CFD’s zijn complexe instrumenten en lopen een hoog risico om snel geld te verliezen als gevolg van hefboomwerking. 66% van de beleggers in kleine beleggingen verliest geld bij het handelen in CFD’s bij deze aanbieder. U moet overwegen of u begrijpt hoe CFD’s werken en of u het zich kunt veroorloven het hoge risico te nemen uw geld te verliezen. Voor cryptocurrencies geldt: zeer volatiel investeringsproduct. Uw kapitaal loopt risico. 72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met plus500. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Al Je Eieren In Één Mandje? Waarom Deze Gurus Het Niet Met Elkaar Eens Zijn

Als je al je eieren in één mandje legt dan stop je al je energie en tijd in één ding, je spreid je risico’s niet, je focust je totaal op 1 “ding”.

2 van mijn “goden” zijn het totaal niet eens over of je dit moet doen.

De ene zegt dat je al je focus met een vurig verlangen op één project moet mikken die je dan erg succesvol maakt.

De andere zegt dat je een dwaas bent als je al je eieren in één mandje legt, als dat mandje namelijk wegvalt dan ben je alles kwijt, volgens hem heb je op deze wijze totaal geen zekerheid.

Mijn idolen die het niet met elkaar eens zijn heten Andrew Carnegie en Benjamin Graham (beiden overleden).

In dit artikel ga ik in op de vraag of je je eieren in één mandje moet leggen of niet.

Ik zal je de meningen van andrew,benjamin en die van mezelf vertellen en wat ik denk dat jij moet doen.

Leg al je eiren in één mandje, de mening van Andrew Carnegie

“The way to become rich is to put all your eggs in one basket and then watch that basket.” of  “Do not scatter your shot… the great successes of life are made by concentration” Is wat Andrew Carnegie zei.

In zijn boek Think and grow rich heeft hij het over dat je met een vurig verlangen 100% van je energie op één ding moet focussen om echt succesvol en rijk te worden.

Hij heeft zeker een punt, deze mening ondersteun ik vanuit een bepaald oogpunt dan ook zeker.

Kijk maar naar de rijkste mensen ter wereld.

de rijkste mensen ter wereld zijn bijna allemaal rijk geworden door op één ding te focussen toch?

Jij, ik, jan,piet, je moeder en je vader weten allemaal dat je niet een hoedenwinkel,een dierenwinkel, een videotheek, een restaurant en een discotheek tegelijk kunt beginnen en succesvol maken.

Als je in één jaar tijd al deze zaken start weet ik zeker dat je veel geld en tijd verspilt.

Als je daarentegen alleen de dierenwinkel begint en al al je geld en focus daarop legt dan is de kans dat je succesvol wordt groter.

Zoals ik wel vaker heb gezegd is 1 + 1 vaak 3 wat betreft ondernemingen.

Als je bijvoorbeeld 100 klanten op een dag hebt door 10 uur in de week aan werk dan kun je hier met een actie die je tien uur extra kost 300 klanten van maken terwijl als je deze tien uur in een andere onderneming zou stoppen dan zou je misschien voor die onderneming je eerste 100 klanten krijgen.

Als je werkt aan de groei van een onderneming dan is het niet zo dat je bijvoorbeeld voor 10 uur extra werk aan de groei van je bedrijf €1000 extra per maand krijgt, nee.

Als je werkt aan de groei van een onderneming dan krijg je een percentage extra!

Als je door veel werk 100 klanten per dag hebt dan is het makkelijker om daarvan 200 klanten te maken dan dat het is om een nieuwe zaak te beginnen waar je ook 100 klanten per dag hebt.

Ook is het zo dat als je je op verschillende dingen focust dat het makkelijk is om één ding waar je eerst geld mee verdiende te verwaarlozen.

Je focust je op een nieuw project terwijl een oud project doodbloedt.

Kort gezegd groeit een bedrijf als je het goed doet exponentieel waardoor je meer verdient door al je eieren in één mandje te leggen.

Gratis stappenplan: Verdien minimaal €2950 per maand vanuit huis

Ontdek gratis hoe je een volledig inkomen verdient op internet…

 • Zonder technische kennis
 • Zonder product
 • Zonder opstartkosten
 • Zonder te adverteren
 • Zonder vooropleidingen

Stappenplan om Snel €2950 Per Maand te Gaan Verdienen

Op zoek naar een eenvoudig werkende en betrouwbare broker?

Ik handel zelf al enkele jaren met Plus500. Je kan via IDEAL Storten. Dit bedrijf biedt zeer lage tradekosten aan jouw handelingen worden snel verwerkt.

Kijk snel op de actiepagina en begin met handelen via Plus500.

Een paar verzochte waarschuwingen: Plus500 is een CFD service, je kapitaal loopt risico bij handelen (handel verstandig) en Plus500 is geschikt voor ervaren traders en niet voor beginners.

Let op: 72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Niet al je eieren in één mandje leggen, de mening van Benjamin Graham

In het boek van Benjamin Graham “the intelligent investor” werd door een commentator zelfs de mening van andrew erbij gehaald.

Benjamin raadt de tactiek waarbij je al je eieren in één mandje stopt en volledig daarop focust af.

Net als Andrew heeft Benjamin een goed punt.

De commentator in de geupdate versie van Benjamin’s boek zegt “the forbes 400 list of the richest americans, for example, has been dominated by undiversified fortunes ever since it was first compiled in 1982. However, almost no small fortunes have been made this way-and not many big fortunes have been kept this way.”

Wat er dus gezegd wordt is dat je wel rijk kan worden door al je eieren in één mandje te stoppen maar dat veel mensen op deze wijze uiteindelijk wel hun geld verliezen.

Houd er wel rekening mee dat dit boek geschreven is door en voor beleggers, houd er ook rekening mee dat dit gaat over vermogen en dus niet direct over hoeveel men iedere maand persoonlijk in zijn portemonnee stopt.

Door de persoon die commentaar geeft in het boek van benjamin werd een onderzoek erbij gehaald.

In 1982 was de gemiddelde “net worth” in de forbes400 $230 miljoen euro. Om in 2002 nog steeds in die lijst van 400 rijkste amerikanen te zitten moest er jaarlijks gemiddeld 4,5% groei plaatsvinden.

Hoeveel van de 400 denk je dat er in 2002 (na 20 jaar) nog steeds op dezelfde lijst stonden?

Het antwoord is: In 2002 stonden nog maar 64 (16%) mensen in dezelfde lijst.

Je zou denken dat een 4,5% groei per jaar niet zo moeilijk is toch?

Er zijn meerdere redenen waarom deze rijkste niet meer meer bij de rijkste behoren maar één van de grootste redenen was omdat ze al hun eieren in één mandje hadden zitten.

Hoeveel  bedrijven blijven 100 jaar achter elkaar marktleider? Hoeveel markten blijven 100 jaar achter elkaar groeien?

Je kan zelf vast wel een paar markten verzinnen waar vroeger geld werd verdient maar door ontwikkelingen nu een stuk minder of erger nog niks wordt verdient?

Videotheken? Drukkerijen? Weet jij er een paar? laat een reactie achter, ik ben benieuwd.

Hoe dan ook kan je nooit de volle 100% zekerheid hebben maar je kan in ieder geval wel je risico’s spreiden.

Wat ik denk dat jij zou moeten doen

Allereerst moet er een onderscheid gemaakt worden tussen Benjamin en Andrew.

Andrew is echt een zakenman, als je een bedrijf echt succesvol wilt maken zal je volledig op dit bedrijf moeten focussen.

Benjamin is een echte belegger, als jij je geld wilt houden moet je niet al je eieren in één mandje stoppen.

Ik raad aan dat je als beginnende ondernemer sowieso 100% van je eieren in één mandje stopt.

Het probleem van de meeste beginners is dat ze te weinig tijd besteden en focus richten om hun onderneming succesvol te maken.

Als je te snel ook op andere dingen richt zal je nooit iets succesvol opzetten.

Benjamins filosofie vind ik dan ook vooral weggelegd voor je als het gaat om beleggen en grote bedragen.

Als je één miljoen zou erven dan zou het niet al te slim zijn om hier alleen maar aandelen van één bedrijf van te kopen.

Aan de andere kant als je maar bijvoorbeeld €1000 hebt geërfd dan zou het stom zijn om hier 10 verschillende aandelen van te kopen om jaarlijks 10% rendement te behalen, dat schiet ook geen ene **** op.

In dat geval zou ik het sowieso lekker in een eigen onderneming steken of een enkele aandeel zodat je kunt gaan voor een veel snellere groei van je geld .

Met tijd en focus raad ik hetzelfde aan.

Focus eerst op het krijgen van een succesvolle onderneming voor je begint te denken aan het spreiden van risico.

Als je een onderneming hebt die al jaren volledig geautomatiseerd draait(zoals je bij internet marketing vaak hebt) dan zou ik meer beginnen te denken aan zekerheid ipv groei maar wat jij moet doet doen bespreek ik in het volgende stukje.

Je moet vooral niet vergeten dat er duizenden verschillende variabelen zijn.

Ik denk voor mezelf voornamelijk aan internet marketing, maar jouw ondernemingen kunnen natuurlijk volledig op andere zaken gericht zijn, je tijd spreiden kan namelijk moeilijk als je bijvoorbeeld 50 uur per week in een kapperszaak staat.

Kort gezegd raad ik in de meeste gevallen aan voor beginners die geld willen creëeren en behouden:

Besteed al je tijd en geld aan één ding tot het echt succesvol is en ga dan pas risico’s spreiden.

Ik vind dat in 9 van de 10 gevallen mensen zich nog niet genoeg gefocust hebben op hun eigen onderneming voor ze de volgende onderneming starten.

Kort gezegd raad ik in de meeste gevallen voor de geharde ondernemers aan:

Hou je bezig met je core business maar houd er rekening mee dat niks voor eeuwig is, het kan dus geen kwaad ook wat geld in andere gebieden te investeren.

Wat jij met deze info doet is aan jou

Zoals gezegd zijn er een paar feiten:

De methode waarbij je al je eieren in één mandje legt creëert de grootste kans dat je echt rijk wordt.

De methode waarbij je niet al je eieren in één mandje legt creëert de grootste kans je dat je je geld houdt.

Daarom focus ik me altijd op één ding en naarmate ik ouder word spreid ik meer mijn risico.

Niettemin kan je ook al je geld verliezen als je al je eieren verspreidt of helemaal niks verdienen als je 100% op één ding focust.

Iedere situatie is anders en per persoon verschilt het ook hoeveel waarde er aan bepaalde zaken zoals rijkdom of zekerheid wordt gehecht.

Er zijn verschillende wegen naar rome dus kies de weg uit die jouw het beste ligt maar wees bewust van de gevaren van te snel en veel geld willen of teveel je geld en aandacht spreiden.

Denk aan de meningen van Benjamin en Andrew en blijf je hoe dan ook inzetten.

Mijn laatste maar belangrijkste tip: handel via een betrouwbare broker

Ik handel zelf al enkele jaren met Plus500. Dit bedrijf is simpel in gebruik, en hanteert lage kosten.

Ik ben niet de enige die dit bedrijf goed en betrouwbaar vindt, want er zijn al miljoenen die dit systeem gebruiken.

In deze markt zie je op dagelijkse en wekelijkse basis grote verschillen in de koers, vandaag zou de koers nog flink kunnen stijgen.

Daarom ben ik erg blij dat Plus500 op korte termijn je acties doorvoert. Na het geven van de opdracht kan je er vertrouwen in hebben dat het snel wordt uitgevoerd.

Bij Plus500 kun je tevens via iDEAL storten.

Kijk op deze actiepagina en begin met handelen via Plus500.

Tot slot wil ik jou wel bewust maken van de volgende vereiste meldingen:

 • Plus500 is een CFD service
 • Jouw kapitaal loopt risico bij handelen (handel verstandig)
 • Plus500 is geschikt voor ervaren traders en niet voor beginners

Frank Sanders

Hoi, ik ben Frank Sanders, ik ben deskundige op het gebied van geldzaken. Ik heb duizenden mensen geholpen om financieel onafhankelijk te worden. Op deze website laat ik zien hoe iedereen vanuit huis een inkomen kan verdienen en financieel sterker kan worden.

1 Reactie op "Al Je Eieren In Één Mandje? Waarom Deze Gurus Het Niet Met Elkaar Eens Zijn"

 1. Evert

  says:

  Andrew schreef volgens mij niet het boek "Think and grow rich" maar Napoleon Hill, toch?

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *