmodel om een passief inkomen op te bouwen op het internet en dat:

  • Zonder technische kennis
  • Zonder product
  • Zonder opstartkosten
  • Zonder te adverteren
  • Zonder vooropleidingen

Start hier met het verdienen van duizenden euro’s per maand

2. Koningsdagattributen verkopen

In plaats van het verkopen van spullen die eigenlijk helemaal niets te maken hebben met Koningsdag, kan je er ook voor kiezen om allerlei attributen te verkopen die er juist wél mee te maken hebben. Als je zelf nog koningsdagspullen hebt die je niet meer gebruikt, kan je die natuurlijk ook verkopen.

Maar je kunt natuurlijk ook nieuwe spullen verkopen. Bezoek bijvoorbeeld eens goedkopere winkels, zoals de Action of de Xenos, waar je meestal heel goedkoop koningsdagattributen kunt kopen. Vervolgens kan jij deze op de markt verkopen, voor een hogere prijs. Zo verdien jij dus je geïnvesteerde geld terug, en verdien je ook nog wat extra’s.

3. Lekkernijen verkopen

Als je handig bent in de keuken, kan dit ook handig zijn voor je portemonnee. Wanneer jij allerlei leuke – maar vooral lekkere! – gerechtjes of snacks weet te maken, kan jij deze namelijk vervolgens verkopen op de vrijmarkt. Ga dus eens aan de slag met het maken van bijvoorbeeld cupcakes, en verkoop deze daarna, voor een hogere prijs dan de ingrediënten jou gekost hebben.

Ben jij echter niet zo’n held in de keuken, dan geeft dat niet! Dan kan je ervoor kiezen om zelf snoep of andere (kleine) snacks of gerechten in te slaan bij goedkope winkels, en deze vervolgens te verkopen voor een hogere prijs. Een voordeel: van lekkernijen krijgen mensen meestal dorst, dus sla meteen wat flesjes drinken in, zodat je deze vervolgens ook (met winst) kunt verkopen.

4. Schminken

Of het nou als Zwarte Piet is tijdens de Sinterklaasintocht, of als Spider-Man tijdens carnaval: tijdens bijna ieder nationale, feestelijke evenement zie je wel kinderen (en soms zelfs volwassenen) verschijnen met een gezicht vol schmink. Dit is hun manier van uiten van hun enthousiasme over de festiviteiten, en om zich meer verbonden te voelen met andere feestvierders.

Als jij dus met een kraampje op de vrijmarkt gaat staan tijdens Koningsdag, zal je gegarandeerd een aantal klanten ontvangen. Jonge kinderen raken al snel opgewonden over het feit dat ze de rest van de dag als wandelende Nederlandse vlag kunnen rondlopen, en dat betekent voor jou natuurlijk: (meer) geld. Het is daarbij alleen wel handig als je ook echt wat schminktalent bezit…

5. Zelfgemaakte sieraden verkopen

Als echte hobbyist op het gebied van kettingen rijgen, of armbandjes haken, kan je ook zeker wat geld verdienen tijdens Koningsdag. Ben jij altijd zo fanatiek bezig met het maken van sieraden, dat je inmiddels al stapels hebt liggen? Dan kan je deze gemakkelijk kwijt op de vrijmarkt op Koningsdag, waar genoeg liefhebbers van zelfgemaakte sieraden rondlopen.

Een pluspunt: wanneer jij van je hobby sieraden maken stiekem dolgraag een parttime of fulltime baan wil maken, dan vormt de vrijmarkt een uitgelezen kans. Er komen natuurlijk gedurende de hele dag enorm veel mensen voorbij, waaronder mensen die er misschien wel wat in zien om met jou in zee te gaan!

6. Kinderdagverblijf

Ouders – voornamelijk jonge – krijgen meestal niet de gelegenheid om eventjes rustig zelf rond te lopen op de vrijmarkt, omdat hun kinderen om de vijf seconden hun aandacht proberen te trekken. ‘Mama! Kijk eens!’; ´Mama, mag ik dit hebben?’. Voor hen zou het ideaal zijn als ze hun kind(eren) eventjes ergens af kunnen zetten, om daarna zelf rond te struinen op de markt.

Tenzij zij een oppas weten te regelen, valt dit plannetje echter in het water. Maar jij kan hier juist van profiteren: als jij een soort tijdelijk verblijf (onder toezicht) kunt regelen voor de kinderen, zullen de ouders zeker bereid zijn jou daar een vergoeding voor te geven. Zo zijn zowel jij als de ouders blij, evenals de kinderen, die in het verblijf met leeftijdsgenootjes kunnen spelen.

Een andere manier om geld te verdienen

Hoewel de bovenstaande manieren om geld te verdienen op Koningsdag goed in de oren klinken, zullen zij lang niet altijd zo winstgevend zijn. Voor de meeste geldt namelijk dat er een grote kans bestaat dat je je inkoopbedrag niet terugverdient (met winst). En ook het dagverblijf is wellicht niet erg realistisch: er zijn maar weinig ouders die hun kind zomaar bij een vreemde achterlaten.

Een veel betere (en veiligere) manier om geld te verdienen, is met het GeldGorilla Geheimen ebook. Zo leer je hoe je een inkomen van minimaal €2950,- per maand verdient, vanuit je eigen huis, en zonder technische kennis!

VIDEO: Hoe een leek binnen no-time duizenden per maand kan verdienen

Ontdek de gedetailleerde stap-voor-stap methode waarmee zelfs de grootste kluns een passief goed inkomen via het internet kan verdienen.

Geen technische kennis, hoge kosten, website of hoge kosten vereist.

Ontdek meer over dit perfecte verdienmodel

Frank Sanders

Hoi, ik ben Frank Sanders, ik ben deskundige op het gebied van geldzaken. Ik heb duizenden mensen geholpen om financieel onafhankelijk te worden. Op deze website laat ik zien hoe iedereen vanuit huis een inkomen kan verdienen en financieel sterker kan worden.

1 Reactie op "6 Manieren Om Geld Te Verdienen Op Koningsdag"

  1. H.E. Oort

    says:

    Ik zie er veel meer in website over Koningsdochter te maken met informatie waar en hoe laat er allerlei dingen te doen zijn in mijn regio of door het hele land.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *