Geld Verdienen met een Ebook? Zo Werkt dat!

Als je van plan bent om geld te willen verdienen met het maken van een ebook, dan heb je twee mogelijkheden: je doet het zelf of je besteedt het uit aan een firma.

In dit artikel geef ik enkel essentiële en noodzakelijke tips die je zullen helpen met je ebook.

Een ebook schrijven is niet zo evident als het klinkt, je hebt een goed en solide concept nodig dat je wil gaan verkopen.

Naar mijn mening zijn informatieve ebooks de best lopende op deze moment. Als een ebook een persoon kan helpen in kwestie, willen ze hier gerust wel wat geld voor neertellen.

Maar zoals aangegeven heb je iets nodig om te schrijven, heb je ervaring in een specifieke tak, kan je mensen adviseren in een reeds meegemaakte ervaring, … het is van uiterst belang dat je een meerwaarde biedt dan de informatie die reeds gratis te vinden is op het internet.

Ebook zelf schrijven of laten schrijven ?

In vele gevallen zullen de personen die een ebook op de markt brengen, iemand inhuren om dit voor hun te maken. Gebrek aan technische kennis komt hier wel eens bovendrijven.

Indien je nog geen concept hebt, kan je je ebook ook laten schrijven door een extern persoon, er zijn genoeg freelance copywriters die dit aanbieden maar ik moet je waarschuwen want je kan hier een flink pak centen aan kwijtraken.

De beste oplossing is deze nog altijd om zelf schrijven, zo spaar je al heel wat uit en maak je je ebook zo transparant mogelijk met je eigen inbreng.

Als het geschreven deel klaar is dan ben je al een heel eind verder. Volgende stappen moet je nog even in gedachte houden.

Hoe Jacko met 1-2 uur per week duizenden euro’s per maand verdient

Ontdek het beste verdienmodel om een passief inkomen op te bouwen op het internet en dat:

 • Zonder technische kennis
 • Zonder product
 • Zonder opstartkosten
 • Zonder te adverteren
 • Zonder vooropleidingen

Start hier met het verdienen van duizenden euro’s per maand

Layout

De layout is naast de content naar mijn mening een van de twee belangrijkste elementen. Een ebook moet namelijk overzicht uitstralen, gemakkelijk te lezen zijn en af en toe gebruik van enkele afbeeldingen.

Een overzichtelijk ebook moet volgende bevatten:

 • Voorblad
 • Inhoudsopgave
 • Voorwoord
 • Disclaimer
 • Duidelijke titels en alinea’s
 • Geen spelfouten
 • Eind noot
 • Paginanummering

Als je geen grafische ervaring hebt dan kan je dergelijke processen het best uitbesteden want dit gaat je op termijn geld en tijd besparen.

Spelling

Naar mijn mening is er niets zo ergerlijk dan een slechte spelling en grammatica, dit leest niet fijn en zullen steeds hekelpunten zijn voor andere mensen.

Je kan dit eveneens zelf nakijken maar ik adviseer dit door een externe persoon te laten doen. Als je zelf iets hebt geschreven overzie je in vele gevallen je eigen fouten. Ik stel voor dit te laten doen door een freelance copywriter in plaats van een bureau, deze rekenen namelijk zwaar door voor zulke opdrachten.

Mijn ebook is klaar wat nu ?

Als alles klaar is, netjes afgewerkt, dan kan je beginnen met het promoten van je product. Ik raad aan om een klein beetje budget bij elkaar te zoeken voor de start.

Als eerste punt heb je een website nodig waar je je product gaat promoten. Eveneens raad ik een blog aan waar de gebruikers interactie kunnen aangaan met de makers van het ebook.

Indien je een beetje thuis bent in zoekmachine optimalisatie, dan kan je gratis reclame gaan maken binnen Google. Het enige wat je nodig hebt is de tijd en kennis om je website te laten scoren binnen de zoekmachines.

Een andere mogelijkheid is om bijvoorbeeld je ebook onder te brengen bij een firma als PayPro.

Zij hebben reeds al een groot klantenbestand en hierdoor zal je product door andere gepromoot worden waardoor jij meer verkopen zal realiseren. Het enige belangrijke punt hier is een goede commissie structuur.

Hopelijk hebben jullie iets aan dit artikel gehad.

VIDEO: Hoe een leek binnen no-time duizenden per maand kan verdienen

Ontdek de gedetailleerde stap-voor-stap methode waarmee zelfs de grootste kluns een passief goed inkomen via het internet kan verdienen.

Geen technische kennis, hoge kosten, website of hoge kosten vereist.

Ontdek meer over dit perfecte verdienmodel

Frank Sanders

Hoi, ik ben Frank Sanders, ik ben deskundige op het gebied van geldzaken. Ik heb duizenden mensen geholpen om financieel onafhankelijk te worden. Op deze website laat ik zien hoe iedereen vanuit huis een inkomen kan verdienen en financieel sterker kan worden.

1 Reactie op "Geld Verdienen met een Ebook? Zo Werkt dat!"

 1. Martijn

  says:

  Ik zag op je site dat je aandacht hebt geschonken aan het maken en publiceren van een Ebook. Zelf heb ik meerdere keren een ebook gemaakt en online uitgegeven. De covers liet ik vaak maken door een designer of reclame bureau maar dat was elke keer weer een flinke investering. Uiteindelijk heb ik zelf een stuk software gekocht waarmee mensen nu voor een schappelijk prijs onbeperkt ebook covers kunnen maken zowel 2D als 3D. Is het misschien mogelijk dat er een link geplaatst kan worden naar www.ebookcover.nl Ik heb begrip dat je niet zomaar een link op je site plaatst als je het product niet kent. Daarom zou ik je graag kennis willen laten maken met de ebook cover software. Je mag van mij de software geheel gratis proberen zodat je er ook een oordeel over kunt vellen. Ik hoor graag van je.

  P.s. je kunt er via paypro ook een betaalde link van maken

  Met vriendelijke groet,
  Martijn Joosten
  0653928093

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *