Extra Geld Verdienen in het Weekend: Hoe Doe Ik Dat?

In de huidige economie is het voor een heleboel Nederlanders moeilijk om rond te komen. Hardwerkende mensen, die vijf dagen per week van negen tot vijf (of zelfs langer) werken, krijgen vaak aan het eind van de maand toch weer met geldzorgen te maken. Gelukkig zijn er voor deze mensen ook manieren om wat extra geld bij te verdienen.

Normaal gesproken kom je je weekend waarschijnlijk door met dingen als televisiekijken, uitgaan, of gewoon tijd doorbrengen met je gezin. Waarschijnlijk heb je in je weekend echter ook nog wel de tijd om wat extra’s te doen. Als dit zo is, heb je geluk, want ook in het weekend zijn er genoeg mogelijkheden om wat extra geld bij te verdienen.

Thuis enquêtes invullen in het weekend

weekend2Enquêtes, je kent ze wel. Om de zoveel tijd word je lastiggevallen met een vragenlijst over een winkel, een goed doel of een hotel dat je ooit hebt bezocht. Maar wat je waarschijnlijk niet wist, is dat je met het invullen van enquêtes ook geld kan verdienen. Er zijn genoeg bedrijven die waarde hechten aan de meningen van mensen, en die bereid zijn hiervoor te betalen.

Via zogeheten panelsites kun je enquêtes invullen, waarvoor je dan vervolgens per vraag betaald krijgt. Sommige sites betalen je uit in bijvoorbeeld waardebonnen, maar er zijn ook websites die gewoon in cash uitbetalen. Hieronder een lijstje van de best beoordeelde panelsites:

 • Panelclix
 • Toluna
 • GlobalTestMarket
 • MySurvey
 • Panelwizard
 • Opinieland
 • I-Say
 • Waardevolle Mening

Deze sites zullen je geen volledig inkomen bieden, maar ze bieden relatief veel geld voor de hoeveelheid werk die je verricht, dus als extra bijverdienste zijn panelsites zeer geschikt.

Hoe Jacko met 1-2 uur per week duizenden euro’s per maand verdient

Ontdek het beste verdienmodel om een passief inkomen op te bouwen op het internet en dat:

 • Zonder technische kennis
 • Zonder product
 • Zonder opstartkosten
 • Zonder te adverteren
 • Zonder vooropleidingen

Start hier met het verdienen van duizenden euro’s per maand

Affiliate marketing: online geld verdienen

Een andere goede manier om zonder al te veel werk geld te verdienen is door zogeheten “affiliate marketing”. Hierbij plaats je een link voor een bepaald product op internet, en als iemand dan via jouw link dat product koopt, geeft de verkoper jou een vast bedrag of deel van de winst. Je doet als het ware de marketing voor een bedrijf wanneer het jou uitkomt.

weekend3Deze links kun je bijvoorbeeld op een website plaatsen, maar ook gewoon op social media. Op Facebook of Twitter heb je waarschijnlijk al een netwerk opgebouwd van vrienden, collega’s en andere kennissen. Als je een product aanprijst wat voor deze mensen interessant is, is er een grote kans dat er enkele mensen zijn die iets zullen kopen, waar jij vervolgens geld aan verdient.

Het is belangrijk om in te schatten wat jouw vrienden interessant zullen vinden. Als je bijvoorbeeld weet dat je meeste vrienden niet zo van lezen houden, dan kun je beter geen boekwinkels gaan promoten.

Denk er ook aan dat je sommige dingen beter op bepaalde momenten kan promoten: een barbecue zal prima verkopen in de zomer, maar in de winter zullen er maar weinig mensen behoefte aan hebben.

Als je een beetje een groot netwerk hebt, is affiliate marketing een van de effectiefste methoden om geld te verdienen op internet.

Spaarprogramma’s: reclame kijken voor geld

weekend4Spaarprogramma’s zijn websites waarop je op allerlei passieve manieren geld kan verdienen, bijvoorbeeld door het bezoeken van websites of het lezen van bepaalde e-mails. Je krijgt als het ware betaald voor het bekijken van reclame. Een voordeel hiervan is dat je van tevoren al weet hoeveel je gaat verdienen, in plaats van afhankelijk te zijn van anderen.

Uiteraard verdien je per website of mail niet zo gek veel, meestal ergens tussen een halve cent en 2 cent. Je kan er echter wel een heleboel achter elkaar bekijken, waardoor je per maand uiteindelijk toch nog wel aardig wat kan verdienen als je het gewoon elke dag eventjes doet. Hieronder volgt een lijst van goed beoordeelde spaarprogramma’s.

 • Jiggy
 • Spaaractief
 • Euroclix
 • Zinngeld
 • Surfrace

Klusjes voor anderen doen

Dit klinkt misschien wat vanzelfsprekend. Natuurlijk kan je geld verdienen door klusjes voor anderen te doen, maar je bent waarschijnlijk op zoek naar een manier van geld verdienen die je makkelijk vanuit huis kan uitvoeren. Ik heb het dan ook niet over klusjes als iemands grasmaaien of huizen schilderen, maar over klusjes die je makkelijk vanuit huis achter je computer kan doen.

weekend5Via websites als sitedeals.nl kun je diensten aanbieden als het vertalen van websites, het schrijven van teksten, het checken van spelling, het maken van websites, het maken van video’s, en eigenlijk zo ongeveer alles wat je verder kan bedenken.

Iedereen heeft wel één zo’n talent, dus waarom zou je daar geen gebruik van maken om geld te verdienen?

Nu zal je dit soort dingen niet continu achter elkaar kunnen doen, maar je kan per opdracht wel meer betaald krijgen dan met de andere hier genoemde methoden. Dit maakt het toch een goede manier om een extra zakcentje te verdienen. Een nadeel is dat werk niet gegarandeerd is, waardoor je sommige weekenden niets te doen zal hebben.

Het maken van YouTube-video’s

Een manier om geld te verdienen waar je misschien niet aan had gedacht, is het maken van YouTubevideo’s. Op YouTube kun je kun je via advertenties geld verdienen aan de filmpjes die je uploadt. Voor elke keer dat de advertentie bij je video bekeken wordt, krijg je een bedrag. Als mensen ook nog daadwerkelijk op de advertenties klikken, ligt dit bedrag een stukje hoger.

YouTube-video’s maken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Zo kun je gewoon met je webcam een video opnemen en deze uploaden, of je stem opnemen onder een PowerPointpresentatie. Je kan tips geven over een bepaald onderwerp, je mening geven over actualiteiten, of wat je verder ook maar wil maken, zolang er maar mensen zijn die het willen zien.

weekend6Wat ook belangrijk is, is dat mensen je video kunnen vinden. Hier kun je voor zorgen door in de zogeheten “tags”; allerlei zoektermen in te vullen die mogelijk van toepassing zijn op je video. Hoe beter je dit doet, hoe groter de kans dat mensen jouw video vinden.

Wat ook nog belangrijk is om te noemen, is dat je geen materiaal mag gebruiken waar auteursrecht op rust. Dit wil zeggen dat je bijvoorbeeld niet zomaar dingen mag uploaden die van televisie, films of internet afkomstig zijn, maar dat je daadwerkelijk zelf iets moet maken. Anders laat YouTube je namelijk geen geld verdienen over je filmpjes.

Je zal natuurlijk niet meteen een groot publiek hebben, maar na verloop van tijd kan je zeker een paar tientjes per maand verdienen op deze manier. Wat kan helpen is het delen van je filmpjes op sociale media. Hoe meer mensen je filmpjes zien, hoe meer mensen je filmpje vervolgens te zien krijgen op YouTube, dus de paar views van vrienden en kennissen kunnen al een verschil maken.

Verkoop spullen via Marktplaats

Ook dit ligt misschien voor de hand, maar heb je er weleens diep over nagedacht wat je allemaal zou kunnen missen? De gemiddelde persoon heeft een heleboel spullen op zolder liggen waar hij/zij nooit meer naar omkijkt. Denk bijvoorbeeld aan een verzameling langspeelplaten of boeken. Dit zijn zaken die vaak niets anders doen dan stof verzamelen, maar waar bepaalde personen aardig wat geld voor over zouden hebben.

Pluis dus eens goed je zolder uit, en verkoop wat je niet meer nodig hebt op Marktplaats. Ga hierbij niet meteen in op het eerste bod; als je even wacht, zal je zien dat mensen tegen elkaar op gaan bieden, waardoor je uiteindelijk een veel hogere prijs voor je spullen krijgt. Marktplaats is het grootste platform voor tweedehands verkopen in Nederland, dus het eerste bod zal maar zelden het hoogste bod zijn.

Waar je wel op moet letten, is de betrouwbaarheid van je potentiële klanten.

Niet iedereen op Marktplaats zal namelijk de beste bedoelingen hebben.

Stuur bijvoorbeeld nooit een product op als je er nog niet voor betaald bent. Het beste is om je klant naar je huis te laten komen, en dan tegelijk het product en het geld uit te wisselen. Als je ergens anders afspreekt, doe dit dan op een openbare plek, zodat je niet zomaar beroofd kan worden.

Los daarvan is dit een van de weinige manieren waarmee je bijna gegarandeerd veel geld kan verdienen. Sommige mensen hebben honderden of zelfs duizenden euro’s op zolder liggen, die ze beter ergens anders voor kunnen gebruiken, en er is altijd wel iemand die jouw spullen van je wil overkopen.

Hopelijk lukt het je aan de hand van deze tips je inkomen iets te vergroten. Zoals je kan zien hoeft het helemaal niet heel veel moeite te zijn om wat extra’s te verdienen, als je bereid bent om je er even in te verdiepen. Je zal op deze manieren niet rijk worden, maar je zal je wel veel minder vaak zorgen te hoeven maken over geld, en als je het mij vraagt is dat al heel wat waard.

VIDEO: Hoe een leek binnen no-time duizenden per maand kan verdienen

Ontdek de gedetailleerde stap-voor-stap methode waarmee zelfs de grootste kluns een passief goed inkomen via het internet kan verdienen.

Geen technische kennis, hoge kosten, website of hoge kosten vereist.

Ontdek meer over dit perfecte verdienmodel

Frank Sanders

Hoi, ik ben Frank Sanders, ik ben deskundige op het gebied van geldzaken. Ik heb duizenden mensen geholpen om financieel onafhankelijk te worden. Op deze website laat ik zien hoe iedereen vanuit huis een inkomen kan verdienen en financieel sterker kan worden.

2 Reacties op "Extra Geld Verdienen in het Weekend: Hoe Doe Ik Dat?"

 1. NICO

  says:

  goed

 2. Sugar jackson osei bonsu

  says:

  schrijf mij in

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *