Geld Verdienen Via Facebook? Ontdek Hier De Manieren!

Een miljard mensen heeft tegenwoordig al Facebook. Dat is één in de zeven mensen op de wereld. Zeker in je omgeving zal het overgrote deel van je vrienden, familie en collega’s Facebook hebben. Als zo veel mensen Facebook gebruiken, dan valt daar natuurlijk aan te verdienen. Misschien wil je niet dat er aan jou verdiend wordt, maar zelf verdienen via Facebook is natuurlijk een droom!

Je kunt op verschillende manieren via Facebook verdienen. Ten eerste kun je producten promoten onder je vrienden of volgers. Dit kan natuurlijk niet zomaar, anders zou iedereen nu stinkend rijk zijn. Daarnaast kun je je bedrijf representeren via Facebook en je diensten aanbieden, maar ook publiciteit vergaren. Dit kan via posts, maar ook via persoonlijke berichten aan je cliënten.

Wanneer je geld wilt verdienen met Facebook, kan dit soms ook best gevaarlijk zijn. Zo zijn er verschillende zogenaamde ‘spam’-pagina’s, die maken dat je juist geld verliest via Facebook, omdat mensen misbruik maken van je account. Lees hier hoe deze bedrijven werken en wat jij kan doen om te zorgen dat dit niet meer gebeurt.  Lees ook over het voorkomen dat je zelf als zogenaamde ‘spammer’ wordt gezien.

Producten promoten

Wanneer je een product promoot, dan is het belangrijk dat je je aan onze tips en trucs houdt. Op deze manier zorg je dat genoeg mensen jouw berichtjes blijven zien, wat maakt dat er voor jou meer geld binnenkomt. We hebben voor jou daarom een aantal zaken op een rijtje gezet die ervoor zorgen dat het promoten en dus verdienen via Facebook goed loopt:

 

 • Plaats interessante informatie: Wanneer je een product promoot via Facebook, moet dit natuurlijk niet het enige zijn wat je online zet. Je vrienden of volgers willen natuurlijk niet alleen maar reclame zien. De richtlijn waar de meeste mensen en pagina’s zich aan houden is de 80-20 richtlijn. Dit betekent dat minstens 80% van je berichten interessant zijn voor je vrienden en volgers, en 20% promotiemateriaal is.
 • Houd je profiel actief: Voor het promoten van producten heb je volgers of Facebook vrienden nodig. Pas als je deze hebt, kun je geld gaan verdienen. Ook is het belangrijk dat je je volgers blijft houden. Dit betekent dat je regelmatig iets moet neerzetten op je profiel of je pagina.
 • Leg een link tussen je product en je pagina: Als het mogelijk is, is het goed voor je pagina om de mensen die geïnteresseerd zijn iets aan te bieden wat ze ook leuk vinden. Op deze manier kun je ook echt iets extra’s bieden aan je vrienden en volgers. Als je bijvoorbeeld tips geeft over haarstijlen, dan is het aanbieden van een bepaalde shampoo juist een toevoeging aan je pagina.
 • Promoot op verschillende manieren: je hoeft niet altijd een bericht te plaatsen met een link er in en het daarbij laten. Zo kun je bijvoorbeeld ook een foto uploaden waarop een product duidelijk te zien is. Natuurlijk moet het bedrijf dat dit aanbiedt het ook met deze actie eens zijn. Op deze manier kun je promoten, maar houd je alles toch interessant voor je volgers.

Hoe Jacko met 1-2 uur per week duizenden euro’s per maand verdient

Ontdek het beste verdienmodel om een passief inkomen op te bouwen op het internet en dat:

 • Zonder technische kennis
 • Zonder product
 • Zonder opstartkosten
 • Zonder te adverteren
 • Zonder vooropleidingen

Start hier met het verdienen van duizenden euro’s per maand

Je bedrijf representeren

Bijna alle bedrijven hebben tegenwoordig ook een Facebook-pagina. Facebook wordt door onwijs veel mensen gebruikt, wat maakt dat je bedrijf veel potentiële klanten kan bereiken. Als je bij de PR-afdeling van een bedrijf werkt, kan het zijn dat jij degene bent die het bedrijf representeert via Facebook. Dan kun je op allerlei manieren Facebook gebruiken om meer bekendheid te vergaren en mensen enthousiast te maken voor je producten of diensten.

Een bedrijf kan bijvoorbeeld updates geven op verschillende zaken die aangeboden worden. Dit kan een aanbieding zijn, zodat je meer mensen hebt die geïnteresseerd zijn in je product of dienst. Maar wanneer een nieuw filiaal geopend wordt, of wanneer men een nieuwe medewerker erbij heeft, kan het ook leuk zijn om dit te melden, zodat de volgers betrokken blijven.

Daarnaast kan een bedrijf ook een Facebook pagina hebben om vragen van klanten of potentiële volgers te kunnen beantwoorden. Facebook is een middel om snel met elkaar te communiceren, dus ideaal voor klantenservice. Zorg dus dat je op tijd reageert op berichten en dat je deze positief behandelt; iedereen kan immers meelezen.

Spam op Facebook

Hoewel verdienen op Facebook heel erg leuk is, zitten er ook gevaren aan. Sommige mensen worden lid van een groep die belooft hun account te gebruiken om dingen te promoten. Jammer genoeg wordt echter de persoonlijke informatie van de leden van deze groep vaak gebruikt om door te spelen aan derden.

In het ergste geval kan een account zelfs gehackt worden en gebruikt worden voor promotiedoeleinden. Hierdoor post je dus, onvrijwillig en onbetaald, allerlei promotie. Vaak zijn de mensen die klikken op de links van de persoon met het gehackte account ook de dupe; hun gegevens worden ook gebruikt voor onvrijwillige promotie. Dit is natuurlijk erg problematisch. In dit geval is het belangrijk om te melden bij Facebook wat er is gebeurd.

Maar waar je ook op moet letten, is dat je zelf geen spammer wordt! Veel mensen die promoten via Facebook of die een bedrijf beheren en contact houden via Facebook maken de fout te veel promotie te verwerken in hun berichten. Op deze manier wordt een profiel een online reclamebord, wat door maar heel weinig mensen oprecht gewaardeerd wordt.

Om te zorgen dat je zelf geen spammer wordt, is het belangrijk om stappen te zetten die maken dat je volgers en vrienden je nog steeds interessant vinden. Zo kun je vragen aan vrienden die je pagina volgen of er niet te veel promotie wordt geplaatst en of je mensen irriteert met je updates. Goede feedback helpt een hoop.

Ook kun je kijken naar waar je regelmatig berichten over plaatst. Als je twijfelt of je te veel promotie plaatst, dan is dit waarschijnlijk ook het geval. Als je geld wilt blijven verdienen via Facebook, is het dus belangrijk om ook moeite te steken in de andere berichten die je plaatst.

VIDEO: Hoe een leek binnen no-time duizenden per maand kan verdienen

Ontdek de gedetailleerde stap-voor-stap methode waarmee zelfs de grootste kluns een passief goed inkomen via het internet kan verdienen.

Geen technische kennis, hoge kosten, website of hoge kosten vereist.

Ontdek meer over dit perfecte verdienmodel

Frank Sanders

Hoi, ik ben Frank Sanders, ik ben deskundige op het gebied van geldzaken. Ik heb duizenden mensen geholpen om financieel onafhankelijk te worden. Op deze website laat ik zien hoe iedereen vanuit huis een inkomen kan verdienen en financieel sterker kan worden.

2 Reacties op "Geld Verdienen Via Facebook? Ontdek Hier De Manieren!"

 1. j ahlers

  says:

  het lijkt mij intersand

 2. Petra

  says:

  Ik snap niet hoe je kan verdienen äan promoten op facebook als je zelf niets verkoopt

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *