Geld Verdienen met Je Eigen Webshop in 8 Stappen
Herken je dat gevoel? Je loopt vastberaden door de winkelstraat, op weg om een geweldige nieuwe outfit te scoren. Tot je daadwerkelijk om je heen kijkt. Je voelt de teleurstelling meester van je maken. Er zijn meer leegstaande panden dat winkels. Het lijkt wel een spookstad. Waar zijn toch alle winkels gebleven? Gaat dan werkelijk iedere winkel failliet? Fijn. En hoe zit het dan met jouw nieuwe outfit?
Het antwoord: webshops. Alles valt tegenwoordig op het internet te vinden, inclusief kleding. En waarom zou je eigenlijk niet via het internet je kleding kopen? Je kunt het vanuit je luie stoel doen, je hebt een enorme uitzoek… Ga zo maar door. Maar je kunt nog veel meer voordeel halen uit het fenomeen webshops, namelijk door er zelf een te beginnen! Hoe je dat doet, lees je hier.
Geldproblemen?
Wellicht heb jij al een baan. Je komt maandelijks heus rond; je kunt je rekeningen (op tijd!) betalen en je kunt zonder problemen boodschappen doen. Maar geld voor iets extra’s? Een keertje spontaan uit eten, een nieuw setje kleding kopen, die gebrekkige wasmachine vervangen? Helaas, dat gaat hem niet worden. Je hebt er simpelweg geen ruimte voor in je huidige budget.
Toch zou je hier maar wat graag verandering in zien. Maar hoe? Je bent al zoveel aan het werk – dat maandelijkse inkomen komt niet zomaar aanwaaien. Hoe kan je extra geld verdienen zonder dat dit in de weg kom te staan van je huidige baan, en daarmee je huidige inkomstenbron?
Of misschien heb jij op dit moment even helemaal geen baan. Je wilt echter dolgraag weer aan het werk, sterker nog, je zult wel moeten – die rekeningen betalen zichzelf niet! Maar wat is nu echt een goede manier om geld te verdienen?
Hoe Jacko met 1-2 uur per week duizenden euro’s per maand verdient
Ontdek het beste verdienmodel om een passief inkomen op te bouwen op het internet en dat:
- Zonder technische kennis
- Zonder product
- Zonder opstartkosten
- Zonder te adverteren
- Zonder vooropleidingen
De oplossing: begin een webshop!
Het antwoord voor jouw financiële problemen ligt hem in het creëren van je eigen webshop. Een webshop is letterlijk vertaald een webwinkel, een online winkel, waar je vanuit je luie stoel geld kunnen verdienen door producten te verkopen. En daarbij bedenk je je eigen werktijden, regels, en welke producten jij aanbiedt; je bent je eigen baas! Klinkt dat niet hemels?
Het aantal online shoppers stijgt voortdurend. Hier kan jij dus mooi je voordeel uit halen!
Pas op: het is nog steeds werk!
Ja, je bent je eigen baas – tenzij je besluit met iemand in zee te gaan – en dan mag je zelf bepalen hoe je je werk aanpakt. Maar besef wel: het is nog steeds werk! En werk vraagt een zekere inspanning, het vraagt om investering van tijd en inspanning – en geld. En je kunt wel degelijk het grootste deel van je dag op je luie stoel zitten… Terwíjl je je zaken regelt! Ben jij bereid die inzet te leveren?
Hoe pak je het opstarten van je eigen webshop aan?
Nu je warm bent gelopen voor het idee van geld verdienen door je eigen webshop te starten, en je besloten hebt dat jij het in je hebt om de webshop in goede banen te lijden, loop je eigenlijk alweer vrijwel direct vast. Want waar moet je in hemelsnaam beginnen als je een eigen webshop wilt opstarten?
#1 Kies een product (of dienst). Wat wil je gaan verkopen?
Uiteraard kom je geen steek verder als je enkel blijft hangen in de fase ‘laat ik een webshop beginnen’. Je moet je plan van aanpak wel uitbreiden door middel van het maken van de keuze wélke producten jij precies gaat aanbieden.
Ga eens bij jezelf na wat haalbaar is om te verkopen. Misschien ben jij stiekem wel gek op het bakken van cupcakes, of ben je een kei in het rijgen van kettingen of het breien van sjaals. Of je ziet een toekomst in het verkopen van kleding, bijvoorbeeld door een leuke deal te sluiten met lokale ondernemers of simpelweg door kleding te verzamelen van bekenden.
Houd hierbij rekeningen met alle mogelijke kosten die hieraan verbonden zullen zijn. Denk aan productiekosten (of je het nu zelf maakt of in zee gaat met een fabrikant), of inkoopkosten, een loon voor je eventuele werknemer(s), belasting, en kosten van het kopen van de site zelf. Neem deze factoren in overweging in je plan van aanpak en bij het creëren van je marketingstrategie.
Een overzicht van de meest verkochte producten online. Wat lijkt jou het handigst om te verkopen?
#2 Schrijf je in bij de Kamer van Koophandel
Doe het wel volgens het boekje! Hoewel je als verkoper op Marktplaats nog gezien wordt als hobby-verkoper, ben je als eigenaar van je eigen webshop een echte ondernemer, aangezien je daar (waarschijnlijk) veel meer geld mee gaat verdienen. Het is daarom van belang dat je je inschrijft in het Handelsregister van de KvK. Het aanmelden bij de Belastingdienst doet de KvK echter al voor je.
#3 Maak een keuze: bij welke registrar koop jij een domein?
Een domein(naam) is het adres (of URL), die in de adresbalk van je webbrowser verschijnt, dat mensen zullen gebruiken om jouw site te bezoeken. Dit domein moet je kopen van zogenaamde registrars, organisaties die de toegang hebben tot het registratiesysteem. Met ander woorden, je moet eerst een domein kopen bij een organisatie die dit domein registreert.
Een voorbeeld van een Engelstalige, internationale registrar is Shopify. Shopify is simpelweg een ‘e-commerce’ platform dat jou als ondernemer in staat stelt om producten of diensten online te verkopen. Op Shopify kan jij bijvoorbeeld je eigen webshop creëren, tegen een maandelijks (basis!) bedrag van $29.
#4 Kies een domeinnaam
Het kiezen van de juiste domeinnaam is erg belangrijk, het is het eerste dat mensen zien van jouw webshop. Maak hem dus aantrekkelijk, zodat mensen geïnteresseerd raken om op links naar jouw site te klikken. Let tevens de volgende richtlijnen voor het kiezen van de juiste domeinnaam:
- Brainstorm een top 3 of top 5 aan keywords die jouw domein het beste beschrijven, en kies vervolgens een woord dat hier het beste bij past.
- Vermijd verwarring met andere sites; maak jouw domein uniek!
- Zorg dat het gemakkelijk te onthouden is, zodat mensen sneller terugkeren naar jouw webshop. Maak je domeinnaam dus niet te ingewikkeld, maar houd het zo kort mogelijk en gemakkelijk te typen. Koppeltekens en nummers kan je daarbij beter vermijden.
- Creëer – en voldoe aan! – verwachtingen over jouw webshop. Mensen moeten direct en correct kunnen raden welke inhoud ze op jouw domein kunnen vinden.
- Vermijd schending van copyright! Dit kan het einde van jouw domein betekenen. Zoek dus van tevoren op of je geen auteursrechten schendt!
Een overzicht van het aantal gebruikte topleveldomeinen (TLD), het meest rechtse gedeelte in een domeinnaam. Kies deze strategisch – wil jij enkel Nederlanders bereiken (.nl) of wil jij internationaal gaan verkopen (.com)?
#5 Bouw je webshop op!
Nadat je een domein gekocht hebt, is het tijd om je webshop vorm te geven. Soms bieden registrars verschillende handige hulpmiddelen hiervoor, zoals alvast beschikbare professionele thema’s. Maak een goede keuze, en personaliseer je webshop hiermee. Uiteraard kan je ook iemand inhuren om jou hierbij te helpen, mits jij bereid bent hierin te investeren.
#6 Creëer de mogelijkheid voor je klanten om veilig met creditcards te betalen!
Vaak hebben registrars al een aantal ‘payment gateways’. Dit zijn zogenaamde ‘e-commerce application serviceproviders’, die betalingen via creditcard voor onder andere online verkopers (jij) volmachtigen. Voorbeelden hiervan zijn PayPal, MasterCard en iDEAL.
Kies een ‘payment gateway’ die het beste aansluit op jouw klanten. Probeer jij wereldwijd klanten te werven (is je webshop (ook) in het Engels), ga dan voor bijvoorbeeld PayPal of MasterCard. Richt jij je echter enkel op Nederlands publiek, dan kan je voor iDEAL kiezen. Deze betaalmethode is namelijk uitsluitend beschikbaar in Nederland.
Het proces van online betalen a.d.h.v. ‘payment gateways’.
#7 Bepaal verzendkosten
Uiteraard komen er bij een online webshop ook verzendkosten kijken. Zorg er dus voor dat je al van tevoren vaststelt wat deze zullen bedragen. Je potentiële klanten moeten immers direct kunnen zien hoeveel ze kwijt zijn aan verzendkosten.
Bepaal de kosten op bijvoorbeeld basis van vaste kosten, gewicht of locatie. Maar zorg er wel voor dat ze redelijk zijn; geen een klant zal een torenhoog bedrag aan verzendkosten willen betalen, bovenop de kosten voor het product!
#8 Spread the word!
Nadat je je webshop hebt opgestart, en je producten klaar zijn voor de verkoop, wordt het tijd om reclame te maken voor jouw webshop. Maak bijvoorbeeld accounts aan op naam van jouw webshop op verschillende social media platforms (Facebook, Twitter e.d.). Maar zorg er ook voor dat je bepaalde tags (#…) toevoegt aan je producten, zodat mensen ze sneller zullen vinden in zoekmachines.
En als het mogelijk is: verzin kortingsacties! Mensen zijn over het algemeen gek op kortingen, en zullen daarom sneller jouw site bezoeken wanneer jij ze korting biedt op jouw producten. Investeer daarbij in advertenties (‘banners’) op bijvoorbeeld social media sites, hiermee lok je sneller klanten.
Is geld verdienen met je eigen webshop een wijs besluit?
Het klinkt als een droom: gewoon vanuit je eigen huis een fijn (extra) bedrag verdienen. Echter, een webshop runnen is lang niet zo mooi als het klinkt. Neem bijvoorbeeld namelijk maar eens een kijkje naar de volgende punten:
- Als webshopeigenaar ben je inderdaad je eigen baas; je hoeft je niet te verantwoorden tegenover een baas. Wat je echter niet over het hoofd mag zien, is dat je in feite juist héél véél bazen hebt, je klanten. ‘De klant is koning’. Oftewel, als jij niet klaar staat voor je klanten, dan zullen zij niet tevreden zijn, en zal je webshop in de soep lopen.
- Als eigen baas – en zeker van iets ‘flexibels’ als een webshop – lijkt het misschien alsof jij je eigen uren kan bepalen, maar niets is minder waar. Klanten zullen je namelijk midden in de nacht uit bed kunnen bellen met vragen of klachten, zeker als jij een internationale webshop beheert. Bij iemand aan de andere kant van de wereld is het dan namelijk gewoon dag, en jij behoort uiteraard klaar te staan voor je klanten (zie vorige punt).
- Je levensstijl zal veranderen, voornamelijk tijdens/na het opstarten van je webshop. Je moet immers flink wat geld (en tijd) investeren in ten eerste je domein, en ten tweede je producten. Je moet dus opofferingen doen; bepaalde activiteiten of spullen kosten geld, geld dat jij al hebt geïnvesteerd in je webshop. Het kan jaren duren voordat alles weer ‘normaal’ is.
- Succes is je niet gegarandeerd. Als webshopeigenaar zal je in de eerste plaats rekening moeten houden met ontevreden klanten, maar ook met de economie en concurrenten. Als jij dus te veel klanten verliest – zij het door matige service of gelijksoortige webshops – zal je dus hoogstwaarschijnlijk niet kunnen voortbestaan als webshop, en zal je mogelijk grote verliezen lijden wanneer je je producten nergens meer kwijt kunt.
Een betere manier om gemakkelijk geld te verdienen!
In plaats van jezelf een onzekere financiële toekomst te bezorgen, kan je ook voor een andere methode kiezen: het GeldGorilla Geheimen Programma! Hiermee zal je wél vaste inkomsten kunnen genereren, namelijk een minimaal inkomen van €2950,-, zonder technische kennis!
P.T.M.ROELOFSZEN
says:WIL ALLES WETEN
[email protected]
says:Ik vind niet terug hoe ik op een gemakkelijke manier een eigen site maak!! Heb alles aangekocht
[email protected]
says:Ik geraak er allemaal niet aan uit uiteindelijk ben ik 48 euro armer geworden pfff. ik ben een alleenstaande mama die hulp zoekt niet iemand die nog meer geld wil verliezen
bep
says:Joo je kan ook gewoon een kleine investering doen in condooms. Je kan van 48 euro ook 48 condooms halen. beetje dom hé
peb
says:misschien is ze wel verkracht, je moet niet te snel oordelen kk bep.