Geld Verdienen met gamen? Dat Kan makkelijker!

Waar vroeger alle jongens profvoetballer wilden worden, komt er steeds vaker een nieuwe jongensdroom op: geld verdienen met gamen. Steeds meer kinderen (ook meisjes) spelen games, en sommige vinden het zo leuk dat ze er wel hun geld mee willen verdienen. De industrie wordt ook steeds groter.

Geld verdienen met gamen lijkt geweldig, maar zoals met alle dromen is het vaak te mooi om waar te zijn. Toch kun je in de gamewereld prima aan een goede baan komen. Maar kun je met gamen zelf echt goed geld verdienen? Of moet je toch een andere kant op? Dat lees je in dit artikel!

Geld verdienen met games spelen

Professioneel gamen wordt steeds meer geaccepteerd als een echte sport. De zogenaamde ‘eSports’ krijgen de laatste tijd meer aandacht in de media, en de prijzen lopen ook steeds hoger op. De grootste prijzenpot ooit in gamen werd dit jaar verdeeld onder spelers van Dota 2 in The Internationals: meer dan 18 miljoen dollar!

Fanatieke gamers krijgen hier al dollartekens van in hun ogen. Geld verdienen met iets dat je ook nog heel leuk vindt? Dat klinkt natuurlijk ideaal! Bovendien zijn er veel professionele gamers die hun vaardigheden met de rest van de wereld delen in zogenaamde streams. Daardoor lijkt de afstand tussen pro’s en andere gamers kleiner.

Er zijn daarom steeds meer mensen die graag hun geld willen verdienen met gamen. Want als je eenmaal heel goed bent, kun je er een aardige vetpot mee verdienen. En de prijzen zullen de komende jaren alleen nog maar oplopen, naarmate games populairder worden en er meer geld beschikbaar komt.

Hoe Jacko met 1-2 uur per week duizenden euro’s per maand verdient

Ontdek het beste verdienmodel om een passief inkomen op te bouwen op het internet en dat:

 • Zonder technische kennis
 • Zonder product
 • Zonder opstartkosten
 • Zonder te adverteren
 • Zonder vooropleidingen

Start hier met het verdienen van duizenden euro’s per maand

Geld verdienen met gamen klinkt dus ideaal… toch?

Helaas is het niet allemaal zo geweldig als het klinkt. Ik heb het je misschien iets te rooskleurig voorgesteld. Ten eerste zijn er namelijk maar heel weinig games waarin goed geld te verdienen valt. Als je kijkt naar de best verdienende gamers, komen ze bijna allemaal van een handjevol games.

Je kunt dus niet heel goed zijn in Mario op de Wii en denken dat je er geld mee kunt verdienen. Het gaat vaak om spellen als League of Legends en Dota (Multiplayer Online Battle Arenas – MOBA’s afgekort) of shooters zoals Counter-Strike en Call of Duty. Je moet dus de juiste games kiezen om te spelen.

Daarnaast is de kans dat je ook echt professioneel kunt gaan spelen bijzonder klein. Eigenlijk geldt hetzelfde voor andere sporten; er zijn ontzettend veel mensen die een aardig balletje kunnen trappen, maar slechts heel weinig zijn goed en gemotiveerd genoeg om professioneel te kunnen voetballen om er geld mee te verdienen.

En dan gaat het bij voetbal nog wel makkelijker dan bij gamen. In games is de prijzenpot namelijk weggelegd voor een bijzonder klein aantal mensen. Er spelen miljoenen mensen League of Legends, maar de prijzenpot bij de World Championships wordt verdeeld over slechts 80 spelers.

Professioneel gamen kost ook heel veel tijd en energie

Denk bovendien niet dat je met casual 2 tot 3 uur per dag spelen goed genoeg wordt om geld te kunnen verdienen. Je moet het spel bijna kunnen ademen, je moet erover dromen en – bovenal – je moet er heel veel tijd in steken. Voor de meeste gamers is hun game gewoon een fulltime baan.

Velen hebben er dingen als school en studie voor op moeten geven, met grote risico’s. Je moet dus bereid zijn om veel tijd te investeren in je game. En niet alleen in het spelen zelf, maar ook dingen analyseren en bedenken. Er komt meer bij kijken dan je van tevoren wellicht dacht!

Geld verdienen met gamen is dus niet zo gemakkelijk als het lijkt. Het kost veel tijd en moeite, en de kans dat je op professioneel niveau kan gaan spelen is niet erg groot. Bovendien heb je vaak geen tijd meer voor bijvoorbeeld een andere baan of een studie. Is er dan geen andere manier om van je hobby je werk te maken?

Werken bij een game ontwikkelaar

Je kunt ook op een andere manier geld verdienen met games, behalve het professioneel spelen. Hoe? Door te gaan werken bij een game ontwikkelaar! Dit is een hele andere manier om je werk te maken van iets dat je heel leuk vindt, al is het op een andere manier dan het spelen van games.

Game ontwikkelaars hebben vaak genoeg vacatures openstaan. Je kunt bijvoorbeeld bij het ontwerpteam aan de slag, dat de zaken achter de schermen regelt. Of je gaat werken bij de marketing afdeling, om jouw favoriete game te promoten. Er zijn genoeg mogelijkheden bij een game ontwikkelaar.

Helaas zijn er in Nederland weinig grote game ontwikkelaars te vinden. De bekendste in ons land is Guerrilla Games, bekend van onder andere de Killzone serie. Voor de andere bekende studio’s zal je toch echt naar het buitenland moeten; meestal naar de Verenigde Staten.

Dat kan ook een hele leuke ervaring zijn, maar het is een aardige investering. Je moet het ervoor over hebben om aan je favoriete game te werken. En het is nog maar de vraag of je naast die baan überhaupt nog tijd over houdt om die game daadwerkelijk te spelen..!

Op een makkelijkere manier geld verdienen? Dat kan!

Geld verdienen met gamen is dus misschien niet zo geweldig als je je had voorgesteld. Professioneel gamen is risicovol, met een grote investering van tijd en moeite. De kans dat je ook echt geld gaat verdienen is bovendien bijzonder klein. Het is slechts voor weinigen weggelegd.

Bij een game ontwikkelaar werken is al een meer realistische optie, maar hiervoor moet je wel de juiste studie gedaan hebben. Bovendien zitten de grote, bekende studio’s voornamelijk in het buitenland. En werken voor zo’n kleine ontwikkelaar is toch lang niet zo spannend…

Je wilt dus op een andere manier geld verdienen. Maar hoe doe je dat, zonder opstartkosten of voorkennis? Met het GeldGorilla Geheimen programma natuurlijk! Met ons programma kun je minimaal €2950,- per maand verdienen. Begin direct!

VIDEO: Hoe een leek binnen no-time duizenden per maand kan verdienen

Ontdek de gedetailleerde stap-voor-stap methode waarmee zelfs de grootste kluns een passief goed inkomen via het internet kan verdienen.

Geen technische kennis, hoge kosten, website of hoge kosten vereist.

Ontdek meer over dit perfecte verdienmodel

Frank Sanders

Hoi, ik ben Frank Sanders, ik ben deskundige op het gebied van geldzaken. Ik heb duizenden mensen geholpen om financieel onafhankelijk te worden. Op deze website laat ik zien hoe iedereen vanuit huis een inkomen kan verdienen en financieel sterker kan worden.

3 Reacties op "Geld Verdienen met gamen? Dat Kan makkelijker!"

 1. fuaad

  says:

  lijkt mij leuk

 2. Kevin hoek

  says:

  Goedemorgen

  Ik zou graag willen gamen en daarmee geld verdienen ik speel veel leauge of legends en ben momenteel lv 25

 3. Dota addict

  says:

  Goeiendag.
  Zelf speel ik al bijna 5 jaar dota2.
  En heb meerdere keren overwogen om er meer mee te gaan doen.
  Maar zoals je zegt is carrière maken van gamen niet zo fantastisch.
  Al zijn er in de tussentijd nieuwere technieken bekend.
  Zo heeft bijvoorbeeld Athena een van de winnaars van de vorige DOTA kampioenschappen zijn carrière opgebouwd door filmpjes naar YT te uploaden.
  Hij had al enige aanhang en lichte inkomsten voordat hij de jackpot won met zijn team.
  Met andere woorden, het hoeft niet zo nou te zijn en ook niet zo moeilijk als hier beschreven word. Om eerlijk te zijn is dit beeld zelfs enigszins achterhaald.

  Toch informatief :).

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *