10 Tips om Simpel en Snel Geld te Verdienen met Bloggen

Bloggen is een vrij makkelijke manier om geld te verdienen. Na het lezen van de tips in dit artikel moet het jou ook lukken! Als je website klaar staat is het enige nog maar wat je hoeft te doen artikels schrijven en op publiceren te klikken. Dat is gelukkig net zo makkelijk als het klinkt!

Maar naast het schrijven van artikelen wil je natuurlijk ook geld verdienen. Daarvoor hebben we de volgende tips voor je op een rijtje gezet.

Tip #1: Kies een goed affiliate programma

De makkelijkste manier om met bloggen geld te verdienen is via een affiliate programma.

Als je een affiliate bent, dan promoot je een product en zodra dit product is verkocht via jouw unieke link, krijg jij daar commissie voor. Het systeem zal altijd herkennen wanneer de verkoop via jou kwam, dit is een zekerheid. Hoe affiliate marketing precies werkt, lees je in dit artikel.blog2

Het is belangrijk dat je een product promoot waarmee veel te verdienen valt, dit is een product waar hoge commissie op zit en waarvan de conversie hoog is.

Ik heb een artikel voor je geschreven waarin ik haarfijn uitleg waar je naar moet kijken als je een affiliate programma uitkiest om te promoten.

Hoe je met 1-2 uur per week duizenden euro’s per maand kan verdienen

Ontdek het beste verdienmodel om een passief inkomen op te bouwen op het internet en dat:

 • Zonder technische kennis
 • Zonder product
 • Zonder opstartkosten
 • Zonder te adverteren
 • Zonder vooropleidingen

Start hier met het verdienen van duizenden euro’s per maand

Wat is een affiliate programma?

Als je een affiliate bent, dan promoot je een product. Zodra dit product is verkocht via jouw unieke link, die je op jouw blog kan plaatsen, dan krijg jij daar commissie voor. Heel simpel gezegd krijg je dus als affiliate geld voor het promoten van iets via jouw blog. Dat ‘iets’ kunnen heel veel verschillende dingen zijn.

Denk aan diensten, zoals coaching (‘Hoe krijg je zelfvertrouwen’), kappers, een dagje gaan paintballen, datingsites, webshops, of producten zoals ebooks. Je kan er dus voor kiezen om een blog over een bepaald onderwerp te maken, en een of meerdere ebook(s) over dat onderwerp te promoten.

Vooral bij ebooks kun je een hoge commissie krijgen.

Hoe krijg je betaald?

Er zijn meerdere manieren om betaald te krijgen via affiliate marketing en zo geld te verdienen met je blog. In de meeste gevallen drukken bezoekers van jouw blog op de link, en kopen ze het product dus van het bedrijf waarvoor jij verkoopt. De meeste bedrijven en winkels die het aanbieden, betalen je uit per verkoop. Ze houden dus bij welke klanten via jouw blog komen.

blog3

Zo werkt affiliate marketing precies

In negen van de tien gevallen gaat het als volgt:

 1. Je kiest een affiliate programma en een product dat je wilt promoten (straks lees je hier meer over)
 2. Je registreert je en je ontvangt vervolgens een unieke (affiliate) link voor dat product
 3. Je plaatst de link op de website en probeert ervoor te zorgen dat mensen erop gaan klikken, bijvoorbeeld door erover te bloggen
 4. Bij de persoon die op je link klikt wordt een cookie opgeslagen op de computer, daarna wordt de persoon doorgestuurd naar de verkooppagina
 5. Je affiliate programma betaalt aan jou je commissie uit

De meeste bedrijven betalen uit per verkoop, omdat ze anders bang zijn dat ze soms moeten betalen terwijl er niks is verkocht. In onze ervaring verdien je als blogger het meeste als je per verkoop betaald wordt. Bij een verkoop van een ebook wordt je bijvoorbeeld vaak 50% of meer commissie van het totale bedrag uitgekeerd.

Waar je op moet letten bij het kiezen van een affiliate programma

Online geld verdienen kan dus prima met een affiliate programma, vooral als je er niet al te veel tijd aan kwijt wilt zijn. Enkele voordelen:

 • Je hoeft geen klantenservice te doen
 • Je hoeft je niet bezig te houden met de levering
 • Je hoeft niet continu je concurrenten voor te zijn

Als je het ons vraagt een win-winsituatie dus.

Maar hoe kies je nou het juiste affiliate programma? Als je wilt weten wat de beste affiliate programma’s zijn, dan zit je hier op het juiste adres. Er zijn drie sites als het om Nederlandse affiliate programma’s gaan die er overduidelijk bovenuit schieten.

 1. Zanox
 2. Daisycon
 3. Payrpo

Zanox en Daisycon hebben enkele overeenkomsten. Het zijn beiden .com domeinen, dit betekent dat deze website voor het internationale publiek is gemaakt en dus niet puur op Nederland is gericht.

Zanox en Daisycon zijn niet specifiek op bepaalde markten gericht: er is werkelijk waar van alles te vinden. Volgens velen is Zanox de marktleider in Europa. Wat ons betreft is hij ook beter dan Daisycon, omdat het aanbod fijner is dan bij Zanox.

Paypro is een affiliate programma met voornamelijk ebooks. Op ebooks zit een hoge conversie en commissie, en op Paypro krijg je als verkoper soms zelfs 90% commissie!

Daarnaast moet je je ook goed bedenken: wat wil ik gaan verkopen?

Het is belangrijk om iets te verkopen wat jij leuk vindt en het liefst ook verstand van hebt. Als je ergens goed in bent of ergens veel van weet, dan is het een stuk makkelijker om hier geld mee te verdienen, omdat je weet waar je het over hebt. Als je iets leuk vindt, besteed je er ook makkelijker tijd aan.blog4

Probeer dus te kijken naar:

 • Iets waar je verstand van hebt
 • Iets wat je leuk vindt
 • Iets met een goede conversie
 • Iets met een hoge commissie

Het beste is als je alle vier punten af kunt vinken.

Het is ook goed om te kijken naar een specifieke doelgroep en te bepalen welke problemen zij ervaren. Door daar een oplossing (product) voor te vinden, weet je dus precies hoe je die groep over kan halen om je product te kopen.

Is affiliate marketing wel veilig?

Affiliate marketing is, zolang je het via een bedrijf zoals Zanox, Daisycon of Paypro doet, helemaal veilig. Bij genoeg andere bedrijven zal dit ook zo zijn, maar bij deze drie weet je 100% zeker dat je goed zit.

Bij Paypro bijvoorbeeld, gaat de betaling zelfs eerst naar Paypro toe, waarna ze het geld tussen jou en de gepromote onderneming delen. Behoorlijk veilig dus.

Zanox en Daisycon werken op een soortgelijke manier.

Wel zouden we je aanraden op te passen met de methode waarbij er zonder tussenkomst van een affiliate systeem wordt gehandeld.

Tip #2: Begin met bloggen

Een blog zonder tekst is natuurlijk geen blog. Hier volgen wat tips om je te helpen beginnen met bloggen, om zo uiteindelijk sneller en makkelijker geld te kunnen verdienen.

Wees er in ieder geval zeker van dat je het goede onderwerp voor je blog hebt bedacht. Je kan kijken naar een onderwerp dat jij interessant vindt. Heb je geen inspiratie, kijk dan bij ‘Tip #1: Kies een goed affiliate programma’ om te zien met welke producten je veel geld kan verdienen. Misschien dat je daarover kan bloggen.

blog5

Het beste zou zijn om een combinatie te vinden. Dus een onderwerp waar je veel over weet en veel aan kan verdienen. Het is echter niet erg als je weinig over het product weet, in de loop van de tijd word je namelijk vanzelf een expert.

Zo schrijf je een goede blogpost:

 • Schrijf blogs van minimaal 500 woorden, dat is nodig als je goed wil scoren in zoekmachines
 • Zorg voor pakkende en genoeg tussenkopjes, zodat je lezers snel het artikel kunnen scannen en snel bij de informatie kunnen komen die zij willen lezen
 • Het klinkt als een cliché, maar wees waardevol! Je kunt wel een blogpost gaan schrijven, maar als niemand er wat aan heeft, dan is het zonde van je tijd. Sommige mensen denken dat het al genoeg is om af en toe een simpel berichtje te schrijven, maar dat is niet zo. Neem er de tijd voor!
 • Zorg voor een goede, duidelijke opmaak
 • Maak gebruik van media: plaats voldoende afbeeldingen, video en misschien audio in je blogpost
 • Zoek interactie met je publiek. Stel ze bijvoorbeeld een vraag, en laat ze reageren op je blogpost
 • Behandel maar één onderwerp per blogpost
 • Bedenk een sterke, pakkende titel
 • Gebruik opsommingen en lijstjes, dat maakt je blogpost overzichtelijk
 • Geef in je blogpost oplossingen voor problemen die veel mensen ervaren

En… Wat misschien wel het belangrijkste is: zorg dat je blogpost zoekmachinevriendelijk is! Hier wat tips om daarvoor te zorgen:blog6

 • Bepaal met welk zoekwoord/welke zoekwoorden je gevonden wilt worden in Google
 • Kopieer geen tekst van andere websites
 • Maak gebruik van de metatags (titel, omschrijving en alt-tags)
 • Kies een goede, korte en duidelijke URL voor de blogpost
 • Gebruik regelmatig, maar niet te vaak het zoekwoord in de tekst
 • Schrijf waardevolle content (ook Google kan zien of jouw tekst informatief is)
 • Probeer ook door te linken naar andere artikelen op jouw website (intern linken)
 • Maak belangrijke woorden vetgedrukt
 • Deel je blogpost op zoveel mogelijk social mediakanalen (zorgt voor interactie)

Tip #3: Niet snel opgeven

In het begin zal je weinig bezoekers krijgen door te bloggen. Hoe beter de kwaliteit van je artikelen is en hoe langer je relevante content op een website plaatst, des te meer de zoekmachines je gaan vertrouwen met het onderwerp. Dit zorgt ervoor dat je eerder op relevante woorden wordt gevonden in de zoekmachines en dat meer bezoekers op je site terecht komen.

Het is dus belangrijk dat je door blijft schrijven en niet te snel opgeeft.

Tip #4: Zorg voor een goede website

Als je een onderwerp en naam hebt gekozen voor je blog, dan is de volgende stap het kiezen van een systeem (ook wel CMS) waarmee je de website gaat maken. Dat is het systeem waarmee je je blog gaat beheren. Het bekendste en beste blogplatform is WordPress. Je hebt er vast al van gehoord.blog7

Het maken van een nieuwe blogpost is met WordPress bijna net zo makkelijk als het sturen van een mailtje. Als je er geen ervaring mee hebt, dan kunnen we je verzekeren dat je het heel snel leert. Kijk bijvoorbeeld een tutorial op YouTube. Het is echt makkelijk!

WordPress is ‘open source’. Dat betekent dat het gratis is en er heel veel (gratis en betaalde) thema’s/layouts en plugins voor te downloaden zijn. Plugins zijn kant-en-klare extra functionaliteiten die je kunt toevoegen aan het je blog. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een contactformulier, kalender of nieuwsbriefsysteem. Hierdoor kun je je blog met WordPress helemaal naar eigen wens inrichten, zonder dat je een designer of programmeur hoeft in te huren.

Waar je website in ieder geval aan moet voldoen

 • Responsive: je blog moet zowel op laptop als op mobiel goed functioneren (want vergeet niet dat de meeste mensen tegenwoordig op hun mobiel informatie zoeken)
 • Contactpagina: zorg ervoor dat gebruikers en lezers in contact kunnen komen met jou. De kans is dan ook groter dat ze jou (en dus je product) eerder vertrouwen
 • Kies vlotte en leesbare leestekens
 • Zorg voor een goede Error404 pagina. Dat is de pagina waar bezoekers terechtkomen als ze op een dode link klikken
 • Zorg voor een rustige achtergrond, zodat bezoekers makkelijk je teksten kunnen lezen
 • Wat in ieder geval perfect moet functioneren is je menu: zorg dat die ten alle tijden werkt en overzichtelijk is

blog8

Tip #5: Advertorials

Advertorials zijn ook een goede manier om geld te verdienen met je blog. Advertorials lijken op gewone posts, maar eigenlijk schrijf je ze in opdracht van een bedrijf of bemiddelingsbureau. In tijdschriften zie je ze ook soms. Ze lijken dan heel veel op een gewoon artikel, maar je herkent ze aan de kleine lettertjes ‘Advertorial’.

Advertorials worden ook wel ‘gesponsorde posts’ of ‘gastposts’ genoemd.

Je kan advertorials op twee manieren verkrijgen: via een bemiddelingsbureau of direct via een bedrijf. Nederland heeft op dit moment twee bemiddelingsbureaus:

 1. Blogmij
 2. Adfactor

Je kunt je bij deze bureaus gratis inschrijven, waarbij je onder andere je bezoekersaantallen moet opgeven. Vervolgens krijg je een mailtje als ze een opdracht voor je hebben. En dan hoef je alleen nog maar een blog daarover te schrijven. Simpel toch!

Een advertorial is voor veel partijen heel interessant. Bedrijven krijgen een hele blogpost de ruimte om hun eigen merk, bedrijf, product of dienst onder de aandacht te brengen. Het is wel zo netjes om aan te geven richting je bezoekers dat je artikel gesponsorde inhoud bevat en dus niet uit jouw digitale pen is voortgekomen. Wel belangrijk hierbij is om terughoudend te zijn met het benoemen van de advertorial als zodanig.

Let op: Google straft pagina’s die termen als ‘sponsored’, ‘promoted’ en ‘advertorial’ bevatten steeds meer af; en dat is slecht voor je vindbaarheid in Google.

Tip #6: Google Adsense

Een van de meest eenvoudige manieren om geld te verdienen met bloggen, is Google Adsense. Daarmee geef je Google toestemming om advertenties te plaatsen op je website.

Ook al is je blog pas een uurtje oud, je kan er al Google ads opzetten! Natuurlijk zal je daar weinig mee verdienen als je geen bezoekers hebt, maar je kunt ze wel meteen plaatsen.

blog10Je kunt kiezen of je alleen tekst of plaatjes wilt in je advertenties, of allebei. Ook kun je verschillende formaten kiezen. Daarnaast kun je de advertenties ook nog een look geven die goed bij je blog past. Heeft je blog bijvoorbeeld een rode achtergrond, dan is het niet zo mooi als de advertenties wit zijn.

Google heeft ook een speciale heat map. Daarop kun je zien wat de beste plekken zijn op je blog om de advertenties te plaatsen. Erg handig, want de kleur laat zien waar een advertentie het meeste resultaat zal opleveren. Hoe donkerder de kleur, hoe gunstiger.

En alsof dat nog niet genoeg is, stuurt Google je ook mailtjes met adviezen voor verbetering.

Tips voor Google AdSense

Een aantal plekken waar advertenties het vaak goed doen:

 • Links in het midden van de pagina
 • Onder de menubalk
 • Linksboven van een artikel
 • Boven de footer van je website

Nog wat extra tips voor Google Adsense op je blog:

 1. Pas de advertenties aan de stijl van je website aan. Als je een advertentieblok maakt, kun je deze ook helemaal zelf aanpassen. Zo kun je bijvoorbeeld de kleuren van het advertentieblok zo instellen dat ze hetzelfde zijn als de kleuren op jouw website. Zijn de links op je website bijvoorbeeld rood, maak dan ook de titelkleur van de advertentie rood.
 2. Plaats de advertenties op de juiste plekken.
 3. Plaats niet te veel advertenties. Een fout die veel mensen maken als ze nog maar net beginnen met Google AdSense, is dat ze simpelweg te veel advertenties plaatsen. Ze denken dan dat als ze maar zoveel mogelijk advertenties op zoveel mogelijk pagina’s plaatsen, ze dan veel geld kunnen verdienen. Dat is echter niet zo, want Google laat het niet toe als er meer dan 3 advertenties op een pagina staan. Hou je daar ook echt aan en plaats ook echt ‘maar’ 3 advertentieblokken op één pagina.
 4. Kies de beste formaten.
 5. Hou je statistieken in de gaten. Het is belangrijk om dit te doen. In het beheerder-gedeelte van Google AdSense zie je een heel overzicht van je actieve advertentieblokken. Als je ziet dat een bepaald advertentieblok goed presteert, kun je kijken hoe dat komt. Kijk dus bijvoorbeeld naar het soort advertentie (rich-media of alleen tekst?), de grootte van het advertentieblok, het kleurgebruik en de plaatsing.

Tip #7: Winacties

Dit is ook een leuke en makkelijke manier om geld te verdienen. Je vraagt een bedrijf of zij een product (van kleine waarde) willen doneren, zodat je een winactie kan doen.

Vaak kan je er zelfs nog geld voor vragen: je kunt namelijk een mooi artikel over het product schrijven. Dat is promotie voor het bedrijf dat het product sponsort.

Door er een winactie van te maken en het veel te delen op social media, kun je er zeker van zijn dat er veel interactie zal zijn en veel mensen mee zullen doen met de winactie. Het heeft dus meerdere voordelen!

Tip #8: Maak eigen content

Als je zelf ergens ervaring mee hebt (of ervaring mee aan het opdoen bent), dan kan je ervoor kiezen eigen content te maken en die te verkopen. Denk daarbij aan een videocursus of een ebook. Bied deze content ter download aan tegen een kleine prijs.blog12

Natuurlijk moet je deze betaalde content wel promoten in je blog: het verkoopt zich niet zelf.

Een eigen webshop, waar je producten verkoopt, is ook een manier om aan je blog te verdienen. Natuurlijk betekent dit wel dat je aan je website betaalmogelijkheden moet koppelen en dat kan nog even lastig zijn.

Tip #9: Benader pr-bureaus

Veel bloggers die geld verdienen met hun blog werken samen met pr-bureaus. Die pr-bureaus werken ook graag samen met bloggers, omdat het voor hen een fijne en goedkope manier is om snel veel bekendheid voor een product te krijgen.

Als je iets van een bepaald merk zou willen hebben om te promoten, zoek dan op Google het merk + pr-bureau. Meestal vind je snel contactgegevens.

En dan ben je gewoon brutaal. ‘Ik ben die en die, dit is mijn blog, dit is mijn doelgroep, dit zijn mijn cijfers. Zouden jullie mij op de perslijst willen plaatsen? Of laten weten als er een samenwerking mogelijk is? Of zelfs: kan ik dit of dat product ontvangen in ruil voor een vermelding op mijn website?’

Veel pr-bureaus hebben regelmatig evenementen, waar aanbieders van verschillende merken bij elkaar komen. Een pr-bureau dat met kinderkleding labels werkt, heeft vaak lanceringen van de nieuwe collecties. Als je wordt uitgenodigd, ga vrolijk langs bij alle merken die je leuk vindt, maak een praatje en laat je visitekaartje achter.

Tip #10: Word influencer

Ben je nog niet zo ver dat je op pad gaat voor je blog of word je niet uitgenodigd? Dan zijn er ook andere manieren om iets te verzinnen. Als ‘influencer’ (een hippe term voor blogger) kun je je aanmelden op verschillende websites. Hier komen aanbieders van producten en bloggers met elkaar in contact.

Voorbeeld van zo’n website: Influentials Network.

VIDEO: Hoe een leek binnen no-time duizenden per maand kan verdienen

Ontdek de gedetailleerde stap-voor-stap methode waarmee zelfs de grootste kluns een passief goed inkomen via het internet kan verdienen.

Geen technische kennis, hoge kosten, website of hoge kosten vereist.

Ontdek meer over dit perfecte verdienmodel

Frank Sanders

Hoi, ik ben Frank Sanders, ik ben deskundige op het gebied van geldzaken. Ik heb duizenden mensen geholpen om financieel onafhankelijk te worden. Op deze website laat ik zien hoe iedereen vanuit huis een inkomen kan verdienen en financieel sterker kan worden.

3 Reacties op "10 Tips om Simpel en Snel Geld te Verdienen met Bloggen"

 1. emmyschauwaers

  says:

  ik wil wel maar weet niet hoe ik moet of waar ik moet beginne

  • Alex Hartman

   says:

   Klinkt misschien bijdehand, maar als je het artikel goed leest staan er toch echt specifieke stappen in die je kunt doorlopen zoals aanmelden bij een affiliate netwerk.

   Ik zou zeggen: lees gewoon zoveel mogelijk artikelen op geldgorilla.nl en dan begin je het vanzelf te begrijpen.

 2. wesp333 says:

  Interessant artikel, ben het vooral eens met dat blijven doorgaan.
  Veel andere keuzes heb je trouwens niet als je resultaat wil hé.
  Doei.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *