Geld Verdienen met Kopen en Verkopen: Zo Pak Je Dat Aan!

Heel veel mensen hebben het al geprobeerd en heel veel mensen hebben al gefaald: het gat in de markt vinden. Gelukkig is het ook een hele hoop mensen wel gelukt, het is dus mogelijk. Toch is je eigen bedrijfje beginnen met dingen inkopen en weer verkopen een risicovolle onderneming. Gelukkig voor jou hebben we hieronder wat tips op een rijtje gezet.

In wat ga je handelen?

Dit is voor iedere beginnende verkoper een belangrijke en dus vaak ook een moeilijke vraag. Als je echt een zaak wil opstarten kan je prima in grotere spullen of apparatuur handelen. Als je het liever thuis vanachter je laptopje doet met een (eigen) webshop, kan je misschien beter focussen op kleinere dingen en/of verzamelobjecten. Dit kan in kleding zijn, maar ook in boeken of gadgets, waar je passie ook ligt.

Openingsfoto3

Je kunt er ook voor kiezen van alles wat te doen, zoals bijvoorbeeld met antiek. Of als je een beetje creatief bent, de kleren eerst herstellen, of die pc eerst ombouwen. Het nadeel hiervan is dat je waarschijnlijk niet echt ergens in gespecialiseerd bent en het daardoor moeilijker wordt om de prijzen in te schatten.

Denk goed na over waarin je wilt gaan handelen. Je moet het immers leuk vinden, want enige voorkennis is wel vereist. Je kan geen schoenen gaan verkopen als je totaal geen verstand hebt van mode, en geen laptops als je geen flauw benul hebt hoe die dingen in elkaar zitten.

Hoe Jacko met 1-2 uur per week duizenden euro’s per maand verdient

Ontdek het beste verdienmodel om een passief inkomen op te bouwen op het internet en dat:

 • Zonder technische kennis
 • Zonder product
 • Zonder opstartkosten
 • Zonder te adverteren
 • Zonder vooropleidingen

Start hier met het verdienen van duizenden euro’s per maand

Om wat wil je bekend staan?

Wil je bekend staan als de goedkoopste, de beste kwaliteit, degene die het snelste levert, diegene die de meest milieuvriendelijke producten verkoopt? Dit zijn dingen waar je over na moet denken, dit wordt immers je image. Stel dat je in schoenen gaat handelen, kan je ervoor kiezen om de schoenen met de hoogste kwaliteit materialen te verkopen. Deze zullen dan duurder worden dan wanneer je kunststofschoeisel gaat verkopen. Belangrijk om dan uit te zoeken is: is hier vraag naar?

Je moet niet alleen achter je product staan, ook achter je imago. Ben jij heel erg tegen dierenleed? Dan is hoge kwaliteit schoenen verkopen niets voor jou, aangezien deze vaak van leer zijn. Maar wil je dit juist wel, maar is de koopkracht laag, is het misschien slimmer je te focussen op wat goedkopere producten. Daar is dan meer vraag naar op dat moment.

Dit zijn dus dingen waar je best even wat tijd in mag steken om daarover na te denken. Bovendien heb je een doelgroep nodig; zoek uit of de doelgroep die jij wilt benaderen groot genoeg is om er winst uit te halen.

Praktische zaken

Zorg dat je ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel, misschien heb je ergens een vergunning voor nodig. Je website moet goed werken. Ga je bezorgen, heb je daar dan mensen voor nodig? Of ga je het gewoon via PostNL doen? Wat ga je doen als je wanbetalers hebt, dus als je consumenten je bedriegen? Kan je dat voorkomen?

Imago-Onderzoek-e1417604123305

Dat zijn nog maar een paar van de dingen waar je ook over na moet denken, die geld kosten en die je moet regelen. Als je niet zelf een website kunt bouwen, moet je daar iemand voor inhuren. Waar ga je inkopen? Ga je alle rommelmarkten afstruinen, of koop je groots massaproducten in, verander je er wat aan en verkoop je ze dan tweedehands? Vooral die tweede manier is een grote uitdaging.

Beginkapitaal

In principe heb je niet een heel groot beginkapitaal nodig, zeker niet als je online wilt verkopen. Toch kan het handig zijn als je in het begin groots kan inkopen, dit scheelt vaak een hoop geld omdat je dan korting krijgt. Als je echt een fysieke winkel wilt beginnen is het natuurlijk een ander verhaal want dan moet je wel een hele hoop investeren.

Als je echt groots wilt aanpakken, dan kan je altijd nog een lening openen bij de bank. Al is dit natuurlijk wel een risico dat je neemt, aangezien je kans hebt dat je handel niet op gang komt en je dan een andere manier moet zoeken om die schuld weer af te lossen.

Zoek uit welke prijs je kan vragen

Op websites zoals Marktplaats worden dingen vaak voor veel te weinig geld verkocht. Dit komt omdat de markt van tweedehandsproducten niet transparant is. Jij kan niet weten wat een consument bereid is om neer te tellen voor een bepaald product. Als je te hoog inzet dan heb je kans dat ze afhaken, maar als je laag inzet heb je kans dat hun consumentensurplus groter is dan jouw ‘producentensurplus’.

Micro-economie-surplus

Dit houdt in dat het verschil tussen wat de consument bereid is te betalen en wat hij daadwerkelijk betaalt, groter is dan het verschil in de laagste prijs waarvoor jij het wilde verkopen en voor welk bedrag je het uiteindelijk hebt verkocht. Dat betekent dus dat je eigenlijk meer geld voor het product had kunnen krijgen.

Stel, je hebt een boek dat je wilt verkopen voor op zijn minst twintig euro. Een consument ziet het boek en is bereid maximaal veertig euro te betalen. Jullie weten dit niet van elkaar. Jij doet voorzichtig en biedt het aan voor vijfentwintig euro. De consument koopt het. Dat betekent dat jouw surplus vijf euro is en die van de consument vijftien. Je had het boek dus nog voor vijftien euro meer kunnen verkopen, maar dat wist je niet.

Je winstmarge

Het is dus de truc om zo goed mogelijk in te schatten hoeveel je kunt vragen en hoeveel winst je er dus uit kan halen. Hierbij kan een winstmarge helpen. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen dat je voor op elk product minstens twintig procent winst wilt maken. Dit is de kostprijs voor jou, plus alle andere kosten (zoals wat de website onderhouden kost, de verzendkosten, etc.). Dus stel, jij bent zelf alles bij elkaar tien euro kwijt aan dat boek, dan wil je het minstens voor twaalf euro verkopen, want dan heb je twintig procent winst.

Houd andere verkopers in de gaten

De markt is een eeuwige strijd tussen aanbieders. Als jij hetzelfde product verkoopt als een andere aanbieder, maar dan vijf euro goedkoper en je haalt daardoor alle klanten bij hem weg, zal je zien dat hij op den duur ook zijn prijs gaat verlagen. Je hebt dan kans dat als jij ook gaat verlagen, je in een eeuwige strijd terecht komt waardoor jullie beiden geen winst meer maken. De overheid heeft hierdoor voor sommige producten een minimumprijs ingesteld, maar dat is nu niet van toepassing.

Business challenge isolated on white

Business challenge isolated on white

Probeer dus een concurrentiestrijd te voorkomen, maar zorg wel dat je oog houdt op de andere aanbieders op de markt van hetzelfde product. Je moet er immers niet (per ongeluk) veel te ver boven zitten, of de ander uitdagen door telkens net onder zijn prijs te gaan zitten.

Handel internationaal

Taal is voor veel mensen een blokkade, dus spreek jij veel talen? Dan heb je hier een groot voordeel mee. Communicatie is natuurlijk heel belangrijk. Anders kan je altijd iemand inhuren om je website naar verschillende talen te vertalen en meerdere webadressen kopen in andere landen. Maar zo ver hoef je meestal niet eens te gaan. Er zijn gelukkig ook simpele manieren om de taalbarrière te overschrijden en daar heb je niet altijd een vertaler voor nodig.

Gelukkig kom je met Engels ook al heel ver. Als je Engels spreekt kom je al een heel eind tegenwoordig. Je verbreedt je horizon als je ook in andere landen kunt verkopen, zeker als je product daar redelijk uniek is en in Nederland niet. Haal hier je voordeel uit en handel dus zo veel mogelijk internationaal, veel mensen beseffen zich niet hoeveel winst ze hieruit kunnen halen.

Kortom

Bij het opstarten van een eigen (web)winkel komt nog heel wat kijken, zelfs al is het voor het handelen in tweedehands producten. Natuurlijk kan je het zo makkelijk of zo moeilijk maken als je zelf wilt. Op de makkelijke manier kan je prima wat bijverdienen, maar een vetpot zal het niet zijn. Maar als je echt moeite steekt in wat je doet, je denkt er goed over na, durft een risico te nemen en je geeft er een creatieve draai aan, dan kan het ook een goudmijn zijn.

Zorg in ieder geval wel dat je voorbereid bent; lees je goed in, vraag om advies en dek jezelf in voor het geval het fout gaat. Je wilt niet dat je website gehackt wordt, of dat mensen je niet betalen en je een incassobureau moet gaan inschakelen. Het kan allemaal. Maar als je weet wat je doet en je hebt alles goed op een rijtje, dan is een eigen (web)winkel hartstikke leuk en kan je er prima mee verdienen.

VIDEO: Hoe een leek binnen no-time duizenden per maand kan verdienen

Ontdek de gedetailleerde stap-voor-stap methode waarmee zelfs de grootste kluns een passief goed inkomen via het internet kan verdienen.

Geen technische kennis, hoge kosten, website of hoge kosten vereist.

Ontdek meer over dit perfecte verdienmodel

Frank Sanders

Hoi, ik ben Frank Sanders, ik ben deskundige op het gebied van geldzaken. Ik heb duizenden mensen geholpen om financieel onafhankelijk te worden. Op deze website laat ik zien hoe iedereen vanuit huis een inkomen kan verdienen en financieel sterker kan worden.

1 Reactie op "Geld Verdienen met Kopen en Verkopen: Zo Pak Je Dat Aan!"

 1. Santanna

  says:

  Beste Lezer,

  Ik heb een complete apparaturen van horeca. Ze zijn allemaal in goed staat. En goed merk als Zanussi.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *