5 Manieren om Geld te Besparen en Waarom Besparen Rijkdom Creëert

In dit artikel onthul ik 5 methode’s om makkelijk geld te besparen zonder je levenskwaliteit te verminderen.

Je wilt geld verdienen om geld te kunnen besteden aan de dingen die jij leuk vindt zoals vakanties, uitstapjes, auto’s of kleding.

Door geld te besparen kun je zonder dat je er extra voor hoeft te werken alsnog deze beloningen ervaren.

Het geld dat je bespaart kan je ook gebruiken voor (digitale) investeringen waardoor je uiteindelijk weer meer geld verdient.

Ik ben er overtuigd van dat bijna iedereen wel een significant percentage van zijn geld besteed aan zaken waaraan hij of zij het eigenlijk niet zou hoeven of zou willen besteden.

Lees dit artikel en houd meer geld over, voor wat je dan ook wilt.

Schrijf op of houdt bij waaraan je geld besteedt

Als je geld wilt besparen is het handig om te weten waar je geld aan uitgeeft.

Als je niet precies weet waar je geld aan op gaat dan kan je moeilijk inzien waar je geld op kan besparen.

Door even snel een gokje te maken bereken je het al snel verkeerd uit.

Dus schrijf nu voor jezelf precies op waar je allemaal geld aan uitgeeft, noteer dan ook echt alles zonder wat dan ook te vergeten.

Als je het echt goed wilt aanpakken kun je ook een hele week opschrijven waar je je geld aan besteedt.

Je kunt ook iedere grote aankoop van de afgelopen twee jaar opschrijven en bedenken hoe je hier geld op had kunnen besparen, had je hier misschien geld op kunnen besparen door geduld te hebben of verder te kijken?

Als je serieus bent sla je deze stap niet over.

Als een klein beetje werk honderden of duizenden euro’s per jaar kan besparen is een beetje schrijfwerk dan niet de moeite waard om dit te bereiken?

Hoe Jacko met 1-2 uur per week duizenden euro’s per maand verdient

Ontdek het beste verdienmodel om een passief inkomen op te bouwen op het internet en dat:

 • Zonder technische kennis
 • Zonder product
 • Zonder opstartkosten
 • Zonder te adverteren
 • Zonder vooropleidingen

Start hier met het verdienen van duizenden euro’s per maand

Manier 1 om geld te besparen: Maak je eigen lunch klaar en eet vaker thuis

Als je al je eigen maaltijden naar je werk meeneemt geef jezelf dan een klopje op je schouder en ga door naar het volgende kopje.

Veel mensen(vooral jongeren) vinden het niet cool als je je eigen lunch meeneemt, vergeet deze mensen of raak aan ze gewend.

Houd maar in gedachte dat jij een extra vakantie per jaar kunt betalen alleen maar omdat jij zelf je boterhammetjes smeert ;).

Door je eigen lunch klaar te maken en deze niet om de hoek te kopen tijdens de pauze kan gemiddeld mens behoorlijk wat geld besparen.

Een groter voordeel is ook dat het vaak gezonder is.

Ook is het zo dat als je wat moeite wilt doen je je lunch makkelijk veel gevarieerder en lekkerder kunt maken dan de lunch die je in de pauze kunt halen.

Omdat ik vanuit huis werk en dus bijna altijd mijn eigen lunch maak kan ik moeilijk inschatten hoeveel gemiddeld mens per dag hiermee kan besparen.

Hoeveel kan jij hiermee besparen €2 per dag? €6 per week? €24 per maand? €300 per jaar? Een vliegreis? Een leuke cursus? Een playstation? Een TV?

Hier heb ik naast de lunch andere onnodige maaltijd aankopen buiten het huis nog niet eens bij meegerekend.

Zolang je het niet op jaarbasis berekent klinkt het misschien als weinig geld maar als je dit bedrag iedere maand opzij zou zetten dan kan je er uiteindelijk een hoop leuke dingen me doen.

Manier 2: stop met snoepen en frisdrank drinken

Sommige mensen vinden het misschien extreem maar persoonlijk heb ik allang snoep en frisdrank bijna helemaal afgezworen.

Dit was in een tijd dat ik veel aan het sporten was. De reden was dus niet om geld te besparen maar toch is het naar mijn mening iets wat bijna iedereen wel kan beperken tot een minimum.

Snoep en frisdrank is extreem overbodig, het is ongezond en daardoor kost het je productiviteit en kwaliteit van je leven.

Koop een blender, als je behoefte hebt aan een suikerbom kan je binnen enkele minuten een smoothie voor jezelf maken.

Veel gezonder en lekkerder als je het aan mij vraagt!

Sommige mensen drinken de hele dag door frisdrank, dit is zo onnatuurlijk als de ****, waarom drinken zo weinig mensen nog water?

Water of thee? Tegenwoordig zitten mensen zo vaag in elkaar dat als ik publiekelijk water drink er weleens mensen me komen vertellen hoe gezond ik ben.

Een vriend van mij vertelde me laatst dat hij in de macdonalds jus d’orange met fruit had gekocht en dat spontaan iedereen in de macdonalds begon te klappen.

Natuurlijk is dit hilarisch en ik zal niet ontkennen dat ik af en toe een glas whiskey of cola drink als ik daar behoefte aan heb maar realiseer je dat je al die snoep en frisdrank helemaal niet nodig hebt.

Hiermee doel ik voornamelijk op de mensen die bijna iedere dag snoep en frisdrank nuttigen, natuurlijk doel ik ook op koekjes, chips, hamburgers of alcohol in dit stukje tekst.

Maar om het over geld te houden zal ik niet verder ingaan op mijn persoonlijke redenen, frisdrank en snoep kost ook veel geld.

Hoeveel kan jij per dag of per week besparen aan deze onzin? Hoeveel is dat per maand? Hoeveel is dat per jaar?

Manier 3: Doe alleen dure aankopen via het internet(tv’s,tablets,vliegtickets)

Ben je van plan om hoog geprijsde elektronica te kopen zoals een tv of een tablet? koop dit via het internet.

Via het internet kost het vaak veel minder, dit is omdat er niemand betaald hoeft te worden om in een winkel te staan.

Ook kun je op het internet vele vergelijkingssites vinden waarmee je precies kunt uitvogelen waar bijvoorbeeld de tv die jij wilt hebben het goedkoopste is.

Om deze twee redenen kan je al flink wat geld besparen op dit soort aankopen.

Bij het boeken van vakantie’s kunnen mensen door een beetje verder te kijken dan hun neus lang is vaak ook veel geld besparen.

Een hele reis boeken via een reisorganisatie inclusief vlucht,vervoer en verblijf kost meestal meer dan het apart boeken.

Voor vliegtickets heb je ook veel vergelijkingsites. Mijn favoriet is ebookers.

Op deze site heb je een extra optie om te zien op welke dagen je het beste kan vertrekken en terugkeren rondom de datum die jij hebt aangegeven.

Één of twee dagen eerder of later vertrekken of terugkomen kan al makkelijk tientallen of zelfs honderden euro’s besparen.

Als je dus alleen kijkt naar wat de goedkoopste vliegtuig maatschappij is op de datum dat jij perse wilt vertrekken dan betaal je onnodig extra geld.

Je kunt dus een hoop besparen door via deze website onderzoek te doen en flexibel te zijn wat betreft je vertrek en terugkeer datum.

Op bepaalde dagen van de week en bepaalde weken van het jaar betaal je namelijk meer.

Natuurlijk kan je deze website ook alleen maar gebruiken voor het onderzoek en ergens anders je bestelling plaatsen.

Een goede website om makkelijk en goedkoop verblijf te vinden in het land waar je op vakantie gaat is airbnb.nl.

Op deze websites verhuren amateurs appartementen,vila’s,kamers of andere verblijfsvormen aan vakantiegangers.

Omdat dit meestal complete amateurs zijn kunnen de kosten vaak erg laag uitvallen.

Door voor al dit soort aankopen een klein beetje onderzoek te doen kun je op jaarbasis VEEL besparen.

Manier 4: bespaar op elektriciteit en gas

Ik ben hier zelf geen ster in maar je kunt makkelijk op elektriciteit en gas besparen door maar een klein beetje oplettend te zijn.

Lang douchen is niet goed voor je huid en je portemonnee.

Door minder lang te douchen kan je op jaarbasis al een hoop besparen.

Als je de afwas doet kun je een afwasbak gebruiken zodat je gedurende het afwassen niet de hete kraan open hoeft te laten.

Door een simpele aanschaf zoals deze te doen kan je op de lange termijn dus al veel geld besparen.

Verder kan je letten op dat je apparaten en licht niet aan laat staan op momenten dat je het niet gebruikt.

Op de korte termijn merk je er van te veel gas of licht gebruiken helemaal niks, maar op de lange termijn.

Manier 5: geld besparen door schulden af te lossen

Één van de manieren die het meest zonde zijn om geld mee te verspillen is door veel rente te betalen over leningen.

3% van 1000 euro per maand betalen aan rente  is misschien maar dertig euro maar op jaarbasis wordt dit opgeteld enorm veel.

Als je iets wilt kopen waar je het geld niet voor hebt spaar dit geld dan eerst op voor je het koopt, anders ben je door te lenen uiteindelijk veel meer kwijt.

Normaal geldt ook dat des te langer je leningen hebt openstaan des te meer geld deze je kosten.

Als jij schulden hebt en deze in de helft van de tijd kan aflossen hoeveel aan betaald rente scheelt jou dat dan uiteindelijk?

Één van de beste manieren om geld te besparen is dus door discipline te hebben,je schulden af te lossen en niet geld te lenen.

Tel wat je kunt besparen bij elkaar op en zet dit iedere maand opzij

Natuurlijk hoef je niet op alles extreem te gaan besparen, een tussenweg kiezen kan ook al bevredigend resultaat opleveren.

Je kunt ook bijvoorbeeld nog maar half zoveel besteden aan frisdrank dan als je bijvoorbeeld nu doet.

Als je voor jezelf hebt opgeschreven hoeveel je aan “onzin” besteedt en aan de hand van mijn tips en je eigen creativiteit weet hoeveel je hiermee kunt besparen dan kun je bepalen waar je echt op wilt besparen.

Denk na over de korte en lange termijn, als je ergens niet meer je geld aan verspilt wat kun je dan uiteindelijk met dat geld allemaal doen? Wat is je meer waard?

Hoeveel zou jij op jaarbasis kunnen besparen? Als je er achterkomt dat je €100 per maand kunt besparen dan zou je iedere maand zodra je salaris binnenkomt direct deze €100 kunnen overboeken naar je spaarrekening.

Uiteindelijk houd je dan aan het eind van het jaar €1200 extra over, als je het een beetje slim speelt kun je hiervan drie keer op vakantie. Natuurlijk zou je ook vele andere dingen met dit geld kunnen doen.

Bedenk ook eens voor de grap hoeveel geld je zou overhouden als je de komende 20 jaar op al deze dingen bespaart, het lijkt misschien ver maar hoeveel leuke dingen zou je in je leven wel niet allemaal kunnen doen van dit geld?

Zelf investeer ik alles van wat ik in totaal bespaar in mijn online ondernemingen zodat deze nog meer geld opleveren en ik nog meer geld over houd voor leuke dingen.

Geld onnodig verspillen aan gas en licht of te dure elektronica terwijl je er veel leukere dingen mee mee kunt doen?

Geld besteden aan frisdrank en andere onnodige zaken of  besteed je liever je geld aan ….?

Je weet zelf het beste waar jij graag je geld aan besteedt.

Je begrijpt mijn punt.

Als je hebt besloten waarop en hoeveel geld je gaat besparen kun je dit bedrag iedere maand na het ontvangen van je salaris direct overmaken naar je spaarrekening.

Tijd is geld waard

Jij bent mij niet en ik ben jou niet, ik vind andere dingen waardevol dan jij vindt.

Uiteindelijk moet je voor jezelf dus bepalen wat je waardevol vindt.

Zelf betaal ik vaak ook bewust meer voor hetgeen waarvan ik weet dat ik met 10 minuten extra werk het goedkoper kan krijgen.

Tijd is namelijk ook geld waard. Ik relax liever een half uur op de bank dan dat ik bijvoorbeeld om €5 te besparen 10 minuten verderop mijn boodschappen doe.

Persoonlijk gebruik ik bijna altijd dezelfde regel om te bepalen of een besparing mijn tijd waard is, deze gaat als volgt:

1 Hoeveel verdien ik per uur dat ik werk?

2 Hoeveel tijd kost het me extra om te besparen en hoeveel geld bespaar ik?

3 Verdien ik als ik werk in de tijd dat ik gebruik om te besparen meer geld dan dat ik bespaar als ik me tijd investeer om te besparen?

Als hetgeen wat je bespaart en de hoeveelheid tijd dat je hiervoor besteed naar 60 minuten vermenigvuldigd lager uitkomt dan je uurloon dan is het de vraag of je niet beter gewoon extra kunt werken ipv besparen, ik doe dat in ieder geval wel.

Natuurlijk neem ik in deze berekening geen besparingen op kwaliteit en persoonlijke voorkeur mee, als hier sprake van is moet je dit natuurlijk ook in je berekeningen meenemen.

Natuurlijk moet je ook niet vergeten dat jij een ander uurloon dan ik heb, om deze reden is het voor jou misschien wel de moeite waard om 10 minuten te fietsen en €5 te besparen.

Iets waar je over na kunt denken.

Zoveel geld verdienen dat je nergens meer op hoeft te besparen?

Het beste is natuurlijk zoveel geld verdienen dat je je nergens druk om hoeft te maken en helemaal nergens op hoeft te besparen.

Het internet is relatief gezien gloed maar dan ook echt gloednieuw, om deze reden zijn er nog steeds veel gaten en kieren om hier veel geld mee te verdienen.

In ons Geld Gorilla Geheimen programma leggen we met specifieke video instructies stap voor stap uit hoe jij zonder technische kennis,website,startkapitaal of veel moeite  simpel online geld kunt verdienen.

Er zijn al duizenden mensen vandaag de dag die op deze wijze honderden of duizenden extra per maand verdienen.

Laat je niet direct overtuigen, Bekijk direct onze gehele informatie video voordat je je beslissing maakt:

Geld Gorilla Geheimen Risicovrij Uitproberen

VIDEO: Hoe een leek binnen no-time duizenden per maand kan verdienen

Ontdek de gedetailleerde stap-voor-stap methode waarmee zelfs de grootste kluns een passief goed inkomen via het internet kan verdienen.

Geen technische kennis, hoge kosten, website of hoge kosten vereist.

Ontdek meer over dit perfecte verdienmodel

Frank Sanders

Hoi, ik ben Frank Sanders, ik ben deskundige op het gebied van geldzaken. Ik heb duizenden mensen geholpen om financieel onafhankelijk te worden. Op deze website laat ik zien hoe iedereen vanuit huis een inkomen kan verdienen en financieel sterker kan worden.

3 Reacties op "5 Manieren om Geld te Besparen en Waarom Besparen Rijkdom Creëert"

 1. Klaas-Jan

  says:

  Ik heb gelijk naar die tips gekeken en ik moet zeggen ik ben onder de indruk.

 2. Rutger

  says:

  Tip om geld te besparen: gebruik niet de eerste de beste vergelijkingssite voor bijvoorbeeld autoverzekeringen. Er zitten grote verschillen tussen de vergelijkingssites en het kan dus de moeite waard zijn om meerdere vergelijkingssites te vergelijken, hoe dubbel dit ook klinkt!

  www.goedkoopsteautoverzekering.net/prijsverschillen-tussen-vergelijkingssites-van-autoverzekeringen/

 3. Heni

  says:

  Het klinkt tegenstrijdig, maar het mijden van folders van supermarkten e.d. die vol staan met aanbiedingen levert sowieso geld op!
  Waarom denk je dat die folders er zijn? om mensen te bewegen meer aan te schaffen dan ze van plan waren/nodig hebben en dus juist NIET voordeliger uit te zijn! als je sterk in je schoenen staat kun je uiteraard gebruik maken van aanbiedingen die je echt nodig hebt, maar het komt er veelal op neer dat je zwicht voor meer.
  Dat is op jaarbasis een schrikbarend bedrag! dus geen folders en geen nieuwsbrieven vol aanbiedingen meer lezen.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *