site stats

Met Foto’s Geld verdienen? – Fotografie: van Hobby tot Beroep!

Foto’s kom je overal tegen: in de krant, op het nieuws, op je Facebookprofiel en in het oude fotoalbum op zolder. Waar het zo’n honderd jaar geleden aan beroepsfotografen was voorbehouden om plaatjes te schieten, kan nu iedereen met een camera dit.

Maar er is best een verschil tussen het maken van zomaar een foto en het maken van een ‘goede’ foto. Er is namelijk de wereld aan zaken waar je rekening mee moet houden bij het maken van een foto.

Dit artikel geeft hier een korte inleiding over en legt uit hoe je dan geld kunt verdienen met fotografie. De volgende onderwerpen zullen worden besproken:

Begin bij het begin – kies een onderwerp voor een goede foto

Een van de belangrijkste aspecten van een goede foto is dat het onderwerp interessant is. Natuurlijk zijn er ook mooie foto’s zonder een interessant onderwerp, maar het is altijd makkelijker werken met een interessant onderwerp.

Dit onderwerp kun je van te voren verzinnen, zoals bijvoorbeeld een Hollands winterlandschap, maar dit kan ook spontaan ontstaan. Wanneer je een eekhoorn in het park ziet, kan dit bijvoorbeeld zomaar de moeite waard zijn om het te fotograferen.

Het is dus geen overbodige luxe om je camera altijd bij je te hebben. Om je vast op gang te helpen heb ik hier een aantal dingen voor je die je zou kunnen fotograferen:

 • Mensen: ikzelf vind foto’s van mensen altijd erg interessant. Vooral als ze iets aan het doen zijn en/of er bepaalde emoties zichtbaar zijn.
 • Panorama’s: panorama’s geven een leuk overzicht en zijn op veel plaatsen te maken. Panorama’s van steden of natuurlandschappen zijn vrijwel altijd goede en interessante foto’s.
 • Zoom in: kies een klein onderwerp, bijvoorbeeld een bierdopje. Ga nu heel erg inzoomen om te vergroten. Dit resulteert in een foto waarbij het onderwerp uit de context wordt gehaald en er nadruk is op details. Op deze manier geeft de foto een interessant nieuw perspectief op een bekend onderwerp.
 • Etc.

Genoeg interessante onderwerpen om foto’s van te maken dus! Ook wel logisch als je bedenkt dat je eigenlijk alles kunt fotograferen. De volgende paragraaf vertelt wat over de instellingen waar je rekening mee kunt houden als je aan het fotograferen bent.

Hoe fotografeer ik mijn onderwerp het beste?

Een aantal jaren geleden was fotograferen voor de meeste mensen redelijk makkelijk omdat zij een simpele camera hadden. Je drukte op de knop en de foto werd genomen. Nu kan dit bij de meeste camera’s nog steeds wel, maar de nieuwe camera’s hebben veel mogelijkheden om nog betere foto’s te nemen.

Wat de beste instellingen zijn, hangt van het type foto af dat je wilt maken. Er zijn echter drie zaken waarvan de keuze van essentieel belang is voor een goede foto. Dit zijn:

 • Diafragma: het diafragma bepaalt hoeveel licht de sensor bereikt. Een klein diafragma zorgt voor scherpte in de achtergrond maar vergroot de kans op bewegingsonscherpte.
 • Sluitertijd: de sluitertijd bepaalt hoe lang er licht op de sensor valt. Bij bijvoorbeeld sportfoto’s is het aan te raden om een korte sluitertijd te nemen. Bij een lange sluitertijd is er namelijk weer kans op bewegingsonscherpte. Toch vallen hier ook creatieve dingen mee te doen, denk bijvoorbeeld aan een lange sluitertijd voor het verkeer in een stad.
 • Lichtgevoeligheid: de lichtgevoeligheid, gemeten in de ISO-waarde, helpt om bij weinig licht toch met een korte sluitertijd te kunnen fotograferen. Nadeel hiervan is dat er korreligheid in de vorm van zogeheten ruis kan ontstaan.

Nu weet je globaal waar je rekening mee moet houden bij het maken van foto’s. Wil je er echt het fijne van weten, dan zou ik aanraden om eens wat op internet te zoeken of om een cursus digitale fotografie te volgen.

Van foto’s maken naar geld verdienen met fotografie

Natuurlijk is dit geen blog over foto’s maken, maar een blog over geld verdienen. Daarom zal ik in deze paragraaf nog een aantal voorbeelden geven van hoe je geld kunt verdienen met fotografie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

 • Eigen bedrijf: als je een eigen bedrijf opstart, kun je jezelf in laten huren als fotograaf. Je kunt dan bijvoorbeeld foto’s maken op bruiloften, maar ook normale portretfoto’s maken.
 • Foto’s verkopen: je kunt het ook omdraaien door eerst foto’s te maken en die vervolgens proberen te verkopen. Dit is een manier waarop bijvoorbeeld veel oorlogscorrespondenten werken.
 • Nieuwsmedia: veel nieuwsmedia, met name kranten, hebben foto’s nodig. Je zou voor een van deze media kunnen werken. Vaak gaat dit op freelancerbasis, maar er zijn ook fotografen die onder contract staan.

Het is dus zeker mogelijk om geld te verdienen met het maken van foto’s. Toch zijn er ook veel mensen die foto’s kunnen maken en is er maar een bepaalde vraag. Ik zou dus aanraden om je niet alleen te focussen op geld verdienen met fotografie.

Als het een leuke hobby is: mooi! Kun je er geld mee verdienen? Prachtig! Maar ga niet in de put zitten als het niet lukt. Er zijn namelijk nog genoeg andere manieren om geld mee te verdienen!

Structureel veel geld verdienen? Verdien minimaal €2950,- per maand met Geldgorilla Geheimen!

In dit artikel heb je kunnen zien dat het mogelijk is om geld te verdienen met fotografie. Het is echter niet altijd makkelijk om hier geld mee te verdienen. Maar gelukkig zijn er ook manieren waarmee iedereen geld kan verdienen!

Als je meer wilt weten over andere manieren om geld te verdienen, dan is het videoprogramma Geldgorilla Geheimen iets voor jou! In dit programma leer je namelijk hoe je minimaal €2950,- per maand kunt verdienen.

En dat allemaal zonder technische kennis, investeringen of kosten! Dus twijfel niet: schaf het programma aan en ga ook €2950,- per maand verdienen!

Verdien minimaal €2950 per maand vanuit huis

Ontdek hoe je een volledig inkomen verdient op internet…

 • Zonder technische kennis
 • Zonder product
 • Zonder opstartkosten
 • Zonder te adverteren
 • Zonder vooropleidingen

Stappenplan om Snel €2950 Per Maand te Gaan Verdienen

4 Reacties op "Met Foto’s Geld verdienen? – Fotografie: van Hobby tot Beroep!"

 1. dinke haringe

  says:

  wat een geweldig super mega grandioos fantastische website is dit ik heb er ontzettend vreselijk veel van geleerd echt een heleboel mooie bruikbare coole gave informatie vandaan gehaald
  met groetjes kusjes knuffels zoentjes van dinke haringe

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *